💠 مفاتیح الحیات
#شماره801
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
11. سالمندان
كیفر اهانت به مؤمن سپیده موی
امام صادق (علیه السلام) فرمود: هركس مؤمن ریش سفیدی را سبك شمارد خدا كسی را به سوی او می فرستد تا پیش از مردنش وی را سبك كند. [1]
[1]. ... مَنِ اسْتَخَفَّ بِمُؤْمِنٍ ذِى شَیبَةٍ أَرْسَلَ اللَّهُ إِلَیهِ مَنْ یسْتَخِفُّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ (الكافى، ج2، ص658).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 401
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @faezoon110
7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
محسنیه، سنت یا بدعت؟ لطفا این کلیپ مهم را انتشار دهید...
👤 #کلیپ تلنگریِ «محسنیه؛ سنت یا بدعت» با سخنرانی حجتالاسلام #حسن_آبادی تقدیم نگاهتان
🆔 @faezoon110
اگر بدانیم دنیا دائم در حرکت و تغییر هست، پس باید به یک واحدی تکیه کند / اگر کسی پیوندش با خدا ثابت است، عنایت الهی هم نسبت به او ثابت است
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی این هفته نیز طبق روال پنجشنبه ها برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه، به شرح حکمت 115 نهج البلاغه پرداختند.
معظم له بیان داشتند: سید رضی(رضوان الله تعالی علیه) در حکمت 115 نهج البلاغه نقل میکند که «وَ قِیلَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع كَیفَ نَجِدُكَ یا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ» از وجود مبارک حضرت سؤال شد ما چگونه شما را می یابیم؟ «قَالَ كَیفَ یكُونُ حَالُ مَنْ یفْنَى بِبَقَائِهِ وَ یسْقُمُ بِصِحَّتِهِ وَ یؤْتَى مِنْ مَأْمَنِه»؛ ظاهراً سائل عبدالله بن جعفر است که سؤال می کند ما چگونه شما را بیابیم تا از سنت و سیرت شما، خود و جامعه را اصلاح کنیم، وضع اخلاقی ما نسبت به خودمان و جامعه حل بشود؟ وجود حضرت امیر(سلام الله علیه) در جواب عبدالله بن جعفر فرمود: کسی که در حینی که باقی است و زندگی اش را ادامه می دهد، دارد از بین می رود و در حالی که صحیح است بیمار می شود و در حالی که احساس امنیت می کند آسیب می بیند، حالش چگونه باید باشد؟!
🔹 ایشان در توضیح این جملات بیان داشتند: بهشت عالمی ثابت و دار البقاء است، انسان در بهشت، ثابت است چون بهشت جای دگرگونی نیست اما این دنیا، جهان حرکت است، هم انسان در درون و بیرون متحرک است و یکسان نیست، هم جهان خارج مرتّباً در سیلان و حرکت است و هم پیوند این دو متحرّک، متحرّک است، این گونه نیست که رابطه انسان با جهان یا رابطه جهان با انسان همیشه یکسان باشد. چون خود جهان در تغییر است، یک؛ چون خود انسان در تغییر است، دو؛ این دو تا متغیر چون حرکت های اینها یکسان نیست الا و لابد برخورد اینها هم متغیر است، این سه.
🔹 معظم له ادامه دادند: ما با سه حرکت متغیر روبرو هستیم همان حرکتی که در درون انسان، انسان کودک را بالغ و رشید می کند، همان حرکت است که فرتوت و فرسوده می کند و به دیار مرگ می برد. همین دنیایی که بالنده است و بهاری دارد، پاییز و زمستانی هم دارد سرد و گرمی هم دارد. فرمود ما یک مثلثی داریم که هر سه ضلعش در دگرگونی است. بنابراین شما چه توقعی دارید که ما همیشه سالم باشیم؟ چون از همان راهی که سلامت پیدا می شود بیماری هم یافت می شود و از همان راهی که حیات پیدا می شود مرگ پیدا می شود. همان راهی که امنیت پیدا می شود ناامنی پیدا می شود!
🔹 آیت الله العظمی جوادی آملی اظهار داشتند: اینگونه از بیانات نورانی را گاهی حضرت در جواب سؤال افراد بیان داشته اند و گاهی خود حضرت امیر بدون اینکه کسی از او بپرسد دنیا را تعریف می کند می گوید شما اصلاً نمی دانید کجا می روید: «نَفَسُ الْمَرْءِ خُطَاهُ إِلَى أَجَلِه»، هر نفسی که می کشید یک قدم به قبر نزدیک می شوید. نه آینده را می دانید نه این قدمها را بررسی می کنید. اگر کسی اهل حساب باشد این فرورفتن و فرو آمدن نفس را های و هوی الهی میداند. از طرفی دیگر وضع دنیا را بخواهید حساب بکنید اینطور نیست که وضع دنیا یک وضع حکیمانه باشد، دنیا جای آزمون است.
🔹 ایشان اظهار داشتند: امیرالمومنین در کلمه دیگری بیان می دارند که وضع دنیا این است که «إِذَا أَقْبَلَتِ الدُّنْیا عَلَى أَحَدٍ أَعَارَتْهُ مَحَاسِنَ غَیرِهِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ عَنْهُ سَلَبَتْهُ مَحَاسِنَ نَفْسِه» وضع دنیا و مردم دنیا این است که اگر دنیا به کسی رو کرد خیلی از فضائل و برکاتی که مال دیگران است بنام او ثبت می کنند و اگر دنیا از کسی رو برگرداند فضائل او را هم به نام دیگران می نویسند با اینکه این فضیلت ها را ندارد.
