اگر به اندازهای که برای نماز خواندن اهمیت قائلیم، برای فکر کردن قائل نیستیم، باید در دین شناسی خودمان یک تامل عمیق بکنیم.
@fakhrian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستانی که ذهن رهبر انقلاب را خیلی به خود مشغول کرده است.
خداوند مسئولین را رها نخواهد کرد و به آنها سخت خواهد گرفت.
پ.ن: مسلمان بودن و مسئول بودن، لازم و ملزوم هم هستند.
@fakhrian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رئیس جمهور: پیامبر هر بار با کفار عهد می بست آنها نقض می کردند؛ اگر بعضی انقلابی های دوآتشه امروز زمان پیامبر بودند نعوذبالله ایشان را ساده لوح می نامیدند!!
۹۹/۱۲/۰۶
🔹پیامبراکرم قراردهای سفیهانه نمیبستند.
🔸پیامبراکرم از یک سوراخ چندبار گزیده نمیشدند.
🔹پیامبراکرم خستگی و تنبلی نداشتند.
🔸پیامبراکرم شکاف طبقاتی جامعه را روز به روز کمتر کردند.
🔹پیامبراکرم وعدههای بیخود و توخالی نمیدادند.
🔸پیامبراکرم سطح زندگیشان در سطح ضعیفترین مردم بود.
🔹پیامبراکرم اشداء علی الکفار و رحماء بینهم بودند.
🔸پیامبراکرم در مبارزهی با فساد و تخلف ملاحظهی احدی را نمیکردند.
🔻اسلام دین صلح هست اما دین سفاهت و بلاهت نیست.
🔻اسلام تو دهان ظالم و تجاوزگر میزند.
🔻اسلام دین کار و تلاش است.
🔻مسلمان اهل استقامت است نه وادادگی.
عزیزم
شما خودت رو با پیامبر اسلام مقایسه نکن.
@fakhrian_ir
#روضهی_محافظهکاری
محافظهکاری یعنی عادت به وضع موجود. محافظه کاری یعنی جرات هزینه کردن برای ایجاد تحول رو نداشتن. محافظه کاری یعنی مصلحتسنجیهای چندشآوری که نشون از بیعرضگی و تنپروری دارد. محافظهکاری یعنی انجام هر غلطی به اسم دفاع از چهرهی بینالمللی کشور و انقلاب. محافظهکاری دقیقا نقطهی مقابل انقلابیگری است. انقلابی اهل تحول و هزینه دادن است بر خلاف محافظهکار. امام رو ببینید، هرجا بود تحول ایجاد کرد، البته هزینهاش را هم داد. امام اهل رکود نبود. امام همیشه بوی تازگی میداد. تو با امام هیچوقت احساس خستگی و تکرار نمیکردی. جوان ۲۵ساله انقلابی با امام ۷۵ساله، هزار و یک مساله و دغدغه و ماموریت مشترک داشت. محافظهکاری آدمها رو بیخاصیت میکند. محافظهکاری غیرت دینی رو از بین میبرد و مهمتر از همه، اگر محافظهکاری شد سکهی رایج، اون وقت هزینهی انقلابیگری، میشود ساختارشکنی!
در فضای محافظهکارانه، انقلابیها، افراطی، تند، خشن، بیمنطق، بهدور از عقلانیت، زباننفهم، مصلحت ندان، ساختارشکن، ولایی دوآتیشه و... خوانده میشوند. فضای محافظهکارانه تمام دستاوردهای انقلاب را که روح تحول و پیشرفت و حرکت است را از بین میبرد. به تعبیر حضرت آقا: محافظهکاری قتلگاه انقلاب است.
دیشب فیلم "دیدن این فیلم جرم است" رو دیدم. بنظرم بیتالغزل این فیلم، به تصویر کشیدن محافظهکارانی است که بینشون، همهجور آدم هست. آخوند و نظامی و انتظامی و تاجر و بازاریاب و مسئول و...
گام دوم انقلاب، یعنی وقت تحقق آرمانهای انقلاب. یعنی پیشرفتِ بیشتر در عرصههای اساسی کشور. ما در گام دوم، بیشتر به روحیه انقلابی و مبارزه با محافظهکاری نیاز داریم.
این فیلم رو از دست ندید، ببینید و در موردش صحبت کنید، تحلیل بنویسید، دلایل نیاز کشور به این دست فیلمها رو لیست کنید.
