⚡️تلقی عمومی این است که خاموشیهای برنامهریزی شده این ایام ناشی از کمآبی است. اما صرفا پانزده درصد برق کشور در نیروگاههای آبی تولید میشود و ذخیره آب پشت سدها نسبت به سال گذشته صرفا بیست درصد کاهش داشته است، لذا کم آبی نمیتواند دلیل این خاموشیهای گسترده و سراسری باشد.
واقعیت این است که نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور در دولت آقای روحانی نسبت به دولت سابق، چهل و دو درصد کاهش یافته و این کمکاری صرفا ناشی از اهمال یا ضعف مدیریتی نیست.
دولت آقای روحانی در موافقتنامه پاریس تعهد داده است که سوزاندن سوختهای فسیلی را دوازده درصد کاهش دهد. باید توجه داشت که نیروگاههای حرارتی که هشتاد و پنج درصد برق کشور را تامین میکنند، از سوخت فسیلی استفاده میکنند.
طبیعی است که وقتی دولت در توافقنامه اقلیمی پاریس تعهد داده است سوزاندن سوختهای فسیلی را دوازده درصد کاهش دهد، نهتنها باید از افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خودداری کند، بلکه باید طرحهایی را نیز برای کاهش سطح کنونی استفاده از سوختهای فسیلی اجرا کند.
این قلم همچنان که قائل است و در جای دیگر مبسوط به این بحث پرداخته که کارکرد رژیمهای بینالمللی نظیر سازمان تجارت جهانی تثبیت و نهادینه کردن وضع موجود اقتصاد جهانی به نفع کشورهای پیشرفته است، معتقد است موافقتنامه پاریس نیز کارکرد مشابهی دارد. اگر گرم شدن زمین ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی باشد، این کشورهای پیشرفته هستند که از زمان اختراع ماشین بخار در سال هزار و ششصد و نود میلادی تاکنون، اصلیترین و بیشترین مصرفکننده این سوختها بودهاند و قطار پیشرفت خود را به نقطه کنونی رساندهاند اما حال که خود صاحب فناوریهای نوین چون هستهای شدهاند و در کمال وقاحت دیگران را از رسیدن به این فناوریها بازمیدارند، سخن از ضرورت کاهش مصرف سوختهای فسیلی میگویند تا مبادا مسیر پیشرفتی که آنها طی کردهاند، توسط ملتهای دیگر نیز طی شود. اگر بناست مصرف سوخت فسیلی در جهان کنترل شود، باید محاسبه شود که از سال هزار و ششصد و نود تاکنون هر کشور چقدر سوخت فسیلی مصرف کرده و بر اساس آن، سهم هر کشور در کاهش مصرف تعیین شود که اگر اینگونه شد، کشورهای غربی باید حداقل دو قرن هیچ سوخت فسیلی مصرف نکنند.جالب اینکه آمریکا که بیش از نُه برابر ایران گاز گلخانهای تولید میکند، از موافقتنامه پاریس خارج شده است.
♦️مقاله مبسوط و مستندی در این باره نوشتهام که میتوانید در گزارش تیتر نخست روزنامه وطن امروز در شماره امروز مطالعه فرمایید.
www.vatanemrooz.ir/newspaper/page/2482/1/195186/0
#سید_یاسر_جبرائیلی
این فیلم را چندین بار ببینید.
آنچه دیدید، سخنان جهانگیری در 19تیر 97 بود.
1⃣ بخش اول این فیلم ،ربطی به مغازه ها و دفاتری که در سطح شهر به کار صرافی ها ندارد و صریحا به سازوکار دور زدن تحریم ها توسط دلال ها و احیاء «سیستم حواله» اشاره می کند!
📌دقت بفرمایید ؛احیاء سیستم حواله توسط صراف ها»!
این بازگشت به همان نقطه قبل از سال 90 نیست !؟ همان سیستمی که روحانی و همه اعوان و انصارش سالهاست به آن فحش می دادند!
