فراخوان جهت تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بعد از تدوین سند پایه
رهبرانقلاب در اواخر مهرماه ۹۷ همه صاحبنظران را برای تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فراخواندند
الگوی پیشرفت ایران برای پنجاه سال آینده
📝 متن ابلاغ رهبر انقلاب اسلامی👇
@fakhrian_ir
970722_KHAMENEI_IR_1444.pdf
633.7K
متن ابلاغیه رهبر انقلاب پیرامون بررسی و تکمیل الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی به همراه سند پایه
@fakhrian_ir
پ.ن: بیش از یک سال از ابلاغیه رهبر انقلاب و تدوین سند پایه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گذشت و کار خاصی از طرف حوزههای علمیه و دانشگاهها و اساتید و نخبگان و... در مورد این سند صورت نگرفت.
انگار عادت کردهایم که کارهای مهم را انجام ندهیم.
عادت کردهایم مهمها را فراموش کنیم.
اسماعیل فخریان
نقدی بر «سند الگوی اسلامی_ایرانی پیشرفت» آیتالله سید محمدمهدی میرباقری: "#سند_الگوی_پایۀ_پیشرفت ـ
از جناب استاد میرباقری و تنی چند از دوستانی که به این مهم میپردازند، تشکر و قدردانی دارم.
هدایت شده از تبیین، تحلیل و اجتهاد
این متن را چند بار بخوانید👇
در سال ۱۹۶۸ اگر از کسی پرسیده میشد که در سال ۱۹۹۰ کدام کشور، صنعت ساعتسازی را تحت سلطهی خود خواهد داشت؟ همواره انتظار شنیدن نام سوئیس را داشتیم زیرا طی ۶۰سال گذشته صنعت ساعتسازی سوئیس برترین بود. هرکس میخواست یک ساعت خوب و دقیق بخرد، ساعت ساخت سوئیس تنها انتخاب بود. سوئیسیها همواره در حال بهبود صنعت ساعتسازی خود بودند و برای این منظور ابتدا عقربهی دقیقهشمار و سپس عقربهی ثانیه شمار را ابداع کردند. آنها همواره به منظور یافتن راههای بهتر برای تولید فنرهای ساعتهای مدرن در حال تحقیق بودند. تحقیقات آنها منجرّ به تولید ساعتهای ضدّ آب شد. سپس ساعتهایی را که به صورت خودکار کوک میشدند، عرضه کردند. آنها همواره تلاش داشتند تا ساعتهای بهتری را عرضه کنند. در سال ۱۹۶۸ این کشور موفق شد که بیش از ۶۵درصد فروش جهانی ساعت و بیش از ۸۰درصد سود آن را در اختیار بگیرد.
اما...
سال ۱۹۸۰ سهم بازار جهانی صنعت ساعتسازی سوئیس از ۶۵درصد به کمتر از ۱۰درصد کاهش یافت!
چرا؟!
به راستی چرا؟!
سوئیسیها با یک الگوی جدید در ساعت روبرو شده بودند و آن یعنی دگرگون شدن اصول اولیه ساعت سازی.
حالا دیگر سیستم چرخدندهای جای خود را به سیستم الکترونیکی داده بود و به همین دلیل تمامی آنچه که سوئیسیها در آن سرآمد بودند دیگر قابل استفاده نبود.
به همین دلیل ساعتسازی سوئیس در حالت فروپاشی قرار گرفت و طی سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۱ از ۶۲هزار ساعتساز سوئیسی، حدود ۵۰هزار نفر کار خود را از دست دادند و چنین عددی برای کشور کوچکی مثل سوئیس یک فاجعه بود.
اما همین مساله برای کشور ژاپن بزرگترین موفقیت شد. ژاپن در سال ۱۹۶۸ کمتر از یک درصد یازار صنعت ساعتورا د اختیار داشت، اما پس از بروز الگوی ساعتهای الکترونیکی، حدود ۳۳درصد بازار را در اختیار گرفت.
