🔰 نظام کار آمد
🎙 علامه مصباح یزدی
✅ وقتی درباره کارآمدی نظام صحبت میشود، گاهی منظور همان مفهوم انتزاعی است یا به یک معنا ایده نظام است که آیا کارآمد است یا نیست؛ و گاهی منظور این است که کسانی که متصدی اجرای این نظام هستند، آیا آنها درست عمل کردهاند یا خیر. اینها دو معنای متغایر، اما مرتبط هستند، و البته باید بین آنها تفاوت قائل شد.
✳️ وقتی میخواهیم درباره کارآمدی نظامی قضاوت کنیم، گاه منظور این است که اگر آن مفاهیم انتزاعی مورد نظر درست تحقق پیدا کند، آیا ما را به هدف میرساند یا نه، و گاهی مقصود این است که آنچه از نظام، اکنون تحقق پیدا کرده است، کارآمد بوده است یا نه.
✳️ ما یک نظام اسلامی داریم، به معنای سلسله مفاهیمی اعتباری، عقلایی و شرعی که اینها با هم جمع شده و بصورت یک سیستم لحاظ شده است که رأس هرم، سطوح متوسط و قاعدة هرم دارد.
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#علامه_مصباح_یزدی
#کار_آمدی_نظام
#نظام_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
🔊 سنگ فرا راه انسجام
✒️ عباسعلی مشکانی سبزواری
✳️ انسجام اسلامی، موضوعی است که پيشينهای به درازای عمر «امّت» دارد. از همان روز که قرآن کريم، اين امت را «امت واحد» ناميد و محور اين وحدت را در شعار «من خدای شما هستم» مطرح ساخت و از همان روز که پيامبر اعظم(ص) گروههای پراکنده مردمی را بر محور خداپرستی گرد هم آورد و نام «امت مسلمان» بر آن نهاد و همه را به صراط مستقيم الهی رهنمون شد.
✳️ نخستين تلاشها برای انسجام اسلامی و اتحاد ملت خودنمايی کرد. دعوت پيامبر (ص) از همان آغاز با «گذشت» و «آيندهنگری» همزاد بود، خواه آن روز که حضرت علی(ع) به رغم يقين به اينکه او خود محور آسيای خلافت است، خاموش نشست و قيامی برای دفاع از حق خويش به راه نينداخت، بلکه در مقام مشورت با خليفه وقت به خيرخواهی او پرداخت.
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_7
#وحدت_امت
#امیرالمومنین
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امیرالمومنین علی(ع) میفرمایند:
⚪️ كُنْ سَمْحاً وَ لَا تَكُنْ مُبَذِّراً وَ كُنْ مُقَدِّراً وَ لَا تَكُنْ مُقَتِّراً.
⚪️ بخشنده باش اما زياده روي نكن، در زندگی حسابگر باش، اما سختگير مباش.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۳۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔰 جایگاه سیاسی و عزت بینالمللی
✒️ فائزه فلاطونی (بررسی دیدگاه مقام معظم رهبری)
✅ جایگاه سیاسی و عزت بینالمللی؛ چه کسی میتواند این را منکر بشود؟ چه کسی میتواند تأثیرگذاری دولت جمهوری اسلامی را امروز در سیاستهای منطقه، بلکه سیاستهای فرامنطقه منکر بشود؟ چه کسی میتواند عزت جمهوری اسلامی را در بین ملتهای مسلمان منکر بشود؟
✳️ کدام کشور میتواند ادعا کند که رئیس آن کشور، مسئولان بالای آن کشور میروند در یک کشور مسلمان دیگر، مردم آن کشور مسلمانِ دیگر، ولو دولتشان هم نخواهد، اجتماع میکنند و به نفع او شعار میدهند؛ غیر از جمهوری اسلامی؟ فقط جمهوری اسلامی است که رؤسایش در میان ملتهای دیگر، امتداد معنوی و حقیقی و سیاسی دارند.
