انگلیس پس از 6 سال کشتار مردم یمن، به این کشور واکسن کرونا میفرستد!
دولت انگلیس که از سال 2015 تا کنون، حامی اصلی ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ علیه یمن بوده و طی شش سال اخیر، زنان و کودکان زیادی را کشته است، دو میلیون دوز واکسن کرونا برای این کشور اختصاص داد.
انگلیس یکی از کشورهایی است که با فروش میلیاردها پوند سلاح به عربستان، نقش مهمی در کشتار مردم یمن داشته است. مشارکت انگلیس در کشتار یمن، در حالی است که این کشور اکنون ژست بشر دوستانه به خود گرفته و بیش از دو میلیون دوز واکسن کرونا برای مردم یمن در نظر گرفته است.
به گزارش ایسنا، « محمد علی الحوثی»، عضو شورای عالی سیاسی یمن و از رهبران جنبش انصارالله، در واکنش به اظهارات «مایکل آرون» سفیر انگلیس درباره مشارکت مالی کشورش در طرح «کواکس»، که در آن، دو میلیون دوز واکسن کرونا به یمن اختصاص داده شده، توئیت کرد:«انگلیس اعلام کرده که واکسنهای ویروس کرونا را به یمن اهدا میکند. به آنها میگوییم شما ویروسسلاحهایتان را که برای جنگ یمن، به سمت خلیجفارس بارگیری میشوند و کشندهتر هم هستند، متوقف کنید، این سلاحها مردم یمن را میکشند و تشکلهای تروریستی را که با شما همپیمان هستند، به سلاحهای مدرن مجهز میکنند.»
سفیر انگلیس در یمن عصر چهارشنبه با انتشار توئیتی، اعلام کرده بود که کشورش در چارچوب ائتلاف جهانی واکسیناسیون، با اختصاص مبلغ ۵۴۸ میلیون پوند به طرح کواکس، برای واکسیناسیون در یمن مشارکت کرده است.
از سوی دیگر، دولت بایدن در آمریکا اخیرا ادعا کرد که این کشور قصد دارد جنگ یمن را پایان دهد. همچنین وزارت خارجه آمریکا تایید کرد که دولت بایدن رسماً به کنگره این کشور اعلام کرده است که قصد دارد فرمان دولت قبلی واشنگتن مبنی بر قرار گرفتن انصارالله یمن در لیست سازمانهای تروریستی را لغو کند. از سوی دیگر، «جان کربی»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون)، طی سخنانی درباره جزئیات تصمیم دولت بایدن درباره توقف حمایت از عربستان و امارات در جنگ علیه یمن اظهار داشت: «طبق دستور رئیسجمهور، وزارت دفاع آمریکا تمامی حمایتهای غیر نظامی از جمله اطلاعاتی، برخی مشاورهها و پشتیبانی تاکتیکی از عربستان در جنگ یمن را متوقف کرده است.» همچنین، در پی تصمیم آمریکا برای پایان دادن به حمایت نظامی از جنگ یمن، این کشور دو معامله فروش مهمات نظامی به عربستان به ارزش ۷۶۸ میلیون دلار را تعلیق کرده است.
در واکنش به این ادعاها، انصارالله اعلام کرد که فریب این سخنان را نمیخورد و منتظر اقدام عملی است. اما یک فعال زن یمنی واکنش جالبی به این اقدامات بایدن داده است؛ «أمة الملک الخاشب» با انتشار یک پست توئیتری، به رویکرد دولت جدید آمریکا مبنی بر توقف حمایت از جنگ در یمن واکنش نشان داد. وی نوشت:« اگر حمایتهای آمریکا نبود، عربستان یک روز هم نمیتوانست به تجاوز علیه یمن و محاصره این کشور ادامه دهد.» الخاشب اضافه کرد:« اگر این حمایتها نبود، آیا عربستان جرأت میکرد وارد جنگ با مردان شجاعی شود که نام آنها در قرآن آمده است؟» وی نوشت:« عربستان طعم شکست را به دست تعداداندکی از این مردان شجاع در نبردهای صعده چشیده است.»
استکبار ستیزان
بر اساس بررسیها
ثروتمندترین دهک جامعه فقط 3 درصد مالیات میدهند
بررسیها نشان داد: فقط سه درصد مالیات در ایران را یک دهک ثروتمند جامعه، پرداخت میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، فقط سه درصد مالیات در ایران را یک دهک ثروتمند جامعه، پرداخت میکنند. مالیاتی که از افراد پردرآمد اخذ نمیشود، تبدیل به کسری بودجه، تورم، افزایش فاصله طبقاتی شده و عمده فشار آن بر قشر کم درآمد وارد میشود. در حالی اجرای قانون سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی میتواند نقش بسزایی در شناسایی درآمد اقشار پردرآمد و جلوگیری از فرار مالیات آنها داشته باشد، اما دولت در اجرای این قانون اهمال کرده است و انگیزهای برای اخذ مالیات از اقشار پردرآمد ندارد. درباره اجرای قوانینی مانند مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر خانهها و خودروهای لوکس هم وضعیت مشابهی حاکم است و دولت ارادهای برای اجرای آن ندارد.
مثلا اخیرا خبرگزاری مهر از وزیر اقتصاد درباره سرنوشت آئین نامه مالیات بر کالاهای لوکس پرسید که دژپسند مدعی شد کار تصویب این آئیننامه در آینده نزدیک در دولت انجام میشود.وی در پاسخ به این سؤال که آئین نامه چه زمانی تصویب خواهد شد، گفت: پیگیر هستیم تا در هفته جاری کار بررسی آن در دولت انجام شود.
البته به نظر میرسد چندان نباید روی این وعدهها با توجه به عملکرد هشت ساله دولت درباره اخذ مالیات از ثروتمندان حساب کرد زیرا اگر دولت در این خصوص جدی بود بایستی در همان ماههای نخست حاکم شدن،(سال92) موضوع مالیات از خانهها یا خودروهای لوکس را عملیاتی میکرد نه اینکه صرفا به وعده و وعید اکتفا کند.
با توجه به آنچه گفته شد و همچنین پیشبینی تورم بالای سال آینده بخاطر کسری چشمگیر بودجه 1400، ضرورت دارد نهادهای نظارتی همچون دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور به صورت موثری در مقابل سهلانگاریهای عمدی یا بعضا سهوی دولت در اجرای قوانین مالیاتی نظیر مالیات خانههای خالی و سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی ایستادگی نماید تا هر چه سریعتر شاهد اجرایی شدن این قوانین باشیم. در غیر این صورت، باید منتظر ابعاد اقتصادی، اجتماعی و امنیتی جهش تورمی سال آینده باشیم.
به صورت کلی و درحالی که نرخ مالیات برای مشاغل پردرآمد در کشور سوئد 57 درصد، در کشورهای دانمارک و ژاپن 55 درصد، در کشور آمریکا 51 درصد، در کشورهای چین، استرالیا، انگلستان، آلمان و اسپانیا، 45 درصد، در کشور ایتالیا 43 درصد، در کشور کره جنوبی 42 درصد و در کشور ترکیه 40 درصد است، این نرخ در ایران براساس قانون بودجه امسال، تنها 25 درصد است و مشاغل پردرآمد از پرداخت همین میزان نیز فرار میکنند.
مالیات مهمترین گزینه تامین مالی پایدار برای تامین کسری بودجه و مقابله با تورم در اقتصاد است. یکی از مهمترین معیارها برای ارزیابی و مقایسه کارایی ساختار مالیاتی در کشورهای مختلف، ارزش درآمد مالیاتی به اندازه اقتصاد (GDP) در همان کشور است. در حالی که این شاخص در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه به 24 و هشت دهم درصد رسیده، در ایران تنها به میزان چهار و هفت دهم درصد است. لذا کارایی سیستم مالیاتی در ایران یک پنجم استاندارد جهانی است.
استکبار ستیزان
کسب درآمد دولت از بورس به قیمت ایجاد مشکلات اقتصادی
برخی تدابیر دولت هرچند ممکن است کسری بودجهاش را از طریق بورس تأمین کند اما در ادامه میتواند به افزایش نقدینگی و تورم و شکلگیری سفتهبازی دامن بزند.
این تحلیل را روزنامه اعتماد منتشر کرده و مینویسد: در حالی که کل تأمین مالی بازار سرمایه در سال گذشته 264 هزار میلیارد تومان بود، در 10 ماهه اول امسال، 500 هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه تأمین مالی صورت گرفته است. این گزارش به وزیر اقتصاد در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بود. با استناد به صحبتهای او تامین مالی در اقتصاد تا دیماه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش حدود 90 درصد داشته است. دژپسند در این جلسه عنوان کرده بود که باید در سال جاری تامین مالی اقتصاد از طریق بازار سرمایه به هزار هزار میلیارد تومان برسد که تا دیماه به نیمی از آن رسیدهایم.
پیشتر وزیر اقتصاد صحبتهایی مبنی بر درآمدزایی 46 هزار و 413 میلیارد تومانی دولت در بازار سرمایه طی 9 ماهه نخست سال جاری مطرح کرده که از مالیات نقل و انتقال سهام و واگذاری سهام شرکتهای دولتی به دست آمده است. آمارها نشان میدهد که دولت در مدت مشابه سال 98 از بورس 4 هزار و 731 میلیارد تومان درآمدزایی داشته که اگر با درآمد سال جاری مقایسه شود، افزایشی 881 درصدی را نشان میدهد. این افزایش به دلیل حمایتهای همهجانبه از بازار سرمایه بوده است. نمود عینی آن نیز در قله روانی دو میلیون واحدی مرداد سال جاری مشاهده شد.
دژپسند بر این باور است که باید درآمدزایی از بازار سرمایه در سال 1400 به هزار و 400 هزار میلیارد تومان برسد که بخش عمده آن باید سرمایهگذاری جدید باشد. تلاشهای تیم اقتصادی دولت در تامین مالی بخشها از بازار سرمایه به جای بانکها در افزایش شاخصهای بورس تا مرداد کاملا مشخص است. اما به نظر میرسد بازار سرمایه آن طور که باید مورد توجه قرار نمیگیرد و بخشها همچنان به سیستم بانکی برای وامگیری اعتماد میکنند. مثال عینی این جمله در تسهیلاتدهی 1219 هزار میلیارد تومانی بخشهای اقتصادی از سیستم بانکی تا پایان آذرماه است.
شاید مهمترین علل رغبت بخشهای اقتصادی به بانکها به جای بازار سرمایه، در شائبه تامین کسری بودجه دولت از طریق بورس باشد. پیشبینی شده بود که دولت در سال جاری 150 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد و تنها راه تامین آن بازار سرمایه است. کارشناسان بر این باورند که شاید دولت بتواند از طریق عرضه سهام شرکتهای خود در بازار سرمایه درآمدزایی کرده و بدهی خود را کم کند اما در نهایت میتواند با اعمال سیاستی غلط، به بحران افزایش حجم نقدینگی و نیز تورم دامن زند. دلیل دیگر عدم تامین مالی بخشها از بازار سرمایه، شکلگیری فعالیتهای سفتهبازانه و دلالی در بازار سرمایه است که البته آن هم به دلیل اعمال سیاستها و دخالتهای دولت است.
استکبار ستیزان
اسرائیل دیفنس: پهپادهای ایران میتواند ارتش ما را فلج کند
یک نشریه نظامی صهیونیستی اذعان کرد: پدافند هوایی اسرائیل نمیتواند از عهده مواجهه با پهپادهای تهاجمی ایران برآید.
«اسرائیل دیفنس» در گزارشی به بررسی توانمندیهای پهپادهای ایران و امکان مواجهه سیستم پدافندی اسرائیل پرداخت و نوشت: حملات اسکادرانهای مختلف و پهپادها از هر جهت و در ارتفاعات متعدد میتواند از سامانه پدافند هوایی اسرائیل عبور کرده و مانورهای نیروی زمینی ارتش آن را مختل کند. ایران اخیرا مانورهای زیادی با هواپیماهای بدون سرنشین انجام داده که اسرائیل نباید اجازه بدهد تواناییهای ایران در این زمینه اسرائیلیها را غافلگیر کند؛ چرا که این کشور از زمان جنگ با عراق طی دهههای گذشته در حال توسعه هواپیماهای بدون سرنشین بوده و جهش بزرگی در این زمینه داشته است. چندین بار پهپادهای آمریکایی و اسرائیلی توسط ایرانیها ساقط شده است.
ایران دارای دانشگاههای عالی در زمینه علوم دقیق و مهندسی بوده و فارغالتحصیلان زیادی در مشاغل مربوط به صنعت امنیتی دارد. پهپادهای ایران بسته به نوع آن میتواند از سامانه پدافند هوایی اسرائيل عبور کند. قرار نیست همه این پهپادها وارد حریم هوایی اسرائیل شوند یا به همه اهداف برخورد کنند بلکه ضربه زدن تعدادی از آنها به اهداف نیز برای ایجاد ویرانی و مرگ در اسرائیل کافی است.
به عنوان مثال اگر پهپادهای ایران به ایستگاههای راداری اسرائيل برخورد کند سامانه دفاع هوایی کارایی خود را از دست میدهد و امواج بعدی حملات با موفقیت بیشتری به هدف میخورند. در این شرایط باید جنگ بزرگی را تصور کنیم که با حملات پهپادی ایران همراه باشد.
درست است که سامانه پدافند هوایی اسرائیل شامل هواپیماهای جنگی و بالگردهایی است که میتواند پهپادها را رهگیری کند؛ همانطور که در گذشته نیز این کار را انجام دادند اما هر موشک هوا به هوا برای مدیریت یک پهپاد طراحی نشده است. بنابراین حتی تسلیحات مناسب در نیروی هوایی ارتش اسرائيل نیز هم از نظر تنوع و هم از نظر کمیت محدود است. علاوه بر آن بالگردها و هواپیماها نیاز به سوختگیری دارند و این فرآیند دفاع را پیچیدهتر میکند. اگر یک حمله هماهنگ با استفاده از پهپادهای مختلف در ارتفاعات متفاوت و از جهتهای مختلف توسط ایران به سمت اسرائیل انجام شود در این صورت کارایی کلی سامانههای پدافند هوایی به شکل چشمگیری کاهش مییابد. ممکن است این حمله از کشتیهای موجود روی دریا یا از خاک ایران یا یمن و سوریه و لبنان انجام شود، این روش برای خثنی کردن تهدیدات ایران زمانبر خواهد بود.
باید نگاهی به آخرین مانورهای ایران داشته باشیم که با استفاده از پهپاد تهاجمی انجام شد. این یک پهپاد بزرگ است که کلاهکی با وزن کمتر را حمل میکند و طوری طراحی شده که برای ایجاد اختلال در رادیاتورهای دستگاههای شناسایی دشمن نیز به کار میرود. ایران مستقیما یا از طریق کشورهایی مانند یمن و لبنان میتواند از این پهپادها علیه اهداف داخلی اسرائیل استفاده کند و حتی ممکن است ساختمانهای بزرگ اسرائیل مورد هدف قرار بگیرد و شمار زیادی از اسرائیلیها کشته شوند.
ایرانیها سالهاست که در حال انجام تحقیقات و مطالعاتی درباره اسرائیل هستند و به خوبی میدانند که عنصر مرگ در جبهه داخلی یا در میدان جنگ نقش تعیینکنندهای برای اسرائیلیها دارد و اگر چنین کشتاری اتفاق بیفتد، اسرائیلیها بهطور کامل اعتماد خود را نسبت به ارتش از دست میدهند. پهپادهای ایران میتوانند از سامانه پدافند هوایی محوری اسرائیل عبور کنند و تلفات انسانی زیادی بر جبهه داخلی اسرائیل وارد آورند.
افزایش تواناییهای ایران در زمینه توسعه پهپادها بخشی از استراتژی گسترده این کشور با هدف فرسایش اسرائیل در نبردهای آینده است که کاهش مشروعیت حاکمیت اسرائيل را برای اتباعش به همراه خواهد داشت.
استکبار ستیزان
لیلاز: فساد بانکی در دولت روحانی موجب رشد تورم شد
عضو مرکزیت حزب کارگزاران میگوید فساد بانکی موجب تورم در هفت ساله دولت روحانی شده است.
سعید لیلاز ضمن یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: تورم در اقتصاد ایران از اواخر دهه 40 شمسی به یک پدیده و بیماری مزمن تبدیل شد. مزمن شدن تورم در ایران به دورهای بازمیگردد که در دهه 40 دلارهای نفتی وارد اقتصاد کشور شد و برای جذب آن معادلش ریال چاپ شد. همان معضلی که از آن با نام بیماری هلندی یاد میشود. پس از دهه 50 شمسی و اوایل انقلاب اسلامی یعنی حدود 15 سال پس از برنامه سوم توسعه که با اصلاحات ارضی نیز همزمان بود، حجم دولت آن قدر بزرگ شد که برای تأمین هزینههای خود باید میان تزریق دلارهای نفتی به اقتصاد یا استقراض از بانک مرکزی یکی را انتخاب میکرد. بنابراین در این دوره بزرگی، اندازه و وظایفی که بر عهده دولت گذاشته شد، به عنوان یکی از عوامل مهم تورم در کشور شناخته میشود.
