38.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کیمیای حسین...
🔰توبه جوان گنهکار در شب محرم اباعبدالله الحسین
🎙حجت الاسلام محمدرضا خانی
#محرم #امام_حسین
🔸فانوس سعادت
fanaus.ir
@fanaus_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برمشامم میرسد هر لحظه بوی کربلا
صدای مرحوم کافی
هدایت شده از معارف ناب قرآن و حدیث
اسامی شهدای کربلا.pdf
609.4K
✅اسامی شهدای کربلا و اطلاعاتی اجمالی درباره ایشان.
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
🔘 صبر، درسی دیگر از کربلا
🔸بسم الله الرحمن الرحیم🔸
✅شکیبایی و صبر یکی از صفات بارز اهل بیت(علیه صلوات الله) است.
✅صبر در روایات اهل بیت(علیهم السلام) فضیلت بسیار دارد و ویژگی های متفاوتی دارد.
💠در روایات ایمان به صبر توصیف شده است و جزو یکی از صفات مؤمنین و متقین شمرده شده است.
🔹امام حسین(علیه السلام) یکی از کسانی است که صبر و شکیبائی بسیار در وی بارز است. در تاریخ نقل شده است که امام حسین(علیه السلام) سه ساعت در روز را خون آلود بود و گوشه چشم به آسمان داشت و می فرمود: خدایا بر قضای تو شکیبایی می ورزم و معبوده جز تو نیست.
👌این است اسوه و الگوی صبر و شکیبایی.
🌺ما رأیت إلا جمیلا را چه کسی می گوید؟ این خواهر امام حسین(علیه السلام) است که با وجود مصیبت های بسیار به قیام امام حسین(علیه السلام) افتخار می کند و صبر و شکیبایی می ورزد و می گوید که جز زیبایی ندیدم.
🔸صبر، شکیبائی و رضایت به قضای الهی باید در یک فرد مؤمن بروز داشته باشد.
👈همانطور که مسلم ابن عوسجه که یکی از یاران و اصحاب وارسته امام حسین(علیه السلام) است، از امام اذن جهاد خواست و بعد از جنگ و کشتار دشمن، به زمین افتاد و اباعبدالله(علیه السلام) به همراه حبیب ابن مظاهر به بالای سر او رفتند و حبیب به او گفت که حیف که میدانم شهید می شوم و گرنه وصیت تو را می گرفتم و عمل می نمودم. بعد از این، مسلم که زخم های بسیاری برداشته بود و دیگر رمقی نداشت و جانش به لب رسیده بود، به رضای خداوند متعال راضی بود و یکبار اظهار سختی و زحمت نکرد بلکه با اشاره به اباعبدالله(علیه السلام) به حبیب گفت که تنها وصیت من درباره حسین(علیه السلام) است که در راه او بجنگی تا کشته شوی.
👌این است مؤمن واقعی که صبر و شکیبایی و رضایت به قضای الهی را حتی در آخر عمر خود رها نمی کند.
💎امام علی(علیه السلام) در صفات متقین می فرماید: صَبَرُوا أَیَّاماً قَصِیرَة، أَعقَبَتهُم رَاحَةً طَوِیلَة
💎آنان روزهای کوتاهی از دنیا را صبر می کنند و لی آسایش و آرامش طولانی در انتظار آنان است.
🔺مسلم ها هستند که در ایام کوتاه دنیوی صبر می کنند ولی پاداششان راحتی طولانی در عالم رستاخیز و جزای آنان بهشت است.
⁉️اما پاسخ به اینکه چه کنیم تا صابر شویم سه کلمه است، 1️⃣ یقین به خدا! آری کسی که یقین نیکو به خداوند معال داشته باشد و بداند که خداوند متعال به جز خیر او چیز دیگری نمی خواهد، بر مصیبت ها ورنج های دنیوی صبر و شکیبایی خواهد ورزید و هر آنچه که باشد به دیده خیر و نیکی به آن نگاه خواهد کرد.
