ادعای انتخاباتی اصلاحطلبان چرا پذیرفتنی نیست؟!
چرا ادعاهای انتخاباتی طیف موسوم به اصلاحات و اعتدال درباره نداشتن نامزد و عدم امکان رضایت در انتخابات مسموع نیست؟
اخیراً در پی اعلام اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده، برخی اصلاحطلبان و همچنین روابط عمومی جبهه اصلاحات اعلام کردند که با توجه به رد صلاحیتهای انجام شده، نامزدی در انتخابات ندارند و نمیتوانند نامزدی را به مردم معرفی کنند. این اظهارات به چند دلیل مخدوش است. نخست اینکه دو چهره سیاسی اصلاحطلب، هم اکنون در میان نامزدهای تأیید شده حضور دارند. یکی آقای همتی عضو حزب کارگزاران و رئیس کل فعلی بانک مرکزی که در دولتهای سازندگی و اصلاحات به مدت 12 سال، ریاست بیمه مرکزی را هم برعهده داشت و دیگری آقای مهرعلیزاده، با سوابق معاونت رئیسجمهور در دولت اصلاحات و استاندار خراسان و استانداری اصفهان در دولت روحانی.
نکته دوم این است که هم طیف حامی خاتمی و هم طیف حامی مرحوم هاشمی همواره ادعا کردهاند روحانی از خود رأیی نداشت و آنها بودهاند که با تأیید و تکرار توانستهاند رأی روحانی را از 3 درصد (یا 11 درصد) به بالای 50 درصد برسانند. معنای دیگر ادعا این است که طیف مذکور از هر کس حمایت کنند، بیچون و چرا انتخاب میشود. بسیار خوب! اکنون نه شخصیتی با وزن بینظیر هاشمی بلکه چهرههایی چند پله پایینتر تأیید صلاحیت نشدهاند و طبعاً طیفی که ادعا میکند از شوک عدم تأیید صلاحیت هاشمی بیرون آمد و با «تکرار میکنم» خاتمی توانست روحانی را دوباره به ریاست جمهوری برساند، باید عیار واقعی ادعای خود را با حمایت از همتی یا مهرعلیزاده نشان دهد.
برخلاف ادعای مذکور، طرح برخی وعدههای خلاف واقع اما فریبنده، نقش مهمی در پیروزی ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال داشت و اکنون که عیار قلابی اغلب آن ادعاها معلوم شده، طبعاً نمیتوان با تکرار همان ادعاها، اعتماد دوباره مردم را جلب کرد بلکه طبق نظرسنجیها، فقط 7 درصد مردم همچنان دولت روحانی را مقبول میدانند. در چنین شرایطی طبیعی است که طبق نظرسنجیهای خبرگزاری و مراکز رفتارسنجی دولتی، عمده نامزدهای احراز صلاحیت نشده این طیف 3 درصد (و بعضاً زیر یک درصد) مقبولیت مردمی داشته باشند. در همین نظرسنجیها مثلاً رأی آقای رئیسی بالای 42 درصد بوده است.
همچنین 56/8 درصد مردم، اولویت ترغیب کننده به مشارکت در انتخابات را «داشتن برنامه جدی برای مبارزه با فساد»، 56 درصد «برنامه جدی برای رفع بیکاری» و 49/1 درصد هم «داشتن برنامه جدی برای بهبود وضعیت اقتصادی» را به عنوان گزینههای مد نظر خود معرفی کردهاند.
از سوی دیگر گفتنی است با وجود رد صلاحیت آقایان هاشمی و احمدینژاد به عنوان دو چهره سیاسی معروف در انتخابات 92 و 96، مشارکت مردم در انتخابات بالای 72 و 73 درصد بود که نشان میدهد ارتباط چندانی میان رد صلاحیتها و کاهش مشارکت مردم وجود ندارد. اگر هم اکنون دلزدگی در میان برخی اقشار دیده میشود به خاطر ناکارآمدی دولت و خلف وعدههای 8 ساله است که موجب شده دولت برآمده از ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات، پایینترین میزان محبوبیت را حائز شود.
استکبار ستیزان
اعتدال و توسعه از همتی حمایت میکند؟
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه میگوید: باید از شوک رد صلاحیت نامزدهایی مثل لاریجانی و جهانگیری و پزشکیان و هاشمی خارج شد و از شخصیت توسعهگرایی مثل آقای همتی در انتخابات حمایت کرد.
غلامعلی دهقان در پاسخ به این سوال نامهنیوز که «جریان اصلاحات و اعتدال چه تصمیمی درباره انتخابات و نامزدهایی مثل همتی و مهرعلیزاده میگیرد، گفت: برای پاسخ به این سؤال باید یک خاطرهای را نقل کنم. هفته اول خرداد۱۳۹۲ بود. به مناسبتی در دفتر فاطمه هاشمی در ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم. برخلاف همیشه وی را بسیار ناراحت دیدم. معلوم شد ساعتی قبل علی لاریجانی پیغامی از سوی شورای نگهبان آورده مبنی بر اینکه هاشمیرفسنجانی برای انتخابات صلاحیتش احراز نشده است! و بهتر است انصراف دهد؛ اما آقای هاشمی قبول نکرد. وی افزود: خبر عجیبی بود. واقعا شوک بود. دو سه روز بعد که اسامی نهایی اعلام شد، معلوم شد خبر درست است. جامعه هم در تعجب که چگونه رئیسجمهور دو دوره کشور و رئیس مجمع تشخیص نظام برایش عدم احراز صادر شده است. اما این پایان کار نبود.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه یادآور شد: در انتخابات سال ۹۶ جامعه پس از شوک اولیه به خود آمد و به تدریج و طی مناظرات به شخصیتی دیگر اقبال نمود که به آرا و اندیشه هاشمی نزدیک بود. پس این دوره هم میتواند این اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: هرچند خبر عدم احراز صلاحیت جهانگیری و لاریجانی و حتی پزشکیان و محسن هاشمی برای جامعه و نخبگانش سنگین است. بااین وجود، باید از این شوک عبور کرد و راهی گشود. در میان شخصیتهای باقیمانده، دکتر همتی نشان داده شخصیتی توسعهگرا، دانا بخصوص در حوزه اقتصاد، باشهامت که مصداق آن ورود وی به بانک مرکزی در سختترین شرایط و مهار نسبی قیمت ارز بود. آنهم زمانی که صادرات نفت دومیلیون بشکهای به زیر صدهزار بشکه رسیده بود.
دهقان اظهار کرد: همتی با توجه به حضورش بهعنوان معاونت سیاسی سیما در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد از شمّ سیاسی خوبی هم برخوردار است. حضور یک اقتصاددان برجسته دانشگاهی آن هم با تخصص اقتصاد کلان فرصت مغتنمی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است.
این فعال سیاسی ادامه داد: نباید ناامید شد. همیشه در ناامیدیها بسی میتوان امیدوار بود. هرچند کار سخت و راه ناهموار است اما برای شروع کار، همتی لازم است. یادآور میشود آقای همتی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است. او در عین حال در چند ماه اخیر درباره علت کسری بودجه و استقراض دولت، مجادلات لفظی با نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه (دبیرکل حزب اعتدال و توسعه) داشته است.
استکبار ستیزان
اوضاع نابسامان مردم آشی است که دولت پخت؟
یک سایت حامی دولت ضمن اعتراض به روحانی درباره وضعیت کشور و نابسامانیهای موجود نوشت: این آشی است که شما پختهاید!
«عصر ایران» با بیان اینکه روحانی امید مردم را ناامید کرد و نباید با بزرگ کردن ترامپ، برای ناکارآمدی دولت بهانهجویی کرد، مینویسد: ترامپ، بهانه خوبی برای ناکارآمدی دولت نیست. اقتصاد تحریم بود اما آیا در مسائل دیگر و تصمیمگیریها هم تحریم بودیم؟ آیا در مسائل فرهنگی هم ترامپ مقصر است؟ بحرانهای اجتماعی را هم ترامپ خلق کرد؟ نابسامانی در ورزش کشور هم کار آمریکاست؟
مردم عملکرد نمایندگان مجلس دهم را هم باید به نام ترامپ بزنند؟ در 4 سال عمر مجلس دهم چه قدمی در راستای شعارهایی داده شده بود برداشته شد؟
مقصر شرایط امروز، روحانی، دولت و مجلس دهم ]متهم به ریاست لاریجانی[ است. بله، کارشکنیها را هم میدانیم. اما انفعال حسن روحانی نقش بسزایی در شرایط امروز کشور دارد.
مردمی که با هزار امید پای صندوق رأی دادند، امروز با نهایت تأسف از ناامیدی حرف میزنند. کاش رئیسجمهور کمی به گذشته نگاه میکرد و میدید چگونه ممکن است رقبای او هم اکنون ریاست مجلس و احتمالاً ریاست جمهوری را هم در اختیار خواهند گرفت.