#دیدن_این_فیلم_جرم_است
@fakhrian_ir
آیا #تسامح با دشمن خائن #جایز است؟
#بخش_اول
رهبر انقلاب چند روز پیش در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در مورد چند مساله، از جمله واکنش جمهوری اسلامی در قبال نقض عهد طرفهای مقابل نسبت به تعهدات برجامی جملاتی را فرمودند:
امّا طرفهای مقابل، این چهار کشور
- یعنی سه کشور اروپایی و آمریکا - در این حرفهایی که این روزها میزنند و در بیانیّهای که صادر کردهاند، ادبیّاتی که به کار بردهاند ادبیّات مستکبرانه، از موضع بالا حرف زدن و طلبکارانه و غیر منصفانه است. ادبیّات غلط و خطائی است که اینها دارند به کار میبرند. مرتّب در مورد تعهّدات برجامیِ ایران بحث میکنند که چرا بعضی از این تعهّدات را لغو کردید و به رو نمیآورند که خود آنها از روز اوّل به این تعهّدات اصلاً عمل نکردند؛ یعنی آن کسی که باید مورد عتاب و خطاب قرار بگیرد آنها هستند. جمهوری اسلامی تا مدّت طولانیای به همهی آنچه تعهّد کرده بود، بر اساس تعلیم اسلام که باید به تعهّدات عمل کرد، عمل کرد؛ بعد وقتی دید که آنها این جوری عمل میکنند، آن یکی که خارج شد، دیگران هم با او همراهی کردند، «فَانبِذ اِلَیهم عَلیٰ سَواٰء»(انفال/۵۸) این هم قرآن است، [میگوید] خب تو هم رها کن. حالا در عین حال دولت محترم ما رها نکردند، [بلکه] بتدریج یک مقداری از تعهّدات را عمل نکردند که اینها قابل برگشت است؛ اگر آنها به وظایفشان عمل بکنند، اینها هم قابل برگشت است. آن وقت اینها هیچ این را مطرح نمیکنند، به رو نمیآورند، مرتّب همین طور راجع به مسائل ایران حرف میزنند، آن هم با ادبیّاتی از موضع استکبار؛ و بدانند - حالا بحث ما با آمریکا که بحث دیگری است - این سه کشور اروپایی هم بدانند که این جور مستکبرانه و متکبّرانه حرف زدن، بشدّت مورد نفرت ملّت ایران و مورد نفرت انقلاب است و اینها را از آنچه هستند، در افکار عمومی ما منفورتر میکند.۱۳۹۹/۱۲/۰۴
آقای محمد سروش محلاتی، از مدرسین حوزه نقدی را به استناد قرآنی رهبر انقلاب در دو پست نسبتاً طولانی در صفحهی شخصی خود مطرح کردهاند که بناست در چند سطر نوشتههای ایشان را بررسی کنیم.
آیا #تسامح با دشمن خائن #جایز است؟
#بخش_پایانی
تقریبا تمام تمرکز آقای سروش محلاتی بر کلمهی "فانبذ الیهم" است. ایشان در پست اول میگوید "فانبذ" دالّ بر وجوب خروج از تعهدی که دشمن بارها آن را با شیوههای مختلف نقض کرده، نمیکند. بلکه بعد از اینکه دشمن تعهدش را نقض کرد، شما تنها جواز خروج از تعهد را داری نه لزوم خروج، و ماندن یا خارج شدن از تعهد، بسته به مصلحت مسلمین دارد که تشخیصش با امام المسلمین است.
در پست دوم میگویند اگر هم در آیهی ۵۸ سورهی انفال، وجوب و الزامی در کار باشد، وجوب نسبت به اعلان خروج از تعهد است نه الزام خروج از تعهد. یعنی این مسلمانی که دشمنت بارها عهدش را زیر پا گذاشته است، تو خواستی از تعهد خارج شوی، قبل از خروج، اعلام کن، بیخبر خارج نشو.
ناگفته نماند که آقای سروش محلاتی در پست اولشان تصریح میکنند که نقدشان بر فرمایشات رهبر انقلاب بر اساس آنچه در خبرگزاری تسنیم و رسا منتشر شده است، میباشد.
چند نکته:
۱. کاش آقای سروش متن بیانات رهبر انقلاب را با دقت مطالعه میکردند.
۲. برای تفسیر و برداشت از آیات قرآن، هرگز نباید به یک کلمه از یک آیه اکتفا کرد، بلکه نباید به فهم یک آیه اکتفا کرد، بلکه باید آیات قبل و بعدِ آیهی مورد نظر و سیاق و لحن آیات را نیز بررسی کرد.
در همین سوره انفال از آیه ۵۶ تا آخر سوره، بحث در مورد شیوهی مواجهه با دشمنانی است که نقض پیمان و عهد میکنند. در آیهی ۵۷، حرف از حرب، یعنی در صورت لزوم، جنگ با دشمن خائنِ کلاهبردار و سختگیری بر اوست تا دیگر جرات خیانت کردن نکند. در آیهی ۶۰ میفرماید: واعدوا لهم مااستطعتم من قوه، تمام قوای خود را برای مواجههی - در صورت لزوم - با دشمنی که خائن است بکار گیرید. در آیه ۶۵ میفرماید: ای پیامبر مردم را برای #قتال با دشمن خائن آماده باش بده.
در ضمن تشخیص جنگ و صلح هم با امام حق است.
۳. در قضیهی برجام از ابتدا کشورهای اروپایی و آمریکا نقض پیمان کردند و به تعهداتشان عمل نکردند.
خب شما از این آیه و قضیهی برجام چه میفهمید؟ آیا نباید بعد از خروج آمریکا از برجام و نقض مکرر این تعهد توسط طرفهای اروپایی، با تشخیص امام جامعه، برجام آتش زده میشد؟! آیا نباید بعد از وضع تحریمهای جدید و تحقیرهای مکرر طرف اروپایی و آمریکایی که نسبت به ملت بزرگ ایران انجام شد، برجام آتش زده میشد؟! آیا نباید نمایندگان جمهوری اسلامی بر دشمن خائن سختگیری میکردند؟! آیا نباید به لبخندهای خائنانه دشمن بیتوجهی میشد؟
عزیزان! شما مثل آقای سروش محلاتی از "فانبذ" #جواز پرت کردن عهدنامه را بعد نقض عهدهای مکرر میفهمید یا مثل امام جامعه #لزوم پرت کردن و آتش زدن را؟
۴. بله، اگر مسلمانان از تعهدی که بارها توسط دشمنشان نقض شده، خارج شدند، حتما باید اعلام عمومی شود، حتما باید این خروج را با صراحت تمام جار بزنند، اما نه از این جهت که دشمن از خروج باخبر شود، بلکه از این جهت که همه بفهمند مسلمانان سفیه نیستند و زیر بار ظلم نمیروند. از این جهت که همهی ملتها بفهمند که دشمن نمیتواند کلاه سرشان بگذارد.
۵. چند روز پیش هم آقای روحانی آیه ۵۶ سوره انفال را ناقص و همراه با تحریف خواندند.
آقای روحانی
آیه ۵۶ سوره انفال نمیخواهد بگوید ای پیغمبر ما، در تمام این تعهدهایی که با دشمن بستی، این دشمن بود که نقض عهد کرد و آفرین بر تو که نقض عهد نکردی! بلکه میخواهد بفرماید اگر دیدی دشمن دارد سوء استفاده میکند، آنچنان گوشمالی به او بده، تا دیگر به خود اجازهی سرکار گذاشتن شماها را ندهد.
۶. مردم از بزرگان حوزه، در مواجهه با تحریف آشکار آیات قرآن، واکنش جدیتری را انتظار دارند.
@fakhrian_ir
#احمدینژاد جزو "همج رعاع" است
وَ مِنْ كَلَامٍ لَهُ (عليهالسلام) لِكُمَيْلِ بْنِ زِيَادٍ النَّخَعِيِّ
قَالَ كُمَيْلُ بْنُ زِيَادٍ أَخَذَ بِيَدِي أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ.بْنُأَبِيطَالِبٍ (عليهالسلام) فَأَخْرَجَنِي إِلَى الْجَبَّانِ فَلَمَّا أَصْحَرَ تَنَفَّسَ الصُّعَدَاءَ ثُمَّ قَالَ... النَّاسُ ثَلَاثَةٌ فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ أَتْبَاعُ كُلِّ نَاعِقٍ يَمِيلُونَ مَعَ كُلِّ رِيحٍ لَمْ يَسْتَضِيئُوا بِنُورِ الْعِلْمِ وَ لَمْ يَلْجَئُوا إِلَى رُكْنٍ وَثِيقٍ
مردم سه گروهند: عالم ربّانى، دانشپژوهی بر راه نجات و رستگاری، و پشههایی (مگسانى) که دستخوش باد و طوفان هستند و همیشه سرگردانند. به دنبال هر سر و صدایی میروند و با وزش هر بادی حرکت میکنند. نه از روشنی دانش نور گرفتهاند و نه به پناهگاه محکمی پناه بردهاند.
نهج، حکمت ۱۴۷
پ.ن: یکی از مهم ترین مصادیق دانش نورانی و پُر ثمر را، منظومه فکری انقلاب اسلامی میدانم و مصداقِ رکن وثیق در عصر غیبت، نائب امام زمان (علیهالسلام) است.
در این تقسیم بندی امیرالمومنین (روحیفداه) که به کمیل تعلیم دادند، آقای احمدینژاد را در میان گروه سوم میبینم که نه نور دانشِ انقلابی دارد و نه به رکنِ انقلاب تکیه کرد. اعتماد به پشهی سرگردان و سر به هوا حماقت محض است.
@fakhrian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ وقتی قانونگذاران و مجریان قانون، خلاف قانون عمل میکنند!
🔹تلگرام و توییتر برای بقیه غیرقانونیه، برا شما قانونی؟
@fakhrian_ir
یادداشت حضرت آیتالله خامنهای درباره مناجات شعبانیه
بسمالله الرحمنالرحیم
دعا، وسیلهی مؤمن و مَلجأ مُضطرّ و رابطهی انسان ضعیف و جاهل با منبع فیّاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطهی روحی با خدا و بدون عَرض نیاز به غنیّ بالذات، در عرصهی زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم»
بهترین دعا آن است که از سَر معرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشاء شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللهعلیه وآلهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیهی علم پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمدالله ذخیرهای بیپایان از ادعیهی مأثورهی از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
#مناجات مأثورهی ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالیای همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست. این مناجات، نمونهی کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیّت را داراست که به مناسبت حالات مختلف مؤمن، مناجاتها را انشاء فرموده است.
خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی به برکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید.
آمین.
۱۳۶۹/۱۰/۰۱
@fakhrian_ir
#تلنگر۱
انسان سرمایههایی دارد که به وسعت تاریخ و عظمتِ روح انساناند. بخشی از سرمایههایش دست و پا و چشم و گوش و سرمایههای بدنی و غریزی او است؛ بخش دیگر سرمایههای انسانی است که او را از حیوانات جدا میکند. این استعدادهای عظیمتر، عبارتاند از فکر: نتیجهگیری؛ عقل: سنجش؛ انتخاب: آزادی؛ وجدان و فرقان.
افراد در این سرمایهها با هم تفاوت دارند، اما مهمتر از این همه سرمایه، جهت دادن به آنها است. انسان از نیرویی برخوردار است که میتواند به تمام استعدادهایش جهت دهد، میتواند به بازویش به مغزش و حتی به عقلش جهت دهد. ما گرچه در استعدادها با هم تفاوت داریم، اما در رهبری استعدادها با هم برابریم. از این رو است که اختلاف استعدادها باعث تبعیض، ظلم، تضاد و بدبختی نمیشود، که خدایا چرا به او دادی به من ندادی؟! چرا بازوی او اینقدر قوی است و بازوی من نیست چرا مغز او اینقدر قوی است و مغز من نیست؟! چرا او اینقدر وسعت دارد، اما من ندارم؟! علت این مسئله این است که مهم نیست چقدر داریم؛ مهم این است که آنچه را داریم، در کجا خرج میکنیم. آنچه مهم است، جهت دادن به استعدادها است. حتی عقل ملاک افتخار نیست، یعنی برعکسِ آنچه تا به حال شنیدهاید که انسانترین کسی است که عاقلترین باشد، انسان کسی نیست که عقل دارد، کسی نیست که ثروت دارد، کسی نیست که علم دارد، بلکه کسی است که به این همه، جهت میدهد و آنها را در مسیر حق به جریان میاندازد.
برگرفته شده از یک کتاب
@fakhrian_ir
مهمترین شعار دین، #عدالت است. مهمترین شعار انقلاب اسلامی هم #عدالت است. انقلاب اسلامی در تحقق عدالت کارهای زیادی انجام داده و پیشرفتهای جدی هم داشته، اما همچنان در عدالت عقبیم. در گام دوم انقلاب، باید کشور به طراز یک کشور اسلامی، در بخشهای مختلف، از جمله عدالت نزدیکتر شود. قطعا رسانه و هنر نقش مهمی در گفتمان سازی و و ایجاد حرکت به سمت آرمانها را دارد. سینمایی #خروج، یکی از آثاری است که در راستای مطالبهگری درست و انقلابی ساخته شده است.
حاتمیکیا در این فیلم یک داستان واقعی و اثرگذار در موضوع مطالبهگری را به تصویر کشیده است.
پ.ن: امروز انقلاب اسلامی از سینمای کشور مطالبهی یک تحولِ گامِ دومی را دارد.
@fakhrian_ir
امشب همه از دیدن اقتدار سربازان جمهوری اسلامی در قبال تجاوز بیگانگان در سریال گاندو۲، کیف کردیم. اما حیف که در این ۷سال، تیم مذاکره کننده، با وادادگی و تسامح دقیقا همین اقتدار را خواسته یا ناخواسته نشانه رفتند.
@fakhrian_ir