🔹 ایشان سپس ادامه دادند: اگر دنیای طبیعی را بشناسی که حرکتهای گوناگونی دارد، این سه ضلع مثلث دائماً در تغییر است، دنیا یک ضلع، انسان در درون و بیرون یک ضلع دیگر، رابطه جهان و انسان ضلع سوم، هر سه ضلع در تغییر و دگرگونی است هیچ چاره نیست که انسان به یک واحدی تکیه کند. این است که
اگر کسی موحد بود هم پیوندش با خدا ثابت است هم عنایت الهی نسبت به او ثابت است
هم این دو تا پیوندها در ثبات برقرار دارد این ﴿فَرَوْحٌ وَ رَیحانٌ وَ جَنَّةُ نَعیمٍ﴾ دائماً راحت است. لذت زندگی را فقط مردان الهی چشیدند و می چشند، راحت اند، هیچ نگرانی که چه خواهد شد و چه می شود، چه کسی می آید و چه کسی می رود، ندارند.
🔹 معظم له بیان داشتند: عده ای از بزرگان طرزی زندگی کردند که در تمام مدت عمر ای کاش نگفتند، چون می دانستند که همه با نظم اداره می شود. #عبد_رحمان بودند اما دیگران با سه ضلع سیال روبرو هستند لذا همیشه در زحمت هستند و نگرانی های درونی دارند.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1402/06/30
🆔 @faezoon110
اگر بدانیم دنیا دائم در حرکت و تغییر هست، پس باید به یک واحدی تکیه کند / اگر کسی پیوندش با خدا ثابت است، عنایت الهی هم نسبت به او ثابت است
🔹 امیرالمومنین در کلمه دیگری بیان می دارند که وضع دنیا این است که «إِذَا أَقْبَلَتِ الدُّنْیا عَلَى أَحَدٍ أَعَارَتْهُ مَحَاسِنَ غَیرِهِ وَ إِذَا أَدْبَرَتْ عَنْهُ سَلَبَتْهُ مَحَاسِنَ نَفْسِه»؛
وضع دنیا و مردم دنیا این است که اگر دنیا به کسی رو کرد خیلی از فضائل و برکاتی که مال دیگران است بنام او ثبت می کنند و اگر دنیا از کسی رو برگرداند فضائل او را هم به نام دیگران می نویسند با اینکه این فضیلت ها را ندارد... .
#آیت_الله_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
🆔 @faezoon110
انسان شناسی ۲۷۷ - استاد شجاعی، استاد فرحزاد، دکتر رفیعی .mp3
12.46M
🔊 #صوتی سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۲۷۷
👤 استاد #شجاعی
🔅 چرا بعضیا اینقدر در مسیر هدفشون، باانگیزه، سریع، پرتلاش، خوشفکر و منظمند،
ولی من؛
ـ یاحال و حوصلهی شروعشو ندارم،
ـ یا وسط راه، بیخیالش میشم،
ـ یا کلاً همش میزنم جاده خاکی.
علّت چیه من اینجوریام؟
🆔 @faezoon110
آزادی-۵ - رادیو سایهبان.mp3
2.83M
🔰 آیا آزادی بیشتر در جامعه، باعث کم شدن خشونتها میشه؟
🔸 چرا برای جلوگیری از خشونت، بهجای مطرح کردن نتایج واقعی کارها، و بردن جامعه به سمت اخلاق، بر آزادی(به معنای غلطش) تاکید میکنند؟ مثلا...1:12
🔸 جامعهی آزاد تر، به دلیل اعمال غریزه آدم ها، دچار خشونت بیشتر میشه، مثلا...3:10
#آزادی
#نیمه_تخصصی
🖌 پادکست شماره ۸۶
🌹اگه این صوت برای شما مفید بوده، پس برای دیگران هم مفیده، براشون بفرست🌹
🆔 @faezoon110
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 مال و فرزند، ابزار امتحان الهی؛ خـداونـد بـراى تربيت انسان، دائما او را در كوره هاى داغ امتحان قرار مى دهد، و بـا امور مختلفی او را مـى آزمايد، امـا اموال و فرزندان از مهمترین وسـائل امـتـحـان او را تشکیل مـى دهند، چـرا كـه جـاذبـه امـوال از يكسو و عشق و علاقه به فرزندان از سوى ديگر، چنان كشش نيرومندى در انسان ايـجـاد مى کند كه در مـواردى كـه آنها در برابر خواست خداوند قد علم می کنند، انسان سخت در فشار قرار مى گيرد. البته مطابق پایان آیه، پیروزی در این امتحانات دشوار، اجر عظیم را به همراه دارد.
🔷 آیه روز :
إِنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَ أَوْلَادُكُمْ فِتْنَةٌ وَ اللَّهُ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ (تغابن / آیه ۱۵)
🔶 ترجمه :
اموال و فرزندانتان وسيله آزمايش شما هستند، و اجر و پاداش عظيم نزد خدا است.
🗓 شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲
#سنت_الهی ، #امتحان ، #خانواده، #مال ، #فرزند
🌼#هر_روز_یک_آیه🌼
🆔 @faezoon110
دعای عهد - سیدحجت بحرالعلومی.mp3
8.45M
📝 مولای خوبم یا صاحبالزمان
در هر نفسم عشق تو جاری است آقاجان
ای کاش بیایی و ببینم رخ ماهت 💔
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
سرعت مناسب برای قرائت روزانه
🆔 @faezoon110