نکتهی بسلر جالب و البته تاسفانگیز اینجاست که ابتدا این خودِ سوئیسیها بودند که بنای اولیهی ساعتهای الکترونیکی را در انستیتو تحقیقاتی #نوشاتل در سوئیس بنا نهادند، اما وقتی این ایده و الگو را در سال ۱۹۶۷ با تولیدکنندگان ساعت درمیان گذاشتند، هیجکس ان را جدی نگرفت و تشکر ساعتی که نه فنر و نه بنده بخواهد برای آنها معنا نداشت...
(رونوشت از کتاب نگرش سیستمی به دین اثر استاد واسطی)
خب این متن خیلی جای تامل، درس و عبرت دارد.
کل متن را باید در فضای موضوع آیندهپژوهشی و ترسیم آینده که خود یک علم و فن مستقل و بسیار ضروری است، دید.
اگر از تغییرات و تحولهای آینده غفلت کنیم، محکوم به فنا خواهیم بود.
مردم و ملت و کشور و حزب و گروه و آدمهایی ماندگار خواهند بود که آینده را با همهی تغییرات و تحولهایش برای خودشان ترسیم کرده و بر اساس آنها برای خود برنامه، نقشه، راهبرد و در یک کلام استراتژی داشته باشند.
حالا به این موارد دقت کنید:
۱. لزوم فرزندآوری
۲. استفادهی حداکثری از نیروی جوان کشور تا ۲۰سال آینده
۳. اقتصاد مقاومتی
۴. بینیازی کشور از نفت
۵. تاکید زیاد بر غنیسازی اورانیوم و دستیابی به انرژی هستهای
۶. تاکید فوقالعاده بر نهضت نرمافزاری و جهش علمی
۸. تاکید بر فناوریهای نظامی در عرصههای مختلف
۹. محور قرار دادن سبک زندگی اسلامی
۱۰ تحول در نظام آموزش و تربیت بر اساس الگوی اسلامی_ایرانی
۱۱. لزوم تدوین و اجرای سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
۱۲. برجسته کردن آرمان های انقلاب و حرکت به سمت آنها
و...
همهی این موارد و دهها موردی که گفته نشد، همه تاکیدات، دستورات و فرامین رهبر انقلاب بوده که متاسفانه خیلی جدی هم گرفته نشد.
اینها همه از آیندهنگری رهبر انقلاب و ترسیم برنامهی کشور بر اساس تغییرات و تحولهای آینده ایران و جهان، خبر میدهد.
اسماعیل فخریان
۹۸/۹/۹
@tabyin_tahlil_ejtehad
❇️امام جمعه همدان، دفتر کار نوسازش را به «مرکز تخصصی تربیت کودک و خانواده» اختصاص داد.
🔹حجتالاسلام شعبانی که امروز در شورای فرهنگ عمومی، دفتر کار خود را در سه طبقه و در مکانی مناسب به امر آموزش تخصصی دینی کودک و خانواده اختصاص داد دفتر کار خود را به محلی #قدیمی و #کوچکتر انتقال داد.
🔹 وی همچنین سال گذشته از استفاده از خودروی ماکسیما امتناع کرد و این خودرو را به استانداری همدان بازگرداند.
پ.ن: مدیریت جهادی یعنی #بند عنوان و نامه و جلسه و ابلاغیه و میز و دفتر و دستک و مرید و ماشین و منبر و حقوق و پرستیژ و شئونِ توهّمی و مندرآوردی نباش.
یعنی خیرت به خیلیها برسه.
مدیریت جهادی، یعنی جهادگری که مدیریت بلد است، مثل حسنآقای تهرانیمقدم.
مثل آقا مصطفی چمران.
مثل حسینآقای اسداللهی"حفظهالله" که خیلی دوستش دارم.
