eitaa logo
فلسفه اسلامی
1.6هزار دنبال‌کننده
526 عکس
88 ویدیو
35 فایل
مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی مدیر: آیت الله فیاضی قائم مقام: آیت الله حسن معلمی مجله علمی پژوهشی: nasim-e-kherad.ir تارنما: mfalsafe.ir پیشنهادوانتقاد از این کانال و تارنما و ارسال محتوای فلسفی کلامی: @mfalsafe_ir هنگام ضرورت: @admin2020
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 در ادبیات معمولاً دو ویژگی اصلی برای تمایز میان حالات ذهنی و حالات بدنی ذکر می‌شود: و . ▫️حیث التفاتی بمعنای درباره‌گی (aboutness) است. یعنی برخی از حالات ذهنی درباره چیزی هستند؛ مثلاً این عبارت را در نظر بگیرید: «علی باور دارد که آسمان آبی است». عبارت «آسمان آبی است» یک گزاره است. باور هم یک حالت ذهنی و معطوف به این گزاره است (یا به این گزاره التفات دارد). 💠 برنتانو شاید اوّلین فیلسوفی باشد که معتقد است آن‌چه میان حالات ذهنی و حالات بدنی افتراق می‌دهد، همین خصوصیت درباره‌گی یا حیث التفاتی حالات ذهنی است (Brentano,1874, Psychology from an Empirical Standpoint, p.8). برنتانو واژه “Intentional inexistence” را استفاده مي‌كند؛ يعني فرد می‌تواند باور به چیزی داشته باشد که وجود ندارد یا درباره چیزهایی فکر کند که وجود ندارند. به ‌عبارت‌ دیگر باورهای ما می‌توانند درباره گزاره‌هایی باشند که کاذب باشند. بدین دلیل برنتانو ویژگی التفاتی بودن حالات ذهنی را مشخصه ذهن می‌داند. 💠 بدنبال برنتانو، برخی فیلسوفان ذهن مانند تیم کرین (representational) حالات ذهنی را همان التفاتی‌بودن در نظر می‌گیرند (Crane, 2001, Elements of Mind, Ch.1). حالات ذهنی وقتی معطوف به چیزی باشند، در واقع آن چیز را بازنمایی می‌کنند. بازنمایی یعنی حکایت از چیزی کردن یا نمایش دادن چیزی. مثلاً باور به این جمله را در نظر بگیرید: «ارسطو مبدع منطق بود». اگر ارسطو مبدع بوده باشد، پس این جمله صادق است و بازنمایی‌کننده واقعیتی در جهان. و اگر این جمله غلط باشد، پس واقعیت را درست بازنمایی نمی‌کند. 💠 با این‌حال به نظر برخی فیلسوفان - برخلاف تعمیم برنتانو - تمام حالات ذهنی خصوصیت التفاتی ندارند. از دید ایشان احساسات و عواطف، ویژگی دیگری دارند که مشخصه این حالات است که همان کوالیاست. ▫️ سابجکتیو یک حالت ذهنی که هرکسی بی‌واسطه و مستقیم، این کیفیت حالات ذهنی را تجربه می‌کند. 💠 اما فیلسوفان طرفدار (repesentationalism) قائل به تعمیم حیث التفاتی به تمام حالات ذهنی (از جمله شامل احساسات و عواطف و ...) هستند. به نظر این دسته از فیلسوفان ذهن، حالات پدیداری نیز یک ویژگی از جهان خارج یا از بدن ما را بازنمایی می‌کنند. ▫️مثلاً در ادراک شنوایی موسیقی مرغ سحر، یکسری ویژگی‌های فیزیکی از جنس امواج صوتی در محیط برای ما بازنمایی می‌شود و احساس خاص سابجکتیو که از شنیدن این موسیقی برای ما پدیدار می‌شود، در واقع ویژگی بازنمایی کنندۀ همان ویژگی‌های فیزیکی صوتی است. یا کوالیای درد زانو مثلاً همان ویژگی بازنمایی کنندۀ آسیب بافتی در زانوی من است. 💠 درواقع بازنمودگرایان، آگاهی پدیداری یا کوالیا را به حیث التفاتی تحویل می‌برند و تمام حالات ذهنی را حالاتی التفاتی می‌دانند که چیزی را بازنمایی می‌کنند. در نتیجه به نظر ایشان، حل مسئله حیث التفاتی (به هر طریق)، به حل آگاهی نیز خواهد انجامید.
🔶️«» چیست؟ احساسات و تجربه‌ها انواع گسترده‌ای دارند؛ برای مثال، من انگشت خود را روی کاغذ سنباده می‌کشم، بوی تعفنی را استشمام می‌کنم، درد شدیدی را در انگشت خود احساس می‌کنم، به نظر می‌رسد که بنفش روشنی را می‌بینم، یا به شدت خشمگین می‌شوم. 🔹️در هر یک از این موارد، من سوژه [یا فاعل] حالتی ذهنی هستم که خصوصیت سوبژکتیو کاملاً متمایزی دارد. چیزی وجود دارد که کیفیت از سر گذراندن هر حالتی نزد من است، یعنی پدیدارشناسی ای که آن حالت دارد. 🔸️فیلسوفان اغلب اصطلاح «» را ( که مفرد آن «quaia» است) برای اشاره به جنبه‌های پدیداری از حیات ذهنی ما که به نحو درونگرانه در دسترس است به کار می‌برند. (دانشنامه فلسفه استنفورد، کیفیات ذهنی و برهان معرفت،نویسنده: مایکل تای و مارتینه نیدا _ روملین)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"اخلاق جانان" خاطره ای از منش فیلسوف کبیر، علامه طباطبایی @falsafeh_eslamii
🏴 خداوند برای هر کس خیر را بخواهد محبت و علاقه به زیارتش را در دل او می نهد و خداوند برای هر کس بد را بخواهد بغض و کینه امام حسین و زیارتش را در دل او می نهد 🔷 منْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ الْخَيْرَ قَذَفَ فِي قَلْبِهِ حُبَّ الْحُسَيْنِ ع وَ حُبَّ زِيَارَتِهِ وَ مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ السُّوءَ قَذَفَ فِي قَلْبِهِ بُغْضَ الْحُسَيْنِ ع وَ بُغْضَ زِيَارَتِهِ ( وسائل الشيعة، ج‏14، ص 496) mfalsafe.ir
🔷در راستای ارتقای علمی هرچه بیشتر دانش پژوهان مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی و تنوع، تلاش شده است در سال تحصیلی جدید در کنار برخی از اساتید کنونی، از ظرفیت اساتید بیشتری استفاده گردد و در زمینه ها و گرایش های مختلف فلسفی دعوت به عمل آید. لذا برخی از اساتید مدعو جدید، معرفی می گردند: ✅استاد حجت الاسلام مهدی عبداللهی، دکترای فلسفه اسلامی ✅استاد حجت الاسلام محمدحسن عالِم، دکترای فلسفه اخلاق ✅استاد حجت الاسلام مسعود اسماعیلی، دکترای فلسفه تطبیقی ✅استاد حسن زاده، دکترای مبانی نظری اسلام ✅استاد حجت الاسلام کاویانی، دکترای فلسفه مضاف ✅استاد یوسفیان دکترای فلسفه دین ✅ آیت الله محسن قمی، دکترای فلسفه غرب ✅استاد عبدالرسول عبودیت ✅استاد حجت الاسلام ابوالحسن غفاری، دکترای حکمت متعالیه ✅استاد حجت الاسلام فیروزجایی، دکترای فلسفه اسلامی ✅استاد حجت الاسلام عسگری سلیمانی امیری، دکترای فلسفه اسلامی ✅استاد حجت الاسلام خانبیگی، دکترای فلسفه تطبیقی ✅استاد رزمی، دکترای فلسفه مضاف ✅استاد حجت الاسلام یوسفی، دکترای حکمت متعالیه ✅استاد حجت الاسلام جواد گلی، دکترای فلسفه دین @falsafeh_eslamii
✔️ راهپیمایی قوّت اسلام است، قوّت حقیقت است، قوّت جبهه‌ی مقاومت اسلامی است که این ‌جور اجتماع عظیم میلیونی راه می‌افتند به سمت کربلا، به سمت حسین، به سمت قلّه و اوج افتخار فداکاری و شهادت که همه‌ی آزادگان عالم باید از او درس بگیرند(مقام معظم رهبری ۱۳۹۸/۰۷/۲۱). 🏴 فرارسیدن اربعین سیدالشهدا علیه السلام را تسلیت عرض می کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی، جهت تحصیل در سطح ۲ ، ۳ و ۴ جهت تکمیل ظرفیت از میان طلاب واجد شرایط پذیرش می نماید. برای ثبت نام به صورت حضوری در ساعات اداری اقدام فرمائید. آدرس: خیابان ۱۹ دی(باجک ۱) کوچه ۱ تلفن : ۳۷۷۵۹۳۷۵ آدرس ایتا جهت کسب اطلاعات بیشتر: @falsafe_admin
قابل توجه همه عزیزان به حول و قوه الهی، درس خارج فلسفه و خارج اصول آیت الله معلمی از هفته آینده در مرکز تخصصی فلسفه برگزار خواهد شد. عزیزانی که قصد حضور در کلاس و انتخاب واحد این دروس را دارند، جهت ثبت نام به آقای مسترحمی‌ @Seyyed021 پیام داده یا مراجعه نمایند. کلاس در روزهای یکشنبه برگزار خواهد شد: ساعت ۱۰ اصول ساعت ۱۱ فلسفه تذکر: حضور در این کلاس، الزاما نیاز به ثبت نام دارد.
سلام علیکم ان شاءالله سلسله جلسات اخلاق در سال تحصیلی جدید از این هفته روزهای سه شنبه برگزار می‌گردد. جلسات به صورت آنلاین پخش می شود.
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📸 برگزاری درس اخلاق جلسات هفتگی در مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی 📆 امروز سه شنبه (۱۴۰۲/۷/۲۵)| قم
سلام علیکم با توجه به کسالت آیت الله فیاضی، جلسه اخلاق امروز برگزار نمی‌گردد. انشاالله هفته آینده برگزار می گردد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 | بیان شخصیت در کلام مقام معظم رهبری! 🚨وظیفه کمتر توجه شده حوزه... 🏫مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠تعريف لغوى هوش مصنوعی در زبان انگلیسی لغت (intelligence) که آن را هوش ترجمه میکنیم از واژه لاتین (intelligentia) اخذ شده است؛ این واژه لاتین ترکیبی از دو کلمه (inter) به معنای اندرمیان" و "مابين " و (legere) به معنای گزیدن و خواندن بوده .است لذا تحت اللفظى به معنی انتخاب از میان چند چیز است؛ این کلمه بدین شکل(intelligence) اولین بار در خلال جنگهای داخلی اروپا در سال ۱۸۷۵ به معنی توانایی جمع آوری اطلاعات از دشمن بکار رفت؛ سپس این واژه در برخی از علوم هم استفاده شد. واژه (artificial) هم که آن را مصنوعی ترجمه می کنیم در زبان انگلیسی از واژه لاتین (artificialis) اخذ شده است. 💠کلمه (artificialis) با توجه به ریشه های لغوی آن در لاتین از ترکیب (ars) به معنی فن و مهارت و (facere) به معنی (ساختن) به معنی فن یا مهارت ساختن چیزی است از طریق باز شکل دادن به امور طبیعی می باشد.