فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کارشناس شبکه منوتو: جمهوری اسلامی دو عنصر اصلی دارد؛
#ولایت_فقیه و #حجاب.
امروز اگر زنان در بحث حجاب، نظام را وادار به عقب نشینی کنند فردا به اصل ولایت فقیه میرسند که فروپاشی نظام را در پی دارد
اخبار کوتاه
🔹انتقاد رئیس دولت اصلاحات از نامه درخواست مذاكره مستقيم با آمريكا: اين كار، نقض کرامت ایران است و خلاف منافع ملی / کسانی که مدعی دوست داشتن ایران هستند، نباید علیه کشور عمل کنند
🔹بر اساس گزارش برخی رسانهها مقتدی صدر و العبادی اعلام ائتلاف کردند
🔹افزایش چشمگیر قیمتها در بازار سکه و طلا : هر گرم طلای 18 عیار با افزایش 6 هزار و 600 تومانی، 230 هزار و 460 تومان در بازار معامله میشود/ سکه تمام بهار آزادی در لحظه ی تنظیم این خبر، با افزایش چشمگیر 108 هزار تومانی به ۲ میلیون و ۷۵۱ هزار تومان رسید
🔹واکنش معاون شریعتمداری وزیر صنعت به گرانیها: رسانهها چرت و پرت نگویند!/ وی در واکنش به اینکه مردم از شما به عنوان مسئول انتظار تنظیم بازار را دارند با خنده گفت:«چه انتظاری دارند؟»/ وی در پاسخ به اینکه برای تنظیم بازار چه اقداماتی را در دستور کار دارید، گفت: «من به شما نباید جواب بدهم»
🔹روزنامه صهیونیستی 'معاریو' از دیدار 'محمد بن سلمان' ولیعهد عربستان با 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اردن خبر داد. تحلیلگر این روزنامه فاش کرد که این دیدار محرمانه در جریان سفر دوشنبه گذشته نتانیاهو به امان پایتخت اردن انجام شده است
🔹شبکههای اجتماعی فیسبوک و توییتر در اقدامی ضدرسانهای، حسابهای کاربری سرویسهای خبری وابسته به حزبالله را که جنگ سوریه را پوشش میدادند، بدون هیچ توضیحی بستند!!
🔹دولت انگلیس با صدور بیانیهای به شهروندان خود که در امارات زندگی میکنند هشدار داد احتمال حمله موشکی به شهرهای این کشور عربی و همچنین عربستان وجود دارد.
🔹راهپیمایی باشکوه مردم یمن در الحدیده/ تاکید بر مقاومت در مقابل تجاوزگری ائتلاف سعودی-غربی
🔹جنگنده های اف-۱۶عراق نشست فرماندهان داعش در خاک سوریه را هدف قرار داده و ۴۵ تروریست را از پا در آورده اند.
🔹جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از دوماه دیروز بدون حضور سران قوا برگزار شد
🔹 رئیس توتال: شرکت را به خاطر ایران در معرض تحریم قرار نمیدهم
🔹عراقچی: سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا قول دادند بستهای از راه حلهای عملی برای تامین خواسته های ایران ارایه دهند. ما منتظریم و امیدواریم تا آخر ماه جاری میلادی این بسته را به ما تحویل دهند.
همه چیز درباره انتخابات امروز ترکیه
اردوغان در حالی به انتخابات زود هنگام امروز ترکیه تن داده که کارشناسان هراس وی از تشدید مشکلات اقتصادی و منطقهای را «راز» این مسئله میدانند. نتایج نظرسنجیها نیز نشان میدهد اردوغان راه سختی را برای پیروزی پیش رو دارد.
آیا امروز اردوغان رویای خود را عملی خواهد کرد؟ سیاستمداری که در 15 سال گذشته مرد نخست سیاست در ترکیه بوده اکنون با چالش بزرگی به نام «بحرانهای داخلی» مواجه شده و وی برای گذار از این وضعیت و حفظ قدرت به انتخابات زودهنگام پناه برده است. اردوغان پس از پایان دوران نخستوزیری به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد. اما پست ریاست جمهوی برای وی چندان قدرتی به همراه نداشت. از همین رو، وی با برگزاری همه پرسی تغییر قانون اساسی در فروردین 96 و تغییر نظام سیاسی کشور از پارلمانی به ریاستی این مشکل را برطرف کرد و قدرت وسیعی به رئیسجمهور بخشید که اختیار انحلال پارلمان تنها یکی از آنهاست. گام نهایی وی برگزاری اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از تغییر قانون اساسی است. طبق برنامه، این انتخابات باید در نوامبر 2019 برگزار میشد اما این زمان برای اردوغان هم دیر است هم خطرناک و به همین دلیل وی یک سال و نیم زودتر دستور برگزاری انتخابات زودهنگام را صادر کرد. اردوغان همواره طرفداران برگزاری انتخابات زودهنگام را «خائن» خطاب میکرد.
انتخابات امروز هم وضعیت پارلمان را و هم رئیسجمهور را مشخص خواهد کرد. 6 نامزد برای کرسی ریاست جمهوری و هزاران نامزد برای 600 کرسی پارلمان با هم رقابت میکنند. اما نکته مهم این است که چرا اردوغان با وجود مخالفتهای اولیه به برگزاری انتخابات زودهنگام تن داد؟ آیا رقبای اردوغان میتوانند وی را از رویای 20 ساله شدن قدرت مطلق در ترکیه باز دارند؟
چرا انتخابات زودهنگام
اما برای فهم چرایی برگزاری انتخابات امروز در ابتدا باید اهداف و دلایل اردوغان از برگزاری آن را بررسی کنیم. پاسخ به این سؤال به چند عامل داخلی و منطقهای باز میگردد:
هراس اردوغان از تشدید مشکلات اقتصادی
یکی از مهمترین دلایل این تصمیم را باید نگرانی از تاثیر اقتصاد بر انتخابات آینده ترکیه دانست. مهمترین نقطه قوت حزب عدالت و توسعه در 15 سال حکومت بر ترکیه، رشد اقتصادی ترکیه بوده است. هر چند که رشد اقتصادی ترکیه در سال 2017، حدود 7/4 درصد بود اما روند کلی اقتصاد این کشور و چشم انداز سال آینده آن چندان روشن نیست و احتمال آن میرود که با مشکلات جدی مواجه شود. بودجه سال 2018 ترکیه با کسری احتمالی 17 میلیارد دلاری مواجه است. بروز اختلافات عمیق میان ترکیه با کشورهای غربی به ویژه آمریکا پس از کودتای تابستان 2016 و در ادامه تشدید تقابلها در سال گذشته میلادی، تاثیرات منفی بر اقتصاد ترکیه داشته و موجب نوسانات شدید بازار ارز و افت شدید ارزش واحد پول ملی این کشور (لیر) در برابر دلار و یورو شده است. نرخ برابری لیر ترکیه در برابر دلار از ابتدای سال جاری میلادی 30 درصد افت کرده است. تورم ترکیه نیز از فوریه ۲۰۱۷ دورقمی شده و در نوامبر سال گذشته با رسیدن به سطح 12/98 درصد، رکورد ۱۴ سال اخیر را شکست. علاوهبر این نرخ سرمایهگذاری خارجی در ترکیه در سال 2017 نیز به دلیل تنشهای ژئوپلیتیکی و مشکلات سیاست داخلی در ترکیه حدود 17 درصد کاهش داشته است. صندوق بینالمللی پول نیز در گزارش فوریه 2018 نسبت به آشکار شدن زمینههای «خطر اقتصادی» برای ترکیه هشدار داد و مواردی چون نیازهای مالی بزرگ خارجی، ذخایر محدود ارز خارجی، افزایش وابستگی به جریان سرمایه کوتاه مدت را از جمله آسیبپذیریهای اقتصادی ترکیه بر شمرد. بنابراین ترس از افت اقتصادی در سال منتهی به انتخابات و تاثیر منفی آن بر آرای حزب عدالت و توسعه را میتوان یکی از دلایل برگزاری زود هنگام انتخابات دانست.
تجاهل نکنید!تاکید رهبر انقلاب روشن است
با وجود تاکید روشن رهبرمعظم انقلاب، رئیسمجلس میگوید بررسی الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را با رهبری در میان میگذاریم(!)
