روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹 یاد آوری نعمت #چهل سالگی انقلاب اسلامی در #سی شب با قرآن (11)
سوره إبراهيم: آيه 5
إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ (5)
همانا در اين (يادآورى) براى كسانى كه صبر و مقاومت و سپاس فراوان داشته باشند نشانه هايى از قدرت الهى است.
برخی مؤمنین «صابر»ند و برخی دیگر «صبور»؛ امّا خواص از مؤمنین اند که «صبّار»ند؛ یعنی در نهایت صبر. صبر در مصیبت ها و امتحانات الهی، صبر در عبودیت و اطاعت از دستورات الهی و صبر در ترک معصیت و گناه.
همچنین برخی از مؤمنین «شاکر»ند و برخی دیگر «شکور».
🌳انسان مؤمنی که در تحمل مصیبت و انجام طاعت و ترک معصیت، صبّار باشد و صبرش نیز فقط برای کسب رضای خدا باشد و از همه بالاتر اینکه، نه تنها از دچار شدن به انواع سختی ها حتی اندکی هم در دلش احساس نارضایتی نمی کند، بلکه از خداوند بسیار هم شاکر باشد، آنگاه چشم دلش باز و فهمش از دین و منابع دینی، فهمش از زندگی، فهمش از موضوعات مختلف اجتماعی - سیاسی و فهمش از بسیاری مسائل دیگر، فهمی حکیمانه می شود. خداوند بندگان خاص خود را پس از طی کردن سختی هایی طاقت فرسا در زندگی، به فهمی حکیمانه نائل می سازد. و هرچه «صبر» و «شکر» انسان بیشتر باشد، فهمش نیز حکیمانه تر خواهد بود.
🌟و این همان معنای این کریمه قرآن است که می فرماید تنها کسانی به فهم عمیق و حکیمانه از آیات الهی دست می یابند که هم «صبّار» باشند و هم «شکور»:
«إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ» (ابراهیم: 5، لقمان: 31، سبأ: 19، شوری: 33)
🌟زهرای مرضیه (سلام الله علیها) یکی از بارزترین مصادیق عینی این آیه شریفه است. زن مؤمنه ای در اثر استقامت و مقاومت در دفاع از ولایت و تحمّل سختی ها و مصائب فوق العاده سنگین، همه آنان را زیبا می بیند، یعنی هم «صبّار» است و هم «شکور». و در نتیجه طبق فرمایش این آیه کریمه، علم و فهم او نیز علم و فهمی خدادای خواهد بود
استکبار ستیزان
💠 امام حسن عسکری ع:
❇️ انَّ لِلسَّخاءِ مِقْداراً فَإنْ زادَ عَلَيْهِ فَهُوَ سَرَفٌ،
وَ لِلْحَزْمِ مِقْداراً فَإنْ زادَ عَلَيْهِ فَهُوَ جُبْنٌ
وَ لِلاْءقْتِصادِ مِقْداراً فَإنْ زادَ عَلَيْهِ فَهُوِ بُخْلٌ
وَ لِلشَّجاعَةِ مْقِداراً فَإنْ زادَ عَلَيْهِ فَهُوَ تَهَوُّرٌ.
🔰برای سخاوت و بخشش اندازه ایست که اگر از آن بگذرد، «اسراف» است؛
و برای دورانديشى اندازه ایست که اگر بيش از آن باشد، «ترس» است؛
و اقتصاد و صرفه جویی هم حدّى دارد که اگر از آن بگذرد، «بُخل» است؛
و برای شجاعت و دليرى هم مقدار و اندازه ای است،
که اگر از آن حدّ بگذرد، بى باكى [مذموم] است.
✍ امام ع در مورد اوصافی سخن می گویند که هر کدامشان در حد تعادل، صفتی نیک و پسندیده برای صاحب آن، و در صورت خروج از اعتدال، امری ناپسند و مذموم خواهد بود و طبعاً انسان را در عرصه زندگی اش دچار مشکل خواهد نمود.
📚 بحارالانوار، ج 75، ص 377.
استکبار ستیزان
💢فرق بين #حسادت و #غبطه چيست که ميگويند غبطه بخوريد اما حسادت نورزيد؟
#پاسخ:
✅حسد، يكي از گناهان كبيره بوده و عبارت است از اينكه شخص نتواند نعمتي را براي ديگري ببيند و دوست داشته باشد و آرزو كند كه اين نعمت از او گرفته شود.
غبطه به معني آرزو كردن نعمتي براي خويش مثل آن نعمتي كه به ديگري رسيده است، بدون اينكه از رسيدن نعمت به آن شخص بدش بيايد و آرزوي از بين رفتن آن را داشته باشد.
خلاصه اينكه، غبطه آرزوي دارا شدن مثل همان نعمت است كه به ديگري رسيده و حسد آرزوي از بين رفتن نعمت از صاحبش است چه خودش دارا بشود چه نشود.
استکبار ستیزان
💢آیا از نظر #اسلام ما باید بدخواه کافران باشیم؟ آیا به #کافر میتوان احسان کرد؟
#شهید_مطهری
✅اسلام خواسته كه ما خيرخواه همه مردم و همه افراد بشر حتى كفار باشيم. دشمنى با كافر اگر از بدخواهى سرچشمه بگيرد، ضد اخلاق است. ما حتى نبايد بدِ كافر را بخواهيم، بلكه بايد مثل پيغمبر اكرم(ص) باشيم كه فرمود: من دلم به حال اينها مىسوزد كه چرا به آنچه كه خير و حق خودشان است نمىرسند.
✅ولى وقتى كه اينها خود هدايت نمىشوند و گذشته از اين به صورت خار در سر راه ديگران در مىآيند، بايد به اينها به چشم يک مانع نگاه كرد، ولى نبايد بدخواهشان بود.
✅يزيد بن معاويه هم وقتى كه از زين العابدين عليه السلام سؤال مىكند كه آيا اگر من توبه كنم توبه من قبول است يا نه، حضرت مىفرمايند: بله، قبول است. يعنى او هم بدخواه يزيد نيست كه آرزو كند كه چون يزيد قاتل پدرش است توفيق توبه نيابد تا به جهنم برود، بلكه براى او هم خير مىخواهد. آنچه كه ما نسبت به اينها «بدى» مىناميم معنايش اين است كه چون اينها در مسير سعادت خودشان نيستند و براى ديگران هم وجودشان مضر است، به اين اعتبار بايد اينها را دشمن داشته باشيم.
✅پس دشمن داشتن كافر ناشى از دوست داشتن ديگران و خيرخواهى براى ديگران است، نه ناشى از بدخواهى براى آنها. تا هر حدى به كافر مىتوان احسان كرد ولى به اين شرط كه اين احسان اسائه به ديگران نباشد، اسائه به انسانيت نباشد، به ضرر مصالح بشريت نباشد.
📚تعلیم و تربیت در اسلام، ص172
استکبار ستیزان
💠جامعه شناس نروژي:
آمریکا تا 2020، دچار فروپاشی خواهد شد!!
📌پرفسور یوهان گالتونگ که فروپاشي شوروي را پيش بيني کرده بود از زوال قدرت آمريکا در زمان رياست جمهوري ترامپ خبر داده و گفته آمريکا نيز تا سال 2020 به سرنوشت شوروي دچار خواهد شد.✅
🔵 گالتونگ افزود: «فروپاشی آمریکا به این شکل رخ میدهد که کشورهای دیگر از اینکه متحدان خوبی برای آمریکا باشند امتناع میکنند و آمریکا مجبور میشود با کنترل کردن پهپادها از راه دور و بمباران از ارتفاع زیاد به کشتار بپردازد که نیروهای ویژه در سراسر این مناطق کشته خواهند شد. این اقدامات، بجز در شمال اروپا، در حال حاضر نیز در حال رخ دادن هستند. به نظر من زوال قدرت آمریکا تا سال 2020 رخ میدهد»✅
🎬 این پروفسور نروژی که اتفاقات تاریخی زیادی از جمله تظاهرات «میدان تیانآنمن» در چین و حملات یازده سپتامبر آمریکا را نیز به درستی پیشبینی کرده است، در سال 2000 پیشبینی کرد قدرت آمریکا تا سال 2025 رو به زوال خواهد رفت و باعث به وجود آمدن بحث و مجادلات بسیاری شد.🚩
📌نروژ جامعه شناس داره، ماهم داریم. اونها آینده ابرقدرتها را پیش بینی میکنند، جامعه شناس های ما هم دستور نافرمانی مدنی و بحران اجتماعی برای وضعیت کشور میدهند
@makughalanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خامنه ای:
در بحث عدالت عقبیم، عقیده من همین است؛ اما بدخواهان جور دیگری استفاده کردند و معنای این حرف را این طور نشان دادند که کشور در باب عدالت، کاری انجام نداده است.
#امام خامنه ای
#عدالت
#فاصله طبقاتی
#سو استفاده دشمنان و بی وطنها ممنوع ما پابرهنه ها تا پای جان حامی انقلابیم
استکبار ستیزان