حالا که گذشت اما وقتی دوران ریاست جمهوری به پایان رسید و از سد دادگاه، دادگاه نمایندگان مجلس دهم که خود را انقلابی میدانند گذشتید، از شرایط کشور در زمان خودتان حرف بزنید. بگویید چه شد که از دولت موفق یازدهم به دولت دوازدهم رسیدیم که قیمتها لحظهای بالا میرفت و دولت صبح جمعه متوجه اتفاقات کشور میشد. واقعاً چقدر برای ما که به شما رأی دادیم سخت بود که بشنویم صد رحمت به زمان احمدینژاد! شرایط امروز مقصران زیادی دارد اما یکی از مهمترین آنها حسن روحانی است. اگر کار به درستی انجام میشد، بدون دردسر تفکر اعتدال میتوانست تداوم پیدا کند و داستان مجلس و ریاست جمهوری این چنین نوشته نشود.
بهتر است در سالهای پیشرو، جریان اصلاحات و اعتدال به فکر رسیدن به هوای تازه و آدمهای تازه با حرفهای تازه باشند که اگر به دنبال تکرار گذشته باشند، آش همان آش است و کاسه همان کاسه.
استکبار ستیزان
وقتی قاتلان امید اشک تمساح میریزند
روزنامه اعتماد روز پنجشنبه در گزارشی با عنوان «ضربه شديد به اعتماد و اميد مردم» در واکنش به اعلام نتایج جبهه اصلاحات ايران به عنوان تشكيلات مركزي و محوري احزاب اصلاحطلب با انتشار بيانيهاي كه خروجي نشست بعدازظهر سهشنبه اين جبهه بود، رسما نسبت به ردصلاحيت گسترده داوطلبان انتخابات رياستجمهوري، بهخصوص 9 گزينه موردنظر خود اعلام موضع كرد. اين نهاد بالادستي در جريان اصلاحات اعلام كرد كه تمام تلاش خود را به كار گرفته تا انتخاباتي پرشور و مشاركتي، با حضور نمايندگان همه جريانها و اقشار مختلف برگزار شود و زمينه براي حل مشكلات اساسي كشور و وضعيت ناگوار اقتصادي و معيشت مردم فراهم آيد اما فرآيندي كه در جريان رسيدگي به صلاحيت داوطلبان انتخابات رقم خورد، ضربهاي شديد بر اعتماد و اميد مردم براي اصلاح امور از طريق انتخابات و صندوق راي وارد كرد.
گفتنی است مدعیان اصلاحات در حالی برای اعتماد و امید مردم ابزار نگرانی میکنند که یکی از دلایل دلسردی مردم مشکلاتی ناشی از عملکرد 8 ساله دولت اصلاحطلب روحانی است.
پیش از این نیز غلامحسین کرباسچی دبیرکل این حزب با انتقاد از عملکرد این جریان، مجموعه عملکرد دولت، مجلس، شورای شهر و همه مجموعه نیروهای اصلاحطلب و معتدل را عامل اصلی نا امیدی مردم از این جریان دانست و گفت: « بازگرداندن امید و اعتماد خیلی کار سختی است. وقتی یک جامعه امیدوار با آن شور وحرارت میآید و با استقبال خود در انتخاباتهای ۹۲، ۹۴ و ۹۶ پای کار اصلاحطلبان میایستند و بعد مجموعه دولت، مجلس، شورای شهر و همه مجموعه نیروهای اصلاحطلب و معتدل کاری میکنند که آنها ناامید شوند؛ بازیابی سرمایه اجتماعی کار سادهای نیست»
استکبار ستیزان 👇
از هر دو جناح سیاسی ردصلاحیت شدهاند
روزنامه شرق در گزارشی به پرونده ردصلاحیت شدگان انتخابات ریاست جمهوری پرداخته و نوشته است: «ردصلاحیتها در این دوره از انتخابات ریاستجمهوری بسیار کمسابقه است؛ زیرا از هر دو جناح سیاسی نامزدهای متعددی ردصلاحیت شدند؛ با این تفاوت که از جبهه اصلاحات تمام نامزدهای اصلی از رقابت بازماندند و از اصولگرایان نامزدهای اصلی در میدان باقی ماندند. در مجال پیشرو به بررسی سابقه مهمترین نامزدهای ردصلاحیتشده پرداخته میشود.»
این گزارش در ادامه آورده است: «اسحاق جهانگیری فردی است که در میان نامزدهای نهاد اجماعساز اصلاحطلبان توانست بعد از محمدجواد ظریف بیشترین رأی را از آن خود کند. او که از ابتدای کار دولت اول روحانی تا کنون قریب به هشت سال است در مسئولیت معاوناولی دولت ایفای نقش میکند، نیرویی کاملا اصلاحطلب با گرایش حزبی کارگزاران محسوب میشود. جهانگیری مهمترین نیروی اصلاحطلب حاضر در دولت بود...»
این گزارش در ادامه آورده: «جهانگیری همواره میگوید که در دولت حاضر شدم زیرا میدانستم اگر از دولت خارج میشدم شرایط بر مردم سختتر میشد. او مدعی است پای عهدی که با مردم بستم در دولت ماندم. اصلاحطلبان روی جهانگیری حساب ویژهای باز کرده بودند؛ او هم یک اصلاحطلب کامل بود و هم خطر ردصلاحیتش کم به نظر میرسد، زیرا جهانگیری سالها از استانداری تا وزارت و دو دوره نمایندگی مجلس و حالا هشت سال معاوناولی را تجربه کرده است و مصداق یک رجل سیاسی بود. در هر صورت جهانگیری ردصلاحیت شد تا مهمترین چهره اصلاحطلبان از صحنه انتخابات کنار گذاشته شود.»
این روزنامه در حالی جهانگیری را اصلیترین گزینه اصلاحطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرده که وی کارنامهای از سوءمدیریت و ضعف مدیریت را با خود یدک میکشد. ماجرای ارز 4200تومانی که منجر به تضییع بیتالمال و سوءاستفاده رانت خواران شد یکی از موارد است. لازم به ذکر است که در هیئت وزیران هر وزیری یک وزارتخانه در اختیار دارد اما معاون اول وزارتخانهای ندارد و به نوعی یکی از وظایف او پیگیری مصوبات هیئت دولت و نیز ایجاد ارتباط میان وزارتخانههاست. یک نمونه در همین زمینه این است که در سالهای گذشته مشکل به وجود آمده در مورد مرغ و تخم مرغ به نهادههای دامی باز میگردد که در این باره دو وزارتخانه صمت و جهادکشاورزی در عدم هماهنگی این مشکل را ایجاد کردند. حالا اصلاحطلبان میگویند چرا چنین فردی صلاحیتش تایید نشده است؟!!
استکبار ستیزان 👇
نمونهای از برنامههای اصلاحات
در بخش دیگری از این گزارش میخوانیم: «عباس آخوندی بهعنوان یک چهره اقتصادی اصلاحطلب شناخته میشود که در زمره معدود نیروهایی است که یک روش اقتصادی روشن برای اداره کشور ارائه میکند. او باور دارد باید دولت با یک نظریه مشخص اداره شود و اگر چنین نشود، کشور دچار مشکلاتی اینچنینی میشود... در فاصله سالهای 72 تا 76 در کابینه دوم دولتهاشمیرفسنجانی و از سال 92 تا 97 در دولتهای یازدهم و دوازدهم وزیر راه و شهرسازی بود.»
چنانکه خواندید آخوندی 9سال وزیر راه و شهرسازی بوده است. در مورد ادعای برنامه داشتن آخوندی تنها همین نکته کافی است که نتیجه 6سال اخیر حضور آخوندی در وزارت راه و شهرسازی وضعیت امروز مسکن و اجاره بها است. همچنین یکی از برنامههای جدی آخوندی در قامت وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی «نساختن خانه» بود که دست آخر نیز به اجرای کامل این برنامه (یعنی نساختن خانه) افتخار کرد.
این روزنامه در معرفی دیگر چهره اصلاحطلب ردصلاحیت شده افزوده است: «محمد شریعتمداری اکنون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. او پیشتر نیز در دولت دوازدهم وزیر صنعت، معدن و تجارت بود. شریعتمداری در دولت اول و دوم سیدمحمد خاتمی وزیر بازرگانی بوده است. .. او در سال 96 ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی را بر عهده داشت. روز سهشنبه ششم شهریور ۱۳۹۷ طرح استیضاح شریعتمداری تحویل هیئترئیسه مجلس شد. به گفته حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده مجلس، این طرح استیضاح با بیش از ۷۰ امضا در ۱۵ محور تدوین شده بود که از محورهای آن ضعف مدیریت، عدم کنترل و مدیریت بازار و همچنین افزایش بیرویه قیمتها بوده است. او در شامگاه شنبه ۲۸ مهر 97 بهطور ناگهانی پس از ۴۲۶ روز فعالیت از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت استعفا داد؛ ولی فردای روز استعفا بهعنوان وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طرف رئیسجمهور برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس معرفی شد. شریعتمداری بهعنوان یکی از مهمترین نیروهای دولت روحانی هم در انتخابات 1400 ردصلاحیت شد.»
در مورد محمد شریعتمداری باید گفت که عملکرد او به قدری در وزارت صمت دولت روحانی ضعیف بود که اصلاحطلبان مجلس دهم نیز در قامت منتقد وی ظاهر شدند و استیضاح وی در مجلس قبل به شدت جدی شده بود که وی استعفا داد. چند روز بعد روحانی او را به عنوان وزیر کار به مجلس دهم معرفی کرد و در کمال حیرت دو فراکسیون اصلاحطلبان و فراکسیون مستقلان (حامیان دولت به ریاست لاریجانی رئیسوقت مجلس) از شریعتمداری حمایت کردند و تنها فراکسیون اصولگرایان گفت که به او رای اعتماد نخواهد داد.
استکبار ستیزان 👇
امید اصلاحطلبان در دست غربیها است!
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «آنطور که مشخص است برجام تمام شده و به نظر میرسد توافق هم حاصل شده و فقط اعلام آن مانده است. خبرها حاکی از این است که پیشنویس آماده شده که نشان میدهد مذاکرات پیشرفت خوبی داشته است... به نظر میرسد خبر احیای برجام باعث شور و نشاط سیاسی جدیدی در جامعه خواهد شد و امیدهای مرده را دوباره احیا خواهد کرد».
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «از این لحاظ میتوان گفت افزایش امید و انتظارات مردم و همینطور فضای مثبتی که ایجاد خواهد شد قطعا میتواند به نفع جریان حامی دولت در انتخابات باشد و به نفع اصلاحطلبان و جریان اعتدالی که الان حاکم است، تمام شود و دستاورد دولت که در دور اول ریاستجمهوری روحانی حاصل شد وسبب انتخابشان برای دومین بار شد در پایان دولتش وقتی تکرار شود، موجب شانس بیشتر همفکران دولت خواهد شد».
هدف ایران در برجام، بازگشت آمریکا به توافق نیست بلکه هدف اصلی لغو تحریمهاست. قطعاً مردم از تسریع در لغو تحریمها خشنود میشوند اما اینکه دولت بخواهد تحت هر شرایطی پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مذاکرات را به نتیجه برساند و طرفهای برجامی این عجله را از طرف ایران ببینند، قطعاً خواست اصلی مردم در مذاکرات -که همان لغو تحریمهاست- محقق نخواهد شد.
مقامات دولت بایدن صراحتا اعلام کردهاند که تحریمهای ضدایرانی را لغو نکرده و ایران باید ابتدا به تعهدات کامل بازگردد.
آمریکا با شراکت اروپا به دنبال بازگشت بدون هزینه به برجام است. به عبارت دیگر آمریکا در پی آن است تا بدون لغو تحریمها به برجام بازگشته و در ادامه مذاکرات موشکی و منطقهای و دائمی کردن محدودیتهای برجامی ایران را به عنوان مسئله اصلی برجام جا بزند.
در این میان این احتمال وجود دارد که آمریکا با حفظ ساختار تحریمها، امتیازات نمایشی و بیخاصیت را به عنوان تعهدات برجامی روی میز بیاورد. با اینحال طیف مدعی اصلاحات با دهنکجی به منافع ملی و عزت مردم، برای ماندن در پاستور، به دنبال فریبکاری با استفاده از مذاکرات وین است.
استکبار ستیزان
🔺همتی: من نقشی در تصمیم گیری های دولت نداشتم؛ برای حل مشکلات به اختیارات فراتری نیاز داشتم!
➕ دقیقا به مانند رییس ش، در زمان پاسخگویی از کمبود اختیارات سخن می گوید؛ جناب همتی! اگر نقشی در تصمیم گیریها نداشتید میتوانستید استعفا بدهید تا لااقل امروز شریک جرم نباشید!
#جریان_تحریف
#دولت_راستگویان
مهدی قاسم زاده
استکبار ستیزان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هتاک به رهبر شناسایی شد
استکبار ستیزان 👇👇👇
🔴 خباثت همچنان باقیست ...
پخش شایعات شیطنت آمیز و انجام تخریب های ناجوانمردانه علیه نامزدهای انقلابی نشان می دهد که غربگراها علی رغم مظلوم نمایی ، همچنان امیدوارانه به خباثت های انتخاباتی ادامه می دهند.
اینکه یک چنین حریف حیله گر و مکار و خباثت هایش را دستکم گرفته و پیشاپیش خود را برنده #انتخابات بدانیم و به درگیری های داخل گفتمانی مشغول شویم بزرگترین اشتباه ممکن است ...
#سرطان_اصلاحات_آمریکایی
#انتخاب_درست_کار_درست
✍"قاسم اکبری"
جنبش مستضعفین
استکبار ستیزان