هدایت شده از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
عضو هیئتعلمی دانشگاه مذاهب اسلامی:
اختلافات باید ما را به تکامل و توسعه شخصیتی برسانند
محمود ویسی، عضو هیئتعلمی دانشگاه مذاهب اسلامی تأکید کرد: «اختلاف باید به شکلی مدیریت شوند که ما را به سمت تکامل و کمال در شخصیت و اخلاق و ایمان ببرد».
📌برای اطلاع از آخرین اخبار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به ما در پیام رسان های ایتا، بله و روبیکا بپیوندید.
https://eitaa.com/joinchat/3719889094C10898415b1
ble.ir/join/NTcxMzNiYj
rubika.ir/taqribir
هدایت شده از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
استاد دانشگاه مذاهب اسلامی در وبینار کنفرانس وحدت:
قرآن بر ضرورت پرهیز از تفرقه تاکید کرده است
استاد دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: تجربه ثابت کرده است اگر مناظرات دینی و کشمکشهای فکری از مسیر اعتدال و رعایت اخلاق خارج شوند ثمرهای جز افزایش دشمنی ,بغض و در نهایت جنگ و خونریزی ندارد.
📌برای اطلاع از آخرین اخبار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به ما در پیام رسان های ایتا، بله و روبیکا بپیوندید.
https://eitaa.com/joinchat/3719889094C10898415b1
ble.ir/join/NTcxMzNiYj
rubika.ir/taqribir
هدایت شده از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی،دکتر عاطفه زرسازان، استاد دانشگاه مذاهب اسلامی در سخنانی در وبینار سی وهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی به عوامل درگیریهای مذهبی و قومی و راهکارهای
مقابله با آن از منظر قرآن کریم اشاره کرد و اظهار داشت: بخشی از اختلاف عقیدتی برون دینی و درون دینی از پایین بودن سطح آگاهی و جهل مردم به حقایق و پیروی از ظن و گمان ناشی شده است. به تعبیر دیگر جهل و ناآگاهی مسلمانان درباره عقاید پیروان دیگر مذاهب و از سوی دیگر ملاک قرار دادن گفتههای عوام به عنوان ملاک و معیار قضاوت درباره آن مذهب و برخوردار نبودن روحیه پذیرش حقیقت و عدم تسلیم در برابر حقایقی که با دانستههای پیشین در تضاد است، از عوامل درگیریهای مذهبی میباشد.
دکتر زرسازان با بیان اینکه اگر به آثار و پیامدهایی که جهل و ناآگاهی در ایجاد اختلاف میان تودهها, بروز جنگها, کشتارها و انحرافات اخلاقی داشته است توجه گردد نقش علم و معرفت از باب شناخت اضداد چهره مینماید، افزود: بنابراین مزین شدن به نور علم موجب میگردد تا آدمی در مسائل مختلف، موانع وحدت و عزت خویش را که با اصل بیداری در تعارض است از میان ببرد و از اقتدار و حرمت برخوردار گردد.
او ادامه داد: درست است انسان این قدرت را دارد که درباره مسائل مختلف اندیشه کند اما این اندیشهها لزوما حق الصواب نیستند. عقل میتواند درباره تفکرات انسان نظر دهد و میان خوب و بد تفکیک کند. به تعبیر دیگر تفکری که در پرتو نور عقل صورت می گیرد، ممدوح است.
زرسازان با تاکید بر اینکه پیروی و تقلیدی که از روی اندیشه و تعقل و بصیرت باشد، مورد تایید اسلام است و پیروی کورکورانه و تقلید غیر بصیرانه مورد مذمت است، افزود: ذکر کلماتی همچون «افلا تعقلون»، «افلا تبصرون و «افلا یتدبرون» در آیات قرآن بهترین دلیل برای ادعای مذکور است. به همین سبب، آزاد اندیشی از راهکارهای مهم در به کارگیری عقل است که موجب رهایی اندیشه و آزادی آن از جهل و خرافات میگردد.
او با اشاره به اینکه استماع سخنان مختلف در محیط آزاد، مبتنی بر تفکر و اندیشه است، ادامه داد: در این صورت انسان به رشد دست مییابد اما در محیطی که تحمل شنیدن سخنان منطقی و مبتنی بر دلیل وجود ندارد بلکه صرفاً تعصب بر عقاید گذشتگان مطرح است, علاوه بر اینکه راه هرگونه پیشرفت و رشد بسته میشود, چه بسا در اثر این کجاندیشی به دوری و اختلاف نیز بینجامد. از این رو اسلام از پیروان خود میخواهد که سخنان مختلف را بشنوند آنگاه بهترینشان را گزین کنند از نگاه قرآن چنین افرادی مصداق صاحبان خرد میباشند.