مثل خیلی از بچه بسیجیهای خودمون...
✔️آفرین بر جناب حجهالاسلام و المسلمین شعبانی، نماینده ولیفقیه در استان همدان و امام جمعهی شهر همدان
@fakhrian_ir
اگر مجلس در راس همهی امور است که هست، چون این مجلس است که ریل آبادانی و پیشرفت و عدالت و رفاه جامعه را میگذارد.
اگر بناست که به آرمانشهر اسلامی برسیم، قطعا مجلس مهمترین نقش و مسئولیت را خواهد داشت.
بنده برای مجلس هویتی مستقل قائلم که نتیجه و زاییدهی افکار و رفتار و تصمیم و عملکرد نمایندگان است.
اگر نمایندهای نه از آرمانهای انقلاب اسلامی و مردمی ایران خبر داشت و نه نگاه کلان داشت و نه نقشهی راه داشت و نه درد مردم، او نمایندهی #مردم انقلابی ایران نیست و به گزاف و خلاف وارد مجلس شده، حقوقش هم مشروعیت و قانونیت ندارد.
مجلس و نمایندهای میخواهیم که روز به روز ریل قطار رفاه مردم را بگذارد نه اینکه خودش باری بر دوش مردم و انقلاب باشد.
نمایندهای که دغدغهی خواب و خوراک و تفریح و رانت و مزایای خودش را داشت، نماینده که نیست هیچ، نکبتی است بر دامن جمهوری اسلامی.
نمایندهی مردم یعنی کسی که به جای مردم میدود، سختی میکشد، غصه میخورد، گریه میکند، داد میزند، قانون میگذارد...
در یک کلام نمایندهای میخواهیم همچون #مدرس...
اسماعیل فخریان
۹۸/۹/۱۰
به بهانهی روز مجلس و سالروز شهادت شهید آیت الله مدرس
@fakhrian_ir
نمیدانیم کهعملنمیکنیم.mp3
3.9M
مشکل این است که نمیدانیم...
@fakhrian_ir
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رئیس سازمان پدافند غیرعامل:
#چهار_قرارگاه_سایبری در اطراف ایران علیه ما فعالیت دارند، یکی پایگاه اعتدال عربستان است که رسمی اعلام شده، یکی هم پایگاه منافقین در آلبانی و دو مرکز هم که به دلایل امنیتی نمیتوانیم اعلام کنیم که همگی مبتنی بر دادهها در #توئیتر، #فیسبوک و #امثالهم با ساخت کاربرهای فیک بر یک موضوع در فضای رسانه ای کشورمان سعی می کنند ورود کنند
@fakhrian_ir
امروزه دیگر آیندهپژوهی به جزء جداییناپذیر از مطالعات در حوزهها مختلف علوم در بسیاری از کشورهای پیشرفته و یا در حال پیشرفت تبدیل شده.
البته هرچقدر یک جامعه پیشرفتهتر باشد، ضرورت پژوهش دربارهی آیندهی آن جامعه و اوضاع جهان و نسبت جامعهخود با جهانِ پیشرو، اهمیت و ضرورت بیشتری پیدا میکند.
در بعضی از جوامع، پژوهشگران و تصمیمسازان و تصمیمگیران گاه چنان مشغول تامین نیازهای فعلی جامعه خود هستند که آینده خود را به کلی رها کرده و هیچ ترسیمی از آینده خود و جهان ندارند، به طور قطع این جوامع در نقشهی جوامع پیشرفتهای که ترسیم درستی از خود و آینده دارند، تعریف و نقش آفرینی خواهند کرد.
یعنی در حقیقت هویت و استقلال خود _که استقلال به معنای آزادیِ مطلق یک ملت است_ را از دست خواهند داد.
حال با این توضیح به بیانات رهبر انقلاب اسلامی پیرامون ترسیم آیندهی اوضاع انقلاب اسلامی ایران و جهان و نسبتسنجیهایی که انجام دادهاند، مراجعه کنید.
