🔸️ ادعای تروئیکای اروپایی: پیشنویس ارائه شده از سوی ایران «سختگیرانه» بود!
🔹️یک دیپلمات از تروئیکای اروپایی، بدون اشاره به بدعهدیهای طرف غربی در قبال برجام، مدعی شد پیشنویس جدید ایران سختگیرانه و افراطی است.
🔺مشروح گزارش:
👉🏻 yjc.news/00XVdt
📌آزاد سازی ١٠ میلیارد دلار پول های بلوکه شده ایران در آستانه مذاکرات
🔹بررسی ها نشان می دهد که در آستانه برگزاری مذاکرات جدید ایران و گروه 1+4 نزدیک به 10 میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران در قالب پول نقد یا باز شدن و باز کردن ال سی برای بخش خصوصی یا انجام تهاتر برای خرید کالاهای اساسی آزاد سازی شده است.
🔹حدود 3 میلیارد دلار پول نقد از عراق وارد شده است. 2.4 میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی با ژاپنی ها تهاتر شده است و ال سی بخش خصوصی در عراق، ترکیه، عمان و چین در بانک های متعددی بازگشایی شده است.
📌تبلیغات: اهداف قدیمی ،معنای جدید
🔷دیپلماسی و جنگ همواره در تلاش بودند تا در تحلیل نهایی بر تفکر و دیدگاه رهبران و مردم جهان تأثیر بگذارند. بیتردید تمامی ابزارهای موجود وسیلهای برای این منظور به شمار می روند.
🔷عملیات اطلاعاتی یعنی تجهیز اطلاعات برای دستیابی به استراتژی که ابزارهای مفید آن در تلاش برای شکل دادن به گفتمان سیاسی و روایت عامه پسند در بسیاری از کشورها هستند و در واقع به عنوان یک ابزار مهم عمل میکنند.
به نظر میرسد که این سوال هنوز بی جواب مانده است، چگونه رسانه های جدید که اغلب اجتماعی هستند در نبرد و محیط خاکستری در بین رهبران و مردم تاثیر خواهند گذاشت، اما رسانه های اجتماعی جدید قطعاً مسیر ی نو برای کشورها و گروهها جهت بهره برداری از حداکثر دسترسی و یک کمپین اطلاعاتی را فراهم میآورند.
🔷اینگونه رسانههای جدید هزینه ورود به فعالیتهای اطلاعاتی را پایین آورده اند،وقتی که به دنبال ارائه اخبار در روزنامه های دیگر کشورها هستید و یا به تضاد و مخالفت در جنگ سرد فکر می کنید و بی شک آن اقدام ،سخت و پرهزینه است .عملیات اطلاع رسانی شامل کانال هایی می شود که در آن اطلاعات گسترش می یابد و همچنین ماهیت اطلاعات را در بر میگیرد.
🔷 اولین مورد شامل رسانههای داخلی است که به معنای مخاطبان خارجی، اتاقهای فکر و سازمانهای تحت حمایت دولت و سیستم عامل های رسانه های اجتماعی اختصاص مییابد.
🔷 مورد دوم شامل مواردی است که از نظر دولت در چهارچوب تهدیدکننده ترکیبی قرار میگیرد همچنین نشت اطلاعات ثبت شده از طریق جاسوسی سایبری یا شیوههای سنتی و به کارگیری اخبار جعلی سودمند در محیط هدف است.
💠 حدیث روز💠
💎 اینگونه نماز بخوانیم
🔻امام سجّاد علیه السلام:
إذا صَلَّیتَ فَصَلِّ صَلاةَ مُوَدِّعٍ
❇️ هرگاه نماز می گزاری ، [چنان باش که گویی] نماز آخرین را به جای می آوری.
📚 بحارالأنوار ، ج ۷۸ ، ص ۱۶۰
•┈┈••✾••┈┈•
🍁
📝 #یادداشت_کوتاه | پیوست روشنگری ‼️
🍃🌹🍃
🔻 هر برنامهای باید پیوسته عدالت داشته باشد، این دستور #رهبر_معظم_انقلاب است، اما از تاکیدات فراوان ایشان در امر جهاد تبیین و بصیرت افزایی و مقابله با جریان تحریف، میتوان برداشت کرد هر طرح و اقدام بسیج، علاوه بر عدالت، باید پیوست روشنگری نیز داشته باشد.
