فروش فرآورده به جای نفت خام، تحریم را بیاثر میکند
یک کانون تفکر و نهاد سیاستگذاری در نامهای به حسن روحانی، حرکت به سمت فروش فرآوردههای نفتی به جای خامفروشی را اقدامی در جهت بیاثر کردن تحریمها معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در نامهای به رئیسجمهور، ۳ راهبرد پیش روی کشور برای مقابله تحریمها را مورد نقد و بررسی قرارداد و «بیاثر کردن تحریم» را به عنوان تنها راهبرد اصلی و اثرگذار در این زمینه مطرح کرد.
در این نامه آمده است: نه «دور زدن تحریم» و نه «برداشتن تحریم» چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ عملی، نمیتواند راهبرد مناسب برای میان مدت و بلندمدت اقتصاد کشور باشد و منجر به مقاوم سازی اقتصاد شود. راهبرد سوم و اصلی برای مقابله با تحریمها و مقاومسازی اقتصاد در مواجهه با آن، «بیاثر کردن تحریم» است. راهبردی که منجر به افزایش هزینه تحریم و در عین حال، افزایش توان ضربهپذیری اقتصاد میشود.
در این زمینه بخش نفت کشور که از بخشهای اصلی اقتصاد و نقطه مهم اثرگذاری تحریمها بوده، نقش کلیدی دارد و ضروری است اقدامات مرتبط با راهبرد «بیاثر کردن تحریم» هر چه سریعتر در آن عملیاتی شود.
اقدامات متعددی در این راستا پیش روی کشور وجود دارد که وابسته به توان داخلی بوده و تنها با همت مسئولین و سرمایهگذاری مردم امکانپذیر است؛ «تولید و فروش فرآوردههای نفتی و پتروشیمیایی به جای خام فروشی از طریق توسعه و افزایش ظرفیت پتروپالایشگاههای کشور» مهمترین اقدام در بیاثر کردن تحریم خرید نفت ایران است که در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نیز مورد تاکید قرار
گرفته است.
تعداد بسیار بیشتر مشتریان، فروش جزئیتر محصولات پتروشیمیایی نسبت به محمولههای بزرگ نفت خام، منحصر به فرد نبودن محصولات پتروشیمیایی همانند نفت خام ایران، ایجاد اشتغال، فرصت سرمایهگذاری برای مردم و جذب نقدینگی سرگردان کشور، ایجاد ارزش افزوده بیشتر در صنایع پایین دست پتروشیمی، سهولت بیشتر در فروش و تبدیل ریالی آن و تبدیل شدن ایران به هاب انرژی و پتروشیمی در منطقه از جمله مزایای تولید و فروش فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمیایی نسبت به خام فروشی است که منجر به بیاثر شدن تحریمها میشود.این اقدام یکی از برنامههای اصلی جهت تهیه «نقشه راه اقتصادِ باثبات» مورد اشاره رهبر انقلاب است که در میان مدت کشور را از وابستگی به خام فروشی نفت مصون کرده و با بیاثر کردن تحریمها، زمینه را برای مقاوم سازی اقتصاد فراهم میکند.
بنابراین در این راستا ضروری است باز طراحی و تبدیل طرحهای پالایشگاهی موجود مثل آناهیتا، جاسک، پارس و سیراف به پتروپالایشگاه و فعالسازی آن در اسرع وقت در دستور کار قرار گیرد.
همچنین ظرفیت پالایشی و پتروشیمی کشور از طریق ساخت پتروپالایشگاههای خوراک مایع جدید با در نظر گرفتن نکات مرتبط با جانمایی صحیح به سرعت افزایش یابد.علاوه بر این باید دورههای تنفس در بازپرداخت بدهیها و اعطای معافیتهای مالیاتی هوشمند به جای تخفیف در نرخ خوراک جهت تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاری در حوزه پتروپالایشگاه اعمال گردد.استفاده از ابزارهای متنوع بازار سرمایه مانند شرکت پروژه، صندوق پروژه، صکوک استصناع و همچنین صندوقهای سرمایهگذاری برای جذب سرمایههای مردم و نقدینگی بالای کشور جهت تامین مالی پروژههای پتروپالایشگاهی خوراک مایع از دیگر اقداماتی است که باسد به سرعت در دستور کار قرار گیرد.از آنجا که دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روزه بازگشت تحریمها نزدیک است و دوره اول آن کمتر از یک ماه دیگر فرا میرسد؛
شعار دیرهنگام شفافیت و تکلیف بر زمین مانده قاطعیت
شعار این روزهای دولتمردان و حامیان آن در زمینه شفافیت علاوهبر اینکه شعاری و دیر هنگام است پاسخگوی نیاز فوری جامعه به برخورد مسئولان با اخلالگران و تروریستهای اقتصادی نیست، دولت در حالی شعار شفافسازی در حوزههایی چون واردات خودرو و ارز دولتی را میدهد که مسئولیت مستقیم در این مسائل با خود دولت بوده و امروز سخن گفتن از شفافیت عقب بودن از وقایع است و مردم منتظر برخورد قاطع هستند.
در روزهای گذشته مسئولین دولتی از جمله رئیسجمهور محترم طی سخنان و نامههایی از ضرورت شفاف سازی سخن گفته و برای جدی نشان دادن عزم خود در این زمینه تصریح کردهاند اسامی دریافت کنندگان ارز 4200 تومانی را اعلام خواهند کرد.
رئیسجمهور پس از دریافت گزارش وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت؛ اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و نیز بازرسی ریاستجمهوری درباره وقوع تخلف در واردات و فروش خودروهای خارجی، ضمن دستورهای جدید به سه وزارتخانه و معاون حقوقی ریاستجمهوری؛ از رئیسقوه قضائیه خواست ترتیبی اتخاذ نمایند تا با دقت و سرعت و خارج از نوبت به این پرونده رسیدگی شود، مجرمان و متخلفان به مجازات قانونی برسند و اموال و سودهای کلان نامشروع به بیتالمال بازگردد.
روحانی همچنین از معاون اول رئیسجمهور خواسته است برای جلوگیری از تکرار تخلفات مشابه و خشکاندن ریشهها و عوامل فساد ساختاری، رسیدگی به لوایح «مدیریت تعارض منافع در خدمات عمومی» و « شفافیت» را در اولویت قرار دهد و نسبت به ارسال سریع آنها به مجلس شورای اسلامی اقدام نماید.
رسانههای حامی دولت نیز وارد معرکه شده و با یک جوسازی دولت را قهرمان شفافیت خوانده و با این تصور که مردم دارای حافظه درازمدت و کوتاه مدتی که سالهای گذشته را به خاطر آنها بیاورد دست به داستانسازی زدهاند!
نوبت قاطعیت است
نه شعار شفافیت
سخن گفتن از ضرورت شفافیت از سوی مسئولین آن هم در حالی که دولت کنونی در افکار عمومی به «دولت محرمانهها » مشهور است و بسیاری از قراردادها با کشورهای خارجی دور از مرعی و منظر مردم منعقد و جزئیات آن جز در اختیار دشمنان ملت ایران در دسترس احدی از مردم نیست عجیب و در عین حال تاسف بار به نظر میرسد.
کسی منکر ضرورت وجود شفافیت نیست ولی امروز و با گذشت بیش از 5 سال از روی کار آمدن تیم کنونی در قوه مجریه به ریاست دکتر روحانی دیگر زمان سخن گفتن از شفافیت نیست بلکه مسئولین بایستی ضمن معرفی مفسدین و تروریستهای اقتصادی به مردم توضیح دهند که با این اخلالگران چه برخوردی صورت گرفته است.
مسئول واردات خودرو
و بازار ارز کیست؟!
نکته جالب دیگر اینکه دستورات اخیر مبنی بر برخورد با وارد کنندگان خودرو و نیز انتشار اسامی دریافت کنندگان ارز 4200 تومانی این سؤال را در افکار عمومی به وجود آورده است که مسئولیت مستقیم این دو حوزه به عنوان دو نمونه و مصداق خاص کیست؟!
جز دولت محترم که امروز با فرار به جلو از ضرورت شفاف سازی سخن میگوید؟
دولت امروز نبایستی در مقام بررسیکننده موضوع وارد میدان شده و افکار عمومی را جهت دهد چرا که مردم آگاه بوده و سؤالات فراوانی در ذهن آنان جولان میدهد که مسئولین محترم در پاسخ به سؤالات در گرداب تناقض گرفتار میشوند.
ماجرای حقوقهای نجومی به کجا رسید؟!
در اینجا کافی است برای راستی آزمایی شعار شفافیت به یک مصداق خاصاشاره و آن را بررسی نمائیم، موضوع حقوقهای نجومی بهار 1395 یعنی بیش از دو سال پیش در رسانهها مطرح شد.
مدیر نجومیبگیر هم پاداش گرفتند و هم سر کار خود بازگشتند!
یک روزنامه حامی دولت فاش کرد 11 مدیر نجومیبگیر دولتی به سر کار خود بازگشتهاند!
آرمان نوشت: یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به پاداشهای میلیاردی برخی مدیران دولتی، اعلام کرد که 11 نفر از این افراد درخواست بازنشستگی داده و پاداش خود را دریافت کردند، اما مجددا در سال 97 به کار بازگشتند.
خرداد سال 95 بود که انتشار چند فیش حقوقی مربوط به مدیران بانکها و برخی شرکتهای دولتی در صدر اخبار رسانههای کشور قرار گرفت و بازتاب زیادی در سطح جامعه داشت. این ماجرا از انتشار فیش حقوقی مدیران بیمه مرکزی آغاز شد که درنهایت به استعفای مدیر آن انجامید و بعد پای تعداد دیگری از بانکها و برخی سازمانهای دولتی به این ماجرا کشیده شد. در واکنش به این اخبار، دولت این موضوع را در دستور کار خود قرار داد و معاون اول رئیسجمهوری دستورات جدی برای پیگیری موضوع و برخورد با تخلفات احتمالی صادر کرد. همچنین سخنگوی دولت نیز درباره اقدامات دولت در این زمینه به خبرگزاری فارس گفت که به دستور رئیسجمهوری بررسی حقوقهای دریافتی مدیران در دستگاههای اجرایی آغاز شده و با متخلفان و مدیرانی که در انجام وظیفه خود کوتاهی داشته و مرتکب تخلف شدهاند، برخورد میشود و آنها عزل میشوند. محمدباقر نوبخت همچنین از حساسیت ویژه رئیسجمهوری و دولت نسبت به این موضوع خبر داد و اعلام کرد که گزارش بررسیهای صورت گرفته در این رابطه به مردم اعلام میشود.
در مهر همان سال، عادل آذر که به عنوان رئیس سازمان دیوان محاسبات انتخاب شده بود به مجلس رفت و نتیجه چهار ماه بررسی شبانهروزی و بازبینی بیش از 1000 جلد گزارش حسابرسی و پروندههای دادسرایی تهیه شده را در صحن علنی قرائت کرد. به گزارش ایسنا، در این گزارش که حدود 93 هزار و 460 نفر از مقامات و مدیران کشوری در سال 1394 مورد بررسی قرار گرفته بودند 13 هزار و 873 نفر آنها از جمله مقامات و ردههای بالای مدیریتی بودند که فقط 397 نفر یعنی حدود 0/4 درصد دریافتی بالای 20 میلیون تومانی داشتند. در گزارش دومی نیز که آذر سال 95 توسط رئیس دیوان محاسبات ارائه شد، آمده بود که به غیر از چهار نفر تمامی مازادهای دریافتی پس گرفته شده است. درنهایت اسفند 95، نمایندگان مجلس در مصوبهای سقف حقوق مدیران را تا 24 میلیون تومان تعیین کردند تا آن طور که عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته است از پرداخت رقمهای بالا خودداری شود. درنتیجه بسیاری از مدیران تقاضای بازنشستگی دادند تا با قوانین قبلی پاداش خود را دریافت کنند. حسینی، ریشه این موضوعات را در خلأهای قانونی میداند و خواستار پیگیری طرحی توسط مجلس شده تا دیگر شاهد چنین اموری در کشور نباشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه برخی حقوقهای بسیار بالا و پاداشهای پایان خدمت نجومی در پی خلأهای قانونی پرداخت شده است، گفت: «11 نفر از این افراد درخواست بازنشستگی داده و پاداش خود را دریافت کردند و مجددا در سال 97 اعاده به کار شدند.» محمدحسینی با اشاره به پاداشهای یک میلیارد تومانی پایان کار برخی مدیران دولتی، افزود: «مجلس برای این ارقام سقف تعیین کرد تا از پرداخت رقمهای بالا خودداری شود؛
مسئولیت تأمین امنیت «بن سلمان» به موساد سپرده شده است
براساس گزارش رسانههای آمریکایی، «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی تأمین امنیت خود را صد درصد در اختیار سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) قرار داده است!
«محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی که با زیر آب کردن سر بسیاری از رقبایش به قدرت رسیده، در یک سال گذشته چندین بار مورد سوء قصد قرار گرفته و حتی برخی رسانهها اعلام کردهاند وی به خاطر هراس از احتمال کودتا و یا ترور بیشتر اوقات خود را در یک کشتی به سر
میبرد.
اکنون برخی رسانهها گزارش دادهاند که وی به دلیل این نگرانیها تامین امنیت خود را هم به موساد واگذار کرده است.
به گزارش العالم، «هاوارد واینمن» تحلیلگر سیاسی آمریکایی از جمله کارشناسانی است که گفته «محمد بن سلمان» تأمین امنیت خود را کاملا به سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) واگذار
کرده است.
این تحلیلگر سیاسی به شبکههای تلویزیونی «ام.اس.ان.بی.سی» آمریکا گفته، «اطلاعات منتشر شده در اسرائیل نشان میدهد محمد بن سلمان برای آنکه از هرگونه کودتایی در عربستان در آینده در امان بماند تأمین امنیت شخصی خود را به طور کامل به موساد سپرده است.»
به گفته «هاوارد واینمن»، «بر اساس گفتههای منابع امنیتی اسرائیلی محمد بن سلمان از نظر تأمین امنیت صد درصد به موساد متکی است. بن سلمان به ملت و ارتش سعودی و نیروهای امنیتی در تأمین امنیت شخصی و ترددهایش اعتماد ندارد و همه تحرکاتش بر اساس اطلاعات ویژهای است که موساد به صورت روزانه در اختیار او قرار میدهد و حمایت شخصی از وی به عهده موساد و با نظارت آن و توصیههای این سازمان امنیتی اسرائیلی است.»
با توجه به سیاستهای بن سلمان در مورد دستگیری شاهزادهها و مخالفان و همچنین کودتای سال گذشته وی علیه محمد بن نایف ولیعهد سابق عربستان ایجاد جو بیاعتمادی در کاخ پادشاهی کاملا
طبیعی است.
🌹🌹امیرالمومنین على عليه السلام:
💢از مصاحبت با خردمند نگران مباش هر چند او را كريم و بخشنده نيابى اما از خرداو بهره مند شو و از اخلاق بدش دورى كن،
💢مصاحبت با آدم كريم و بخشنده را هرگز فرو مگذار، هر چند از خِرد او سودى نگيرى، اما با عقل خود از كَرَم او بهره مند شو
💢و تا توانى از فرومايه نابخرد بگريز .
♦️♦️روش برخورد با دنيا
🌹🌹امیرالمومنین على علیه السلام:
🔷🔹 اي مردم بايد دنياي حرام
✅ در چشمانتان از پر كاه خشكيده و تفاله هاي قيچي شده دامداران، بي ارزشتر باشد
✅ از پيشينيان خود پند گيريد پيش از آنكه آيندگان از شما پند گيرند
✅ اين دنياي فاسد نكوهش شده را رها كنيد، زيرا مشتاقان شيفته تر از شما را رها كرد.
📚 نهج البلاغه، قسمتی از خطبه 33