#یادداشت_تحلیلی
الزامات ایرانِ پیشرفتۀ سایبری-فیزیکی
(بخش دوم)
✍ عزیز نجف پور آقابیگلو
دبیر شورای فضای مجازی و رییس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی
5⃣ شیفتگی تاریخی ما در قبال علم و تکنولوژی غربی و شیوع تلقی پوزیتیوستی از آن در لایه های مختلف سنتی و مدرن جامعه ایرانی، و ضعف بدنه علوم انسانی و اجتماعی(اعم از سنتی و مدرن و انتقادی) در تبیین و حل مسائل کشور، زمینه را برای استغنای بدنه علوم دقیقه و فنی و مهندسی از حوزه علوم انسانی و اجتماعی مهیا کرده است و مهندسین در بهترین حالت متغیرهای اجتماعی موثر در حوزه فنی را با پاردایم "فیزیک اجتماعی" آگوست کنت سعی میکنند تحلیل و تبیین کنند.
6⃣ شکلگیری شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی، تلاشی بود برای ایجاد قرارگاه فراقوهای و فراحوزهای فضای مجازی با ترکیب ذوابعاد فناوری، اقتصاد، فرهنگ و امنیت و ... و قرار بود دستگاههای اجرایی ذیربط اعم از وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، وزات ارشاد، نیروهای مسلح، وزارت علوم و آموزش و پرورش و ... در خط فرمان سیاستگذاری آن باشند و مرکز ملی محل سیاستگذاری مشارکتی و یکپارچه فضای مجازی و متعاقبا تقسیم کار ملی بین همه ذینفعان باشد. ولی اتفاقی که رخ داد این بود که هر بخش برای به زیر سلطه درآوردن مرکز ملی کم نگذاشته و این رویه متوقف هم نخواهد شد. در حالی که این مسیری اشتباه است و همه باید کمک کنیم که جایگاه مستقل و فراحوزه ای و فرادستگاهی مرکز ملی فضای مجازی در عین نقش قرارگاهی و هماهنگی و فرماندهی آن حفظ شود.
7⃣ نظام آموزش عالی کشور علیرغم تاکیداتی که در پیوستهای اول و دوم حکم اعضای شورای فضای مجازی انجام پذیرفته؛ هنوز نتوانسته برنامه علمی مدون برای تولید اندیشه بومی و همچنین تربیت متخصصین ذوابعاد فضای مجازی ارائه کند ولی در طی این دو دهه و اندی تجربیات کلان و بخشی حکمرانی فضای مجازی، نیروهای مختلفی در کلیت و ابعاد فضای مجازی تربیت و رشد یافتهاند که اصلیترین سرمایه انسانی کشور هستند و باید ترکیب نیروی انسانی مرکز ملی فضای مجازی متناسب با این اصل "ذوابعاد بودن" بازترمیم و ارتقا یابد. طبعا سپردن مسوولیتهای کلیدی در مرکز ملی فضای مجازی به نیروهای تکبعدی و یا ناآشنا با دو دهه تجربه فعالان حکمرانی فضای مجازی، اشتباهی نابخشودنی است.
〰〰〰〰
پینوشت:
1-ملاصدرا در توصیف نفس میگوید: جسمانیه الحدوث و روحانیه البقا... یعنی نفس در ابتدای پیدایش، موجودی جسمانی است، اما در طول زندگی، به واسطه حرکت جوهری، کمال می یابد و به موجودی روحانی تبدیل می شود. با همین تعبیر در مورد فضای مجازی هم میتوان گفت که در ابتدای پیدایش پدیدهای فناورانه است اما در فرآیند استفاده توسط انسان، تبدیل به پدیدهای اجتماعی و جامعه ساز میشود با این توجه که هیچوقت از فناوری منقطع نمیشود.
منبع: @a_najafpour
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
وزیر ارتباطات: از شب گذشته ۵ میلیون نفر از سرویس رادار گیم استفاده کردهاند
🔹 زارعپور در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره راهاندازی سرویس رادار گیم گفت: از شب گذشته ۵ میلیون نفر از این سامانه استفاده کردند و ۴۰۰ هزار نفر همزمان از این ابزار استفاده کردند که نشان میدهد سرویس مورد نیازی در کشور بوده است.
🔹 او همچنین اعلام کرد: این اولین قدم برای حوزه بازیهای رایانهای بود برای حوزههای دیگر هم داریم تدابیری میاندیشیم که سرعت دسترسی و تجربه کاربری انشالله بهبود پیدا کند.
🔹 عیسی زارعپور همچنین به بازنگری در محدودیتهای ایجادشده برای برخی پلتفرمها اشاره کرده و گفت: «بخشی از محدودیتها در پلتفرمها در یک الی دو دهه گذشته اعمال شده که حالا شاید دلایل این محدودیت از بین رفته و قابل بازنگری باشد؛ به همین دلیل در تلاشیم نیاز مردم به فیلترشکن را کاهش دهیم.»/زومیت
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
#واگویه
(بازتاب نظرات کاربران فضای مجازی)
کاربر محمدجواد در رابطه با اظهارات جدید وزیر ارتباطات در مورد موافقت ایشان با رفع فیلتر گوگل پلی اینگونه نوشت:
«حرف عجیب جناب وزیر!»
این فروشگاه برنامه کاربری هیچ تعهدی و الزامی به رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران ندارد، گوگلپلی تحت قوانین ایالات متحده آمریکا فعالیت میکند برای همین چند ماه قبل چند برنامک ایرانی را به دلیل تحریمهای آمریکایی حذف کرد.
فعالیت این فروشگاه برنامک با دایره مخاطبان بالا و در نتیجه «اثرگذاری بالا»، «خارج از قوانین کشور»، «تحت قوانین دشمن خارجی کشور» و همچنین با «وجود جایگزینهای داخلی بسیار خوب» چه توجیهی دارد؟
ضمن اینکه با رفع مسدودی این برنامک در این مرحله «گذار» در فضای مجازی کشور دسترسی به ابزارهای تغییر ip بسیار آسانتر خواهد شد.
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
مهافمپ ١١۷
💠 با موضوع :
رادارگیم از اصل تا حاشیه
🔹با حضور:
علی مرادی
مؤسس رادار گیم
🔸کارشناس مجری: علی حبیبی
🕰 زمان: شنبه ۱ بهمنماه ساعت ٢١
🔗 لینک پخش زنده:
اسکای روم: live.famp.ir
آپارات: st.famp.ir
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
مهافمپ ١١٨
💠 با موضوع :
آیندهی اینترنت در آیینهٔ مجامع جهانی
🔹با حضور:
دکتر حسین میرزاپور
هم بنیانگذار آزمایشگاه داده و حکمرانی
(فعال و حاضر در مجامع جهانی ICANN , IGF , ITU)
مهندس قاسم مجدی
پژوهشگر مسائل بینالملل فضای سایبر
🔸کارشناس مجری: علی حبیبی
🕰 زمان: شنبه ٨ بهمنماه ساعت ٢١
🔗 لینک پخش زنده:
اسکای روم: live.famp.ir
آپارات: st.famp.ir
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
May 11
فراخوان هفتمین همایش فضای مجازی پاک
💢 برگزاری همایش بینالمللی «فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگاه هوشمند»
⬅️ همایش بینالمللی «فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگاه هوشمند» ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.
⬅️ دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت سایر دستگاهها و دانشگاهها همایش بینالمللی «فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگاه هوشمند» نظریات، مطالعات محیطی و تجربهنگاری، آیندهپژوهی، سیاستها و الزامات، هفتمین همایش فضای مجازی پاک دانشگاه آزاد اسلامی را ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ برگزار میکند.
⬅️ آثار ارسالی باید به شکل مقاله، گزارش سیاستی و تجربهنگاری، محتوای چندرسانهای و فیلم مستند، سکوها، نرمافزارها و محصولات و ایدههای استارتاپی باشند.
⬅️علاقهمندان جهت ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر به آدرس https://cctg.ec.iau.ir مراجعه کنند.
برای مطالعه متن کامل خبر به لینک زیر مراجعه کنید:
https://ec.iau.ir/fa/news/566
🌐 famp.ir
🆔 @fampir
فضای مجازی پاک (فمپ)
فراخوان هفتمین همایش فضای مجازی پاک 💢 برگزاری همایش بینالمللی «فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگ
🗓تاریخهای مهم هفتمین همایش فضای مجازی پاک
☑️ ٣٠ بهمن 〰〰〰〰〰
🔘آخرین مهلت ارسال مقالات
🔘آخرین مهلت ارسال گزارش سیاستی و تجربه نگاری
🔘آخرین مهلت ارسال محتوای چند رسانه ای و فیلم مستند
🔘آخرین مهلت ارسال سکوهای و نرم افزار ها و فیلم مستند
🔘آخرین مهلت ارسال ایده های استارتآپی
☑️ ٥ اسفند 〰〰〰〰〰
🔘 پایان داوری
☑️ ٧ اسفند 〰〰〰〰〰
🔘 اعلام آثار برگزیده
☑️ ٢٠ اسفند 〰〰〰〰〰
🔘 برگزاری همایش
⬅️علاقهمندان جهت ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر به آدرس https://cctg.ec.iau.ir مراجعه کنند.
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
فضای مجازی پاک (فمپ)
🔰 برخی کارکردهای هوش مصنوعی در زندگی روزمره
هوش مصنوعی در اطراف ما وجود دارد بدون اینکه ما متوجه آن باشیم؛ در این گزارش چند راه ساده برای استفاده از هوش مصنوعی در خانه ها ذکر شده است:
📌 دوربین های هوشمند
این دوربینها به کاربران کمک میکنند تا آنچه را که در اطراف خانهشان اتفاق میافتد نظارت کنند.
