امام خامنهای:
نگذارید غبارهای فراموشی - که عمداً گاهی این غبارها را میخواهند بر روی این خاطرههای گرامی بپاشند و قرار بدهند - روی این خاطرههای گرامی را بگیرد؛ زنده نگه دارید. مسئولان هم بایستی این کار را بکنند؛ مسئولان بنیاد شهید هم موظفند؛ مسئولان دستگاههای دیگر دولتی و عمومی هم وظیفه دارند.
اقدام تأمل برانگیز و غیر قابل دفاع کمیته نامگذاری شهر میبد در حذف نام امام راحل و شهدا از سطح شهر میبد.
@fahome
🤔اقدام تأملبرانگیز و غیرقابل دفاع شهرداری، شورای شهر و کمیته نامگذاری شهر میبد.
🦂نامگذاری به نامهای مذهبی در مناطق حاشیه و نامگذاری به نام شارستان در مرکز شهر!
👆بالا بلوار نبی اکرم مرکز تجمع نامهای مذهبی مانند میدان حضرت خدیجه و حضرت فاطمه س. (تابلوی وسط بلوار هشدار نسبت به ریختن نخاله ساختمانی است).
👇پایین: بلوار شارستان که بهجای نام بسیج انتخاب شده و در مرکز گردشگری شهر است.
👈تمرکز اسامی مذهبی در حاشیه غربی شهر و تبدیل مرکز شهر به ارگ شاهنشاهی و شارستان و حذف اسامی ارزشی با چه مبنایی صورت گرفته است؟
🤛آیا این اقدام نسنجیده به حاشیه راندن مذهب و احیای باستانگرایی افراطی نیست؟
🔍چرا دارالعباده، عالمپرور و شهیدپرور یزد نخستین استان اجرای این طرح آزمایشی است؟
@fahome
اقدام نسنجیده کمیته نامگذاری شهر میبد موجی از مطالبات را پدید آورده است.
مسئولان پاسخگوی خانوادههای شهدا، روحانیت و مردم باشند.
@fahome
✂️تغییر نام قسمت زيادی از خیابان امام خمینی ره
💎صرف نظر از پرسش درباره انگیزههایی که برای حذف تدریجی نام بنیانگذار جمهوری اسلامی وجود دارد، هزینه هنگفت تغییر تابلوها و... در این سطح وسیع از جیب چه کسی پرداخت خواهد شد؟
📌این طرح هزینهبردار در شرایط بد اقتصادی و کاستیهای عمرانی و رفاهی در چندین خیابان شهر رخ خواهد داد.
🔍شهردار و شورای شهر از وضعیت آسفالت معابر شهر و دیگر مشکلات مردم خبر دارند؟
💳هزینه کلان این تغییر نامها را شهردار و اعضای شورا میپردازند یا مردم؟
🚗آیا ماجرای خودروی تصادفی شهرداری تکرار خواهد شد؟
@fahome
آنچه هم در باب انقلاب و در باب امام گفتهاند و گفتهایم و تکرار کردهایم، باید مرور بشود، باید مجدّداً تکرار بشود؛ چون اگر یک حقیقتی بارها تکرار نشود و با جزئیّات و خصوصیّات ذکر نشود، گمان تحریف این حقیقت بمرور وجود دارد. اکثر شما میدانید که انگیزههایی برای تحریف شخصیّت امام و تحریف انقلاب -که بزرگترین هنر امام بزرگوار بود- هست. ما باید تکرار کنیم حقایقی را که در باب امام و در باب انقلاب گفتهایم، باز هم بگوییم و تکرار کنیم و مجال تحریف را از تحریفکنندگان بگیریم.
@fahome
بازخوانی اصول مستند مکتب امام ، تنها راه مقابله با تحریف شخصیت آن بزرگوار است، اصولی مانند: اثبات اسلام ناب محمدی ونفی اسلام آمریکایی ، اعتماد به صدق وعده الهی و بی اعتمادی به مستکبران ، اعتماد به اراده و نیروی مردم و مخالفت باتمرکزهای دولتی، حمایت جدی از محرومان و مخالفت با اشرافیگری، حمایت از مظلومان جهان و مخالفت صریح و بی ملاحظه با قلدران بین المللی، استقلال و رد سلطه پذیری، و تاکید بر وحدت ملی.
@fahome
تغییرات تدریجی خیلی زود عادی میشود
هر چند از دل برود هرآنچه از دیده برفت ولی حذف نام مبارزان برای استقلال و آزادی مردم ایران چون شهید مدرس، نواب صفوی و شهید آیت از خیابانهای میبد و حذف نمادهای دفاع مقدس چون میدان لاله و بلوار خرمشهر باعث فراموشی نام و یاد شهیدان از دل مردم میبد که شهر شاخص شهیدپرور کشور است، نخواهد شد.
@fahome
شرمنده ملت ایران نشویم
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با پیشگامی استان یزد، شورای نامگذاری شهر را به صورت آزمایشی در دارالمؤمنين شهيدپرور میبد ایجاد کرده تا در صورت موفقیت در تمام کشور اجرا شود.
گذشته از تلاشهای قابل تقدیر این شورا ابهامات و ملاحظات متعددی در این باره اجرای این طرح آزمایشی دارای هزینه زیاد مادی و معنوی وجود.
یکی از این ابهامات نادیده گرفتن گسترده بند ۱ ماده اول "آییننامه نامگذاری شهرها، خیابانها، اماکن و مؤسسات عمومی" مصوب ۱۷ آبان ۱۳۷۵ است.
بر اساس این بند نام شخصیتهای مهم تاریخ صدر اسلام و انقلاب اسلامی و شهدای گرانقدر آن و حوادث مهم تاریخ مبارزات اسلامی مردم ایران در اولویت نخست و نام شخصیتهای فرهنگی، ادبی، علمی، سیاسی و تاریخی ایران و اسامی راجع به اندیشه، فکر و هنر و نیز مظاهر طبیعت زیبای ایران در مرتبه بعد نامگذاری قرار دارد.
اما مصوبات اعلام شده حاکی از حذف برخی از شخصیتهای مهم تاریخ صدر اسلام، حذف گسترده شهدای گرانقدر، تاریخ مبارزات اسلامی مردم ایران و نامهای ارزشی و به خطر افتادن هویت اسلامی و انقلابی شهر است که تأثیرات اجتماعی بسیاری در حفظ هویت و فرهنگ شهر مانند تعیین رفتار مهمانان خارجی و گردشگران و احترام آنان به قوانین شرعی و هنجارهای اجتماعی دارد.
چرا همه تغییرات انجام شده درباره نامهای ارزشی به اطلاع مردم نمیرسد؟
روحانیت و مردم خواستار شفاف شدن مصوبات این شورا و سهم هریک از اعضا در آن هستند تا در آینده شرمنده ملت عزیزمان نباشیم
@fahome
دزدان فرهنگ و تاریخ پرافتخار ما در شورای نامگذاری شهر میبد نفوذ نکنند.
@fahome
استانداردهای دو گانه
در نامگذاری معابر شهری جهات متعدد امنیتی و اجتماعی ملحوظ است که یکی از آنها تسریع در روند امدادرسانی در مواقع بحرانی مانند فوریتهای پلیسی، پزشکی، اطفای حریق و... است و در صورتی که این قاعده به درستی مراعات شود، نامگذاری باعث تسهیل و رفاه بیشتر مردم خواهد شد و هزینههای کلان آن برای مردم هموار خواهد شد.
اما در طرح آزمایشی نهاد ریاست جمهوری که داوطلبانه در شهرستان میبد اجرا میشود، استاندارد دوگانهای درباره نامهای ارزشی و غیر آن وجود دارد.
به عنوان نمونه نام کوچههای خیابان امام خمینی سابق ـ که نام جدید آن سپهر است ـ و کوچههای خیابان رشیدالدین سپهر است، درحالی که دسترسترین ایستگاه آتشنشانی به هر دو، ایستگاه شماره ٢ است.
در برابر اجازه ندادن شورا برای نامگذاری یک بوستان به نام شهید سلیمانی در منطقه محمودآباد به دلیل وجود میدان جدیدی به نام شهید سلیمانی در منطقه شهرک شهدا چه توجیهی دارد؟
مگر ایستگاههای آتشنشان در دسترس برای این دو منطقه متفاوت نیست؟
به گفته یکی از اعضای شورای نامگذاری حذف نام شهید آیت به دلیل وجود خیابانی به همین نام در شهر اردکان و یزد بوده است!!!!!!!!!
آیا چنین توجیه ضعیفی برای این طرح آزمایشی هزینهبردار و در شرایط کمرشکن اقتصادی پسابرجامی و وجود کاستیهای متعدد شهر برای مردم فهیم و شهیدپرور میبد قابل پذیرش است؟
هر یک از اعضای شورای نامگذاری شهر میبد به طور جداگانه باید پاسخگوی پرسشهای روزافزون روحانیت و مردم شهیدپرور درباره این اقدام هزینهبردار و پرحاشیه باشند.
@fahome
🏒شورای فرادستان
🔍به رغم اقدامات مثبت شورای نامگذاری شهر میبد خطاهایی نیز صورت گرفته که ناشی از عدم آشنایی و یا بیتوجهی نسبت به بار معنایی واژگان، تاریخ ادیان است.
🔎در میان نامهای انتخاب شده به نام ارگ ( جایگزین ۱۵خرداد اسبق) و شارستان (جایگزبن بسیج سابق) برمیخوریم که با یکی از ارزشهای فطری مورد تأکید در شرایع الهی یعنی عدالت ناسازگار است.
📌توضیح این که ساختار اصلی شهرهای ساسانی شامل سه بخش ارگ (کهندژ)، شارستان و ربض بوده است.
1⃣کهندژ یا ارگ به لحاظ آیینی محل آتشگاه اصلی آیین زرتشت و به لحاظ سیاسی سکونتگاه پادشاه و درباریان و به لحاظ جغرافیایی واقع در بهترین و بالاترین نقطه در مرکز شهر بوده و محل سکونت شهروندان درجه یک ایین زرتشت بوده است.
2⃣شارستان که محل سکونت دیوانیان، اشراف و سپاهیان و محل استقرار طبقات فرادست دوم تا چهارم اجتماعی زرتشتی بوده است.
5⃣رَبَض که محل استقرار کارگران و اسیران جنگی مشغول به کار اجباری و افراد غیر دخیل در دولت ساسانی و محل زندگی طبقه پنجم یعنی مردمان فرودست آیین زرتشت بوده است.
📚ر.ک: حبیبی، از شار تا شهر، دانشگاه تهران، ص۳۲–۳۳؛ سلطانزاده، معماری و شهرسازی ایران به روایت شاهنامه فردوسی، دفتر پژوهشهای فرهنگی، ص۶۷؛ تقوینژاد، معماری، شهرسازی و شهرنشینی ایران در گذر زمان، فرهنگسرای یساولی ص۱۶۲.
👈نامگذاری به نام مروج فاصله طبقاتی و حذف تدریجی نام ۱۵ خرداد که سرآغاز سقوط حکومت ۲۵۰۰ ساله مروج این فرهنگ بوده است و حذف نام بسیج که ایثارگران برای محو این فرهنگ بودند، هجمه به ارزشهای فطری و آیینی و گناه نابخشودنی است.
@fahome
در پی مطالبه روحانیت و مردم از شهردار و شورای شهر میبد، خبرگزار دولت روحانی به حمایت از شهردار مطلع و اگاه در برابر روحانیت و مردم بیاطلاع و ناآگاه آمد.
چرا طرح آزمایشی پر هزینه مسئولان آگاه از جیب مردم ناآگاه هزینه میشود.
شهردار آگاه پاسخ مردم ناآگاه را بدهد.
مطالبه حق ناآگاهی نیست
فراموشی هویت حماقت است.
@fahome
واکنش توهین آمیز و عجولانه شهردار میبد به مطالبات خانواده های شهدا و روحانیت بصیر میبد
خبرگزاری ایرنا در خبری سفارشی به کمک شهردار میبد آمده است.
@fahome
پایگاه اطلاع رسانی نزدیک به نماینده محترم مجلس در خبری، ادعاهای شهردار محترم میبد در مورد حضور نهادهای انقلابی در شورای نام گذاری معابر را تکرار نمود.
حمایت تلویحی این پایگاه اطلاع رسانی از ادعاهای شهردار در حالی است که برخی خانواده های شهدا و روحانیت انقلابی، از تصمیمات اخیر شورای نام گذاری معابر گله مندند و مطالبه عدم حذف نام های انقلابی و شهدای شاخص از معابر شهر میبد را دارند.
@fahome
عاجزانه از عضو هیات رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی میخواهیم در مجلس و کمسیون اصل نود پیگیری تغییر نام معابر باشند.
عاجزانه میخواهیم در سطح شهر نیز پیگیر تغییر نامها باشند و از بازوی رسانهای خود میبد ما و نارین در این راه برای مطالبات مردمی استفاده کنند.
سكوت امروز فردايی خسارتبار برای شهر خواهد داشت.
@fahome
منبع اخبار پایگاه اطلاع رسانی نارین میبد از رسانه های نزدیک به نماینده محترم مجلس آقای دکتر سید جلیل میر محمدی، کدامیک از خبرگزاری ها است؟
۲۰۰ معبر به نام شهدا؟
یا نام دار شدن ۲۰۰ معبر؟
عدد ۳۰ درست است یا ۲۰۰؟
همگام با رسانه دولتی تدبیر و امید(ایرنا) خبر انتشار می دهیم؟!!!
چرا مطالبات خانواده های شهدا و روحانیت بصیر نادیده می گیریم؟
@fahome
مطالبه ارزشهای متعالی
در سیزدهمین روز مطالبه روحانیت و مردم شهیدپرور میبد نسبت به طرح پرهزینه آزمایشی تغییر نام معابر که همراه با حذف گسترده نامهای ارزشی بود، مهندس نقوی شهردار میبد ضمن اعلام بازگرداندن نام معبری به نام یک شهید، واکنشی عجیبی نسبت به مطالبات خانوادههای شهدا، روحانیت و مردم داشت.
در اظهارات شهردار که خبرگزاری دولتی ایرنا آن منتشر کرد، مطالبهگران دلسوز و ناآگاه (دوست نادان) معرفی شدند.
شهردار تلاش کرد مطالبه مردمی از شهردار و شورا را مقابل کادر خدمات شهری قرار داده و مطالبه را جفایی بزرگ در حق آنان معرفی کند.
آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در خطبههای نماز عید سعید فطر با اشاره به این موضوع خواستار حسن تعامل و پاسخ شورای نامگذاری به اعتراضات و پرسشهای مردم و ورود فرماندار به این ماجرا شد.
ایشان افزود سیمای این شهر باید سیمای دین، ایمان، اخلاق و ارزشهای متعالی الهی، سابقه فرهنگی و تاریخی و سیمای آیتالله حائری و شهدای سرافراز باشد.
@fahome
عقب نشینی یک قدمی شهردار، در پانزدهمین روز مطالبه روحانیت و مردم
حذف تابلو شارستان کافی نیست نام شارستان باید از جی. نف حذف و بسیج جایگزین شود و شهردار و شورای نامگذاری از مردم عذرخواهی کند.
@fahome
اسامی حذف شده باید به جینف برگردد
اعضای شورای نامگذاری اسناد تصویب بازگشت اسامی ارزشی را منتشر کنند.
@fahome
پس از پانزده روز فرافکنی برخی اعضای کمیته نامگذاری و توهین شهردار به مردم میبد، طرح پرهزینه نهاد ریاست جمهوری در میبد متوقف شد.
نامهای ارزشی حذف شده به جینف برگردد.
اعضای شورا تمام مصوبات را شفاف به مردم اعلام کنند.
@fahome