🔹 گروههای زیادی از بسیج برای خدمات اجتماعی به مناطق مختلف کشور اعزام میشوند و آموزشهای متنوع دفاعی، فرهنگی، امدادگری، مجازی و ...، در دستور کار بسیج قرار دارد، لذا ضرورت حکم میکند در شرایط هجمه گسترده تبلیغی و روانی علیه ملت ایران و نظام اسلامی، همه تصمیمگیران و مدیران ردههای مختلف بسیج با تدوین پیوست روشنگری برای برنامههای خود، از این فرصتها برای ارتقاء #بصیرت اعضای بسیج و آحاد جامعه بهره ببرند.
#روشنگری
#ثامن
💠 حدیث روز 💠
💎 ثواب کمک به معلولان
🔻رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم):
مَنْ أَعَانَ ضَعِیفاً فِی بَدَنِهِ عَلَی أَمْرِهِ أَعَانَهُ اللَّهُ عَلَی أَمْرِهِ وَ نَصَبَ لَهُ فِی الْقِیَامَه مَلَائِکَه یُعِینُونَهُ عَلَی قَطْعِ تِلْکَ الْأَهْوَالِ وَ عُبُورِ تِلْکَ الْخَنَادِقِ مِنَ النَّارِ حَتَّی لَا یُصِیبَهُ مِنْ دُخَانِهَا وَ عَلَی سُمُومِهَا وَ عَلَی عُبُورِ الصِّرَاطِ إِلَی الْجَنَّه سَالِماً آمِناً
❇️ هرکه کسی را که ناتوانی جسمی دارد در کارهایش کمک کند، خدا در کارش به او کمک دهد و در قیامت فرشتههایی میگمارد که او را در گذر از هراسها کمک دهند و از خندقهای آتش بگذرانند و از صراط او را سالم به بهشت رسانند.
📚 التفسیر المنسوب إلی الإمام العسکری علیه السلام، جلد ۱، صفحه ۶۳۵
آیا آمریکا به دنبال فرسایشی شدن مذاکرات است؟
ارزیابی عملکرد غربیها در دور مقدماتی مذاکرات نشان میدهد، راهبرد آنها نه ارائه راهکارهای مشخص بلکه بازی مقصریابی و وقتکشی بوده و همواره ایران را متهم به وقتکشی کردهاند.
اما در حقیقت چه طرفی و به چه دلیلی از طولانی شدن مذاکرات سود میبرد؟
ایران بدلیل دستیابی به توافق برای رفع تحریمها که اقتصاد کشور را متاثر ساخته طبعا علاقهمند است که زودتر به توافق برای رفع تحریمها برسد.
ایران بارها اعلام کرده حاضر است در قبال رفع تحریمها به تعهداتش در برجام برگردد لذا دلیلی وجود ندارد که ایران بخواهد مذاکرات را فرسایشی کند.
اما آمریکا که قبلا بیتعهدی خود را با خروج غیرقانونی از برجام به اثبات رسانده، اکنون نیز حاضر نیست به تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بازگردد.
معادله وین اگر با عینک انصاف دیده و با خطکش برجام اندازهگیری شود سریعا قابل حل است. پیچیدگی مذاکرات زمانی آغاز شد که غرب با اخذ امتیازات فرابرجامی، استیفای حقوق برجامی ایران را با مشکل مواجه کرد.
🔴 فهم غلط از ترکیبِ جمهوری اسلامی
🔻آقای "دکتر محسن رنانی" در نوشتاری، به خوشحالیِ خود در دوران نوجوانی از این کلام امام راحل که فرمودند «ما هم دنیا را آباد میکنیم و هم آخرت را...» اشاره میکند؛ اما بعد اینگونه اوضاع کنونی را تحلیل می کنند که نقطه آغازین بحرانهای موجود در کشور حاصل خطای ترکیبِ "جمهوریت" و "اسلامیت" در قالب نظامی به نام جمهوری اسلامی است.
جواب ایشان یک جمله است: ترکیب جمهوری و اسلامی درست است اما ترکیب غلط، ترکیب جمهوری اسلامی بود با سه دهه مدیریت لیبرال غربگرا....