به صورت ویژه بیانیهی #گام_دوم_انقلاب را از این زاویه مطالعه فرمائید.
اسماعیل فخریان
۹۸/۹/۱۲
@fakhrian_ir
رهبر انقلاب اسلامی:
مجموعهی ما کارگزاران که مسؤولیتهای سنگینی بر دوش داریم، بیش از کسانی که این مسؤولیتها را ندارند، محتاج به #تطهیر_دل هستیم. کار ما سنگین است. خدای متعال خودش آن عبادتهای سنگین، آن بیداریهای شبانه، آن گریهها و آن تضرّعها را در همه میدانها بر نبیاکرم لازم میکند و از او میخواهد؛ چون بار او سنگین است. هرکس به تناسب سنگینی بار خود، به تقویت این رابطه با خدای متعال احتیاج دارد. اگر توانستیم این رابطه را تقویت کنیم، کارهامان اصلاح خواهد شد؛ #راهمان باز خواهد شد؛ ذهنمان روشن خواهد شد و افق در مقابل ما روشنی خواهد یافت؛ اما اگر این گره را باز نکردیم، کارهای ما به سامانِ لازم نخواهد رسید.
۷۹/۴/۱۹
پ.ن: قابل توجه همه خصوصا #مسئولین. اگر معنویت و تطهیر دل داشته باشید راههای پیشرو هموار میشود والا اگر تا قیامت هم با شیطان بزرگ #مذاکره کنید، بازهم در بنبست خواهید ماند.
#مسئولیت
#معنویت
@fakhrian_ir
✅اطلاعات جدید از اقدامات رهبر انقلاب در مواجهه با آشوبهای اخیر
📝هفت صبحِ آشوب
عصر روز شنبه، با گسترش #آشوبها در شهرهای مختلف، جلسهی فوقالعادهی شورای عالی امنیت ملی برای تصمیمگیری دربارهی این موضوع برگزار شد. در جلسهی شورا، همهی اعضا متفقالقول بر این نظر بودند حالا که این طرح کلید خورده، باید اجرا شود، وگرنه عقبنشینی از این موضع، شدیدتر شدن آشوبها و ناامنیها را به دنبال خواهد داشت. اما اقناع #نمایندگان_مجلس در این شرایط، فراتر از توان رئیس مجلس بود، برای همین، نظر اعضای شورای عالی امنیت ملی این بود که باید برای حل این موضوع، باید از رهبر انقلاب کمک گرفته شود.
🔶صبح روز یکشنبه، جلسهی #غیرعلنی #مجلس برای تصمیمگیری دربارهی طرح سهمیهبندی بنزین برگزار شد. آقای #لاریجانی، رئیس مجلس، در حالی به سمتِ بهارستان رفت که پیغامی کوتاه، از رهبر انقلاب برای نمایندگان دارد: «پیرو اظهارنظر برخی از نمایندگان محترم در باب مصوبهی اخیر سران قوا، لازم است به حضرات محترم نمایندگان گفته شود مقتضی است که هرگونه اقدامی درخصوص این مصوبه در مجلس در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی باشد و از آن تخطی نشود و شرایط حساس کشور مورد توجه قرار گیرد. توفیقات آنان را از خداوند متعال خواستارم.» وقتی پیام رهبر انقلاب در مجلس خوانده شد، مجلس آرام شد.
💢پیش از این البته رهبر انقلاب به صورت مکتوب نیز نظر خود دربارهی این موضوع را به #سران_سهقوه گفته بودند. در بخشی از جلسهی چهلم شورای عالی هماهنگی سه قوه به تاریخ ۹۸/۶/۳۰، بدون مشخص شدن زمان اجرای این طرح، بحث بر سر اصلاح قیمت #حاملهای_انرژی شد و در بندهای «الف و ب» صورتجلسهی این تاریخ، مصوب شد که بنزین در کشور به دو صورت سهمیهبندی و آزاد عرضه شود. قیمت بنزین سهمیهای از قرار لیتری ۱۵۰۰ تومان، و قیمت بنزین آزاد از قرار لیتری ۳۰۰۰ تومان خواهد بود. در بخشی دیگر نیز دربارهی منابع حاصله از افزایش قیمت بنزین بحث شد و نهایتا در بند «ج» به تصویب رسید که این منابع، به مصرف پرداخت به خانوارهای کمدرآمد و دارای حقوق ثابت تعلق بگیرد.
✅نظر کلی رهبر انقلاب دربارهی مدیریت مصرف سوخت، از قبل مشخص بود. #اصلاح_الگوی_مصرف حاملهای انرژی، از جمله #بنزین، با توجه به مصرف زیاد و بیرویهی آن، یک ضرورت برای کشور است و رهبر انقلاب نیز بارها بر آن تأکید کرده بودند. اما گزارش مکتوب جلسهی فوق که تقدیم رهبر انقلاب شد، ایشان تصمیمگیری دربارهی قیمت آن، یا چگونگی اجرای آن را برعهدهی کار کارشناسی مسئولان و متخصصان، و اجماع #سران_قوا نهادند.
🔷با این حال، نظر نداشتن یا موکول کردن رهبر انقلاب به نظر سران قوا، موجب نشد که رهبر انقلاب، نسبت به ناامنیهایی که ایران را به بهانهی فوق مورد تهدید قرارداده بود واکنشی نشان ندهند. همهی حرف همین است. دومینوی خطرناکی در حال کلید خوردن بود، از یک طرف امکان اختلاف و چندگانگی میان مسئولان وجود داشت و از طرف دیگر پیادهنظام دشمن در خیابانها، جان و مال مردم را مورد هجوم وحشیانهی خود قرار داده بودند.
🔻جالب است در این بین، برخی از #دلسوزان که متوجه دقیق ابعاد حوادث اخیر نشده بودند، به رهبر انقلاب پیشنهاد دادند برای تصمیمی که دولت بر اساس اختیارات قانونی گرفته، خود را هزینه نکنند. اما نظر رهبر انقلاب کاملا متفاوت بود. رهبر انقلاب معتقدند «اصلا رهبری وجودش برای همین مواقع است و اعتبار رهبری هم برای استفادهی در همین زمانها است»، یعنی زمانهایی که کشور در شرایط خاص قرار دارد و جز با ورود رهبری، مسأله حل نخواهد شد. بنابراین در این مواقع، اساسا رهبری #تکلیف_شرعی دارند فارغ از آنکه نتیجهی آن به نفع شخص رهبری باشد یا به ضرر او، وارد میدان شده و انقلاب را از خطر اصلی نجات دهند. یعنی درست به مانند سیرهی امام خمینی(رحمهالله). ایشان بارها فرموده بودند: «من تکلیفم را تشخیص دادهام و هر کجا باشم انجام وظیفه خواهم کرد، هرچه پیش آمد، برای من اهمیت ندارد.» یا در جایی دیگر میفرمایند: «من کاری به هیاهو و درود گفتنها ندارم، بلکه شخصاً به تکلیف شرعیام میپردازم.»
نشریهی خط حزبالله
پ.ن: چند وقت پیش در ماجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان که برای استثناء بعضی از افراد به سراغ حکم رهبری، میرفتند، آقا قبل از شروع درس خارج فقهشان، فرمودند قانون را جوری تصویب و اجرا کنید که نیاز نباشد دائما سراغ حکم رهبری بیایید.
مردم نمایندگانی برای مجلس انتخاب کنید که توان مدیریت خودشان را داشته باشند و نیاز نباشد دائما رهبری را در منگنهی ورود به مسائلی که مجرای قانونی خاص دارد، قرار ندهند.
@fakhrian_ir