✅ اینها کارآئی نیست!؟ کدام عرصهی کارآئی از اینها مهمتر و بالاتر؟ ایجاد یک گفتمان نو در سطح بینالملل اسلامی. همین گفتمان هویت اسلامی و سلطهناپذیری و استقلال را این نظام ایجاد کرد؛ گسترش داد و ارتباطات و همسایهها و غیره و غیره؛ حرف زیاد است».
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#مقام_معظم_رهبری
#عزت_بین_المللی
#پاسپورت_ایرانی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
♻️ تاریخ برداهداری اروپا
🖊 هادی قطبی
💢 در دهكده جهانی، اباحیگری و فراغت برای انسان مدرن، يك اصل است. ديگران بايد كار كنند تا او فراغت بيشتری يابد و بهتر و بيشتر لذت برد. توسعه اقتصادی - به مفهوم رايج و براي رفاه جامعه خود - نياز به نيروی كار دارد و چه فرقی میكند كه اين نيروی كار از كجا و چگونه تأمين شود؟ غرب میخواهد در دهكده جهانی، توسعه اقتصادی پيدا كند و اين را تنها معيار و محك پيشرفت و ترقّی میداند و توسعه، نياز به نيروی كار دارد.
💢 نگاهی به تاريخ بردهداری در اروپا و آمريكا، میتواند ما را بيشتر به عمق فاجعه نزديك كند. نيروی كار ميليونها برده سياهپوستی كه از آفريقا ربوده میشدند و در بازارهای علنی برده فروشی به فروش میرفتند و به عنوان حيواناتی كاركن در مزارع به كار گرفته میشدند، آمريكا را آمريكا كرده است.
نشریه فرهنگ پویا #شماره_5
#دهکده_جهانی
#غرب_شناسی
#تاریخ_اروپا
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⚠️ 22 میلیون نفر فدای چند نفر!
🎙 علامه مصباح یزدی
✔️ آن چیزی که انقلابیون و شهیدان خواستند غیر از آن چیزی بود که این آقایان میخواهند. اینها میخواهند وقتی از یک شهر دیگر میآیند و وارد تهران میشوند، بهگونهای باشد که گویا وارد نیویورک و پاریس شدهاند. مردم آزادانه هرگونه دلشان میخواهد زندگی کنند! رئیس جمهور آن هم به هر شکل که میخواهد با دیگران ارتباط برقرار کند و مانعی هم نباشد!
⚫️ معاملات آنها هم موجب این میشود که چند ثروتمندها، ثروتمندتر شوند و آمار میدهند امسال پیشرفت اقتصادی ما نیز چند درصد بوده و چقدر درآمد ملی بیشتر شده است و پیشرفت کردهایم! حالا اگر 22 میلیون نفر هم گرسنه داریم، اینها فدای سر آن چند نفر! اگر آنها بخواهند ترقی کنند، اینها باید از بین بروند! مگر شما گوسفند نمیکشید؟ اینها مثل گوسفندها هستند!
⚫️ معیار، نخبههای ثروتمند و علمی و کسانی هستند که تکنولوژی در دست آنهاست! آنها پیشرفت کنند تا ما بتوانیم آمار دهیم که درآمد ملی ما چقدر از سال گذشته بیشتر بوده است؛ حالا در جیب چه کسی رفته است، هر کس باشد. درآمد ملی ملاک است!
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#علامه_مصباح_یزدی
#منورالفکران_داخلی
#دولت_تدبیر_و_امید
#اقتصاد_بردگی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امام صادق(ع) میفرمایند:
✅ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ لِلشَّرِّ أَقْفَالًا وَ جَعَلَ مَفَاتِیحَ تِلْكَ الْأَقْفَالِ الشَّرَابَ وَ الْكَذِبُ شَرٌّ مِنَ الشَّرَابِ
✅ خداى عزوجل براى بدى قفلهائى قرار داده، و کلیدهاى آنها را شراب قرار داده، و دروغ بدتر از شراب است.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:35
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⚠️ آموزههای شیطانی احزاب
🖊 مسعود شفيعيکيا
💢 متأسفانه به واسطه خودباختگی نسبت به مکتب منحط "ليبرال دموکراسی"، آموزههای شيطانی آن احزاب به رويه رايج غالب گروههای سياسی کشور تبديل شده است و اين معضل به خصوص در آستانه انتخابات، به شکل بداخلاقیهای انتخاباتی نمايان میشود.
💢 آقایان با نشر اکاذيب و اهانتها به رقيب تا مچگيریهای بعضاً بیاساس و رنگ به رنگ شدن نخبگان سياسی و نمايش خود بر خلاف آنچه که هستند، سکه رايج غالب سياسیکاران ما شده است و متأسفانه گويا عرضاندامهای فريبکارانه نامزدهای مغرب زمين، به نمونه و الگوی نخبگان سياسی ما مبدّل میگردد و اين يعنی هتک اصول و انحراف از مبانی جمهوری اسلامی میباشد.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_12
#احزاب
#بی_اخلاقی_انتخاباتی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
🔊نبض اقتصادی و بازار جهان
🖊 الهام عباسی
💢 وقتی تمام هدف و انگیزهی بشر در زندگی مادی انسان خلاصه میشود بیشک میزان پیشرفت او معیاری برای تشخیص موفقیت یا عدم موفقیتش خواهد بود. به تعبیر شهید آوینی: «منظور از توسعه در جهان امروز، صرفا توسعهی اقتصادی با معیارها و موازینی خاص است و اگر گاهی سخن از توسعهی فرهنگی هم به میان بیاید مقصود از فرهنگی است که در خدمت توسعهی اقتصادی قرار دارد.»
⭕️ بدین ترتیب فرهنگ در معنای غربی خود در خدمت آن مکتب و فلسفهای است که بنیادهای سرمایهداری و قدرت را محکم میکند و از مبانی و مقاصد دینی و الهی به کلی بُریده است و اساساً فرهنگ قرار است به جای دین بنشیند و روش و سبک زندگیِ فردی و اجتماعی را برای انسانِ مدرن تعریف کند.
💢 از این روست که کار فرهنگی در این بستر به مبارزهای عقیدتی و به صحنهی رقابتهای قدرت و سیاست تبدیل میشود؛ به عبارتی ابرقدرتهای جهانی و استعمارگر که نبض اقتصاد و بازارهای جهانی را در دست دارند، از فرهنگ مانند ابزاری برای کنترل شهروندان خود و مردم جهان استفاده میکنند.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#استکبار
#نبض_اقتصادی
#فرهنگ_اقتصادی_غربی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم :
💢 بئس العبد المحتكر: إن أرخص اللَّه تعالى الأسعار حزن و إن أغلاها اللَّه فرح.
💢 چه بد بنده اى است محتكر! اگر خداوند متعال قيمتها را كاهش دهد، او اندوهگين مى شود و اگر گران كند شاد مىگردد .
📚 نهج الفصاحه ص 371 ، ح 1079
#حدیث
🆔 @farhang_puya
✅ مفهموم کار آمدی نظام
🎙 علامه مصباح یزدی
🔵 در مفهوم کارآمدی نیز نظیر این ابهامها وجود دارد. منظور از کارآمدی در یک معنای عام این است که وقتی اسبابی را در نظر گرفتیم تا مقدمه باشند برای این که ما را به هدفی برسانند، ما را به همان هدفی که منظور ما بود برسانند. ناکارآمدی نیز در جایی است که گرچه قرار بود این اسباب کار را به نتیجه برسانند، ولی نتوانستند.
🔵 اگر نظام به هدف نرسیده، به ناچار باید ببینیم اشکال از کجا بوده است؛ آیا از ایده نظام یا نهاد بوده است که باعث شده به هدف نرسیم و باید در این فکر، ایده و سیستم اعتباری تجدید نظر کنیم تا شاید کارآمد شود، یا اشکال در کسانی است که مجری آن بودهاند و آنها به درستی عمل نکردهاند تا نظام به همه یا بخشی از هدف مطلوب دست یابد.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#علامه_مصباح_یزدی
#کار_آمدی_نظام
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
غرب در جستوجوی معنويت ناب
🖊 محمدحسين ظريفيان يگانه
✳️ «چندی پيش مؤسسات تحقيقات اجتماعی بروکسل اعلام کردند که تا بيست سال آينده، اسلام دين اول مردم پايتختهای اروپا خواهد بود.» صرفنظر از راستی يا ناراستی اين پيشبينی، «اسلامهراسی» اولين و مستقيمترين اثر اين پيشبينی در آن سامان تلقی ميگردد؛ هراسی که نشان از نفوذ پيام حق و فطری انسان در جامعه امروز غرب و شکست معنادار سياستهای اسلامستيزانه دولتها و احزاب نژادپرست غربی دارد.
✳️ واقعيت آن است که معنويت دروغين دستساز پسامدرنيته، نتوانسته است خلاء ناشی از ضربه سهمگين ضد فطری مدرنيته را جبران سازد و اين معنويت حقيقی اسلام است که هر روز قلوب بيشتری را به خود جذب میکند.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
#غرب_شناسی
#پسامدرنیته
#مدرنیته
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امیرالمونین علی(ع) میفرمایند:
✅ الْعِلْمُ وِرَاثَةٌ كَرِيمَةٌ وَ الْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ وَ الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَةٌ .
✅ دانش، ميراثی گرانبها، و آداب، زيورهای هميشه تازه، و انديشه، آيينهای شفاف است.
📚 نهجالبلاغه، حکمت،۵
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💡 دستآوردها در حوزه انرژی الکتریکی
✅ پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، تحریمهای اقتصادی، سیاسی و جنگ هشت ساله تحمیلی آغاز شد و اغلب تأسیسات صنعت برق هدف دشمن قرار گرفت به طوری که پس از پایان جنگ حدود 2200 مگاوات از ظرفیت نیروگاهی، خطوط و پستها آسیب دید که ترمیم آنها همت زیادی را میطلبید.
✳️ طبق آمار سال 1396 پس از گذشت 39 سال از انقلاب اسلامی ، قدرت نصب شده حدود 10برابر ، تولید ناویژه برق 7/ 15 برابر، طول خطوط انتقال و فوق توزیع 11برابر ، تولید سرانه 4/ 7برابر و تعداد مشترکان 9برابر گردیده است. اهمیت این تحولات زمانی روشنتر میشود که در نظر بگیریم جمعیت کشور طی این مدت تنها حدود 5/ 2برابر افزایش یافته است.
✅ کلیه شاخصهای برشمرده فوق نشانهای از برخورداری بهتر مردم از برق و خدمات دست اندرکاران صنعت برق میباشد. شبکه سراسری برق ایران هم اکنون با اتصال به شبکههای برق رسانی کشورهای همسایه در مبادلات انرژی الکتریکی برون مرزی نیز فعال است. به علاوه بومی سازی ساخت تجهیزات و امکانات مورد نیاز صنعت برق تا حد زیادی در کشور فراهم شده است.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#نظام_کار_آمد
#دست_آورد_انقلابی
#برق
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امیرالمومنین علی(ع) میفرمایند:
✳️ أيُّهَا النَّاسُ اعْلَمُوا أَنَّ كَمَالَ الدِّینِ طَلَبُ الْعِلْمِ وَ الْعَمَلُ بِهِ أَلَا وَ إِنَّ طَلَبَ الْعِلْمِ أَوْجَبُ عَلَيْكُمْ مِنْ طَلَبِ الْمَالِ إِنَّ الْمَالَ مَقْسُومٌ مَضْمُونٌ لَكُمْ قَدْ قَسَمَهُ عَادِلٌ بَيْنَكُمْ وَ ضَمِنَهُ وَ سَيَفِی لَكُمْ وَ الْعِلْمُ مَخْزُونٌ عِنْدَ أَهْلِهِ وَ قَدْ أُمِرْتُمْ بِطَلَبِهِ مِنْ أَهْلِهِ فَاطْلُبُوهُ
✳️ اى مردم بدانید کمال دین طلب علم و عمل بدانست، بدانید که طلب علم بر شما از طلب مال لازمتر است زیرا مال براى شما قسمت و تضمین شده. عادلى (که خداست) آنرا بین شما قسمت کرده و تضمین نموده و به شما مىرساند ولى علم نزد اهلش نگهداشته شده و شما مأمورید که آنرا از اهلش طلب کنید، پس آنرا بخواهید.