این استاد دانشگاه به یکی دیگر از پیامدهای عدم تفکر و اندیشه اشاره کرد و افزود: از جمله این پیامدها قشری گری و سطحی نگری است. تردیدی نیست که جذب اندیشی و برخورد سطحی با متون اسلامی به بروز راه حلهای ناقصی منجر میشود که هیچ همسویی با منطق ندارد و سبب تفرقه و چند دستگی میان مسلمانان می شود و به دشمن اجازه میدهد اتهامات ستمگرانه همچون عقب ماندگی, ارتجاع, جمود و تحجر را به اسلام وارد کند.
دکتر زرسازان نزاع و جدال را نیز از دیگر عوامل درگیری و اختلاف دانست و تصریح کرد: قرآن بر ضرورت پرهیز از تفرقه تاکید کرده است. در آیات و روایات جدال به طور مطلق نفی نشده است بلکه به جدال احسن توصیه شده است. «ادعوا الی سبیل ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه وجادلهم بالتی هی احسن». خداوند موعظه را با وصف حسنه و جدال را با وصف احسن یاد میکند؛ یعنی موعظه باید نیکو باشد اما جدال نیکوتر.
📌برای اطلاع از آخرین اخبار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به ما در پیام رسان های ایتا، بله و روبیکا بپیوندید.
https://eitaa.com/joinchat/3719889094C10898415b1
ble.ir/join/NTcxMzNiYj
rubika.ir/taqribir
هدایت شده از دانشگاه قرآن و حدیث
📣📣 نشست علمی به مناسبت هفته وحدت
⬅️ دانشگاه قرآن و حدیث و انجمن علمی حدیث حوزه برگزار می کنند.
✅ راهکارهای عملی تقریب مسلمانان
🎙با ارائه حجتالاسلام والمسلمین سید جلال رضوی مهر
📅 زمان: دو شنبه ۱۰ مهرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۰
🔸 مکان: قم دانشگاه قرآن و حدیث، طبقه دوم، سالن جلسات.
📎 حضور مجازی در نشست:
https://vc1.qhu.ac.ir/neshasteelmee
🆔@qhuacir
در برنامه افق رادیو قرآن مطرح شد
نقدهای جدی اساتید به سرفصلهای رشته علوم قرآن و حدیث + صوت
لینک: https://iqna.ir/00HVNQ
هدایت شده از پژوهش، اپلای، زبان (انگلیسی)
کتاب جدید Uri Rubin
با عنوان Between Jerusalem and Mecca: Sanctity and Redemption in the Qurʾān and the Islamic Tradition (Judaism, Christianity, and Islam – Tension, Transmission, Transformation Book 22)
لینک کتاب در گوگل بوکس
https://books.google.com/books?hl=fa&lr=&id=LdHYEAAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT2&ots=MrqsFT80i3&sig=I8pldf_Ojhg2KOibe42k2TFbJt4#v=onepage&q&f=false
👈 لینک کانال:
https://eitaa.com/majidnabavi1366/219
🌹 لطفا کانال را به دوستان خود هم معرفی کنید.
هدایت شده از پژوهش، اپلای، زبان (انگلیسی)
🌹سلسله مباحث نقد کتاب (نقد و بررسی استدلالها و تجزیه و تحلیل نویسنده کتاب)🌹
👈 سرویس دین و اندیشه خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- سیدمجید نبوی: یکی از مسائلی که در نقد کتاب مهم است؛ نقد استدلال علمی یا تجزیه و تحلیل نویسنده است که در آن به این سوال پاسخ داده میشود که آیا نویسنده کتاب استدلالهای قوی و تحلیل علمی و جامع در موضوعاتی که در کتاب به آن پرداخته، ارائه کردهاست یا خیر؟ این مسئله(نقد استدلالها و تجزیه و تحلیل نویسنده کتاب) بسیار مهم است زیرا اگر استدلالهای علمی ضعیف باشد، محتوای کتاب ناقص یا نادرست و ضعیف میشود و در نتیجه، کتاب به خواننده اطلاعات صحیح و قابل اعتماد ارائه نمیدهد. در این رابطه، به موارد زیر باید توجه داشت:
👈 لینک یادداشت: https://www.ibna.ir/vdcjoaetiuqexiz.fsfu.html
👈 لینک کانال:
https://eitaa.com/majidnabavi1366/219
🌹 لطفا کانال را به دوستان خود هم معرفی کنید.
بسمه تعالی
" پذیرش دوره آموزش مبانی امامت "
مؤسسه فرهنگی هنری سرو امید تهران با همکاری بنیاد فرهنگی امامت قم، برای سیزدهمین دوره آموزشی مبانی امامت از میان برادران طلاب و دانشجویان ، امامتپژوه میپذیرد.
این دوره آموزشی از اواخرمهر ماه ۱۴۰۲، روزهای پنجشنبه (ساعت۸ تا ۱6) بهصورت حضوری در شهر تهران طی دو نیمسال تحصیلی برگزار می گردد. عناوین دروس این دوره به شرح ذیل است :
آشنایی با حدیث شیعه و اهل سنت؛ آشنایی با کلام امامیه ومنابع کلامی امامت؛ مبادی امامت؛ وظایف امت ؛ ادله قرآنی و روایی امامت؛ تاریخ تحلیلی امامت؛ کمالات وشؤون امام ؛ تاریخچه ونقد وهابیت ؛ نقد خلافت و مهدویت
📋 - شرایط پذیرش:
۱- موفقیت در آزمون ورودی و مصاحبه علمی
۲- تعهد نسبت به رعایت مقررات آموزشی و انضباطی
3- ارائه مدرک اتمام پایه 3 حوزه و یا گواهی اشتغال به تحصیل دانشگاه
🔖 - مزایا:
۱- اعطای گواهینامه پایان دوره
۲- اولویت در پذیرش دورههای تربیت مربی و مبلغ و مشارکت در طرحهای فرهنگی
۳- پرداخت کمک هزینۀ تحصیلی.
📌 - مکان برگزاری دوره: تهران، خیابان ولیعصر(عج)، بعد از تقاطع امام خمینی (ره) ، پلاک۱۰۶۹
📝 - برای دریافت فرم ثبت نام و منابع آزمون به کانال eitaa.com/emamatteh در پیامرسان ایتا مراجعه نمائید.
☎️ - برای آگاهی بیشتر از دوره آموزشی و فعالیتهای موسسه به تارنمای https://sarveomid.ir مراجعه و یا با شماره تلفن ۰۲۱۶۶345916 تماس بگیرید.
🌐 - eitaa.com/emamatteh
هدایت شده از پژوهش، اپلای، زبان (انگلیسی)
🌹سلسله مباحث نقد کتاب (نقد و بررسی کتاب به لحاظ استفاده از کلمات و اصطلاحات خارجی)🌹
👈 سرویس دین و اندیشه خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- سیدمجید نبوی: زبان فارسی، زبانی غنی و پربار است که از ظرفیتهای زیادی برای بیان مفاهیم مختلف برخوردار است. با این حال، در سالهای اخیر شاهد ورود فزاینده اصطلاحات بیگانه به زبان فارسی بودهایم. این امر دلایل مختلفی دارد، از جمله گسترش ارتباطات بینالمللی، حضور گسترده رسانههای خارجی و ترجمه آثار ادبی و علمی از زبانهای دیگر. همانطور که هر کشوری به حفظ زبان و فرهنگ خود اقدام میکند؛ ما نیز باید به حفظ فرهنگ و زبان خود اقدام کنیم.
👈 لینک یادداشت: https://www.ibna.ir/vdcaa0nei49nym1.k5k4.html
👈 لینک کانال:
https://eitaa.com/majidnabavi1366/219
🌹 لطفا کانال را به دوستان خود هم معرفی کنید.
#میلاد_پیامبر_اکرم_ص🌸
#میلاد_امام_صادق_ع🌸
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران به مناسبت ولادت با سعادت پیامبر اکرم(صلوات الله علیه) و رئیس مکتب تشیع، امام صادق(علیه السلام) برگزار میکند:
🔰 نشست علمی
« با موضوع: پیامبر(ص) بهترین اُسوه اُمّت »
🔻با حضور: دکتر محمد علی مهدوی راد
هیئت علمی و استاد تمام دانشگاه تهران؛ استاد حوزه و پژوهشگر قرآن
🗓سه شنبه ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۲
🕦ساعت ۲۰
💢به صورت مجازی
لینک شرکت در نشست:
http://vroom.ut.ac.ir/farabi7
✨انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران✨
https://eitaa.com/quranhadis_elmi_farabi
میلاد فرخنده
رسول مهربانی(س)
و امام جعفر صادق(ع)
بر شـمـا مـبارکــــــــ🌸