📌این همان سیستمی نیست که دولت محترم پس از تحمیل برجام، با «بخشنامه رسمی»،از بیخ و بن ویرانش کرد و استفاده از تمامی ساز و کارهای دور زدن تحریم را بکلی ممنوع کرد!؟
حالا بعد از سالها به نقطه صفر برگشته اند ،البته بدون برگ برنده ای بنام انرژی هسته ای!)
2⃣ بخش دوم سخنرانی، شوک و عدم احتمال خروج آمریکا از برجام است،آن هم پس از آنهمه تجربه تاریخی و آنهمه هشدار رهبری!
📌شما را به خدا این مدل حکمرانی بی حساب و کتاب و مبتنی بر اوهام و خیالات، حتی در قبایل بدوی دیده می شود!؟
📌یک دولت و یک رئیس جمهور چکار باید بکند تا عدم کفایت سیاسی اش را اثبات کند!؟ این اعترافات صریح کافی نیست!؟
3⃣ بخش آخر فیلم به تعهد سفت و سخت و تا پای جان(!!!) برای واردات کالاهای خاص به کشور است! آنهم در شرایطی که میلیاردها دلار برای واردات گوشی ، خودرو ، لوازم آرایش و دهها قلم کالای غیر ضروری دیگر صرف شدهاست!
واقعا شعبده و سیاه بازی از این بیشتر!!؟ سخنرانی جهانگیری، کارنامه دولت و جواب حامیان اندک کنونی آنهاست.
پی نوشت مهم:
این بخش از سخنان جهانگیری را در اغلب بخش های مختلف صدا و سیما ندیدم!بخش ناقصی که پخش شد، اورا در کسوت قهرمان مبارزه با آمریکا و استوار در راه صادرات نفت ایران نشان داد!
کاش آنهایی که بخشنامه می کنند و انتشار هر خبری با کمترین احتمال تضعیف دولت را ممنوع می کنند، شهامت داشتند آن ابلاغ ها را علنی می کردند .
کاش از خود جهانگیری جلو نمی زدند !
و کاش لااقل اجازه می دادند عین سخنرانی او بدون هیچ تحلیلی پخش شود.
https://www.instagram.com/p/BlEG45zgX4k/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1em1wwpwllcoa
#حسین_شمسیان
دختر شهید محمود کاوه در اینستاگرامش :
💠اگر دستگاه قضایی و پایوران انقلاب اسلامی رودربایسی و تعارفی در برخورد با مفسدان اقتصادی دارند بنده حاضرم جهت تسکین آلام ملت و حفظ انقلاب در نقش مفسد اقتصادی جلو تلویزیون محاکمه و سپس اعدام شوم.
روزی شهدا برای دفاع از ملت و نظام، جان دادند امروز فراوانند امثال بنده که برای حفظ خون آن شهیدان و نظام، جان ناقابلمان را تقدیم کنیم.
🔴 آیا بستن تنگه هرمز؛ قانونی و از لحاظ نظامی امکانپذیر است؟
به دنبال خروج آمریکا از #برجام و تهدید #آمریکا به « #تحریم مطلق نفت ایران تا رساندن صادرات آن به صفر» #روحانی در سفر خود به سوئیس با تهدید تلویحی به بستن #تنگه_هرمز به آمریکاییها واکنش نشان داد. تهدید روحانی در قلب اروپا، البته با نامه تشکر سردار قاسم #سلیمانی، ضمانت و اعتبار اجرایی یافت و این پیام را به مخاطب بین المللی مخابره کرد که تهدید رئیس جمهور توخالی نیست و جدی است.
در این میان چند سوال مطرح است. یک. آیا ایران از لحاظ #حقوق بین الملل و نظامی قادر به مسدود کردن تنگه هرمز است؟ دو. تهدید به بستن تنگه هرمز صرفا یک «تهدید» و برای کوتاه آمدن طرف مقابل است یا واقعا عملی خواهد شد؟!
1⃣ در پاسخ به سوال اول باید گفت، منطقه تنگه هرمز جزء آبهای #سرزمینی #ایران و #عمان است و هیچ منطقه دریای آزاد در آن وجود ندارد. حقوق بینالملل دریاها برای عبور از تنگههای بینالمللی ۲ حالت عبور «بیضرر» (کنوانسیون 1958 ژنو) و عبور «ترانزیت» (کنوانسیون 1982 مونته گوبه) را به رسمیت شناخته است. طبق کنوانسیون «عبور بی ضرر» که مورد پذیرش ایران است، سایر کشورها حق دارند از آن عبور کنند، به شرطی که عبور آنها ضرری برای کشورهای نداشته باشد. اما طبق کنوانسیون «عبور ترانزیت»، عبور و مرور همه کشورها آزاد است. ایران عضو این کنوانسیون نیست (آمریکا هم نیست) و بر اساس عرف موجود، نظام حقوقی حاکم بر تنگه هرمز، نظام «عبور بیضرر» است.
🔻 پس از لحاظ حقوقی، ایران قادر و مجاز است مانع عبور کشتی های دیگر کشورها از تنگه هرمز شود. این موضوع در کنوانسیون ۱۹۸۲ حقوق دریاها نیز به رسمیت شناخته شده: کنوانسیون حقوق دریاها بر نظام حقوقی تنگههایی که عبور و مرور از آنها کلاً یا جزئاً بر اساس عهدنامههای خاص از مدتها پیش معمول بوده و همواره مَجراست خدشهای وارد نخواهد کرد. (ماده ۳۵)
🔻ایران، همواره بر اساس رژیم حقوقی «عبور بی ضرر»، رفتار و سلطه قانونی خود را اعمال و تثبیت کرده است. مثل برخورد ایران با ورود غیرمجاز یک کشتی تجاری آمریکایی در سال 94، برخورد با تجاوز نیروهای دریایی آمریکا در سال 94 و دستگیری آنها، دستگیری 5 ملوان انگلیسی در سال 88 که بصورت غیرقانونی وارد آبهای خلیج فارس شده بودند و..
2⃣از لحاظ #نظامی، تحدید تنگه هرمز به دو صورت امکانپذیر است: ناامن سازی تنگه و استقرار حالت جنگی در آن یا انسداد فیزیکی با کاشتن مین های دریایی، حمله به کشتی ها با قایق های تندرو، موشکهای ضد کشتی و زیردریایی ها و ... و توقف کشتی ها. ایران در جریان جنگ نفتکش ها (1980-1988) در مقابل متحدان صدام، تهدید به بستن تنگه هرمز کرده بود و با وجود آنکه امکانات نظامی خاصی نداشت، توانست باعث ایجاد شرایط ناامنی و متضرر شدن تانکرها و کشتی ها شود و سازمان ملل و #صدام را به پذیرش قطعنامه 598 و پایان جنگ با پذیرش مرزهای ایران، سوق داد. کمبود امکانات نظامی سبب شد عراق و آمریکا، پایانه نفتی خارک را بمباران و منهدم کنند و آمریکا با حمله به هواپیمای مسافربری ایران ایر، ایران را وادار به عقب نشینی از بستن هرمز و البته پایان جنگ کند. توان نظامی ایران کنونی با ایران دهه شصت، هرگز قابل قیاس نیست و آمریکاییها به خوبی درک میکنند که مسدود یا مختل کردن عبور و مرور در تنگه هرمز، برای ایران سهل و آسان است. به تعبیر یکی از فرماندهان نظامی «مثل آب خوردن آسان است».
3⃣ اما واقعا ایران قصد دارد تنگه هرمز را ببندد؟
تهدید به بستن تنگه هرمز، تهدیدی مسبوق به سابقه و مختص شرایط حاد است. علاوه بر دوره جنگ تحمیلی، ایران در سال 2011 و در بحبوحه تحریم ها نیز چنین تهدیدی کرد و جامعه جهانی این تهدید را جدی گرفت و عقب نشینی کرد. اکنون نیز با توجه به جنگ تجاری عریان آمریکا با ایران برای تحریم کامل نفت ایران، ایران به عنوان یک اهرم فشار از این گزینه کمک میگیرد. چرا که #دیپلماسی بدون ابزار و قدرت نظامی، بی اثر است. آمریکاییها و اروپاییها به خوبی میدانند کوچکترین تحرک در تنگه هرمز، (نه حتی بستن آن)، باعث افزایش قیمت #نفت و #بنزین و بالا بردن هزینه های این کشورها خواهد شد. بیش از 17 میلیون بشکه نفت خام _ یک سوم حمل و نقل نفتی جهان از راه دریا_ روزانه از تنگه هرمز عبور میکند که تحرکات نظامی سبب بالا رفتن هزینه های بیمه کشتی ها و بالا رفتن اتوماتیک قیمت نفت خواهد شد.
با توجه به روحیه کاسبکارانه دولت آمریکا، بعید است آنها این تهدید را جدی نگیرند و دست از تحریمهای غیرقانونی فزاینده علیه ایران نکشند. در غیر این صورت آنها شاهد "ضرر همگی با هم" خواهند بود.
✍متن کامل یادداشت #محمد_عبدالهی در سرمقاله روزنامه رسالت: http://www.resalat-news.com/newspaper/item/26726
🔴مبارزه با فساد را از خود شروع کنیم
🔸دانشجو سر کلاس غیبت دارد،
تحقیق کلاسی را از گوگل کپی میکند، در امتحان از روی تقلب مینویسد، برگه امتحانی اش پر است از دروغهایی که تحویل استاد میدهد، بعد از امتحان دهها داستان می بافد از بیمار بودن تا فوت عمه اش، بلکه نمره قبولی بگیرد!
🔸بعد همین دانشجو دنبال مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی است! و هر روز پُست روشنفکری میگذارد!
🔸این دانشجو فردا روزی، مدیرکل، وزیر و یا خاوری دیگری خواهد شد.
🔺مبارزه با فساد را از خود شروع کنیم!
حکومت و دیگران پیشکش
🔴صدای برازجان باشیم
توی گرمای کورهمانندِ جنوب، #برازجان آب نداره؛ و البته رسانه هم نداره. آقای دولت! قبل ازینکه خشم برازجانیها سرریز بشه، مسئولینی که همت و عرضهٔ رسیدگی به درد این مردم ندارن رو برکنار و رسوا کن؛ اگر خائن نیستی.
+سیده راضیه حسینی+
:
✍چرا دولت اسامی تمامِ شرکتهایی که ارز دولتی گرفتند را منتشر نکرده است؟!
جالب است، تا امروز لیست شرکتهایی منتشر شده که دولت دوست داشته، پس مابقی چه؟!
+نود اقتصادی+
🔴هدر رفت پول بیت المال به سبک غربگرایان
◀️ هدیه میلیاردی شهرداری تهران به یک «سلبریتی»
🔹محمدصادق حسنی، سرپرست سازمان ورزش شهرداری تهران ٢٠ بیلبورد تبلیغاتی را به مناسبت تولد بهاره افشاری به او هدیه داده است. برآورد سرانگشتی این هدیه آقای حسنی سر به فلک نمیکشد اما دست کم ٦ میلیارد تومان است و ناقابل/ایسنا
به چه دلیل؟
#یادداشت_اختصاصی
🔴 مقاومت یمن ستودنی است....
🔻پیروزی مردم و انصارالله یمن در نبرد الحدیده نیاز به ساعتها سخنرانی و پژوهشهای مختلف دارد. اما به اقتضای یادداشت های فضای مجازی و قاعده ی کوتاه نویسی، در این حوزه به ذکر چند نکته بسنده میکنیم:
1⃣ به گفته صاحبنظران نظامی سلاح و تجهیزاتی که برای فتح الحدیده توسط ائتلاف سعودی استفاده شد به اندازه فتح یک قاره بود و این موضوع در سطح خود بی سابقه است.
2⃣ در این نبرد بالای ۲۰۰پرواز برای حمله به نقاط مختلف یمن انجام شد و ۱۲ تیپ برای حمله به ساحل الحدیده سازماندهی شد که نتیجه آن بالای ۲۰۰۰ کشته، زخمی و اسیر با ملیت های مختلف حتی اروپایی و آمریکایی است.
3⃣ با آمدن سومین نماینده سازمان ملل به یمن و ورود وی به صنعا به نظر میرسد با توجه به شکست مفتضحانه ائتلاف سعودی و برای جلوگیری از ادامه این موضوع، نبرد از فاز میدانی به سمت فاز سیاسی رفته و اتفاقات جدیدی رقم بخورد.
🔹مردم یمن و انصارالله بی شک سخت ترین روزهای نبرد چندسال اخیر را تجربه می کنند، اما روند تحولات و مقاومت این مردم مظلوم آینده ای روشن و همراه با پیروزی را برای این سرزمین رقم خواهد زد.
✍ #محمد_جلالی_فرد
🔺در چنین روزهایی از سال 1995 جنگجویان صربستانی بیش از 8 هزار بوسنیایی را که به نظامیان هلندی حافظ صلح سازمان ملل پناه آورده بودند، دسته جمعی تیرباران کرده و در بیش از 60 گور جمعی دفن کردند.
🔸بیش از ۴۰۰ سرباز مسلح هلندی که به عنوان صلحبانان سازمان ملل در این منطقه مستقر شده بودند، نه تنها در طول هفت شبانه روز کشتار انسان ها، واکنشی نشان ندادند، بلکه صدها کودک و نوجوان را که به کمپ آنان پناه آورده بودند، با آگاهی از اینکه تیرباران خواهند شد، به جنگجویان صرب تحویل دادند.
🔹این کشتار، بزرگترین و فجیع ترین نسل کشی اروپا پس از جنگ جهانی است، اما رسانه های غربی علاقه ای به پرداختن به آن ندارند و از همین رو، اغلب اروپائیان از وقوع این جنایت بی خبرند.
📱 جولانگاهی به نام تلگرام و اینستاگرام
✍ برسام علیمحمدی
🔻وقایع و تحولات ماه های اخیر نشان می دهد که تلگرام و اینستاگرام به یک عنصر #مخرب فرهنگ و اقتصاد و امنیت در کشور تبدیل شده است. چنانکه هر حادثه ای را مستمسکی برای تولید امواج منفی و آشوب و هزینه برای کشور و مردم قرار می دهد.
در هیچ کجای دنیای حتی کشورهای اروپایی که به اصطلاح مهد دموکراسی هستند، نمی توان سراغ داشت که یک شبکه اجتماعی همین جوری به حال خود رها شود و از آزادی بی حد و حصر برخوردار باشد. اما این اتفاق در کشور ما افتاده است و هزینه آن را نیز مردم می پردازند که هر روز باید شاهد گسترش انحراف اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باشند.
امروز تلگرام و اینستاگرام به یک بوق تبدیل شده است که هر که هرچه دلش می خواهد بر علیه امنیت و منافع ملی می زند و از کاه، کوه می سازد، اما هیچ کس از دولت جلو دار آن نیست.
کدام عقل سلیمی قبول می کند که در مقابل فیلتر کامل و بی قید و شرط تلگرام و اینستاگرام و نسخه های مشابه آن که افسران اطلاعاتی موسا و سیا در آن جولان می دهند، مقاومت کند.
تا دیر نشده باید کاری کرد. کار امروز را به فردا نباید سپرد. دولت باید دست از سیاسی کاری بردارد و هر چه زودتر تکلیف تلگرام و اینستاگرام را که فسادآفرین و تهدیدزا شده و چوب حراج به امنیت و منافع ملی زده روشن کند.