📚 اصول کافى جلد 1 صفحه:35
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⚠️ فتنههای خاموش در منطقه غرب آسیا
🖊 سعدالله زارعی
💢 انتقال حس خودباوری به ملتها نظریه نظاموار هم یعنی ما این سیکل و این روند موفقیت را به صورت یک وضعیت متداوم یعنی یک امری که مقطعی نیست و منقطع نیست، سوژهای و موردی نیست بلکه یک وضعیتی است که از گذشته شروع شده، در حال ادامه دارد و در آینده هم این ادامه پیدا میکند. نظریه نظاموار در واقع این روش را برای ارزیابی پیشنهاد میکند.
💢 بر این اساس، واقع این است که پیروزیهای ما، پیروزیهای دنبالهدار هست. در همین عراق ما در این یک سال گذشته و کمتر از یک سال همین چند ماه گذشته فتنههای جدیدی را در عراق به نوعی خاموش کردیم و بحرانهایی را به نفع هم مردم آن کشور و هم به نفع جمهوری اسلامی حل کردیم.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#محور_مقاومت
#عراق_و_سوریه
#جنگ_مذهبی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
📽 تحریف شخصیت حضرت موسی در هالیوود
✒️ معصومه اسماعيلی
⚫️ شخصيت پيامبران الهی در فيلمهای ساخت هاليوود و دنياي غرب كاملاً منطبق با ديدگاه اومانيستی امروز است در آثار آمريكائی از حدّ و اندازه يك انسان معمولی فراتر نمیرود. موسی در «ده فرمان» ايمان خود را با شكاكيت آغاز میكند و قابل توجه است كه مرددترين شخصيت فيلم نيز اوست كه تفكر خداپرستی و وحدانيت را در ميان بنیاسرائيل به چالش میكشاند.
⚪️ او خدا را نفی میكند اما از خدايان و عقايد آنها سخنی بر زبان نمیآورد، موسی خدا را در ميزان حضورش در زمين میجويد يعنی دقيقاً همان تفكری كه پوزيتويستهای منطقی در مورد مقولات وحيانی دارند. در واقع موسی و عيسی اين آثار انسانهايی هستند كه بر طبق تفكر ما بعد كليسا میانديشند و در عصر اومانيسم به عنوان يك انسان و فقط يك انسان شناخته میشوند.
⚫️ نظريه «انسانمداری» انسان را مركز جهان هستی میداند كه خير و شر بر طبق تفكر او سنجيده میشوند و منطق و مقولات موجود از ذهن او سرچشمه میگيرند. در واقع هرچه انسان با ذهن خويش بپذيرد همان موجود است و هرچه را كه انكار كند مقولهای عدمی است.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#هالیوود
#تحریف_پیامبران
#حضرت_موسی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 امام جعفر صادق(ع) میفرمایند:
💢 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ أَذَاعَ فَاحِشَةً كَانَ كَمُبْتَدِئِهَا وَ مَنْ عَيَّرَ مُؤْمِناً بِشَيْءٍ لَمْ يَمُتْ حَتَّى يَرْكَبَهُ
💢 رسول خدا صلى الله و آله و سلم فرموده است: هر که کار زشتى را فاش کند چون کسى است که آن را انجام داده، و هر که مؤمنى را به چیزى سرزنش کند نمیرد تا مرتکب آن شود.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:59
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⚠️ کمین دشمن در براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران
🖊 محمد محمدی نيا
💢 ناآرامیهای دی 96 هنوز از یادها نرفته است. درباره طراحی، سرمایهگذاری، سازماندهی و پادویی میدانی آن اینجا سخنی گفته نمیشود. دغدغه نگارنده پاسخ به پرسش دیگری است. چه بستری در داخل کشور وجود دارد که جرقه اعتراضها را شعله ور میکند؟ آیا کارنامه عملی جمهوری اسلامی، توانسته است میزان رضایتمندی مردم را با میزان ایمان و وفاداریشان به نظام اسلامی هماهنگ سازد؟
💢 حوادث دی 96 ، بهسان رویدادهای مشابه در گذشته، یک بار دیگر، نشان داد که دشمن میتواند از درون، ناکارآمدی بخشهایی از جمهوری اسلامی و سپس براندازی را کلید بزند؛ اگرچه تا امروز تیر او به خاک خورده است. اما نباید انتظار داشت که بدون ترمیم این نابسامانیها، تا ابد دشمن ناکام بماند. او به این روزنه امید بسته است. امیدش نیز نامعقول نیست.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#فتنه
#اغتشاشات_دی_96
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
⁉️ کدام گزینه را انتخاب میکنید
✒️فاطمه کمالی مهد
💢 امروزه عدهای فقط دين دارند، عدهای فقط دنيا دارند، عدهای نه دين دارند و نه دنيا عدهای هم دين دارند و هم دنيا. خيلی دنبال مصاديق اين تقسيمها نباشيد كه دارند يا ندارند؛ اما فرض كنيد يك دشمن خانوادگی داريد؛ دشمنی سرسخت كه میخواهد به هر نحو ممكن موقعيت شغلی و اجتماعی شما را از بين ببرد و شايد خودش تصاحب كند، شايد هم نه. مهم از بين رفتن هرگونه موقعيت شماست.
⭕️ دشمن عزيز! میخواهيد كه فلان خانواده مصداق كدام يك از گزينهها باشند؟ اصلاً فكر نمیخواهد. بدون بروبرگرد گزينه (3) مورد نظر اوست. امام باقر (ع) فرمودند: كاهلی و سستی، به دين و دنيا زيان میرساند.
💢 حالا به نظر بعضیها(!) اينکه ما دچار وهميم كه میگوييم استعمار میخواهد تنبلی را در بين ما رواج دهد، مهم نيست. مهم اين است كه خودمان باور داشته باشيم و نخواهيم كه آنها بخواهند، چون خواستن توانستن است.
📄نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
#دشمن_شناسی
#استعمار
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
📣 دليل عقلی اثبات ولايت فقيه
🖊 ابوالقاسم عاشوری
✅ برهان عقلی بر ضرورت ولايت فقيه در عصر غيبت، نظير برهان بر نبوت و امامت است؛ زيرا آنچه که اثباتکننده نبوت عامه است، يکی نياز بشری به قوانين الهی است و ديگر نياز به وجود فردی است که به دليل مسانخت و همجنسی با انسانها، ضمن اسوه بودن توان تدبير و اجرای همه قوانين الهی را داشته باشد.
✳️ اثبات امامت عامه نيز با همان دو اصل، يعنی احتياج انسان به قوانين الهی و نياز به رهبری اجتماعی است، زيرا هر چند که با رحلت پيامبر اسلام تشريع قوانين الهی به اتمام میرسد، ليکن بسياری از عمومات و اطلاقات، تخصيص و يا تقييد يافته و علم به آنها در نزد کسی است که به منزله جان نبی در ارتباط باطنی با نبی اکرم میباشد.
✅از اين رو بعد از رحلت پيامبر نياز به شخصی است که هم آگاه به قوانين اسلامی باشد و هم عهدهدار ولايت و سرپرستی اجتماع باشد، اما در زمان غيبت بعد از آن که بيان مقيّدات و مخصّصات شريعت نبوی به حد نصاب رسيد، ديگر کمبودی در بخش قوانين احساس نمیشود، ليکن اين مقدار، جوامع انسانی را از انسان قانونشناس و امينی که عهدهدار سرپرستی و اجرای قوانين باشد، بینياز نمیکند.
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_2
#ولایت_فقیه
#غیبت_امام_زمان
#حکومت_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
✅ لا تستبطئوا الرّزق فإنّه لم يكن عبد ليموت حتّى يبلغه آخر رزق هو له، فاتّقوا اللَّه و أجملوا في الطّلب: أخذ الحلال و ترك الحرام.
✅ مپنداريد كه روزى تان دير مى رسد كه هيچ بندهاى نميرد تا آخرين بهره روزى او برسد، از خدا بترسيد و در طلب ملايمت كنيد(ملايمت در طلب) گرفتن حلال و رها كردن حرام است.
📚 نهج الفصاحه، 2447
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⚠️ مدرنیزاسیون وابسته پهلوی
✒️ محمد محمدی نيا
🔴 مشاوران ارشد دولت کنونی، بحران «منابع آب، مسائل زیست محیطی، صندوق بازنشستگی، بودجه دولت، نظام بانکی و بیکاری » را شش ابرچالش اقتصاد امروز ایران میدانند.
🔵 برخی منتقدان، معضلاتی چون «رشد کم و پرنوسان اقتصادی، وابستگی شدید اقتصاد به نفت، کاهش کیفیت خدمات دولتی، ر کود تورمی و در پی آن، کاهش قدرت خرید خانوار» را در اولویت بالاتر قرار میدهند. شعار دو سال 1396 و 1397 از سوی رهبری نیز نشان میدهد، علتالعلل نابسامانیهای کنونی به مساله «تولید» برمیگردد.
🔴 به نظر میرسد مسیر طی شده در این چهل سال، تا آن جایی که به ناکارآمدیها مربوط است، بخشی در جهت همان سیاستهای دوران پهلوی و بخشی نتیجه تصمیمهای نادرست اقتصادی پس از انقلاب است. مدرنیزاسیون وابسته پهلوی ابرچالشهای اقتصادی را پیریخت.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#اقتصاد_غربی
#دولت_تدبیر_و_امید
#دلواپسان_انقلابی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
🏛 فرهنگ ليبرال _ دمكراسی
✒️ حسن ابراهيم زاده
⚫️ ويژگی بازكردن آغوش به روی بيگانگان و دست رد زدن بر سينه دوستان، حديث تلخ آنانی شد كه عزت را نزد دشمنان و پيشرفت و توسعه و تحول را در دامان فرهنگ و اقتصاد و سياست غرب جستوجو كردند؛ تيم تابستانی سال 1368 در سال 1376 باز گشتند: «معين»، « عبدالله نوری» و تيم اقتصادی دولت سازندگی مشغول به كار شدند و نزديكترين فرد از نظر فكری به جای خاتمی در وزارت ارشاد نشست.
⚪️ فعاليتهای پيدا و پنهان برای حاكم كردن فرهنگ ليبرال _ دمكراسی با شعار تساهل و تسامح آغاز شد؛ به نام «توهم توطئه»، «گفت و گو»، «انتقادپذيری» و «آزاد انديشی»، تمام پدافندها از نقاط كليدی و حساس نظام برداشته شد تا چتر بازان دشمن، بدون هيچ مانعی فرود آينده.
⚫️ جالب اينجاست كه وقاحت دشمن تا بدانجا رسيد كه برخی از اين چتر بازان، بدون عوض كردن لباس غير خودی و با همان يونيفرم دشمن، آزادانه در مراكز دولتی حضور پيداكردند و به پيشينه نفرت بار خود نيز میباليدند.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_4
#غرب_زدگی
#فرهنگی_لیبرال
#دولت_اصلاحات
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
✅ إنّ المقسطين عند اللَّه يوم القيامة على منابر من نور عن يمين الرّحمن و كلتا يديه يمين، الّذين يعدلون في حكمهم و أهليهم و ما ولّوا.
✅ دادگران روز رستاخيز در پيشگاه خدا بر منبرهاى نورند كه طرف راست وى جاى دارند و هر دو دست خدا راست است دادگران كسانى هستند كه در حكم خود و در باره كسان و زير دستان خود بداد رفتار ميكند.
📚 نهج الفصاحه، 829
#حدیث
🆔 @farhang_puya
♻️ فقط زینش رو عوض کردند
✒️ فاطمه سادات حسنی
💢 از جمله عناوين و القابی که وهابيان بر خود گذاشتهاند و به آن افتخار میکنند، سلفيه است. به اعتقاد سلفيان، بهترين عصر، عصر سلف صالح است؛ عصری که به پيامبر اسلام(ص) و زمان نزول وحی نزديکتر است و چون مسلمين صدر اسلام سنت پيامبر(ص) و قرآن کريم را بهتر درک میکردند، فهم آنان حجت است.
⭕️ اخيرا مشاهده میشود که وهابيان از اطلاق عنوان وهابی به خود پرهيز میکنند و در صدد تعويض آن با عنوان سلفيه بر آمدهاند. حقيقت اين است كه بين وهابيان و سلفيان فاصله زيادی است؛ زيرا سلفیها به رغم داشتن تفکرات خشک و متحجرانه از دين به اقدامات تخريبی دست نمیزدند.
💢 این در حالی كه محمد بن عبدالوهاب و پيروان او در عصر حاضر دارای همان تفکرات خشک و بیروح به اضافه رشتههای استعماری هستند که دست به اقدامات تخريبی هم ميزنند و هر کسی با هر تفکر ديگر را کافر و مشرک و ريختن را حلال و فضيلت میدانند و اقرار میکنند که ما با يهود و کفار میتوانيم کنار بياييم ولی با مسلمانی که دارای تفکرات ما نباشد نمیتوانيم! در واقع اين گروه مشابه گروه خوارج در زمان امام علی(ع) با همان روح خشونتگری هستند.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_7
#وهابیت
#اسلام_هراسی
#خشک_مذهب
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025
💠 حضرت علی عليه السلام:
✅ قَدْ لَعَمْرِي يَهْلِكُ فِي لَهَبِ الْفِتْنَةِ الْمُؤْمِنُ وَ يَسْلَمُ فِيهَا غَيْرُ الْمُسْلِمِ.
✅ به تحقيق به جان خودم سوگند كه در شعله فتنه، مؤمن هلاك شود، و غير مسلمان در آن سالم ماند.
📚 غررالحکم، 10674
#حدیث
🆔 @farhang_puya
❓ هدف ارزشمند نظام ارزشی یک جامعه چیست
🎙 علامه مصباح یزدی
🔴 چهل سال پیش در این کشور انقلاب کردیم و نظام جمهوری اسلامی در این کشور برقرار شد. آیا این نظام کارآمد بوده است یا خیر؟ ابتدا باید ببینیم هدف ما از تشکیل این نظام چه بوده است. البته آنچه در جامعه واقعیت دارد این است که نه همه افراد خواستار لذایذ محض مادی و حیوانی دنیا هستند، و نه همه مانند انبیاء، اولیاء، سلمانها و ابوذرها، خالص هستند.
🔵 تعلقات به دنیا تفاوت میکند؛ نه لباس، نه پست، و نه سوابق و محیط زندگی اعم از شهری، استانی، بخشی و روستایی تعیین کننده نیست؛ هیچ کدام از اینها دخالت ندارد؛ انسانها با هم فرق میکنند و این به معرفت و ایمان آنها بستگی دارد و اینکه انسان و هستی را چگونه میشناسند، چه هدفی را ارزشمند میدانند و نظام ارزشی آنها چیست؟
🔴 بر این اساس با هم تفاوت دارند و همه جور انسانی نیز داریم. برای جامعه ما که مرکب از افراد گوناگون با بینشهای مختلف و درجات متفاوت از معرفت و ایمان است، کارآمدی نظام چه معنایی دارد؟ اگر بگوییم کارآمدی نظام فقط این است که اهداف معنوی و ابدی را تأمین کند ولو لازمه آن این باشد که انسان در صحرای کربلا شهید، بدن او قطعه قطعه و زیر پای اسبها له شود چند نفر از اینگونه افراد در جامعه سراغ دارید؟
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#علامه_مصباح_یزدی
#نظام_کار_آمد
#عاشورا
#جامعه_شناسی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy025