✅ احکام مربوط به تحلیل سیاسی
❇️ برگرفته از کتابچه «احکام هدایت سیاسی» بر اساس فتاوای حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی)
❌ 4-حکم تحلیل هایی که منجر به تجسس در کار افراد شود، چیست؟
⭕️ جواب: تحلیلی که منجر به تجسس در احوالات شخصی افراد گردد، جایز نیست. (مستفاداجوبه، س ۱۳۹۳)
@faanos313
اختصاصی//مولفه های امید آفرینی و یاس آفرینی
👈 رویکرد برنامه های روشنگری و بصیرت افزایی می باید بر اساس امیدآفرینی باشد، اما مولفه های امید آفرینی یا یاس آفرینی در جامعه کدام اند؟ در ذیل به مواردی از آنها اشاره می شود:
۱) واقع گویی یا خلاف گویی
۲) توجه به اولویت ها و یا حاشیه پردازی
۳) اولویت منافع ملی یا پیگیری منافع گروهی و حزبی
۴) مطالبه گری یا تخریب گرایی
۵) همگرایی و همافزایی یا اختلاف گرایی
۶ ) مبارزه با فساد یا توجیه گری خلافها
۷) اقتدار دستگاه های نظارتی یا ضعف و تضعیف آنها
۸) ساده زیستی مسئولان یا اشرافیگری آنها
۹) جهش تولید یا رکود تولید
۱۰) دیپلماسی عزتمندانه یا مواضع منفعلانه
۱۱) مبارزه با گرانفروشی یا رهاسازی بازار
۱۲ ) تاکید بر هویت دینی و ملی یا ترویج هویتهای غیر ملی
۱۳) گسترش شرکت های دانش بنیان یا وابستگی به واردات
۱۴) منزلت تولیدکننده یا جولان واسطهگری و دلالی
۱۵) اقتدار نظام مالیاتی نسبت به ثروتمندان یا فرار مالیاتی طبقه برخوردار
موارد فوق به عنوان مولفه های امید آفرینی یا یاس آفرینی مطرح است که به این لیست می توان موارد متعدد دیگری را نیز افزود.
.هادیان و روشنگران سیاسی می توانند هر یک از مولفه های فوق را به عنوان بایدها و نبایدها در رویکرد امید آفرینی مورد بحث و بررسی قرار دهند.
✅دکتر حبیب زاده. کارشناس مسایل سیاسی
@faanos313
▪️رسانههایی داریم که مترصد وقوع جنایتی مثل قتل رومینا هستند تا تیتر بزنند: «بابا با داس آمد»
اما هرگز حاضر نیستند برای پدرانی که فدای همه فرزندان این ملت میشوند تیتر بزنند...
#شهید_جواد_اللّٰه_کرم
@faanos313
📲محسن رضایی: اگر دولت گامهای یکم تا پنجم هستهای را کاملا بر میداشت امروز آژانس ادعای جدیدی نمیکرد.
🔹دولت مسیر هستهای را گم کرده است!
@faanos313
🔴 امارات: ارتباط با اسرائیل مهم است
«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات:
🔹امارات میتواند در برخی زمینهها از جمله مبارزه با ویروس کرونا و در زمینه فناوری با رژیم صهیونیستی همکاری داشته باشد حال آنکه هنوز اختلافات سیاسی با آن پا برجا باشد.
🔹ارتباط با اسرائیل مهم است و میتواند نتایج بهتری از روشهای دیگری که پیشتر اتخاد شد بود به دست آورد.
@faanos313
✳️ امام صادق علیه السلام:
۱. هر کس فتنه ای را دامن بزند خود نیز بدان گرفتار شود.
۲. به درستی که بنده چون گناهی کند از صبح تا شب مهلت دارد پس اگر استغفار کرد بر او نوشته نشود.
۳. هر کس بیشتر به دنیا آلوده شود هنگام جدایی از آن افسوسش سخت تر است.
۴. هر که دوست دارد بداند نمازش پذیرفته شده است یانه ،بنگرد که آیا نمازش او را از زشتیها باز داشته است ؟ به همان اندازه که نمازش مانع بدیها بوده ، در همان حد از او پذیرفته است.