علی لاریجانی درباره تکلیف بررسی کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) بعد از بیانات مقام معظم رهبری درباره معاهدات بینالمللی گفت: حتما ما این را با ایشان در میان میگذاریم و براساس تدابیر ایشان در مجلس پیگیری میکنیم. وی در حاشیه ششمین اجلاس شورای عالی استانها درباره اینکه با توجه به صحبتهای اخیر مقام معظم رهبری درباره معاهدات آیا لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم مسکوت میماند و یا اینکه قرار است مجلس قانون جدیدی وضع کند، پاسخ داد: حتما این را با ایشان در میان میگذاریم و نظر کاملشان را میگیریم براساس تدابیری که ایشان داشته باشند در مجلس پیگیری میکنیم.
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم گذشته با اعتراض عدهای از نمایندگان به مدت دو ماه مسکوت گذاشته شد.
این اظهارات در حالی است که رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه گذشته در دیدار رئیسو نمایندگان مجلس با صراحت فرمودند: این معاهدات بینالمللی که به آن در لغت فرنگی گفته میشود کنوانسیون، در اصل در یک نقطهای پختوپز میشود که اطراف قضیّه، مِنباب مثال آن ۱۰۰ کشور یا ١۵۰ کشور که بعداً به آن میپیوندند، هیچ تأثیری در آن پختوپز اوّلیّه ندارند. یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعههای هیئتهای فکریشان -به قول خودشان اتاق فکرشان- مینشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پختوپز میکنند، بعد این را بهوسیله دولتهایی که همسوی با آنها هستند یا مرعوب آنها هستند یا دنبالهرو آنها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب میکنند؛ اگر یک دولت مستقلّی هم پیدا بشود -حالا مثل جمهوری اسلامی- که مثلاً بگوید «من این را قبول ندارم؛ این کنوانسیون را، این معاهده بینالمللی را قبول ندارم»، سرش میریزند که «آقا! ۱۲۰ کشور، ١۵۰ کشور، ۲۰۰ کشور این را قبول کردند؛ شما چطور قبول نمیکنید؟» کنوانسیونها غالباً این[جور] است.
[گفته میشود] حالا چهکار بکنیم؟ بعضی از این معاهدات بینالمللی و کنوانسیونها موادّ مفیدی دارند. خیلی خوب،اشکالی ندارد؛ بنده هم در مورد همین چیزهایی که اخیراً در مجلس مطرح شد در این چند ماه اخیر، گفتم مجلس مستقلاً خودش قانون بگذارند. فرض کنیم [موضوع] مبارزه با تروریسم یا پولشویی است؛ خیلی خب، مجلس شورای اسلامی یک مجلس رشید و عاقل و بالغی است و پشتوانههای کاریِ خیلی خوبی هم دارد؛ بنشینند یک قانون بگذارند؛ این قانون، قانون مبارزه با پولشویی است، هیچ مشکلی هم ندارد، شرایط زیادی هم ندارد و همان کاری که خود شماها میخواهید بکنید، در این قانون مندرج است؛ این مهم است. هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تهَ آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود فرمودند:
من ملاحظه کردم بعضی از قوانین مربوط به خانواده که در مجلس مطرح است و بحث میشود یا تصویب میشود، انسان احساس میکند که تحت تأثیر و اثرپذیری از رسوم غربی است؛ از این باید اجتناب بشود.
🔴ویژه /ساز رفتن از سوی طرفداران #روحانی کوک شد!
🔺موسویان گماشته #روحانی در شورای امنیت ملی و ساکن کنونی آمریکا: "بزرگان نظام باید چارهاندیشی کنند؛ حتی به قیمت یک خانهتکانی اساسی در دولت یا حتی #استعفا ی دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودرس، زیرا استمرار وضع فعلی تا ۲ سال دیگر، ممکن است موجب لطمات غیرقابل جبران شود."
🔺ظریف وزیر روحانی: "خیال نکنید که اگر آقای #روحانی رفت و اصولگرایان آمدند، موفق میشوند"!
🔺سایت انتخاب حامی دولت: "گویا مملکت را به شوخی گرفته اند؛سکوت #مرگبار دولت...؛ تا کجای این دره #هولناک باید رفت!"
🔴شهادت یک مرزبان دیگر...
⏪ساعتی قبل، ستوان دوم سید محمد هاشمی از مرزبانان نیروی انتظامی در جریان درگیری با اشرار در پیرانشهر(حوالی برجک تمرچین) به شهادت رسید.
🔹در این درگیری، یکی از سربازان به نام کسری عبدالعلیزاده نیز از ناحیه پا و گلو مجروح شده و یکی از اشرار هم کشته شده است.