🖇 پیچیدگی شناخت تکلیف
🔹 تکلیفگرایی یعنی این که هر فرد یا جمعی خود را مکلف به انجام تکالیف و وظایفش بداند. این تعریف در ظاهر خیلی ساده به نظر میرسد ولی پیچیدگیهای زیادی دارد. اولین پیچیدگی در شناخت تکلیف و دومین آن در ابعاد و حواشی آن است.
🔸 شناخت تکلیف گاهی از انجام خود تکلیف دشوارتر است؛ چرا که هم به سلامت نفس نیاز دارد و هم به قوه فرقان و هم بصیرت. نفسی که غوطهور در نفسانیات باشد نمیتواند جز از دریچه نفسانیت به مسائل بنگرد و چنین نگاهی ثمرهای جز خدمت به نفس ندارد.
🔹 بعد از سلامت نفس، داشتن قوه فرقان از ملزومات شناخت تکلیف است. قوه فرقان در نتیجه ایمان و عمل صالح و شناخت صحیح دین برای مؤمن حاصل میشود و مؤمنین با استفاده از آن میتوانند خوب و بد را طبق موازین دینی و الهی از هم تشخیص دهند.
📝 هادی مجیدی
#شماره۲۸
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
💠 ملیگرایی در اندیشه امام
🔹 ملیگرایی یک ایدئولوژی مبتنی بر غریزه حیوانی انسانهاست که افق فکری انسان را محدود و او را به سرزمین خاص محدود میکند و از این لحاظ باعث شکلگیری نژادپرستی استعمار و استثمار جوامع میگردد. امام با آگاهی کامل از این مضامین به نقد و بررسی مفهوم ملیگرایی میپرداخت.
🔸 ایشان، ملت به معنای مدرن و غربی آن را با ویژگیهای خاص میپذیرد؛ بدین گونه که ملت را در سایه اسلام و ارزشهای دینی تعریف میکند. از دیدگاه ایشان، ملت به معنی نوین تا آنجا معتبر است که مقابل اسلام قرار نگیرد.
🔹از دید امام، تقابل دو ملت و دو نژاد است که از آن میتوان به «تضاد نژادها» تعبیر نمود: «این ملیگرایی به این معناست که هر کشوری، هر زبانی، بخواهد مقابل کشور دیگر و زبان دیگر بایستد؛ این آن امری است که اساس و دعوت پیغمبرها را به هم میزند».
📝 هادی مجیدی
#شماره۲۸
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💠 «تکلیف» در فقه و اصول و فلسفه و کلام و عرفان
🔹 در علوم اسلامی به تکلیف از دو منظر توجه شده است: نخست از منظر فقهی و به تبع آن اصولی که در آن به ماهیت تکلیف و شرایط آن با توجه به وجه عملی موضوع توجه میشود.
🔸 دوم از منظر کلامی که در آن به موضوعات مذکور به صورت نظری و انتزاعیتــر توجه میگردد و در آن از موضوعاتی چون غرض از تکلیف و راه شناخت تکلیف و اولین تکلیف آدمی نیز بحث میشود.
🔹 افزون بر این دو حوزه گاهی بعضی فلاسفه مسلمان در مباحث مربوط به الاهیات و نیز برخی عارفان از جهت رابطه تکلیف با معرفت به مسأله تکلیف توجه کرده و درباره آن نظر دادهاند. واژه تکلیف در قرآن به کار نرفته، اما از مشتقات این مصدر هفت بار در قرآن استفاده شده است.
🖊 هادی مجیدی
#شماره۲۸
#معارف
🆔 @farhang_puya
هدایت شده از دفتر ارتباطات فرهنگی
📣 آدرس حضوری و مجازی همایش خادم جمهور
🟢 با عرض سلام و احترام
📋 بدینوسیله به اطلاع میرساند: همایش خادم جمهور از منظر شاگرد شایسته امام(ره) در مجتمع شهدای سرچشمه تهران برگزار میشود و از عصر14و تا ظهر 15خرداد پذیرای شما عزیزان میباشیم
🎙سخنرانان:
🔸آیت الله رجبی ریاست دفتر ارتباطات فرهنگی
🔸حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان
🔸حجتالاسلام دکتر مجتبی مصباح
🔸جناب آقای دکتر سعدالله زارعی
🔸جناب آقای حاجحسین شریعتمداری
🔸حجتالاسلام دکتر احمدحسین شریفی
📪 آدرس حضوری همایش: تهران،بهارستان،خ. امیرکبیر،خ. صیرفی پور، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (مجموعه فرهنگی سرچشمه)
📡 آدرس مجازی:
🌐 https://tekye.net/tekye/live/3856👈
جدیدباترافیکرایگان👆
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
https://www.aparat.com/dpfqom/live
🌐 https://web.rubika.ir/#c=c0B2xs30daaa5d0480cc739eb3cec3e3
📣 اخبار همایش را در کانال ذیل یپگیری کنید:
B2n.ir/r12933
🆔 https://eitaa.com/difqom
17.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لحظاتی از برخی دیدارها و گفتوگوهای شهید رئیسی با رهبر انقلاب
🆔 @farhang_puya
🖇 کثرت فریاد اما وحدت آرمان
🔹 انقلابهای منطقه با برهه بیداری اسلامی ایران در سالهای مبارزه با طاغوت پهلوی، از اشتراک مؤلفههای کلیدی گفتمان اسلامی حکایت میکند. اهداف و مواضعی مشترک که در فریادهایی همانند برخاسته از حنجره دو نسل و دو نژاد متفاوت متبلور است.
🔸 شعارهایی مشترک، پلاکاردهایی با متنهای مشترک و اقداماتی همانند؛ مثل شکستن حکومت نظامی شبانه با فریاد الله اکبر از پشت بامها در بحرین. شعارها و آرمانهایی که قراردادی و وضعی نیستند، بلکه از متن اعتقادات و آرمانهای فطری و الهی اسلام برخاستهاند و در قالب چند کلمه مختصر و آهنگی هماهنگ با خواستهای درونی در هر برهه انقلابی تاریخ، فریاد
زده میشوند.
🔸 دادن شعار «الله اکبر» و «لا اله الا الله» در اعتراضات مردم تونس بحرين، مصر، لیبی و دیگر کشورهای در حال قیام؛ خود گویای اهداف ملتی است که برای سرزمین و آیندهشان به دنبال رهایی از سرسپردگی غیر خدا هستند.
🖊 طیبه محمدی
#شماره۲۱
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🖇 زمینهسازی در قرن نوزدهم برای معنویت نظم نوین جهانیِ قرن بیستم
🔹 یکی از روشهای همراه کردن انسانهای معنوی با فرهنگ غالب جبهه استکبار، تولید معنویتهای بیخطر برای آنان است. به عبارت دیگر، تغییر و تحول در
یک معنویت کهن، بسیار سختتر از تولید معنویت جدید با استانداردهای غربی است.
🔸 بشر قرن بیست و یکم بسیار بیشتر از بشر قرن بیستم و نوزدهم نیازمند معنویت شده است و به شکلی سیریناپذیر به دنبال گمشده خود میگردد. هر چقدر انسان غربی در قرن گذشته مدهوش جادوی توسعه و جهشهای صنعتی و علمی شده بود، اکنون فارغ از جادوگری ماشین مدرنیته به دنبال رفع نیاز فردی و فطری خود است؛ چرا که پاسخ پرسشها و آغوش گرم آرامش را نه در کار و درآمد و ثروت یافته، نه در مصرف
و سرگرمی.
🔹 بسته زندگی مدرن برای انسانهای ترازش معنویت نیز پیشبینی کرده است؛ اما نه عرفان و معرفتی که انسان را وادار به تفکر پیرامون خود کند. عرفان و معرفتی که آدمی را وادار کند اطراف خود را ببیند و وقایع و اعمال را ارزشگذاری کند و به یک سری از آموزههای نیک و بد برسد، مطابق میل غرب نیست.
🖊 علیرضا فرهادی
#استکبار_ستیزی
#شماره۲۴
🆔 @farhang_puya
🖇 برخی از مؤلفههای اسلامی بودن انقلاب ایران
🔹 انقلاب سال ۵۷ ایران انقلابی اسلامی بود و این را به راحتی میتوان از شعارهای مردم و اظهارات رهبران آن فهمید. خاستگاه انقلاب مساجد بود و راهپیماییهای بزرگ مردمی عمدتا در مناسبتهای مذهبی برگزار میگردید. قانون اساسی ایران پس از انقلاب نیز بر اسلامیت آن تأکید دارد؛ اصول متعددی از قانون اساسی شاهد بر این ادعا است.
🔸 به عنوان مثال در نخستین اصل قانون اساسی آمده است: «حکومت ایران جمهوری اسلامی است که ملت ایران بر اساس اعتقاد دیرینهاش به حکومت حق و عدل قرآن، انقلاب اسلامی پیروزمند خود به رهبری مرجع عالیقدر تقلید آیت الله العظمی امام خمینی، در همه پرسی دهم و یازدهم فروردین ماه یکهزار و سیصد و پنجاه و هشت هجری شمسی برابر با اول جمادی الاولی سال یکهزار و سیصد و نود و نه هجری قمری با اکثریت ۹۸/۲ کلیه کسانی که حق رأی داشتند به آن رأی مثبت داد.»
📝 محمد رضا فلاح
#شماره۲۱
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🖇 فقر مبانی تئوریک در بیداری اسلامی برخی جوامع عربی
🔹 امام خمینی سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی؛ یعنی زمانی که در نجف اقامت داشتند، نظریه ولایت فقیه را مطرح کردند و شاگردان ایشان نیز با فهم نکات کلیدی این نظریه به تأمل دربارهٔ آن پرداختند و آن را بسط داده و به نیروهای انقلابی نیز انتقال دادند.
🔸 همین تلاشهای فکری سبب شد که اندکی پس از پیروزی انقلاب، این نظریه شکل قانونی به خود گرفت و در قالب یک اصل در ضمن اصول قانون اساسی جای پای خود را در نظام سیاسی ایران محکم کرد.
🔸 اما بررسی انقلابهای مردمی در کشورهای عربی نشان میدهد که مردم این کشورها میدانند که چه نمیخواهند و در ضمن خواستههایی مانند آزادی و عدالت را مطرح میکنند که کاملا مبهم است و چون ابهام دارد میتواند در کشاکش بحثها و اظهار نظرها، چیزی به نام عدالت و آزادی به مردم تحویل داده شود که با شرایط بومی و ریشهها و هویت فرهنگی مردم همخوانی ندارد و حتی در تضاد است.
📝 محمدرضا فلاح
#انقلاب_اسلامی
#شماره۲۱
🆔 @farhang_puya
❕ شخصی را میبینی که دل تار دارد و سخنور است اما شخص دیگری توان سخن ندارد و دلش چون چراغ میدرخشد
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🖇 مجتهد نباید متحجر باشد!
🔹 مجتهد باید به مسائل زمان خود احاطه داشته باشد. برای مردم و جوانان و حتی عوام هم قابل قبول نیست که مرجع و مجتهدش بگوید من در مسائل سیاسی اظهار نظر نمیکنم. آشنایی به روش برخورد با حیلهها و تزویرهای فرهنگ حاکم بر جهان، داشتن بصیرت و دید اقتصادی، اطلاع از کیفیت برخورد با اقتصاد حاکم بر جهان [واجب است].
🔸 شناخت سیاستها و حتی سیاسیون و فرمولهای دیکته شده آنان و درک موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایهداری و کمونیزم که در حقیقت استراتژی حکومت بر جهان را ترسیم میکنند، از ویژگیهای یک مجتهد جامع است. یک مجتهد باید زیرکی و هوش و فراست هدایت یک جامعه بزرگ اسلامی و حتی غیر اسلامی را داشته باشد.
🔸 علاوه بر خلوص و تقوا و زهدی که در خور شأن مجتهد است، واقعاً مدیر و مدبر باشد؛ حکومت در نظر مجتهد واقعی فلسفه عملی تمامی فقه در تمامی زوایای زندگی بشریت است. حکومت نشاندهنده جنبه عملی فقه در برخورد با تمامی معضلات اجتماعی و سیاسی و نظامی و فرهنگی است؛ فقه، تئوری واقعی و کامل اداره انسان از گهواره تاگور است.
📝 حضرت امام خمینی(ره)
#شماره۲۸
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
💠 حتی اگر تنها بمانم...
🔹 هنگام نماز مغرب و عشا به منزل امام رفتم، میخواستم با ایشان مذاکره کنم. امام آماده نماز بود. وقتی منظورم را فهمید، اندکی نماز را تأخیر انداخت؛ به عرض رساندم: آقا! طبق برداشتی که من کردهام از این به بعد شما در مبارزات خود یاوران کمتری خواهید داشت.
🔸امام فرمود: به خدا قسم اگر تمام جن و انس پشت به پشت هم بدهند و در مقابل من بایستند، چون من این راه را حق یافتهام، از پای نخواهم نشست.»
🖊 شهید آیت الله سعیدی
#شماره۲۸
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya