✨ماه تمام و نیمه ذیحجه مطلعش🌷
✨خیر کثیر وکوثر قرآن بشارتش🌷
✨این است آن امام که تقدیر ایزدی🌷
✨بعد از جواد داده مقام امامتش🌷
ولادت امام هادی(ع) مبارک🌸
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢ویژه نامه دیپلمات انقلابی به پاس خدمات شهید امیرعبداللهیان در تهران تایمز منتشر شد
🔸روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز، ویژه نامهای درباره حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه شهید ایران منتشر کرد.
🔸در این ویژهنامه سرپرست وزارت امورخارجه، مسئول دفتر وزیر فقید، سفرای ایران در عربستان و تونس، نماینده دائم ایران در ژنو، سفیر سابق ایران در کرواسی و سفرای ژاپن، هند، ترکیه، پاکستان، بولیوی، زیمباوه و کره جنوبی از وزیرخارجه فقید ایران و نقش وی در روابط دو کشور گفته و نوشتهاند.
🔸در بخشی از سرمقاله این ویژه نامه خاطره منتشر نشده و جالب توجهی از این شهید در دفاع از مردم مظلوم غزه آمده است؛ «پس از عملیات موشکی و پهپادی ایران علیه رژیم اسرائیل با نام «وعده صادق»، یکی از وزرای خارجه مشهور اروپایی با امیرعبداللهیان تماس می گیرد و وقتی وزیرخارجه ایران حال او را می پرسد، دیپلمات اروپایی می گوید حالش خیلی بد است و بخاطر حمله ایران نتوانسته بخوابد!
🔸امیرعبداللهیان از او می پرسد شش ماه است که مردم بی دفاع غزه زیر بمباران هستند و هزاران زن و کودک قتل عام شده اند، این جنایتها باعث نشد خوابتان آشفته شود؟!»
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢این رویداد نادر فضایی را تنها یکبار خواهید دید
🔸تابستان امسال انفجار یک ستاره در فاصله ۳هزار سال نوری زمین رخ میدهد که نور آن از دید ناظران زمینی قابل مشاهده خواهدبود.
🔸 پهنه وسیع آسمان شب، در آستانه رونمایی از پدیدهای نادر و دیدنی است.
ستاره تی کرونا بوریالس که در صورت فلکی کرونا بوریالیس قرار دارد، در آستانه یک انفجار پرنور و چشمگیر است.
🔸این انفجار در سیستمی دوگانه رخ خواهد داد. در واقع ستاره تی کرونا با یک غول قرمز همراه شدهاست. یعنی در قلب این فرآیند کیهانی، یک کوتوله سفید (باقیمانده فوقالعاده متراکم ستارهای که زمانی قدرتمند بود) قرار دارد و ستاره دیگر غول قرمز گازی است.
🔸ستاره تی کرونا بوریلیس گاز هیدروژن را از غول قرمز که در کنارش قرار دارد به سمت سطح خود میکشد.
🔸این سیستم زمینه را برای یک رویداد انفجاری به نام نوا فراهم میکند. هنگامی که کوتوله سفید هیدروژن را از ستاره همراه خود میکشد، گاز روی سطح آن جمع شده و فشار و گرما ایجاد میکند.
این روند تا زمانی ادامه مییابد که کوتوله سفیدمانند یک زودپز که به حد مجاز خود رسیده طی یک انفجار هیدروژنی فوران میکند.
🔸ربکا هاوسل دانشمند و محقق مرکز پرواز فضایی گادِرد ناسا گفت که این رویدادی است که یکبار در عمر هر فرد اتفاق میافتد.
🔸دانشمندان ابزارهای علمی و تلسکوپها را آماده مشاهده و مطالعه این پدیدهکردهاند
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢ورود فناوری ساخت یک هفتهای مسکن روستایی
معاون برنامهریزی بنیاد مسکن:
🔸 فناوری ساخت یک هفتهای مسکن روستایی و طراحی برنامه راهبردی ۵ ساله برای اولینبار در این بنیاد وارد کشور شده است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢دهقانی: معاونت علمی دولت سیزدهم، رویکردی فعال از لحاظ مراجعه به مجموعههای دانشبنیان اتخاذ کرد
معاون علمی رئیس جمهور در جلسه امضای توافقنامه برش استانی قزوین:
🔸معاونت علمی تا پیش از دولت سیزدهم، رویکردی غیر فعال از نظر مراجعه به مجموعهها و شرکتهای دانشبنیان داشت.
🔸یکی از اهداف معاونت علمی در برنامه برش استانی علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، هم افزایی بین بخشهای مختلف زیست بوم علم و فناوری است.
🔸دغدغه همافزایی هزینهکردها و اقدامات استانداری، پارک های علم و فناوری وزارت علوم و بخش خصوصی، معاونت را به عملیاتی کردن برنامه برش استانی رهنمون کرد.
🔸توافقنامهای که امروز امضا شد، کاملا یک برنامه عملیاتی جدی است که در استانهای دیگر هم در دستور کار است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 ارائه خدمات نوآورانه در حوزه لیزر، پلاسما و امواج الکترومغناطیس
🔸یک شرکت فناور در زمینه خدمات تخصصی و نوآورانه در حوزه لیزر، پلاسما و امواج الکترومغناطیس فعالیت دارد و زمینه توسعه محصولات کاربردی در این حوزه را فراهم میکند.
هاجر زارعی، مدیرعامل شرکت ایدهبنیان راد:
🔸روش آنالیز لیزری عناصر که در این شرکت ارائه میشود؛ شکلی از طیفسنجی نشر اتمی است که از لیزرهای پرتوان برای تبخیر مواد و تولید پلاسما استفاده میکند.
🔸این روش مبتنی بر بررسی مستقیم نمونه بدون نیاز به آمادهسازی یا با کمترین آمادهسازی، بر پایه در تحلیل خطوط طیفی تابششده از پلاسمای القایی توسط لیزر است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢عرضه توانمندیهای فناوران ایرانی در نمایشگاه کشاورزی کنیا
🔸با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در نهمین دوره نمایشگاه کشاورزی و صنایع وابسته کنیا، بیش از 16 شرکت دانشبنیان و فناور ایران توانمندیهایشان را عرضه کردند.
🔸پاویون شرکتهای دانشبنیان در نهمین دوره نمایشگاه کشاورزی و صنایع وابسته کنیا از تاریخ ۲۳ تا ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۳ توسط خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا (iHiT) و با حمایت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در شهر نایروبی پایتخت کشور کنیا برگزار شد.
🔸در این پاویون ۱۶ شرکت دانشبنیان ایرانی در حوزه های مختلف کشاورزی، از جمله پهباد کشاورزی، تکنولوژی پایش ماهواره ای، بذرهای هیبریدی، کودهای ارگانیک، تکنولوژی جنین گاوی، صنایع غذایی و بسته بندی در نهمین دوره نمایشگاه کشاورزی کنیا (Afritech Africa) به معرفی محصولات و توانمندیهای خود پرداختند.
🔸نهمین نمایشگاه کشاورزی کنیا با حضور بیش از ۲۰ کشور دنیا و با هدف رفع خلاهای موجود در این اکوسیستم برگزار شد. این رویداد فرصت مغتنمی بود تا جدیدترین فناوری های کسب شده توسط شرکت های دانش بنیان ایرانی به نمایش گذاشته شود و ارتباطات تجاری این حوزه در خارج از کشور و علی الخصوص قاره آفریقا تقویت شود.
🔸هماهنگی های لازم جهت برگزاری جلسات و مذاکرات تجاری با مشتریان بزرگ بخش خصوصی و دولتی کنیا، بازدید از مزارع و کارخانههای فعال در این حوزه، بخشی از خدماتی است که به این شرکتها ارائه شده است.
🔸حضور قوی ایران برای اولین بار در این رویداد بین المللی با استقبال بسیار زیاد فعالان و بازیگران حوزه کشاورزی این کشور مواجه شد
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢نخستین سمپوزیوم «سیاست گذاری در حوزه اگزوزوم» برگزار شد
🔸نخستین سمپوزیوم «سیاست گذاری در حوزه اگزوزوم» به همت ستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی دقیق با همکاری صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری و حمایت مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، ۳۱ خردادماه در محل صندوق برگزار شد.
🔸یکی از اهداف اصلی این سمپوزیوم، کمک به سیاستگذاری در حوزه تحقیقات اگزوزوم بود و شرکتکنندگان به بحث درباره راهکارهای حمایت از تحقیقات، تسهیل همکاریهای بینالمللی و تدوین استراتژیهای کلان برای پیشبرد این حوزه پرداختند.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢پهپاد انتحاری آرش در اوکراین؟!
🔸برخیاز منابع اوکراینی مدعی شدند که روسیه شروعبه استفاده از پهپادهای انتحاری آرش ساخت ایران در طول جنگ اوکراین کرده است.
🔸اینگونه که منابع اوکراینی ادعا کردهاند، ۲ روز پیش اولین حملات روسها با یک پهپاد مشابه پهپاد انتحاری آرش در مجاورت اوچاکوف در منطقه نیکولایف گزارش شده است. آنها میگویند که اوکراینیها در ابتدا این پهپاد را با موشک کروز اشتباه گرفتهاند؛ اما پساز بررسی بقایای کشف شده، به این نتیجه رسیدند که از نظر ظاهری، شیء مورد نظر مشابه پهپادهای انتحاری آرش-۱ و آرش-۲ میباشد.
🔸با اینکه در گذشته، گزارشاتی مبنیبر فروش پهپادهای انتحاری آرش از سوی ایران به روسیه منتشر شده بود (لینک) و ایران نیز پهپاد انتحاری آرش را در نمایشگاه ARMY-2023 روسیه بازاریابی کرده بود (لینک)، اما تاکنون اثری از پهپادهای انتحاری آرش در روسیه مشاهده نشده است. جهت تایید این ادعای اوکراینیها مبنیبر «استفاده روسها از پهپاد انتحاری خانواده آرش» باید منتظر انتشار تصاویر از لاشه پهپاد یا انتشار ویدئو از پرواز آن بر فراز آسمان اوکراین باشیم.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلی الْمُدَّخَرِ لِکَرامَةِ اَوْلِیآءِ اللَّهِ وَ بَوارِ اَعْدآئِهِ...
🌱سلام بر مولایی که با آمدنش دوستان خدا سربلند می شوند و دشمنان خدا سر به نیست.
🌱سلام بر او و بر روزی که خدا در انتظار آن است.
📚 بحار الأنوار، ج99، ص 117.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان
🌷🕊🌷🕊🌷
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 هوش مصنوعی GPT-5 با عملکرد همسطح مقطع دکتری احتمالاً تا 1.5 سال آینده آماده میشود
🔸 «میرا موراتی»، مدیر ارشد فناوری OpenAI، در مصاحبه خود با Dartmouth Engineering که بخشی از آن را در X میتوانید مشاهده کنید، تغییر از GPT-4 به GPT-5 را به فردی تشبیه کرده که از مقطع دبیرستان وارد دانشگاه میشود. او میگوید:
«اگر به مسیر پیشرفت آن توجه کنید، سیستمهایی مانند GPT-3 شاید هوشی در سطح کودکان نوپا داشته باشند. و سپس سیستمهایی مانند GPT-4 بیشتر شبیه هوش مصنوعی دبیرستانی هستند. و سپس، در چند سال آینده، ما به دنبال هوش در سطح دکتری برای انجام برخی وظایف خاص هستیم. همه چیز به سرعت در حال تغییر و بهبود است.»
🔸 او همچنین میگوید که احتمالاً تا یک سال و نیم دیگر شاهد آن باشیم. اگر این پاسخ درست باشد، GPT-5 ممکن است تا اواخر سال 2025 یا اوایل سال 2026 منتشر نشود. موضوعی که ممکن است برای برخی دوستداران هوش مصنوعی کمی ناامیدکننده باشد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢مدیرعامل سافتبانک: هوش مصنوعی تا ۱۰ سال دیگر ۱۰ هزار برابر باهوشتر از انسانها میشود
🔸«ماسایوشی سان»، مدیرعامل سافتبانک، در سخنرانی عمومی گفت تا ۱۰ سال آینده شکلی از هوش مصنوعی ایجاد خواهد شد که ۱۰ هزار برابر باهوشتر از انسانهاست.
🔸همچنین به گفته سان، هوش جامع مصنوعی (AGI) احتمالاً یک تا ۱۰ برابر هوشمندتر از انسان خواهد بود و در سه تا پنج سال آینده ایجاد خواهد شد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢منجمان احتمالاً در گذشته یک لکه قرمز متفاوت روی سطح سیاره مشتری میدیدند
🔸سال ۱۶۶۵، «جووانی دومنیکو کاسینی»، اخترشناس ایتالیایی، طوفانی بسیار بزرگ را روی مشتری رصد کرد. این طوفان امروز به لکه قرمز بزرگ مشتری معروف است؛ گردباد بیضی بزرگی که تقریباً ۲ برابر زمین قطر دارد. اما حالا پژوهشگران میگویند طوفانی که کاسینی رصد کرده بود، با طوفانی که ما امروز میبینیم، یکی نیست.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 رژیم صهیونیستی بعد از حمله به التماس افتاد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه:
🔸 صهیونیستها در حمله به کنسولگری ایران دچار خطای محاسباتی بودند، مسئولان ایرانی به دنبال جنگ نیستند اما خطوط قرمزی دارند که اسرائیلیها فکر آن را نکرده و تصور نمیکردند که ایران پاسخ دهد.
🔸 پس از سخنرانی رهبر معظم انقلاب صهیونیستها متوجه شدند پاسخ ایران قطعی است، از طریق واسطهها شروع به تهدید کردند اما پس از گذشت چند روز که متوجه شدند ایران به تهدیدها توجهی نمیکند و بهدنبال پاسخ، آن هم نه از طریق نیروهای نیابتی بلکه از داخل سرزمین ایران است، به التماس افتادند و از طریق کشورهای همسایه خواهش کردند که بهصورت خفیف پاسخ دهیم.
🔸 اگر اراده مقام معظم رهبری نبود هیچ فردی جرأت انجام دادن چنین کاری را نداشت و این عملیات همانطور که پیروزی راهبردی برای ما بود، شکستی به شکستهای رژیم صهیونیستی اضافه کرد.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 شرکت تسلا در حال نصب فنهای خنک کننده غولپیکر در مرکز داده کارخانه Giga Texas است.
🔸 بر اساس گزارشهای منتشر شده قرار است در این مرکز بیش از ۵۰,۰۰۰ پردازنده انویدیا برای هوش مصنوعی نصب شود.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
93.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢بومی سازی قطعه ای الکترونیکی در خودرو
🔸 فناوران یک شرکت دانش بنیان، مؤفق شدند قطعهای الکترونیکی در خودرو را بومی سازی کنند.
🔸 این محصول وظیفه نظارت بر برخی از عملکردهای خودرو را دارد و تولید آن پیش از این در انحصار کشور چین بوده است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢هوش مصنوعی پارکینسون را قبل از بروز علائم تشخیص میدهد
🔸هوش مصنوعی به تشخیص پارکینسون با دقت 100 درصد و 7 سال قبل از بروز علائم کمک میکند.
🔸 در حال حاضر، تشخیص پارکینسون بر مشاهده علائم مربوط به حرکت متکی است و تا زمانی که این علائم ظاهر شوند، آسیب قابل توجهی در مغز اتفاق افتاده است. با این حال، آزمایش خون جدید این پتانسیل را دارد که درمان پارکینسون را متحول کند.
🔸کوین میلز، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «ما باید قبل از بروز علائم، با درمانهای جدید بیماران را تشخیص دهیم. زیرا نمی توانیم سلول های مغز را دوباره رشد دهیم، بنابراین محافظت از سلول های موجود بسیار مهم است.»
🔸تشخیص زودهنگام به پزشکان این امکان را میدهد که قبل از پیشرفت قابل توجه بیماری مداخله کنند و پیشرفت آن را کند یا حتی متوقف کنند. این آزمایش مبتنی بر هوش مصنوعی، ۸ نشانگر زیستی مبتنی بر خون را تجزیه و تحلیل میکند که در بیماران پارکینسونی تغییر یافته است.
🔸در یک کارآزمایی بالینی، الگوریتم یادگیری ماشینی به دقت خیره کننده 100 درصدی در تشخیص بیماری دست یافت. سپس محققان یک گام فراتر برداشتند و توانایی این آزمایش برای پیشبینی پیشرفت پارکینسون در آینده بررسی کردند.
🔸آزمایش خون افراد در معرض خطر را سال ها قبل از علائم شناسایی میکند
🔸ابزار هوش مصنوعی نمونه های خون این بیماران را تجزیه و تحلیل کرد و مشخص کرد که 79 درصد از پروفایل های خونی بیماران iRBD با افراد مبتلا به پارکینسون مطابقت دارد.
🔸محققان توضیح دادند با تعیین 8 پروتئین در خون، میتوانیم بیماران پارکینسون را سالها قبل شناسایی کنیم. این بدان معناست که درمانهای دارویی به طور بالقوه میتوانند در مراحل اولیه انجام شوند، که احتمالاً میتواند پیشرفت بیماری را کاهش دهد یا حتی از بروز آن جلوگیری کند.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 تبادل ایدههای نوآورانه حوزه معدن
🔸با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، رویداد فناورانه معدنی با هدف فراهم کردن بستر مناسب برای تعامل میان دانشجویان، فناوران و شرکتهای دانشبنیان توسط «ایمینو» برگزار شد.
🔸این رویداد فناورانه با محوریت رسوخ فناوری در این حوزه و تعامل میان فعالان زیستبوم معدنی و به همت طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی برگزار شد تا بستری مناسب برای تعامل هدفمند متخصصان و فناوران در حوزههای مختلف فناوری و ارتباط موثر این دو گروه با یکدیگر در بزرگترین معدن منگنز کشور فراهم شود.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢چهار مجسمه از دانشمندان ایرانی در ورودی سازمان ملل
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢کاوشگر خاصی که توسط چین و فرانسه طراحی و توسعه داده شده بود دیروز پرتاب شد
🔸این ماهواره که قرار است انفجار های کیهانی را رصد کند 930 کیلوگرم وزن دارد و ساخت آن طی همکاری صدها دانشمند و مهندس نزدیک به دو دهه زمان برده و در 625 کیلومتری زمین به دور زمین خواهد چرخید
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 رونق اقتصاد دانشبنیان با تقویت زیرساختها
🔸درآستانه روزهای پایانی فعالیت دولت سیزدهم، سامانهای باعنوان سامانه «پایش زیرساختهای زیستبوم نوآوری» با حضور معاون علمی رئیسجمهور رونمایی شد. از این پس به کمک این سامانه، شبکهسازی و اشتراکگذاری زیرساختهای شتابدهی، کارخانههای نوآوری، آزمایشگاهها، مراکز همآفرینی و سایر زیرساختها تسهیل میشود.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 رشد ۷۰ درصدی شرکتهای خلاق و دانشبنیان/ اشتغال ۳۹۰ هزار نفر در شرکتهای دانشبنیان از افتخارات دولت سیزدهم است
گزارش معاون علمی و فناری رئیسجمهور از اقدامات دولت سیزدهم در نشستخبری:
🔸در کشور قریب به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و ۲ هزار شرکت خلاق وجود دارد که این عدد نسبت شروع دولت سیزدهم بیش از ۷۰ درصد ارتقا یافته است.
🔸امروز بیش از ۳۹۰ هزار نفر در شرکتهای دانش بنیان مشغول فعالیت هستند که این عدد در سال ۱۴۰۰، ۲۱۲ هزار نفر بوده است.
🔸فروش شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۲۴ هزار میلیارد تومان بود که این رقم با رشد چشمگیر به عدد ۶۱۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسید.
🔸صادرات شرکتهای دانشبنیان طبق آمار گمرک در سال ۱۴۰۰ از عدد ۲۹۵ میلیون دلار بود و هم اکنون به عدد ۲.۵۱ میلیارد دلار ارتقا پیدا کرده است.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
💢 ضرورت استفاده از هوشمصنوعی در حوزه پزشکی
امامی رضوی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی:
🔸اگر میخواهیم در آینده نیز مردم برای درمان در کشور خودمان بمانند و ناچار به سفر به خارج نشوند باید از هوش مصنوعی و پیشرفتهای تکنولوژی استفاده کنیم.
🔸در برخی از کشورهای پیشرفته، به کمک هوش مصنوعی بیماری تشخیص داده میشود و راهکارهای مناسب به بیمار ارائه میشود. ما باید خودمان را به این علم برسانیم، در غیر این صورت مردم برای داشتن درمان سریعتر به کشورهای دیگر خواهند رفت.
◼️ دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir