📌 تفاوت خودباوری علمی در قبل از انقلاب و بعد از انقلاب
🔹 قبل از انقلاب، تکیهی علم و فناوری کشور به طور کامل به غرب بود. بعضی از قطعات هواپیماهای نظامی ما را که خراب شده بود، سائیده شده بود، بنا بود اصلاح شود، اجازه نمیدادند مهندسین داخلی نیروی هوایی این قطعه را باز کنند، ببینند چی هست، چه برسد به این که به فکر درست کردنش بیفتند.
🔹بعد از انقلاب، خودباوری علمی و اعتماد به نفس ملی به وجود آمد؛ حضور این همه دانشمند دانشمندان برجسته و بزرگ در رشتههای مختلف مشاهده شد. امروز ما دانشمندانی در داخل کشور داریم که در سطح جهان، شبیه آنها و نظیر آنها قابل شمارشند؛ تعداد معدودی هستند. دانشمندان ما پیش رفتن و غالبا هم جوان هستند.
✍ فائزه افلاطونی
#انقلاب_اسلامی
#استقلال_علمی
#شماره۳۷
🆔 @farhang_puya
📌 پیشرفتهای علمی، ریشه در یک تغییر اساسی است
🎙رهبر معظم انقلاب:
🔹این پیشرفتهای علمی و این توفیقاتی که تا امروز در محیط علمی کشور اتفاق افتاده است، به برکت انقلاب اسلامی است؛ این به برکت اسلام است؛ به برکت انقلاب است.
🔸 اگر عامل فعال و پیش برندهی انقلاب و اعتقاد دینی نمیتوانست اوضاع کشور را به طور عموم و از جمله در مسئلهی علم تحت تأثیر قرار دهد، یقینا شعاع نفوذ قدرتهای سلطهگر اجازه نمیداد یک کشوری مثل ایران که آنها چشم طمع به آن دوختهاند، بتواند.
🔹 این انقلابی که در ایران اتفاق افتاد تغییراتی را به وجود آورد که از لحاظ عمق و ژرفا، تغییرات مهمی است؛ تغییرات اساسی است. بر اساس این تغییرات است که میشود جامعه را پیش برد و تغییرات گستردهای به وجود آورد.
🏷 تهیه و گردآورنده: فائزه افلاطونی
#انقلاب_اسلامی
#شماره۳۷
🆔 @farhang_puya
✍ امام على عليه السلام :
با اندرزهاست که پرده غفلت کنار می رود
📚 غررالحكم؛ حدیث ۴۱۹۱
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💢 نماد، نماینده مکتب فکری است
🔸 استفاده از نمادها و تصاویر ویژه با هدف ایجاد ارتباط مؤثر با مخاطب از دیر باز مورد توجه انسانها قرار داشته است. در واقع یکی از روشهای انتقال مفاهیم و ارزشها در طول تاریخ، استفاده از نمادها بوده است.
🔸نماد در حقیقت نوعی علامت واجده است که به عنوان ابزاری برای ایجاد ارتباط استفاده میشود. از آنجا که نمادها متناسب با مؤلفههای فکری ویژهای طراحی میگردند، مطالعه پیرامون چند و
چون آنها تأثیر فراوانی در ردیابی حوزه نفوذ مکاتب فکری، سیاسی و.... خواهد داشت.
✍ علیرضا دهشیری
#فرهنگ
#شماره۲۰
🆔 @farhang_puya
⁉️ چرا در امتحانها، سمت خداوند نرویم؟
🎙 آیت الله جوادی آملی:
🔸مستحضرید هر حادثهای که برای ما پیش بیاید، امتحان الهی است؛ مثل کنکورها در این دانشگاهها و حوزهها؛ گاهی امتحان سالانه است. گاهی نیمسال است. گاهی امتحان در کلاس هست. در بخشی از آیات قرآن کریم فرمود: گرچه انسان در معرض آزمون هست؛ ولی آن امتحان های مهم سالی یکی دو بار است: «یفْتَنُونَ في كل عام مَرَّةً أَوْ مَرَّتَينِ»
🔹 «إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصاد؛ آن شیطان در کمین است که پای ما را بگیرد الْأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَک الْمُسْتَقِيمَ» خیلی فرق است؛ اگر خدا مرتب در کمین است که ما نیفتیم و اگر شیطان مرتب در کمین است که ما را بیاندازد، [پس قطعا] خدا پیروز است؛ چرا ما آن طرف نرویم؟ هم «إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ» است، هم «الأَقْعُدَنَ لَهُمْ صِراطَ الْمُسْتَقِيمَ» است.
🔖 گردآوری و تنظیم علی اکبر عالمیان
#اخلاق
#شماره۴۳
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 با لباس پیغمبر بازی نکنید!!
🎙 علامه حسنزاده آملی:
🔹 آقایان با لباس پیغمبر بازی نکنید. این لباس تکلیف است ما باید حرف زدنمان، قدمزدنمان، نگاهمان، قلم ما، ادب ما، یکپارچه نور باشد، چون ما سر مشق مردم هستیم.
#نفوذ
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
✍ پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
از نشانههاى شقاوتاند: خشكى چشم، قساوت قلب، آزمندى شديد در طلب دنيا، و ادامه دادن به گناه
📚الكافی جلد۲، صفحه۲۹۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💢 تواناییهای رسانه جمعی در مسیر فرهنگسازی
🔹 سینما میتواند از طریق اقناع، هدایت و مدیریت تصاویر ذهنی مخاطبان خود، به اهداف خود دست یابد؛ و نیز در جهت دادن و سمت و سو بخشیدن به افکار مخاطبانش، در مسیر دلخواه تهیهکنندگان یا سیاستمدارانی که بر تولید فیلمها نظارت دارند نیز عمل کند و بستر کارآمدی و یا ناکارآمدی جامعه و نظامی را فراهم سازد.
🔸 برای فهم سینما به عنوان یکی از عناصر فرهنگی در ایران و نقش آن در خودباوری و تعالی جامعه و حرکت دادن مردم به پایهگذاری نظامی کارآمد، باید به فهم عناصر و ویژگیهای آن در چارچوب تغییر و تحولات فرهنگی ایران در قبل و پس از انقلاب پرداخت.
🔸 تاثیرات رسانههای جمعی بر اجتماع به تغییراتی وابسته اســت کـه انسانهای سازنده، ادارهکننده و پخشکنندهی برنامهها، آگاهانه یا ناآگاهانه، به جامعه عرضه میدارند. آگاهیهای اجتماعی در یک جامعه وقتی به صورت فرهنگی عمومی در میآید که دائما از طریق رسانههای
جمعی و جوامع مختلف مطرح شده و به بررسی و کنکاش رسد.
🖊 طاهره زاهدی
#سینما
#هنر
#شماره۳۷
🆔 @farhang_puya
📌 انسان اصولگرای الهی
🔸 انسان موجودی تکامل گراست و حرکت خود را در مسیر تکامل، بر اساس پیشفرضها و اصولی استوار میکند و این اصول در انتخاب راه و رسیدن او به مقصود مؤثر است. زمانی که انسان به اصولی معتقد باشد و کلیه اعمال و رفتار خود را بر اساس آن اصول انجام بدهد، و آنها را پایه و اساس حرکت خود بداند، به او اصول گرا گفته میشود.
🔹 این اصول برگرفته از آموزهها و اندیشههایی است که انسان کسب میکند. وقتی انسان راه حق را بشناسد و آموزه های خود را از پیامبر و اولیای الهی دریافت کند و اندیشه خود را بر اساس آن پایهگذاری کند، قطعاً اصولی که برای اعمال خود در این دنیا به آنها پایبند میشود اصولی الهی خواهد بود.
🔹 هر چه [ انسان ] در اعتقادات و دستیابی به آموزههای الهی بیشتر تلاش کند و تعالیم نابتری از این آموزهها را فرا گیرد، پایههای محکمی برای حرکت تکاملی خود ایجاد کرده و به اصول مستحکم تری دست میباید و در تمامی برنامهها و اعمال فرد اعم از فردی و اجتماعی آن اصول را به کار میگیرد.
✍ محمد امیری
#معارف
#اصول_گرایی
#شماره۱۲
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 انسان اصولگرای الهی 🔸 انسان موجودی تکامل گراست و حرکت خود را در مسیر تکامل، بر اساس پیشفرضها و
🖇 جامعه اصولگرا
🔹 در جامعه ایران که جامعهای متشکل از اکثریت مسلمان است، قطعاً آحاد جامعه مسلمان به دین مبین اسلام اعتقاد دارند و به تعالیم آشنا و پایبند میباشند.
🔸 در صورتی که در جامعه افراد سعی بر اجرایی و پیادهسازی احکام دین داشته باشند و در انجام وظایف اجتماعی خود بر اساس اصول دینی اسلام تلاش کنند، به دلیل اینکه افراد بر اساس اصول مشخص به یکدیگر تعامل داشتهاند، این جامعه اصولگرا نامیده می شود.
🔹 بنابراین اصولگرایی یعنی تعامل افراد بر اساس یکسری معیارها و ارزشهایی که جامعه به آن پایبند میباشد.
✍ محمد امیری
#جامعه
#شماره۱۲
🆔 @farhang_puya
هدایت شده از دفتر ارتباطات فرهنگی
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی ویژهبرنامه به مناسبت سالگرد ارتحال علامه طباطبایی برگزار میکند
🌹 سیری در دیدگاههای اندیشهای و سیاسی علامه طباطبایی ره و پاسخ به شبهات پیرامون آن
📋 چهارشنبه 1402/8/24 از ساعت 18:30
🗂 موضوع:
🔴 نگاهی بر حیات فکری و سیاسی علامه طباطبایی
💡 کارشناس: حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی امیدی؛
استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
📡 رسانه شوید
🔶 نشانیهای ورود به جلسه👇
🌐 https://tekye.net/tekye/live/3856
جدیدباترافیکرایگان👆
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🌐 https://www.aparat.com/dpfqom/live
📢 همچنین میتوانید این برنامه را از طریق برنامه «باد صبا» بخش «هیئات مذهبی»، «پخش زنده هیئات شاخص کشور»، «دفتر ارتباطات فرهنگ» از روی گوشیهای تلفن همراه، نیز ملاحظه فرمایید.
🆔 @difqom
https://eitaa.com/difqom
✍ امام على عليه السلام:
هيچ چيز مانند خودپسندى به خوبيها زيان نمىرساند.
📚 غررالحكم حدیث۹۴۷۲
#حدیث
🆔 @farhang_puya