در ادامه چند نکته این درباره تقدیم میشود:
🔸۱- یک اشتباه اساسی در فهم جمهوری اسلامی که از ابتدای انقلاب وجود داشته این بوده است که در این نظام دو مفهوم جدا از هم به نام «جمهوریت» و «اسلامیت» به هم سنجاق شدهاند و ترکیبی را به وجود آوردند که با تصور غربی بودن جمهوریت در کنار الهی بودن اسلامیت، اساساً ناسازگار هستند.
در حالیکه اساساً در دیدگاه امام راحل و به تعبیر رهبر انقلاب در جمهوری اسلامی، مردم سالاری و جمهوریت بخشی از احکام اسلامی است. در قرآن کریم در سوره حدید هم روی این نکته تاکید شده است که هدف اصلی ارسال پیامبران کتابهای آسمانی اینست که مردم عدالت را پیاده کنند.
بنابراین در جمهوری اسلامی جمهوریت مفهوم عاریتی از غرب نیست بلکه ضرورتی محوری و برخاسته از متن قرآن و سنت پیامبر(ص) و اهلبیت است.
🔸۲- اعتقاد به ظهور منجی و حکومت جهانی حضرت مهدی در واقع اعتقاد به پیاده شدن کامل اسلام از طریق سامان یافتن یک نظام جامع سیاسی و اجتماعی است. از سوی دیگر انتظار فرج و تحقق ظهور مستلزم پذیرش عمیق و اشتیاق عاشقانه ملتها برای تحقق ان نظام سیاسی اجتماعی موعود است که حول محور امام معصوم شکل می گیرد.
بنابراین طبیعی است که حکومتِ زمینهساز ظهور باید میبایست شبیهترین نظامها به دوران ظهور باشد.
🔸۳- بررسی عملکرد نظام اسلامی در طول چهل سال نشان میدهد که عمل به آموزههای اسلامی جامعه ایرانی را تقریباً در همه حوزهها با جهش مواجه ساخته است. از حوزه عدالت اجتماعی و معنویت گرفته تا از عزت ملی، تمامیت ارضی، سلامت و دانش و فناوری.
هرچند پیشرفتهای خیرهکننده این سالها به معنای ندیدن راه طولانی باقی مانده نیست اما قطعاً دیدگان منصف و بازوان قدرتمندی میطلبد که از این داشته ها، انگیزه گرفته و برای کسب نداشته ها حرکت کند.
🔸۴- سوگمندانه باید گفت آنچه که در این سالها موجب کندی حرکت کشور در برخی بخشها شده است، ترکیب اسلامیت و جمهوریت نیست بلکه ترکیب یا بهتر بگوییم التقاط اندیشگانی برخی نخبگان و در درهم آمیختن نامتجانس برخی اندیشه های باطل غربی با فرهنگ بومی و تحمیل آن بر ملتی با سابقه و متمدن است.
🔸۵- آنچه دردآور است این است که برخی گاهی کسوت «دولتی» به تن میکنند و گاهی بر روی «کرسی علم آموزی» مینشینند، در بازار پر سر و صدای غرب خود را میبازند و دچار خودباختگی میشوند و یا چرب و شیرین دنیا مزه دهان آنها را تغییر میدهد و به جای ادای دین به اندیشه های اسلامی، چهره نظام را به ناخن بیانصافی میخراشند و بلندگوی اندیشههای استعمارگران میشوند.
بنابراین اگر دنبال نقطه آغازین بحرانهای موجود هستید باید آن را عملکرد افرادی جستجو کرد که با تفکرات غرابگرا لیبرال در این کشور مسئولیت اجرا یا قانونگذاری داشتند اما با فهم غلط از مبانی اسلام و نظام موجب شدند که هم به اسلامیت نظام و هم به جمهوریت آسیب برسد.
🔸۶- آقای دکتر، کاش همچنان مفهوم قرآنیِ قرضالحسنه را در رده جدیدترین نظریات اقتصادی برای دولت ها بدانید و امثال نظریه پر طمطراق مازلو را در ترازوی نقد قرار دهید...
🔻پینوشت:
کاش در میان سوت و کف و لایک های مبهم، اندکی هم به همان زلالی سیزده سالگی بیندیشید...
✍ حمیدرضا ابراهیمی