در حدود 7 سال گذشته نیز با وجودی که دولت به میزان زیادی استقراض از بانک مرکزی را کاهش داده است، اما پدیده دیگری به نام فساد در شبکه بانکی که قیمت تمام شده پول در آن از قیمت فروش پول بیشتر است، محرک جدیدی برای رشد نرخ تورم بوده که تا سال گذشته سهم بالایی در تورمزایی داشته است چرا که شبکه بانکی برای تراز کردن صورتهای مالی خود به اضافه برداشت از بانک مرکزی روی میآورند و موجب چاپ بیشتر پول میشوند. مشکلی که با وجود مقابله جدی با آن همچنان وجود دارد.
وی میافزاید: در سال 1397 علاوه بر مشکلات ساختاری و سنتی مانند کسری بودجه و فساد شبکه بانکی که باعث رشد نرخ تورم میشود، مشکل دیگری به نام تحریم به اقتصاد ایران افزوده شد که عرضه کل را به واسطه کاهش درآمدهای ارزی و نفتی به شدت کاهش داد. این در حالی است که نقدینگی با همان آهنگ قبلی رشد کرد.
بنابراین در طول این سالها نهتنها مشکلات ساختاری و سنتی رشد تورم حل نشده است، بلکه دو مشکل جدید نیز به آنها اضافه شده است. در این مدت دولت تقریبا مشکل سوم یعنی تحریمها را جذب و رفع کرده است، اما همچنان سه مشکل دیگر باقی است به طوری که کسری بودجه همچنان ادامه دارد، دولت یارانه سنگینی برای مقابله با کرونا پرداخت میکند و فساد شبکه بانکی نیز پابرجاست. در همین راستا به نظر میرسد با وجود کاهش قابل توجه شتاب نرخ تورم در ماه های اخیر نمیتوان انتظار تکرقمی شدن تورم در آینده نزدیک را داشت. در شرایطی که در مهرماه امسال نرخ تورم ماهانه به 7 درصد رسیده بود این نرخ در آبان به 5/2 درصد، در آذر به 2 درصد و در دی ماه به 1/8 درصد رسیده است و پیشبینی میشود با این روند در بهمن و اسفند سال جاری این نرخ به حدود یک درصد کاهش یابد، ولی در آینده نزدیک شاهد افت قابل توجه تورم نخواهیم بود.
یادداشت لیلاز در حالی است که نرخ تورم در دولت روحانی در برخی مقاطع حتی تا 52 درصد نیز بالا رفت و هماکنون بالای 32 درصد اعلام شده است.
استکبار ستیزان
سانسور دستور رسیدگی به پرونده فساد دانهدرشتها
اغلب روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحطلبی، خبر مهم سفر رئیس قوه قضائیه به استان گیلان و دستور رسیدگی ویژه به پرونده مفاسد ناشی از واگذاری رانتی شرکتهای رشت الکتریک و ایران پوشش را به تیغ سانسور سپردند!
روزنامههای سازندگی، شرق، ایران، اطلاعات، جمهوری اسلامی، همشهری، آفتاب یزد و آرمان، ترجیح دادند دستور مهم قضایی در این زمینه را اصلاً در صفحه اول خود منعکس نکنند و اغلب آنها حتی اصل خبر را هم در صفحات داخلی منتشر نکردند. روزنامه اعتماد تنها روزنامه نزدیک به اصلاحطلبان بود که یکی از تیترهای خود را به این موضوع اختصاص داد.
تنها در یک قلم زد و بند عجیب در سال 82، کارخانه رشت الکتریک با 12 هکتار زمین و انبوهی از امکانات، به همسر آقایان کرباسچی، قبه و عبداله نوری، به قیمت 2 میلیارد تومان و در 12قسط
فروخته شده است.
استکبار ستیزان
دسته کلید گم شده اخلاق که گم نشده آقای حجاریان؟!
هرچه به انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 نزدیک میشویم، فاصلهگذاری اصلاحطلبان با دولت حسن روحانی بیشتر خواهد شد و حال آنکه آنها چهار سال قبل میگفتند روحانی این بار با دستهای از کلید برای حل مشکلات آمده است!
این تحلیل را وبسایت الف در نقد فرافکنیهای اخیر کسانی چون حجاریان منتشر کرده و نوشت: کارنامه دولت اعتدال طی هفت سال گذشته موجب شده که جریانات حامی آن در ماههای پایانی به هر نحوی تلاش کنند تا حداقل در حرف از آن فاصله بگیرند.
در آخرین اظهارنظر سعید حجاریان، عنوان داشته است: «دندانه کلید شدن، یعنی کلید از خودمان نبوده است. لازمه کلیدداری دولت و مسئولیتپذیری سیاسی لغو نظارت استصوابی و پایان سیاستورزی نیابتی است.» بیتردید در کمتر از 5 ماه تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تاکید بر این موضوع که آقای روحانی از جریان اصلاحطلب نبوده یا اینکه تا زمانی که نامزد اصلی آنها در انتخابات حضور نداشته باشد نمیتوان مسئولیت آن را پذیرا باشند نه تنها با عقل و منطق سازگار نیست بلکه نوعی بیاخلاقی و توهین به افرادی که با تشویق آنها رای دادند نیز هست و ناگفته پیداست نهایت چنین سیاستورزی تاکید بر ولنگاری در عرصه سیاسی است.
بر همگان آشکار است که اصلاحطلبان چه در سال 1392 و چه در سال 1396 با تمام توان از حسن روحانی حمایت کردند. بالطبع اگر آنها مخالف خطمشی دولت اعتدال بودند حداقل انتظار این بود در سال 1396 از وی حمایت نمیکردند یا اینکه میتوانستند سیاست سکوت را در پیش بگیرند و از نامزدی حمایت ننمایند یا حداقل با اما و اگر حمایت میکردند. اما وقتی به صراحت آقای خاتمی به عنوان لیدر اصلاحطلبان به میدان میآید و «تکرار میکند» اخلاق سیاسی حکم میکند که پاسخگوی کارنامه آن نیز
باشند.
البته خود سعید حجاریان در سال 1396 مردم را ترغیب به رای دادن به روحانی میکرد و صدالبته آن روزها صحبتی از نظارت استصوابی، شورای نگهبان، سیاست نیابتی و... نبود. او در یادداشت تلگرامی در اردیبهشت ماه 96 نوشته بود «آقای روحانی چهار سال پیش با یک کلید آمد و توانست قفل تحریمهای هستهای را با آن باز کند و برجام را رقم بزند. روحانی این بار با یک دسته کلید آمده است.»
جدا از این پرسش منطقی که آن دستهکلید الان کجاست؟ سوالات دیگری نیز قابل طرح است. اینکه مثلا شورای شهر تهران نیز که در آنجا خبری از نظارت استصوابی نبوده و نیست چه عملکرد خاص و ویژهای داشته است؟ تزلزل در انتخاب شهردار، شوآف درباره نامگذاری نام خیابانها، ثبت آرزوهای شهروندان تهرانی... بخشی از عملکرد شورای شهر در دوره پنجم است که تماما اصلاحطلبند.به نظر میرسد هرچه زمان 28 خرداد 1400 نزدیکتر میشود انتظار این است که اصلاحطلبان تلاش کنند تا فاصله خود را با دولت بیشتر و بیشتر کنند؛ چرا که براساس برخی نظرسنجیها میزان محبوبیت روحانی به زیر ده درصد افت کرده است.
اما فاصلهگیری از دولت در ماههای پایانی نمیتواند راهگشای آنها در انتخابات پیش رو باشد. در واقع قرار نیست اصلاحطلبان هر بار بعد از مدتی با بیمسئولیتی و حاشیهپردازی از توضیح درباره عملکرد خود سر باز بزنند و جوابگو نباشند.
استکبار ستیزان
عضو پارلمان عراق: کشورهای حامی داعش مانع اجرای حکم اعدام تکفیریها میشوند
رئیسفراکسیون «سائرون» در پارلمان عراق از وجود فشارهای خارجی بر رئیسجمهور این کشور برای تأخیر در تأیید احکام اعدام عناصر داعش خبر داد.
«بدر الزیادی» با بیان اینکه کشورهای حامی داعش مانع اجرای حکم اعدام تروریستها در عراق میشوند، توضیح داد که اکثر تکفیریهای قاتل، اتباع کشورهای حاشیه خلیجفارس و برخی از کشورهای دیگر هستند. وی نام کشوری را ذکر نکرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، الزیادی، که عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق است، از «برهم صالح» رئیسجمهور این کشور، خواست که هر چه سریعتر حکم اعدام عناصر داعش را تأیید کند.
او افزود، تأخیر در تأیید اجرای حکم اعدام تروریستهای خارجی، به گروههای تروریستی امید انجام جنایات بیشتر را میدهد.
استکبار ستیزان
علی رغم هشدارهای جدی
واکسن انگلیسی«آسترازنکا» در حال ورود به ایران است!
امروزه ما با شرکتهای داروسازی یا واکسنسازی چندملیتی روبهرو هستیم که مرکز آنها مثلاً در آمریکا و انگلیس است، اما در سایر کشورها نیز تولید میشوند.
جهان نیوز نوشت: «اواخر دی ماه و بعد از بیانات مهم رهبر انقلاب پیرامون ممنوعیت ورود واکسنهای آمریکایی و انگلیسی، طی گزارشی با عنوان «یک نگرانی جدید درباره واکسنهای خارجی» هشدار دادیم که نهادهای نظارتی باید به این موضوع توجه کنند که تهیه واکسن از طریق «کواکس» و در قالب این مجموعه نیز باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. این امکان وجود دارد که واکسنهای آمریکایی یا هر واکسنی که ورود آن به کشور ممنوع است با برچسب این مجموعه وارد ایران شوند.
اما اخیراً سعید نمکی وزیر بهداشت، گفته است: «شرکت آسترازنکا اعلام کرد که از ماه فوریه تحویل 4.2 میلیون دوز واکسن کرونا را به ایران در قالب کواکس آغاز میکند.»
چند روز قبل نیز، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، مدعی شده بود که از چندین مبادی، واردات واکسن در حال انجام است و یکی از آنها واکسن آسترازنکای متعلق به سوئد است.
اما قضیه جایی عجیب میشود که به تازگی سفارت انگلیس در تهران، درباره ورود 4.2 میلیون دوز واکسن آسترازنکا به ایران، بیانیه صادر میکند و بعد از آن هم شبکههای ضدانقلاب به این موضوع اشاره میکنند!
از طرفی، حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در انگلیس هم در کانال شخصی خود مینویسد که خرید واکسن از انگلیس در دستور کار قرار ندارد، اما این را هم تأیید کرده است که چهار میلیون و دویست هزار واکسن تولید شرکت آسترازنکا در چارچوب برنامه کواکس خریداری شده که قرار است به زودی به ایران ارسال گردد!
اما هنوز این سؤال باقی مانده است که اساساً اگر این واکسن ارتباطی با انگلیس ندارد، چرا سفارت انگلیس در تهران باید بیانیه بدهد؟!
استکبار ستیزان 👇
شرکت آسترازنکا برای کدام کشور است؟
از اینها گذشته، با یک گشت و گذار ساده مشخص میشود که آسترازنکا، یک شرکت بریتانیایی- سوئدی بوده و دفتر مرکزی آن نیز در کمبریج انگلستان واقع شده است. حتی به گفته سایت این شرکت، مرکز Gaithersburg در ایالات متحده آمریکا، یکی از سه مرکز جهانی استراتژیک AstraZeneca در کنار دو مرکز کمبریج و گوتنبرگ است. با مراجعه به وبسایت این شرکت نیز به راحتی میتوان اطلاعاتی درباره این سه مرکز به همراه تصاویر دریافت کرد.
همچنین بر اساس اعلام خبرگزاری فارس، واکسن این شرکت برای کشورهای اروپایی عمدتا در انگلیس تولید میشود اگر چه کارخانههایی در داخل اروپا هم در تولید آن دخیل هستند. آسترازنکا همچنین یک کارخانه بزرگ در هند دارد.
در هر صورت امروزه ما با شرکتهای داروسازی یا واکسن سازی چندملیتی روبهرو هستیم که مرکز آنها مثلاً در آمریکا و انگلیس است، اما در سایر کشورهای دنیا نیز تولید میشوند. حتی این احتمال وجود دارد که با نام سایر کشورها هم وارد کشورمان شوند. اما در مورد واکسن آسترازنکا نیز شاهد هستیم که برخی افراد در داخل کشور با نام واکسن سوئدی از آن نام میبرند.
از سوی دیگر، به تازگی خبرگزاری ایسنا نیز گزارش داد که مسئولان سلامت در فرانسه اعلام کردند: «واکسن کروناویروس آسترازنکا تنها باید به افراد کمتر از ۶۵ سال تزریق شود.» آلمان و اتریش نیز توصیه کردهاند که تزریق این واکسن به افراد کمتر از ۶۵ سال محدود شود. ایندیپندنت نیز به تازگی گفته است که سوئیس تایید واکسن کرونای آسترازنکا را صادر نکرده است.
از طرفی، یورونیوز اروپا، در اواخر ماه ژانویه مدعی شد که آسترازنکا میگوید که محصول این شرکت، آنچنان تاثیری در برابر انواع جهشیافته ویروس ندارد. شرکت آسترازنکا پیشتر اعلام کرده بود که برنامه ساخت یک دوز مکمل واکسن، مخصوص گونههای جدید ویروس کرونا را آغاز میکند.
استکبار ستیزان 👇
مراقب جان میلیونها ایرانی باشید
این گزارهها نشان میدهد که این واکسن هنوز درهالهای از ابهام قرار دارد و جا دارد که نسبت به ایمن بودن و کارایی آن حساسیت وجود داشته باشد و به دور از بازیهای رسانهای و سیاسی کاری به آن پرداخته شود و از آن مهمتر اینکه، با در نظر داشتن این موضوع که رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به ورود واکسنهای با مبدأ آمریکا، انگلیس و فرانسه به دلیل سوء سابقه این کشورها هشدار دادهاند، به نظر میرسد دلسوزان وزارت بهداشت و نهادهای نظارتی باید بیش از پیش حساسیت نشان دهند تا جان میلیونها ایرانی در معرض تهدید قرار نگیرد.
اما به طور کلی، اینکه از یک کشور آفریقایی یا از قلب اروپا و یا از طریق یک سازو کار بینالمللی، واکسنی را وارد کنیم، خیلی مهم نیست، بلکه موضوع اصلی و قابل اهمیت، کشور مبدأ و سازنده این واکسنها هستند. بنابراین ضرورت دارد با توجه به گزارشهای ذکر شده، مبدأ اصلی واکسنهایی نظیر آسترازنکا یک بار دیگر با دقت بررسی شود.»
همکاری آسترازنکا با بنیاد «بیل و ملیندا گیتس»
خبر دیگر اینکه، خردادماه سال جاری ایسنا به نقل از بیبی سی نوشت: «شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد که با دو قرارداد جدیدی که امضا کرده، قادر خواهد بود دو میلیارد دوز از واکسن بالقوه کووید-۱۹را به تولید برساند. شرکت داروسازی آسترازنکا (AstraZeneca) اعلام کرد که میتواند یک میلیارد دوز از واکسن کووید-۱۹ خود که با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخته شده را به تولید
برساند.
در همین باره، این شرکت دو قرارداد جدید امضا کرد که به آسترازنکا اجازه میدهد تولید خود را دو برابر کند. یکی از این قراردادها که ۷۵۰ میلیون دلار ارزش دارد، با دو سازمان سلامتی بسته شده که توسط بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» حمایت میشود.
قرارداد دیگر با همکاری موسسه سروم هند (SII)است. موسسهای که بزرگترین تولیدکننده واکسن جهان است. طی این قراردادها شرکت آسترازنکا نیمی از دوزهای واکسن کووید-۱۹ خود را برای کشورهایی با درآمد کم و متوسط تولید میکند.»
لزوم توجه به هشدارها
نکته مهم اینکه ابهامات زیادی درباره بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» و سیاستهای مشکوک آنها در حوزه تولید واکسن و کنترل جمعیت جهان مطرح است.
در مجموع با وجود هشدارهای جدی درباره خطر سادهانگاری واردات واکسن کرونا و داشتن اعتماد بیجا، وظیفه وزارت بهداشت و مسئولان تصمیم گیرنده درخصوص واردات واکسن این است که با توجه به تصریح رهبر انقلاب در ممنوعیت واکسن از آمریکا و انگلیس و بیاعتمادی به کشورهایی همچون فرانسه با وجود سوابقی همچون ارسال خونهای آلوده به ایدز، راه را بر هرگونه ضربه احتمالی از سوی دشمنان و بدخواهان ببندند.
استکبار ستیزان