eitaa logo
کاوش در دنیای هوش مصنوعی
20.8هزار دنبال‌کننده
2.3هزار عکس
1.3هزار ویدیو
342 فایل
بررسی فرصت ها و تهدیدهای نوین با گسترش ابزارهای هوش مصنوعی ارتباط با ادمین: @h_etesami1979
مشاهده در ایتا
دانلود
آسیب‌پذیری بخش حمل‌ونقل آمریکا در برابر تهدیدات سایبری: یک مؤسسه حمل‌ونقل آمریکایی مستقر در کالیفرنیا به نام مینِتا (Mineta Transportation Institute) در مورد آمادگی سایبری آژانس‌های حمل‌ونقل آمریکا تحقیقی انجام داده است. در این تحقیق، 90 آژانس حمل‌ونقل مورد ارزیابی قرار گرفتند تا آمادگی این آژانس‌ها برای درک، کاهش و مقابله با تهدیدات امنیت سایبری مشخص شود. در مورد اهمیت سیستم حمل‌ونقل در آمریکا باید به دسته‌بندی وزارت امنیت داخلی این کشور مراجعه کرد. این وزارتخانه 16 بخش از زیرساخت‌های آمریکا را جزء زیرساخت‌های حیاتی نام برده که سیستم حمل‌ونقل آمریکا نیز جزء این 16 بخش است. ازنظر وزارت امنیت داخلی آمریکا اختلال در این بخش‌ها امنیت ملی این کشور را به‌شدت تضعیف خواهد کرد. طبق گزارش مؤسسه مینِتا، اکثر مؤسسات حمل‌ونقل آمریکا که جزء زیرساخت‌های حیاتی به شمار می‌آیند برای مقابله با تهدیدات سایبری از سیاست‌های اساسی و کارکنان کافی برخوردار نیستند. باوجوداینکه 73 درصد از آژانس‌های حمل‌ونقل آمریکایی شرکت‌کننده در این تحقیق تصور می‌کردند اطلاعات لازم برای برقراری یک برنامه امنیت سایبری را در اختیاردارند؛ اما تنها سه‌پنجم این آژانس‌ها از برنامه امنیت سایبری برخوردار بودند و 43 درصد هم معتقد بودند برنامه امنیت سایبری آن‌ها مناسب نیست. سی‌وشش درصد هم اعتراف کردند در صورت بروز یک فاجعه سایبری، فاقد برنامه بازیابی هستند و 67 درصد هم اذعان داشتند برای یک بحران سایبری هیچ برنامه ارتباطاتی ندارند. همه این موارد نشانگر آسیب‌پذیری یکی از حیاتی‌ترین زیرساخت‌های آمریکا است. آمریکایی که خود را جزء پیشرفته‌ترین و ایمن‌ترین کشورهای دنیا می‌داند.
تغییرات بنیادین توییتر به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: توئیتر همزمان با نزدیک شدن به انتخابات 2020 امریکا، تغییرات بنیادینی برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی و ارتقای محتوا در این پلتفرم ایجاد کرده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، این شبکه اجتماعی قصد دارد برای مدتی توئیت‌هایی را که اطلاعات دروغ درباره انتخابات ریاست جمهوری امریکا منتشر می‌شود برچسب‌گذاری کند تا هنگامی که کاربران روی این برچسب‌ها کلیک می‌کنند وارد صفحه رسمی انتخابات در توئیتر شوند. همچنین توئیتر اعلام کرده قابلیت بازنشر، پاسخ‌دهی و تعداد لایک توئیت‌هایی که برچسب‌گذاری می‌شوند غیرفعال می‌شود. طبق اعلام این شبکه اجتماعی، توئیت‌هایی که افراد را ترغیب می‌کنند در فرایند انتخابات ریاست جمهوری امریکا دخالت یا نتایج را دستکاری کنند، حذف خواهند شد. همچنین از این پس محتوایی که فالوئرهای کاربر پسندیده‌اند، در تایم لاین او ظاهر نمی‌شود. در کنار این موارد توییتر از چند اقدام موقت برای کند کردن جریان محتوا خبر داده، برای مثال از ۲۰ اکتبر تا پایان اعلام نتایج انتخابات، کاربران با فشار کلید «بازنشر» به گزینه «کوت توئیت» هدایت می‌شوند، به این ترتیب افراد تشویق می‌شوند به جای بازنشر یک توییت، اظهارنظر خود را به یک پیام اضافه کنند.
«در اینترنت هیچ‌کس نمی‌فهمد تو سگ هستی» ضرب‌المثلی است دربارهٔ ناشناسی در اینترنت اثر پیتر استاینر  که در نسخهٔ ۵ ژوئیه ۱۹۹۳ هفته‌نامهٔ نیویورکر منتشر شد، سگی روی صندلی جلوی رایانه‌ای شخصی نشسته و به سگ دیگری که روی زمین است می‌گوید «در اینترنت، هیچ‌کس نمی‌فهمد تو سگ هستی.» (به انگلیسی: On the Internet, nobody knows you're a dog) تا سال ۲۰۱۱، این تصویر بیش از هر محصول دیگر نیویورکر به چاپ رسیده و از بازنشرهای آن بیش از ۵۰٬۰۰۰ دلار عاید استاینر شده بود.
37.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با فرزندان ببینیم: هویت ها در فضای مجازی، غیر واقعی هستند؛ به غریبه های آنلاین اعتماد نکنیم
⭕️ طوفان خان طومان در شبکه‌های اجتماعی 🔹از سال ۹۵ نامش را شنیدیم؛ خان طومان و شهدایش نماد ایستاده رفتن هستند؛ شهدایی که در پی سوءاستفاده تکفیری‌ها از فرصت ایجاد شده از آتش‌بس کوتاه و بمباران ناجوانمردانه منطقه، آسمانی شدند. 🔹حالا ۴ سال گذشته و فرزندان وطن دوباره خبرساز شدند، چند ماه قبل پیکر یکی از فرمانده‌هانشان آمد و حالا شهدایی که می‌آیند تا بار دیگر جریان بسازند و یادآوری کنند دشمن همیشه ناجوانمرد است و غیرقابل‌اعتماد. 🔹این بازگشت سرخ در شبکه‌های اجتماعی با بیش از ۱۵۱ هزار پست، می‌رود که حماسه اقتدار و مظلومیت این شهدا را به شهدای غواص و ... پیوند زده و حرکت آفرین باشد. 📊رصد سه بستر توییتر، اینستاگرام و تلگرام نشان می‌دهد کاربران هشتگ قهرمانان وطن را در مجموع بیش از ۶۳ هزار بار مورد استفاده قرار دادند. 💢سنگ تمام توییتری‌ها 🔻کاربران توییتر با ۱۳۳.۵ هزار پست، ۱۱۳.۴ هزار ریتوییت و ۳۱۶ هزار لایک، حدود ۶۰هزار بار استفاده از هشتگ قهرمانان وطن، ۱۷ هزار بار استفاده از هشتگ شهدای خان طومان، نزدیک به ۹.۵ هزار بار استفاده از هشتگ کبوتران حرم، ۴۹۷۵ بار استفاده از هشتگ شهید محمدبلباسی و ۱۸۸۵ بار استفاده از هشتگ خان طومان، موضوع بازگشت پیکر شهدا را مورد توجه قرار دادند. 🔻«از شام بلا شهید آوردند» محبوب‌ترین توییت با ۳۳۰۰ لایک و ۶۰۵ ریتوییت بوده است. 💢قدرشناسی اینستاگرامی‌ها 🔻کاربران اینستاگرام با بیش از ۵.۵ هزار پست که شامل ۲۶۰۰ ویدیو، ۲۳۰۰ عکس، ۶۵۳ پست اسلایدی، بیش از ۳۵۲ هزار لایک و حدود ۱۰ هزار کامنت بوده است، بیشتر موضوع «شهادت» و «ادای دین به شهدا» را مورد توجه قرار دادند. 🔻هشتگ‌های شهدای مدافع حرم ۱۸۱۳، شهید ۱۶۶۴، شهدا ۱۵۲۳، شهدا شرمنده‌ایم ۱۴۳۶ و قهرمانان وطن ۱۳۶۸ بار توسط کاربران این بستر مورد استفاده قرار گرفته است. 🔻توییت علیرضا پناهیان با متن «ما از مرگ می‌ترسیم چون پایان یافتن فرصت حیات را دوست نداریم. تنها راه جاودانه شدن و زنده ماندن شهادت است. شهدا بهتر از ما در حال زندگی هستند» با بیش از ۴۱ هزار لایک و ۴۳۰ کامنت مورد توجه‌ترین مطلب اینستاگرام بوده است. 💢استقبال تلگرامی‌ها از خبر بازگشت شهدا 🔻کاربران تلگرام موضوع بازگشت پیکر شهدای خان طومان را با ۱۱.۱ هزار پست که اکثرا تولید شده توسط مخاطبان بوده و با بیش از ۱۷ میلیون بازدید مورد توجه قرار دادند که تعداد ۵۴۰۰ عکس و ۲۸۰۰ ویدیو نشان می‌دهد تصاویر بیش از متن‌ها در فضای این بستر تولید و منتشر شده است. 🔻هشتگ‌های پرکاربرد تلگرام شهدای خان طومان، قهرمانان وطن و شهید محمد بلباسی بوده است. 🔻تلگرامی‌ها خبر انتشار یافته توسط خبر فوری درباره شناسایی پیکر هفت شهید مدافع حرم در سوریه را با بیش از ۱۸۱ هزار بار بازدید بیش از سایر محتواها مورد توجه قرار دادند.
گوبلز وزیر تبلیغات هیتلر جمله جالبی دارد: مردم دروغ بزرگ را زودتر از دروغ کوچک باور می‌کنند؛ اگر دروغی را مکرراً تکرار کنید، دیر یا زود آن را باور خواهند کرد. با همین تکنیک هشتگ مربوط به خبر «انتشار ۳۵ هزار ایمیل جدید هیلاری کلینتون» و همچنین «فاش شدن همکاری کلینتون و سلیمانی در به وجود آوردن داعش» به ترند توییتر فارسی تبدیل می شود؛ در حالیکه موضوع خبر به کلی ساختگی است. هیچ کدام از مقامات رسمی دولت ترامپ و حتی رسانه‌های معتبر طرفدار جمهوری‌خواهان نیز چنین خبری را منتشر نکرده‌اند.
استفاده از اینستاگرام چه حجمی از اینترنت را مصرف می کند؟
💢آموزش مقابله با دروغ‌های کرونایی با بازی ویدئویی برخی گروه‌ها و افراد با انتشار اخبار دروغین و توطئه آمیز در ویروس کرونا در شبکه‌های اجتماعی موجب تشویش افکار عمومی شده‌اند و آزمایشگاه تصمیم‌گیری اجتماعی در دانشگاه کمبریج به این فکر افتاده که از طریق یک بازی به نام Go Viral! آگاهی عمومی در مورد ماهیت اخبار جعلی و شیوه مقابله با آنها را افزایش دهد. طراحی این بازی چندمرحله ای که مبتنی بر پرسش و پاسخ با کاربران است، از طریق بررسی یافته‌های روانشناسی و تحقیق در مورد نحوه عملکرد مغز انجام شده است. در جریان این بازی کاربر اخبار دروغ و تئوری‌های توطئه شخصی خود را برای انتشار در شبکه‌های اجتماعی طراحی می‌کند و مشاهده می‌کند که چگونه دروغ پردازی‌هایی از این دست به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و ذهن و فکر هزاران نفر را آلوده می‌کند. طراحان این بازی معتقدند توانمندسازی عموم مردم برای تولید اخبار جعلی در جریان یک بازی ویدئویی درک و دانش افراد در مورد این مساله را افزایش داده و به آنها کمک می‌کند هر چه بیشتر با انتشار اخبار جعلی مقابله کنند.
پخش قسمت ششم مجموعه مرورگر شیوه های مهندسی اجتماعی/ چگونه پیام های کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟ ساعت ۲۱:۱٠ چهارشنبه 23 مهر از سیمای مازندران
یک گیگ اینترنت چند؟ 🔸قیمت یک گیگ اینترنت در کشورهای مختلف چقدر است؟ 🔹هند با 0.09سنت ارزان‌ترین و مالاوی با 27.41 دلار، گرانترین اینترنت دنیا را دارند. 🔹در این رده‌بندی، ایران با قیمت 75سنت برای هر گیگ اینترنت (با نرخ دلار 4200تومانی) در رتبه 24ام ارزانترین قیمت اینترنت دنیا قرار دارد. 🔺درصورت محاسبه قیمت هرگیگ اینترنت ایران، با نرخ دلار بازار آزاد، ایرانی‌ها برای هر گیگ اینترنت 10.5سنت پرداخت می‌کنند.
خودکشی دانش آموز یازده ساله در بندر دیر صحت دارد؟ طی روزهای اخیر خبر خودکشی سید محمد موسوی زاده دانش آموز یازده ساله اهل بندر دیر به دلیل نداشتن گوشی هوشمند برای استفاده از شبکه شاد , در فضای مجازی بازنشر گسترده ای پیدا کرده است.خبرگزاری ایرنا درباره جزئیات خبر بررسی انجام داده . نکات مهم این بررسی عبارتند از : یکی از اقوام نزدیک سیدمحمد درباره نقل قول‌هایی که گفته می‌شود سیدمحمد به خاطر موبایل خودکشی کرده، می‌گوید:« وقتی پدرش را دیدم در دستش گوشی موبایل بود. او قسم می‌خورد که این گوشی برای سیدمحمد است و او با آن کارهای مدرسه‌اش را انجام می‌داد و به خاطر موبایل خودکشی نکرده است.» این اظهارات در شرایطی است که تصاویری از چت‌های سیدمحمد با معلمش منتشر شده که نشان می‌دهد او برای انجام کارهای مدرسه‌اش گوشی در اختیار داشته اما ظاهرا گوشی خراب بوده و وی نمی‌توانست فیلم و عکس ارسال کند. در همین حال سیدعادل موسوی‌زاده، پدر سیدمحمد درباره این حادثه به ایرنا گفت: فرزندم تنها یک گوشی داشت که خودم برایش خریداری کرده بودم و با آن تکلیف‌های مدرسه‌اش را انجام می‌داد تا اینکه در روزهای اخیر این گوشی خراب شد و از من خواست گوشی نو برایش تهیه کنم که قول دادم در نخستین فرصت برای او بخرم. با اینکه مدرسه هم اعلام کرد که برای دانش‌آموزان تبلت خریداری می‌کنیم اما تاکنون هیچ گوشی و تبلتی از مدرسه دریافت نکرده‌ایم. اگر چه محمد هر روز درخواست خرید گوشی نو و تبلت داشت اما هنوز برای ما انگیزه این اقدام فرزندم مشخص نشده که او برای چه دست به‌خودکشی زده است. واکنش آموزش و پرورش روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان دیر در اطلاعیه‌ای اعلام کرده دلیل خودکشی سیدمحمد موسوی‌زاده عدم‌دسترسی به تلفن همراه نبوده است. در این اطلاعیه آمده است:« با توجه به تحقیق و بررسی‌های میدانی و جمع‌آوری مستندات، نامبرده از روز بازگشایی مدارس در ۱۵ شهریور‌ماه تا روز حادثه کار آموزشی خود را از طریق شبکه شاد با تلفن همراهی که توسط شخص مدیر مدرسه در فروردین‌ماه ۹۹ به ایشان اهدا شده بود، انجام می‌داد.» در ادامه این اطلاعیه آمده است:«این دانش‌آموز تا آخرین ساعات روز حادثه در سامانه شاد به‌صورت فعال و در کلاس‌های درس مجازی آن‌لاین حضور داشته که تمامی مستندات، اعم از فایل‌های صوتی، تصویری و تکالیف و تمرین‌های درسی دانش‌آموز در گروه درسی موجود است
طی روزهای اخیر تعداد زیادی از مخاطبین عزیز پیام دادند و بابت فعال شدن دوباره نهنگ ابی و ارسال یک لینک الوده از طریق روبیکا اظهار نگرانی کردند. برای رفع این نگرانی ها لطفا به چند موضوع توجه کنیم: 1-هک روبیکا خبر درستی نیست 2-نهنگ ابی,بازی رایانه ای نیست. یک کمپین اینترنتی بوده که مدیرش حدود سه سال پیش در روسیه دستگیر شده. بنابراین جدای از این خبر که دروغه, به اخبار دیگه ای هم که درباره نهنگ ابی منتشر میشه به دیده تردید نگاه کنیم 3-به منبع ارائه دهنده این خبر دقت کنیم .یک حساب کاربری بی نام ونشان که از یک سری توضیحات صحیح(دیپ وب و...) به یک نتیجه غلط و بی ربط میرسه .این موضوعات هیچ ربطی به هم ندارند 4-اما جدای از غلط بودن این پیام,یک نکته قابل توجه در این بین هست و اونهم اینه که روی لینک های ناشناس نباید کلیک کرد. چون خیلی از تهدیدات امنیتی تلفن همراه از همین طریق ایجاد میشن 5-به بچه هامون یاد بدیم مزاحمین اینترنتی ممکنه هر زمان و با هر شکلی سراغشون بیان. بهترین راه هم اینه که همون اول افرادی که قصد ایجاد مزاحمت دارند رو بلاک کنند و در عین حال در خیلی از شبکه های اجتماعی گزینه ای با عنوان گزارش اسپم,گزارش مزاحمت و... وجود داره .از این بخش استفاده کنند تا نهایتا حساب های کاربری مزاحم مسدود بشن 6-نصب و استفاده از انتی ویروس هائی که انتی بدافزار هم هستند تا حد زیادی ما رودر برابر تهدیدات لینک هاو فایل های آلوده ایمن میکنه. انتی ویروس تمام ایرانی پادویش نسخه اندروید یا Look out بهترین گزینه های موجود برای اینکار هستند پ.ن: در برخی از استان های جنوبی کشور , چالشی بنام مومو در بستر واتس آپ شکل گرفته است. البته این چالش قابل مقایسه با نهنگ آبی نیست( ترغیب به خودکشی و آسیب زدن به بدن درآن وجودندارد) . مومو از مخاطبان خود می خواهد دستوراتش را اجرا کنند؛وگرنه شب به رویشان ظاهر شده و آن‌ها را نفرین می‌کند!!!. اگر ساکن مناطقی هستید که چنین پیام هائی در آنجا مشاهده شده لطفا با فرزندانتان در این باره گفتگو کنید که در صورت مشاهده چنین پیامی موضوع را با شما در میان بگذارند,روی لینک ارسال شده کلیک نکنند و ارسال کننده پیام را بلاک وگزارش تخلف کنند. "گفتگو" با فرزندان کلیدی ترین اصل مواجهه هوشمندانه با چنین پیام هاییست