🔹در تاریخ نقل شده است که امام سجاد(علیه السلام) از خانه خود صدای عزا شنیدند، به خانه خود رفتند و هنگامی بازگشت اصحاب حضرت به ایشان فرمودند که آیه اتفاقی افتاده؟ و ایشان با نهایت شکیبایی و صبر فرمودند: بله! حاضران از صبر امام متعجب شدند. اما امام(علیه السلام) فرمودند: ما خاندانی هستیم که در آنچه دوست می داریم، از خداوند فرمان می بریم و در آنچه ناخوش می داریم، سپاسش می گوئیم.
2️⃣اما عامل دومی که باعث می شود تا انسان بر مصائب صبر و شکیبایی بورزد و بر قضای الهی راضی باشد، تغییر دید به زندگی است.
🔻کسی که دیدش نسبت به دنیا این است که دنیا یک چیز کامل و صد درضد است یقینا با مواجه شدن با کوچکترین مصیبت خود را می بازد و از صبر و شکیبایی دور می شود. ما باید این را باور کنیم که دنیا سی تمام نیست و همیشه نقص دارد. جالب است که بدانید حتی کلمه دنیا هم به معنای پست ترین است.
🔸و یا اگر دیدمان به مرگ، انقضای زندگی باشد همیشه از مرگ خواهیم ترسید و واهمه خواهیم داشت. اما امام حسین(علیه السلام) دید صحیح به دنیا را بیان می کند.
☑️پس از اینکه کار بر امام(علیه السلام) دشوا آمد، اصحاب به حضرت نگریستند و حضرت را برخلاف خود دیدند و دیدن که ایشان هیچ ترس و واهمه ای نسبت به مرگ ندارد. ایشان در بین خود گفتند که ببینید که از مرگ هیچ هراسی ندارد. امام(علیه السلام) فرمودند: شکیبایی! مرگ نیست مگر پلی که شما را از بینوایی و سختی به بهشت های فراخ و نعمت های جاودان می رساند.
🔰و یا پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) می فرماید: دنیا زندان مؤمن و فراخ کافر است.
انشاء الله خداوند متعال توفیق صبر و شکیبایی در مقابل مصیبت و طاعت خداوند را عنایت بفرماید.
🤲🤲
السلام علی الحسین
و علی علی ابن الحسین
و علی اولاد الحسین
و علی اصحاب الحسین
✍️ابوطالب خانی
#محرم
#امام_حسین
🔸فانوس سعادت
fanaus.ir
@fanaus_ir
🔘 دفاع از حق راه و روش حسینیان
🔸بسم الله الرحمن الرحیم🔸
📜ابن عفیف یکی از شیعیان برگزیده و بزرگوار ائمه است و در زمره زاهدان و نیکو کاران روزگار بود. او چشم چپش را در جنگ صفین و چشم راستش را در جنگ جمل و در رکاب امیرالمؤمنین(علیه السلام) از دست داده بود. او یکی از عابد های زمان بود تا حدی که همیشه روز ها را تا شب در مسجد به نماز می ایستاد.
🔺بعد از اینکه یزید(لعنة الله) اباعبدالله(علیه السلام) را به شهادت رسانید، خانواده ایشان را به اسارت برده و به کوفه آوردند که داستان ایشان در کوفه نمونه بزرگی از شهامت و شجاعت ایشان است که بعد از این مصائب بزرگ، به خطبه می ایستند و مردم را موعظه می کنند. ابن زیاد(لعنة الله) به بالای منبر کوفه رفت و شروع به سخنرانی کرد؛ هنوز از منبر او چیزی نگذشته بود که ابن عفیف از جا برخواست و گفت:
➖ اى پسر مرجانه! همانا دروغگو و پسر دروغگو تو و پدرت و كسى است كه تو و پدرت را بر گرده مردم سوار كرد، اى دشمن خدا آيا فرزندان پيامبران را مىكشى و آنگاه اين گونه بر فراز منبرهاى مسلمانان سخن مىگويى؟!
➖عبيد اللَّه بن زياد خشمگين شد و گفت: اين سخنگو كيست؟!
➖عبد اللَّه گفت: «سخنگو من هستم اى دشمن خدا! آيا فرزندان پاك پيامبر صلى اللَّه عليه و آله و سلم را كه خداوند هر گونه ناپاكى را از آنها زدوده مىكشى، و گمان مىكنى كه مسلمان هستى؟ واى بر اين مصيبت! كجايند فرزندان مهاجران و انصار تا از تو رئيس ياغى تو كه ملعون پسر ملعون از زبان رسول خداوند جهان است انتقام بكشند.
💢خیلی جرعت می خواهد که بتوانی در بین فوج سربازان و در مسجد رو به روی حاکم بایستی و بر خلاف حرف او سخن کنی.
🔻ابن زياد بيشتر خشمگين شد، به طورى كه رگهاى گردنش پر ازدخون گرديد و دستور دستگیری او را داد. جلّادان از هر سو به طرف عبد اللَّه شتافتند تا او را دستگير كنند، در اين ميان اشراف طايفه ازد (كه او از آن طايفه بود) از پسر عموهايش برخاستند و او را از دست مأموران نجات دادند و از در مسجد خارج نموده و به خانهاش رساندند. بعد از این، سربازان به خانه او حمله کردند و در خانه او را شکشتند و به او حمله کردند.
🔰چون او کور بود دخترش شمشیر را به او داد و از هر طرف که دشمن به او حمله می کرد به پدر اطلاع می داد. او بسیار جنگید و او را محاصره کردند و به نزد این زیاد بردند.
➖وقتى كه ابن زياد او را ديد گفت: حمد و سپاس خداوندى را كه تو را رسوا ساخت.
➖عبد اللَّه گفت: اى دشمن خدا، براى چه خداوند مرا رسوا نمود؟
➖ابن زیاد درباره عثمان ابن عفان از او سؤال کرد و عبد اللَّه پاسخ داد: اى برده زرخريد بنى علاج و اى پسر مرجانه- و آنچه خواست به او فحش داد- تو را به عثمان بن عفّان چه كار؟ خوب كرد يا بد، اصلاح كرد يا تباه نمود، خداوند متعال ولىّ خلق خود است و بين آنها و عثمان بر اساس عدل و حقّ داورى خواهد كرد، ولى از من در باره پدرت و خودت، و يزيد و پدرش بپرس.
➖ابن زياد گفت: سوگند به خدا از هيچ يك از اين امور سؤال نمىكنم، تا آب تلخ مرگ را جرعه جرعه بنوشى.
➖عبد اللَّه گفت: الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ، من از درگاه خدا پروردگارم قبل از ولادت تو، همواره مىخواستم كه مقام شهادت را به دست ملعونترين و مبغوضترين خلقش به من برساند، وقتى كه چشمانم نابينا شدند، از وصول به مقام شهادت نااميد شدم، اكنون حمد مىكنم خدا را كه اين مقام را روزى من گردانيد و دعايم را مستجاب كرد. ابن زياد به جلّادانش گفت: گردن اين شخص را بزنيد، گردن عبد اللَّه را زدند، و پيكر بىسرش را در مكان سبخه (شورهزار) به دار آويختند.
✅این نمونه ای بارز از پیروی از حق و دفاع از حق است. مؤمن حقیقی اینطور است که جان خود، آبروی خود، ناموس خود و همه چیز خود را در راه دفاع از حق میگذارد و حتی هنگامی که رو به روی ان زیاد و در کاخ او هم می ایستد، دست از دفاع از حق بر نمیدارد.
🔹شیخ صدوق(رحمة الله علیه) در کتاب گرانمایه امالی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نقل می کند که ایشان می فرماید:
💎أتقَی النَّاسِ مَن قَالَ الحَقَّ فِیمَا لَه وَ عَلَیه: با تقواترین مردم کسی است که حق گو باشد؛ خواه به نفع او باشد و خواه بر علیه او.
👈شخصی که تعالی و هدف خود را سعادت بداند و سعادت را کرامت در پیشگاه خداوند بداند و بالاترین کرامت را تقوا(إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللهِ أَتقَاکُم) بداند و معیار بالاترین درجه تقوا را قول حق، عمل حق و دفاع از حق بداند، شرایط و عوامل و موانع برای او اهمیتی ندارد و از هیپ چیز نمی ترسد. انسانی که هدفش دفاع از حق باشد به قِلّت پیروان نمی اندیشد همانطور که اباعبدالله(علیه السلام) با 72 نفر در مقابل 30000 نفر یا به قولی 120000 نفر می ایستد و ابن عفیف به تنهایی در مقابل یک حاکم می ایستد.
ادامه👇👇👇👇
ادامه ی بالا👆👆
🔹امیرالمؤمنین(علیه السلام) در این باره در نهج البلاغه می فرماید:
💎لا تَستَوحِشُوا فِی طَرِیقِ الهُدَی لِقِلَّةِ أَهلِه: در مسیر حق از کمی اهل آن وحشت نکنید.
🔸نمونه دیگری از تقوای خالص و مدافع حق حضرت عباس(علیه السلام) است که با اینکه دشمن برای او امان نامه می آورد ولی او پشت پا میزند و به سوی حق باز میگردد و یا حر ابن یزید ریاحی همانطور که گفته شد با این همه مقام و درجه، به همه داشته ها و خواسته هایش پشت پا میزند و به سوی حق می آید و جان خود را نثار دفاع از حق می کند.
انشاء الله خداوند متعال توفیق دفاع از حق را به همه ما عنایت بفرماید.
🤲🤲
السلام علی الحسین
و علی علی ابن الحسین
و علی اولاد الحسین
و علی اصحاب الحسین
✍️ابوطالب خانی
#محرم
#امام_حسین
🔸فانوس سعادت
fanaus.ir
@fanaus_ir
10.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مشاهده صحنه کربلا با عینک واقعیت مجازی
واقعا دردناک...
🔸فانوس سعادت
fanaus.ir
@fanaus_ir
🔘 محبت به خدا، شاخصه اصحاب کربلا
🔸بسم الله الرحمن الرحیم🔸
📜امام حسين عليه السّلام در شب عاشورا كه ديد مردم حريصاند تا هر چه زودتر جنگ را شروع كنند و از رفتار و گفتارهاى پند آميز هر چه كمتر بهرهمند ميشوند به برادرش عبّاس فرمود: اگر بتوانى امروز اينان را از جنگ منصرف كنى بكن شايد امشب را در پيشگاه الهى بنماز بايستيم كه خدا ميداند من نماز گزاردن و قرآن خواندن براى او را دوست ميدارم.
➖راوى گفت: عبّاس عليه السّلام خواسته حضرت را پيشنهاد كرد، عمر بن سعد در پذيرفتناش توقف نمود.
➖عمرو بن حجّاج زبيدى گفت: بخدا قسم اگر دشمن ما از ترك و ديلم بود و چنين پيشنهادى ميكرد ما مىپذيرفتيم تا چه رسد بر اينان كه اولاد پيغمبرند پس از اين گفتار، پيشنهاد را پذيرفتند.
⁉️امام حسین(علیه السلام) برای چه مهلت گرفت؟! مگر از دشمن ترسیده بود؟! بلکه ایشان به قصد ملاقات خداوند و ایستادن به دعا و نماز و قرائت قرآن مهلت گرفت
.
💢این نمونه بارزی از محبت به خداوند است.
انسان مؤمن کسی است که خداوند متعال را از همه چیز در قلب خود بیشتر دوست بدارد.
💠امام صادق(علیه السلام) در این باره می فرماید:
💎لا يُمَحِّضُ رَجُلٌ الْإِيمَانَ بِاللَّهِ حَتَّى يَكُونَ اللَّهُ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ نَفْسِهِ وَ أَبِيهِ وَ أُمِّهِ وَ وُلْدِهِ وَ أَهْلِهِ وَ مَالِهِ وَ مِنَ النَّاسِ كُلِّهِمْ: ُ لَا يُمَحِّضُ رَجُلٌ الْإِيمَانَ بِاللَّهِ حَتَّى يَكُونَ اللَّهُ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ نَفْسِهِ وَ أَبِيهِ وَ أُمِّهِ وَ وُلْدِهِ وَ أَهْلِهِ وَ مَالِهِ وَ مِنَ النَّاسِ كُلِّهِمْ.
💎كسى ايمانش خالص نميشود تا اينكه در نظر او خداوند متعال از همه چيز محبوبتر باشد از خودش و از پدرش و مادرش و فرزندش و خاندانش و از مالش و از تمام مردم.
🔹محبت خداوند متعال باید در قلب مؤمن باشد و گرنه آنچه که هدف وجود اوست یعنی محبت خداوند نسبت به او، به وجود نمی آید، چرا که امام علی(علیه السلام) می فرماید:
💎منْ أَحَبَّ أَنْ يَعْلَمَ كَيْفَ مَنْزِلَتُهُ عِنْدَ اللَّهِ فَلْيَنْظُرْ كَيْفَ مَنْزِلَتُهُ عِنْدَه.
💎کسی که دوست دارد که درجه و منزلت خود را در نزد خداوند بداند، باید ببیند که منزلت خداوند در نزد او چگونه است.
🔺محبت مؤمن نسبت به پروردگارش باید اینطور باشد که در شب جنگ مهلت می گیرد تا به نماز بایستد {فَإِنَّهُ يَعْلَمُ أَنِّي أُحِبُّ الصَّلَاةَ لَهُ وَ تِلَاوَةَ كِتَابِهِ.} و همین طور در ظهر عاشورا و زمانی که جنگ شروع شده است نیمی از یاران حضرت به شادت رسیده اند ولی باز هم به نماز می ایستد، این محبت و حب الله واقعی است.
👈امام حسین(علیه السلام) در دعای عرفه می فرماید:
🌺و مَاذَا وَجَدَ مَن فَقَدَکَ؟! و مَاالَّذِی فَقَدَ مَن وَجَدَکَ؟!: آن کسي که تو را ندارد، چه دارد؟ و آن کسي که تو را يافته است، چه ندارد؟
انشاء الله خداوند متعال محبت خویش را در دلهای همه ما قرار بدهد.
🤲🤲
السلام علی الحسین
و علی علی ابن الحسین
و علی اولاد الحسین
و علی اصحاب الحسین
✍️ابوطالب خانی
#محرم
#امام_حسین
#تاسوعا
🔸فانوس سعادت
fanaus.ir
@fanaus_ir
هدایت شده از معارف ناب قرآن و حدیث
✅سلام بر ماه بنی هاشم
اَلسَّلامُ عَلَيک يا اَبَا الْفَضْلِ الْعَبَّاسَ ابْنَ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيک يا بْنَ سَيدِ الْوَصِيينَ، اَلسَّلامُ عَلَيک يا بْنَ اَوَّلِ الْقَوْمِ اِسْلاماً، وَاَقْدَمِهِمْ ايماناً، وَاَقْوَمِهِمْ بِدينِ اللَّهِ، وَاَحْوَطِهِمْ عَلَى الْأِسْلامِ، اَشْهَدُ لَقَدْ نَصَحْتَ للَّهِِ وَلِرَسُولِهِ وَلِأَخيک، فَنِعْمَ الْأَخُ الْمُواسى، فَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً قَتَلَتْک، وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً ظَلَمَتْک، وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اسْتَحَلَّتْ مِنْک الْمَحارِمَ، وَانْتَهَکتْ حُرْمَةَ الْأِسْلامِ، فَنِعْمَ الصَّابِرُ الْمُجاهِدُ الْمُحامِى النَّاصِرُ، وَالْأَخُ الدَّافِعُ عَنْ اَخيهِ، الْمُجيبُ اِلى طاعَةِ رَبِّهِ، الرَّاغِبُ فيما زَهِدَ فيهِ غَيرُهُ، مِنَ الثَّوابِ الْجَزيلِ، وَالثَّنآءِ الْجَميلِ، وَاَ لْحَقَک اللَّهُ بِدَرَجَةِ آبآئِک فى جَنَّاتِ النَّعيمِ، اَللّهُمَّ اِنّى تَعَرَّضْتُ لِزِيارَةِ اَوْلِيآئِک، رَغْبَةً فى ثَوابِک، وَرَجآءً لِمَغْفِرَتِک وَجَزيلِ اِحْسانِک، فَاَسْئَلُک اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرينَ، وَاَنْ تَجْعَلَ رِزْقى بِهِمْ دآرّاً، وَعَيشى بِهِمْ قآرّاً، وَزِيارَتى بِهِمْ مَقْبُولَةً، وَحَيوتى بِهِمْ طَيبَةً، وَاَدْرِجْنى اِدْراجَ الْمُکرَمينَ، وَاجْعَلْنى مِمَّنْ ينْقَلِبُ مِنْ زِيارَةِ مَشاهِدِ اَحِبَّآئِک مُفْلِحاً مُنْجِحاً، قَدِ اسْتَوْجَبَ غُفْرانَ الذُّنُوبِ، وَسَتْرَ الْعُيوبِ، وَکشْفَ الْکرُوبِ، اِنَّک اَهْلُ التَّقْوى وَاَهْلُ الْمَغْفِرَةِ.
https://eitaa.com/khoddamiyan
🔘 زینب کبری، پیام آور کربلا...
🔸بسم الله الرحمن الرحیم🔸
🔺حضرت زینب(سلام الله علیها) یکی از کسانی است که در مکتب کربلا، نقش بسیار بسیار والایی را ایفا کره است. او تنها در مجلس یزید(لعنة الله) همانند شیر مرد نبود بلکه در قبل از مجلس یزید حتی نقش والایی داشت.
1️⃣ دفاع از امام حسین(علیه السلام) و جلوگیری از به شهادت رساندن ایشان یکی از کار هایی بود که حضرت زینب(سلام الله علیها) برای آن تلاش بسیار کرد.
📜شاهد این امر جمله ایشان است هنگامی که مشاهده کرد که دشمنان امام را دوره کرده و قصد کشتن اورا دارند؛ در این هنگام حضرت زینب(سلام الله علیها) فرمود: «یابن سَعد! اَیُقتَلُ اَبُوعبداللّه وَ انتَ تَنظُرُ اِلَیهِ؟». فرزند سعد! آیا ابوعبداللّه کشته میشود و تو تماشا میکنی؟!
عمر(لعنة الله) روی خود را بر گرداند و توجهی به ایشان نکرد. اما ایشان آرام نگرفتند و برای بار دوم تلاش خود را کردند و فرمودند: «اَما فیکم مُسلِمٌ؟» آیا در بین شما یک نفر مسلمان نیست؟ تا شاید یکی از ایشان به خود بیاید و از این کار دست بکشد.
2️⃣ حفاظت از امام سجاد(علیه السلام) نیز یکی از نقش های زینب کبری(سلام الله علیها) در این صحنه بود. همانطور که میدانیم، امام سجاد(علیه السلام) به دلیل مریضی که داشتن توان رفتن به جنگ و مبارزه را نداشتند و شاید این یکی از حکمت های خداوند بوده است که ایشان را مریض نموده تا یزیدیان او را به شهادت نرسانند و سلسله امامت ادامه پیدا کند. حضرت زینب(سلام الله علیها) در جریان کربلا، پرستار ایشان بود و از ایشان محافظت می نمود.
🔹همچنین در مجلس یزید، هنگامی که آن ملعون امر به شهادت آن حضرت کرد، حضرت زینب(سلام الله علیها) خود را به برادرزاده خویش چسباند و فرمود: ای پسر زیاد بس است... به خدا قسم از او جدا نمیشوم اگر خواستی او را بکشی مرا هم با او بکش.
3️⃣ محافظت از کاروان و اسرا و دلداری به ایشان نیز یکی از اموری بود که بر گردن زینب کبری(سلام الله علیها) بود.
📚کما اینکه در تاریخ وجود دارد که ایشان بعد از شهادت اباعبدالله(علیه السلام) به بیابان رفته و کودکان را جمع می کردند و ایشان را دلداری می دادند و از ایشان دفاع می کردند.
📌این مقام والایی است و واقعا شگفت آور است که برادران یک فرد را بکشند، فرزندانش را بکشند، تشنگی بکشد، گشنگی بکشد، سختی سفر و مدیرت کاروان و همه ی اینها ولی باز صبر و شکیبایی بورزد و سخت ترین امور را بر عهده داشته باشد.
4️⃣ پیام آوری کربلا یکی از کار هایی است که واقعا بسیار شگفت انگیز و مهم است. ایشان مهمترین نقش در مکتب کربلا یعنی پیام آوری نینوا را ایفا نمودند.
🔰مصداق "کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود" حقیقتا زینب کبری(سلام الله علیها) است.
👈هنگامی که ایشان به مجلس ابن زیاد وارد شد، ابن زیاد ملعون طعنه های زیادی به حضرت زد ولی در این شرایط اگر حضرت با آه و ناله و افسوس و گریه جواب می داد، مکتب کربلا از بین می رفت و این نشانه شکست امام حسین(علیه السلام) بود، در حالی که امام شکست نخورده بود و پیروز میدان بود و زینب کبری(سلام الله علیها) با جواب های محکمی که به ابن زیاد داد این را فهماند که تو شکست خورده ای چرا که معیار شکست زور و بازوی ظاهری نیست بلکه فضیلت و حقانیت معیار پیروزی است.
➖در مجلس ابن زیاد، ابن زیاد گفت: کیف رایت صنع الله باخیک و اهل بیتک؟ دیدی خداوند با برادرت چه کرد؟
➖حضرت زینب فرمود: «ما رایت الا جمیلا کتب علیهم القتل، فبرزوا الی مضاجعهم، و سیجمع الله بینک و بینهم، فتحاجون الیه و تخاصمون ثکلتک امک یا ابن مرجانه». جز زیبایی ندیدم! اینان افرادی بودند که خداوند سرنوشتشان را شهادت تعیین کرده بود. آنان نیز به خوابگاههای ابدی خود رفتند و به همین زودی خداوند میان تو و آنان جمع کند و تو را به محاکمه کشد. بنگر تا در آن محکمه پیروزی از آنچه کسی خواهد بود مادرت به عزایت بنشیند ای پسر مرجانه.
➖ابن زیاد که به شدت از شجاعت زینب به خشم آمده بود گویی تصمیم کشتن زینب را داشت که عمرو بن حریث او را منصرف کرد.
◾️بعد این جواب محکمی که حضرت به او داد و سر حضرت را آوردند، زینب کبری(سلام الله علیها) شروع به آه و ناله جانسوزی کرد ولی نه به صورت شکست بلکه در بین آه و ناله جانسوز خود فضایل حضرت را بیان می کند که نمام مجلس را به گریه در می آورد.
🔻و یا هنگامی که یزید با چوب خیزران....و قصد توهین به حضرت را دارد و می خواهد آن ها را تحقیر کند، حضرت خطبه ای می خواند که در قصر خود ابن زیاد او را رسوا می کند.
💢واقعا شهامت می خواهد.
ادامه👇👇👇👇
ادامه ی بالا👆👆👆👆
📃ای یزید! آیا گمان کردهای از این که ما را گرفتار ساختی و به صورت اسیر در این شهر و آن شهر گرداندی، این کارها سبب بی مقداری ما و دلیل قدرتمندی تو خواهد بود و خداوند مدد کار توست؟! .... ای یزید! حال هر چه در توان داری و هر فریبی که میتوانی انجام بده و در این راه کوشش خود را بکار گیر. به خدا سوگند. تو نمیتوانی نام و وحی ما را خاموش سازی، و از این راه به آرزوی دلت برسی، این ننگ و عار را هم نمیتوانی از دامن خود شستشو دهی.
◾️خطبه زینب اگر در سفر شام نبود / از فداکاری شاه شهدا نام نبود◾️
◾️نه همین نام نبود از شه گلگون کفنان / اثر از مکتب ارزنده اسلام نبود◾️
5️⃣ 🏴و نهایتا بر پا کردن مجالس عزاداری و احیاء نام ایشان و عزاداری و نوحه سرای برای حضرت که نام ایشان را زنده می کرد و پیام ایشان را به جهان می رسانید و همگان را جذب می کرد یکی دیگر از کار هایی بود که حضرت برای آن تلاش بسیاری نمود.
انشاء الله خداوند متعال توفیق دفاع از حق و حقیقت و کار کردن در راه ایشان را نصیب همه بفرماید.
🤲🤲
السلام علی الحسین
و علی علی ابن الحسین
و علی اولاد الحسین
و علی اصحاب الحسین
✍️ابوطالب خانی
#محرم
#امام_حسین
#تاسوعا
🔸فانوس سعادت
fanaus.ir
@fanaus_ir