🔴 بازخوانی قیام ایل علاءالدینی بهمئی به رهبری سردار خداکرم خان بهمئی(خان طلا)
🔻20 بهمن ماه سالروز شهادت خداکرمخان و گرامیداشت قیام ۱۳۱۶ علاءالدینی بهمئی
🔹تا قبل از حکومت رضاخان، عشایر ایران در ایام معینی از سال، از سردسیر (ییلاق) به گرمسیر(قشلاق) و بالعکس، مهاجرت می کردند. هدف از کوچ دامداری و کشاورزی بود. تا این زمان منبع اصلی تشکیل حکومت ها، عشایر و ایلات بوده اند. همه حکومت ها ریشه ایلی داشته اند. همه عشایر و ایلات هم مسلح بوده و از خود و منطقه خود محفاظت می کردند. ضمن پایبندی به تمامیت ارضی کشورمان ایران، اما اختیاراتی هم داشتند.
🔸رضاخان وقتی روی کار آمد سیاست یکجانشینی(تخته قاپو) را به ضرب و زور به اجرا درآورد. هدف اصلی هم نظارت مستمر بر ایلات و عشایر بود تا احیاناً علیه او قیام نکنند. چون در کوچ کردن ها، آن هم در کوهستان ها و مناطق صعب العبور امکان نظارت و مهارکردن قدرت عشایر برای حکومت مرکزی وجود نداشت. او ایلات و عشایر را نیروهای گریز از مرکز می دانست.
🔹شاه به توصیه انگلیس، به همه اقوام و ایلاتی که مطیع او نبودند حمله و آنان را سرکوب می کرد. بعد از سرکوب اکثر اقوام و ایلات از ترک های قشقایی گرفته تا بختیاری ها، کردها، عرب ها و سایر اقوام عزیز و شریف ایران و در حالی که خیالش از همگان راحت شد این بار ایل بهمئی واقع در استان ششم(استان های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد) را بعنوان آخرین ایل بزرگ و مؤثر منطقه نشانه رفت.
🔸بزرگ ایل بهمئی و خان محبوب، خداکرم خان بهمئی مشهور به خان طلا بود. شاه دستور داده بود که ایل بهمئی، ضمن اسکان دائم، باید جلوی ورود انگلیسی ها به منطقه را برای کشف و استخراج نفت نگیرند. شش تیره علاءالدینی به رهبری خداکرم خان از این دستورات سرباز می زدند. سرانجام هنگ نظامی بهبهان اقدام به دستگیری خان طلا می کند.
🔹بعد از زندانی کردن خان طلا در بهبهان وی به مردم خود پیام می دهد که او را از زندان نجات دهند. سلحشوران علاءالدینی با کَندنِ تونل کوچکی زیر زندان، شبانه خان را از زندان خلاص کردند و اینگونه قیام رسماً آغاز شد. سران شش تیره علاء الدینی در کنار خان طلا و برخی دیگر از طوایف بهمئی(مُمهدمیسایی، عالی محمدی و غیره)، قرآنی را امضا کردند که در کنار هم با شاه می جنگند.
🔻شعار آنان این بود: "پهلوی بی دینه، باش اِکنُم جنگ/لشکری نابود کردم افسر و سرهنگ".
🔹طی یکی دو سال مبارزه(از 1314 تا 1316) مبارزین بهمئی توانستند پیروزهایی را بدست بیاورند. از کشتن سرهنگ ثقفی به عنوان رئیس هنگ بهبهان تا 300، 400 سرهنگ و افسر و سرباز و اشغال توپخانه و بدست آوردن ادوات جنگی و ... . رژیم که از چندین استان مجاور نیروهای نظامی خود را به منطقه و برای سرکوب قلعه علاء (واقع در منطقه صیدون باغملک) گسیل می کرد و چندین بار حمله هوایی به مناطق بهمئی داشت اما نتوانست کاری از پیش ببرد. در این حین به آزار و اذیت مردم عادی پرداخت. زن و بچه مردم را شکنجه می داد و راه های ارسال آذوقه به مناطق بهمئی نشین را قطع کرد.
🔸این بار رژیم سفاک پهلوی، عمروعاص گونه برای شکستن مقاومت خان طلا و سران ایل، قرآن هایی را امضاء و امان نامه هایی را بهمراه آن بدست خان طلا رساند و متعهد شدند که اگر خان سلاحش را زمین بگذارد و جنگ به پایان خواهد رسید و آن سیاست های سابق لغو خواهد شد و دست از آزار و اذیت مردم خواهند کشید. ناگفته نماند نقش برخی خائنین و منافقین در اجرای این نقشه نیز فراموش نشدنی است.
🔹بدنبال خلع سلاح خان، نیروهای نظامی در حین انتقال خان به رامهرمز برای امضای عهدنامه، او را از پشت سر مورد هدف قرار داده و به شهادت می رسانند. سپس قریب 70 تن از سران ایل بهمئی و علاءالدینی را در مناطق مختلف –خاصه ممبی- در دادگاه نظامی صحرائی، محاکمه کرده و اعدام می کنند و خیلی از مردم علاءالدین را به استان های دیگر و کشورهای خارجی(مثل آلمان) تبعید می کنند. 3، 4 تن از بزرگان ایل به لیدری گلمحمد عبدمحمد بعد از دوسه سال مجدداً قیام کرده و انتقام سنگینی از رژیم می گیرند. سرانجام گلمحمد هم بدست منافقین و خائنین لو رفته و او را به شهادت می رسانند و سر از تن وی جدا کرده و سر را به تهران برای شاه ارسال می کنند.
🔸در جریان جنگ، تمام اهالی خانواده خان طلا به شهادت رسیده به جز کودک 7 ماهه ای که از او به نام فتح اله خان جا می ماند. وی نیز در سال های اخیر از دنیا رفته است.
❇️ پ.ن: حقیر بعنوان قطره ای از این ایل احساس و سلحشور بهمئی، جزو طایفه علاءالدینی و از تیره شیخی هستم. پدربزرگ مادرم مشهور به ملاعلیداد فرزند ملامحدعلی جزو ۱۴ تن اعدامی منطقه ممبی است. "علیداد محدعلی وزیر جنگه/ طایفه علاءالدینی یکیش نه لنگه".
❇️ شاید نکاتی از این روایتهای تاریخی جابجا باشد. از کاستیها عذرخواهم.
✅ #داود_مدرسی_یان
@fanoosebasirat
16.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
ما عُشَّاقُ أَبُوتُراب
با استقامت در راه
راضِيَةً مَرْضِيَّةً ایستادهایم ...
🔰ملاقات امام خمینی (ره) با شاه
🔰حمید رسایی: هر شب ساعت 10 سریال معمای شاه از شبکه یک در حال پخش است، شب گذشته در قسمتی از سریال، شاه ملعون به ملاقاتش با امام خمینی اشاره می کند. ظاهرا این تنها ملاقاتی بوده که بین او و امام خمینی اتفاق افتاده است. متاسفانه در سریال به محتوای این ملاقات اشاره نمی شود، ولی آیت الله مسعودی خمینی در کتاب خاطرات خود، روایتی از دیدار تاریخی شاه مخلوع و امام خمینی را بیان می کند که خواندنی و جالب است. خاطره از این قرار است:
🔹بد نیست در اینجا به ذکر خاطره ای که از زبان آقای پسندیده شنیده ام، بپردازم. ایشان یک بار فرمود: زمانی، بهائیان در ابرقو مسائلی را به وجود آورده بودند و در خلال آن تنی چند از این جماعت کشته شدند. رژیم پهلوی، عده ای را به عنوان قاتل و مؤثر در این واقعه دستگیر کرد و حتی صحبت بود که قرار است آنان اعدام شوند. آقای بروجردی وارد عمل شدند تا از اعدام این افراد ممانعت کنند. ظاهرا به حضرت امام گفته بودند:"شما از طرف من نزد شاه بروید و از قول من بگویید که قاتلین بهائیان ابرقو باید آزاد شوند." امام هم پذیرفتند که این مأموریت را انجام دهند.
🔹در آن ایام در قم کمتر کسی ماشین سواری داشت. و یکی از افرادی که دارای وسیله نقلیه بود، "مصباح التولیه" بود. من او را به خاطر دارم که در این اواخر، سوار یک ماشین بنز سفید رنگ می شد. به هر حال با مصباح التولیه تماس می گیرند که او ماشینش را در اختیار قرار دهد. دفتر آقای بروجردی هم با دربار شاه هماهنگی های لازم را به عمل می آورند که امام (ره) به نزد شاه بروند.
🔹به خاطر داشته باشید که دربار و دستگاه سلطنت در آن روز به گونه ای بود که هر فرد مراجعه کننده، بایستی حتما دارای ماشین مشکی باشد! و وقتی به دربار می رود، یک سرنشین بیشتر نداشته باشد و باید در ورودی اول کاخ از ماشین خودش پیاده شود و با ماشین مخصوص آنجا بقیه راه را تا مقابل اتاق انتظار طی کند و مدتها در آنجا منتظر بماند تا موعد ملاقات فرا برسد.
🔹بعد از آن کلاهش را بردارد و باقی تشریفات معمول را بجا آورد. لباس و کفشش باید واجد فلان خصوصیات باشد و وقتی وارد اتاق شاه شد، بایستد تا به او اجازه نشستن دهند. حتی وضعیت به گونه ای بود که قبل از ملاقات مجموعه این آداب را به فرد تعلیم می دادند!
🔹وقتی امام با ماشین تولیت، به تهران رفتند، دم در کاخ، به نگهبان گفته بودند:"بگویید روح الله از طرف آیت الله العظمی بروجردی آمده است!" به ایشان می گویند:"آقاجان! باید ماشین شما عوض شود! باید رنگش مشکی باشد!" امام می فرماید:"نه! من داعی ندارم که ماشین را عوض کنم. اگر نمی شود که بر می گردم!"
🔹نگهبان به داخل می رود و ظاهرا اطلاع می دهد که نماینده ای از طرف آقای بروجردی آمده است. قبول می کنند که امام با همان ماشین غیر استاندارد! وارد شود. وقتی امام وارد اتاق انتظار می شود، منتظر نمی ماند و بی مقدمه وارد اتاق شاه می شود. به ایشان می گویند باید کلاهتان را بردارید. امام ترتیب اثر نمی دهد. حضرت امام، بدون برداشت عمامه و سرزده به اتاق شاه می روند و بر روی صندلی مخصوص شاه در پشت میز می نشیند!
🔹هنوز شاه وارد اتاق نشده است وقتی محمدرضا وارد می شود، در کمال تعجب می بیند که تنها صندلی موجود در اتاق اشغال شده است. این است که دستور می دهد صندلی دیگری بیاورند. صندلی می آورند و شاه می نشیند و امام هم مختصر احترامی که از بعد اخلاقی لازم دانسته انجام می دهد و بعد از آن بی درنگ وارد اصل موضوع می شود و می گوید حضرت آیت الله العظمی بروجردی فرمودند قاتلین بهائیان ابرقو باید آزاد شوند. دقت کنید که به کار بردن تعبیر"فرمودند" در حضور شاه و استعمال آن برای غیر او جرأت زیادی می طلبید و امام از این جهت طعنه بزرگی به شاه زدند.
🔹در فاصله ای که امام با شاه ملاقات داشته، برای امام یک استکان چای می آورند که امام بدان لب نمی زند. شاه در پاسخ می گوید از قول من به ایشان سلام برسانید و بگویید: شاه مشروطه که کاری از دستش بر نمی آید. امام مجددا تکرار می کند: "قاتلین بهائیان ابرقو باید آزاد شوند!"
🔹بعد از جا برمی خیزد و بدون خداحافظی از اتاق خارج می شود و به قم مراجعت می نماید. بعضی از روزنامه ها به درج خبر ملاقات امام و شاه مبادرت می کنند و حتی این نکته را هم افزودند که شاه بلافاصله، دستور آزادی قاتلان را صادر می کند.
🔹آنگونه که نقل می کنند، زمانی که انقلاب اسلامی ایران شروع شد، شاه در مورد سکّاندار حرکت انقلاب گفته بود: "این همان روح اللهی است که از طرف آقای بروجردی یک بار نزد من آمد." ظاهرا آن خاطره را به یاد آورده بود.
داستان این ملاقات بسیار مفصل میباشد.
www.imam-khomeini.ir/fa/c76_15203/%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%B4_%D9%88_
🔺صفحات مجازی حمید رسایی🔻
eitaa.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
instagram.com/rasaee.ir
twitter.com/hamidrasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو جنگجهانی دوم و در نبرد نرماندی، انگلیسیها اینجوری ارتش بادی ساختند و آلمان رو از نرماندی دور کردند! بعد میگیم روباه پیر، ناراحت میشن :)
✍️ محرداد کریمزاده
@fanoosebasirat
همہےهستۍمنحضـرتِاربـابسَلامـ
اےدلیلِطپشِایندلِبۍتــــابسَـلامـ...❤️
#یا_حسین
@fanoosebasirat
5.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛شما رو دعوت میکنم به شنیدن صدایی از بهشت
شهید آوینی #عند_ربهم_یرزقون
زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست(امام خامنه ای)
@fanoosebasirat
نمیدونم چندمین بار بود که حضرت آقا فرمودند جهاد تبیین؛ ولی میدونم وقتی فرمانده یه دستور رو تکرار کنه یعنی رزمنده گوش نداده!
وای بر ما...
" رابین شور "
@fanoosebasirat