☘ شهادت آن حضرت تعزیت باد
@faanos313
🏴دوره پیچیده امام صادق(ع)، درسی برای دوره کنونی🏴
✍️#امیر_حمزه_مهرابی
▪️بخش اول:
✅ترسیم وضعیت دوره امام صادق(ع)
#امام_جعفر_صادق (ع) پس از شهادت پدر بزرگوارش امام باقر (ع) در سال 114 هجری، در سن 31 سالگی عهده دار مقام امامت شدند. دوران امامت آن حضرت (که 34 سال به طول انجامید) با حکومت پنج تن از خلفای #بنی_امیه ( هشام بن عبدالملک، ولید بن یزید، یزید بن ولید بن عبدالملک، ابراهیم بن ولید و مروان حمار. و دو تن از #بنی_عباس به نام سفاح و منصور دوانقی، همزمان بود
♦️عصر امام صادق (ع) یکی از پیچیده ترین، طوفانیترین و نادر ترین ادوار تاریخ اسلام است اختلافات فکری، عقیدتی، سیاسی و اجتماعی گسترده ای در دنیای اسلام پیدا شده بود که نظیرش قبل و بعد از ایشان پیدا نشد.
دوره حساسی که کوچکترین کم کاری یا عدم بیداری و تحرک پاسدار راستین اسلام یعنی امام (ع) موجب از هم گسستگی اعتقادی ،فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی و حتی نابودی اصل دین اسلام می شد.
در آن دورران :
🔹-مکتبها ، ایدئولوژیها ، افکار فلسفی و کلامی مختلف وجدیدی ( که از برخورد امت اسلام با مردم کشورهای تازه فتح شده و ترجمه گسترده آثار یونان و.. به وجود آمده بود) ، در جهان اسلام گسترش می یافت و شبهات بی پاسخی به جامعه تزریق می گردید .
🔸- اغتشاشها و قیام های متعدد بویژه از طرف خونخواهان امام حسین (ع) علیه حاکمیت بنی امیه رخ میداد،که جهت گیری صحیح و استراتژی مشخصی نداشتند .
قیام زید و پسرش یحیی ، نهضت ابو سلمه( معروف به وزیر آل محمد) در کوفه و قیام ابومسلم خراسانی( معروف به امیر آل محمد) در ایران از مهمترین آنها بود.
🔹-بنی عباس که به کمک علویان و با داعیه سپردن حکومت به اهل بیت (ع) به قدرت رسیده بودند، خود را نماینده خدا و جانشین پیامبر ( ص) معرفی می کردند و جایگاهی شبیه امامت را برای خود قائل بودند.
🔸-گروهایی مثل «#زنادقه» ، بی دینی را تبلیغ و خدا و پیغمبر را علناً انکار می کردند ، «#صوفیه »که از جانب حاکمیت تبلیغ می شد، مردم را به انزوا طلبی و عدم دخالت در امور اجتماعی و سیاسی تشویق می کردند.
🔹مکتب فقهی جدیدی( مالکی ، حنفی ) پیدا شدند که فقه را بر اساس دیگری (رای و قیاس و غیره) بنیان گذاشتند.( فقه اهل سنت)
🔸-فرقه های شیعه مثل «#زیدیه »و «#کیسانیه » با تفاسیری جدید از امامت، پای به عرصه وجود گذاشته و دارای طرفدارانی شدند. علاوه بر این، وجود فرقه های «#غالی» ( غلو کنندگان) که امام را خدا و پیغمبر می دانستند و از سوی دیگر در عبادات و مناسک و رفتار بی بند و بار بودند و همچنین ظهور مجدد «#خوارج » و...جامعه اسلامی را به شدت تهدید می کرد .
-🔸چند صباحی پس از مرگ اولین خلیفه عباسی (سفاح ) جو خفقان و دیکتاتوری شدیدی از سوی منصور دوانقی( دومین خلیفه عباسی) بر جامعه حاکم شده بود که شیعیان برای پرسیدن مسائل شرعی از امامشان تحت تعقیب و شکنجه قرار گرفته و یا با مرگ مواجه می شدند.
-🔹افرادی مثل محمد نفس زکیه و ابراهیم قتیل، بدون کسب اجازه از امام صادق (ع) و موقعیت سنجی، علیه حکومت تازه تاسیس بنی عباس قیام مسلحانه را آغاز کردند که شیعیان زیادی را به خود جذب کردند و لی همگی مظلومانه به شهادت رسیدند .
♦️جمع زیادی از شیعیان ( نوادگان امام حسن مجتبی) که در زمان بنی امیه، امام جعفر صادق(ع) را ملامت می کردند که چرا دست به قیام مسلحانه نمی زند، در زمان بنی عباس( برخلاف نظر امام ) به دربار پیوستند. ولی دیری نگشت که همه آنها دستگیر، زندانی و زیر شکنجه های وحشیانه شهید شدند. چنان که در تاریخ آمده است که:
«پس از مرگ منصور، هنگامی که فرزندش «مهدی» درب یکی از زندان ها را گشود، کشتگان زیادی از آل ابیطالب در آن دید که سلسله نسب با مشخصات هر یک روی کاغذی نوشته شده و به گوششان دوخته بودند. در میان شهدا افراد خردسال نیز به چشم می خورد .»
♨️در این شرایط بحرانی و خطرناک، تعداد اندکی از شیعیان، مطیع و پیرو محض امام صادق (ع) ( به اصطلاح #شیعه_تنوری ) بودند ولی بقیه دچار افراط و تفریط و انحراف بودند .
@faanos313
@faanos313
🔴نقشه راه تسلیمسازی ایران
🔹تلاش همزمان آمریکا و سه کشور اروپایی برای استمرار تحریم تسلیحاتی و فعال کردن مکانیزم ماشه علیه ایران، دو اقدام راهبردی است که به زعم کاخ سفید باید به مذاکره و توافق جدید منتهی شود.
🔹آمریکا و تروئیکای اروپایی در صدد هستند تا از طریق دو اقدام راهبردی مذکور، عمق راهبردی ایران در منطقه و مزیتهای موشکی ایران را قابل مذاکره نموده و اعمال محدودیتهای آنها را در متن توافق جدید پیادهسازی کنند.
آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان علاوه بر دو اقدام راهبردی مذکور، چشم امید به اقدامات جریان نفوذ و شبکه همکار داخلی دارند تا با استفاده از بحران سازی در حوزه "سلامت و معیشت" طی چند ماه آینده، میز توافق جدید را چیدمان کرده و میزبان ایران باشند.
🔹از منظر آمریکا و سه کشور اروپایی، این نقشه راه در واقع تنها امکان حفظ شبکه همکار داخلی در قدرت خواهد بود. از این رو ممکن است در این چارچوب، غربگرایان حتی وادار به ناامن سازی امنیتی در محیط داخلی شوند تا مکمل بحرانِ سلامت و معیشت برای مذاکره و توافق گردد.
#رضا_سراج
@faanos313
هدایت شده از فانوس
📢 کانال تحلیلی خبری فانوس ✅
🖊 در این کانال میتوانید اخبار و تحلیل های مورد نیاز خود را از منابع معتبر و اساتید شاخص مشاهده نمایید.📡
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی نمایید🌹
eitaa.com/faanos313
🛑 یادداشت اختصاصی/ تک و پاتک !؟
تک و پاتک از اصطلاحات نظامی است و به معنای حمله و ضد حمله است.
در دوران دفاع مقدس این واژگان کاربرد زیادی داشت و ارتش عراق بعد از هر عملیات موفقیت آمیز رزمندگان ایرانی، شروع به پاتک های گسترده میکرد که غالباً هم ناموفق بود.
حکایت ایران و آمریکا هم همین است، هرگاه ملت ایران به موفقیتی دست پیدا می نمایند، پاتک های آمریکا هم شروع می شود. علاوه بر این، آنها از تاکتیک انحراف افکار عمومی هم استفاده میکنند. عملیات موفقیتآمیز عزیمت ۵ نفتکش ایرانی به ونزوئلا، تشکیل مجلس انقلابی و امید بخش و موفقیت ایران در مقابله با کرونا برای نظام سلطه گران تمام شده و بر اساس تجربه باید منتظر پاتک آنها بود.
از طرفی اوضاع نابسامان آمریکا و غرب در مواجهه با کرونا و اعتراضات گسترده به نظام ظالم لیبرال دموکراسی ، احتمال عملیات منحرف سازی افکار عمومی از طرف آنها را تقویت می کند. اضافه کنید این فرمول را که ثبات نظام اسلامی مساوی با مرگ نظام سلطه در این منطقه و عوامل فکری و سیاسی آنها در داخل است، لذا التهاب آفرینی حتی با بازنشر فیلم های اغتشاشات سال های گذشته به اسم ناآرامیهای امروز، دور از انتظار نیست چراکه نشانه های امید مردم و یاس نظام سلطه و دنبالههای داخلی آنها هویداست، از اینرو تلاشهای مذبوحانه آنها قابل درک است.
🛑دکتر حبیب زاده. کارشناس مسایل سیاسی
@faanos313