این دستگاه ها ویدئوی زنده را پخش می کنند و از صدای دو طرفه استفاده می کنند. این بدان معنی است که می توانید از آن برای ارتباطات نیز استفاده کنید.
📌 دستیار های هوشمند
دستیارهای هوشمند دستگاه های مفیدی هستند که می توانند به برنامه ریزی فعالیت های روزانه ما کمک کنند. اخیراً بیشترین استفاده از هوش مصنوعی در خانه ها به صورت دستیارهای هوشمند مانند الکسا، سیری و دستیار گوگل است. این دستیارها دستورات صوتی را می گیرند و آنها را به عمل تبدیل می کنند.
📌 لوازم آشپزخانه هوشمند
عملا هیچ وسیله ای در آشپزخانه شما وجود ندارد که روز به روز هوشمندتر نشود. قهوه ساز، فر، سرخ کن یا یخچال می تواند دارای ویژگی های هوشمند باشد.
📌 ترموستات های هوشمند
یک ترموستات هوشمند می تواند به شما در صرفه جویی در منابع کمک و دمای خانه را دلپذیرتر کند. این دستگاهها اطمینان میدهند که دمای خانه شما همیشه مناسب است، زیرا میتوانید ترموستات را طوری برنامهریزی کنید که دما را برای خانوادهتان ثابت و راحت نگه دارد. همچنین می توانید آن را از راه دور از طریق تلفن همراه خود کنترل کنید. ترموستاتهای هوشمند به صرفهجویی در مصرف انرژی کمک میکنند.
📌 دوشاخه های هوشمند
دوشاخه های هوشمند به شما این امکان را می دهند که تقریباً هر دستگاه الکترونیکی و دستگاه متصل به آن را از راه دور با استفاده از تلفن هوشمند خود کنترل کنید.
📌 ربات جاروبرقی
جاروبرقی های مدرن به شکل ربات هستند و از هوش مصنوعی برای تمیز کردن اتاق ها و مناطق بزرگ، شناسایی موانع و یافتن موثرترین راه ها برای تمیز کردن استفاده میکنند.
📌 قفل های هوشمند
قفلهای هوشمند خانه شما را ایمنتر میکنند و شما متوجه خواهید شد که آیا یک غریبه در حالی که شما در خانه نیستید می خواهد وارد شود. این قفل ها با استفاده از یک اپلیکیشن در گوشی هوشمند شما با شما ارتباط برقرار می کنند. حتی برخی از قفل ها از GPS برای تشخیص اینکه شما به خانه نزدیک می شوید استفاده می کنند و در را برای شما باز می کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
فضای مجازی پاک (فمپ)
فراخوان هفتمین همایش فضای مجازی پاک 💢 برگزاری همایش بینالمللی «فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگ
📋 محورهای فراخوان هفتمین همایش فضای مجازی پاک
🏷فرهنگ، تربیت، رشد و اخلاق در ابعاد و موضوعات عالم سایبری فیزیکی (حکمرانی، تنظیم گری، شبکه های اجتماعی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بلاک چین، متاورس، اقتصاد دیجیتال، بازی های رایانه ای، بازی آموزی، آموزش مجازی و دانشگاه هوشمند، سواد فضای مجازی و…)
🏷 جامعه پذیری و هویت در فضای مجازی
🏷 مشارکت مردمی در حکمرانی فرهنگی و تربیتی فضای مجازی
🏷 عدالت فرهنگی و تربیتی در فضای مجازی
🏷 معماری و سکوهای فرهنگی و تربیتی دانشگاه مجازی و مدرسه هوشمند
🏷 تجربه محلی، ملی و جهانی در ابعاد فرهنگی و تربیتی آموزش مجازی و دانشگاه هوشمند
🏷 توانمندسازی فرهنگی و تربیتی معلمان، استادان و مدیران دانشگاهها و مدارس در فضای مجازی
🏷 کودکان و نوجوانان،جوانان و خانواده در فضای مجازی
🏷 توانمندسازی فرهنگی و تربیتی معلمان، استادان و مدیران دانشگاه ها و مدارس در فضای مجازی
🏷 تولید محتوای فاخر فرهنگی و تربیتی و اخلاقی در فضای مجازی (با تاکید بر علم، فناوری، دانشگاه و مدرسه)
⬅️علاقهمندان جهت ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر به آدرس https://cctg.ec.iau.ir مراجعه کنند.
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
🔸 مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت : میزان ترانزیت داده به بیش از ٢.٩ ترابیت برثانیه رسید
🔹با حضور موثر شرکت ارتباطات زیرساخت در عرصهی بینالملل طی ۱۸ ماه گذشته، میزان ترانزیت داده از مسیر ایران عزیز اسلامی از ۱.۳ ترابیتبرثانیه به بیش از ۲.۹ ترابیتبرثانیه رسید.
🔹با تلاش شبانهروزی، ایران به هاب ترازیت داده در منطقه تبدیل خواهد شد.
🔗 منبع: https://virasty.com/lajevardi/1675023268828443757
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir