❌ حذف اقتصاد نئولیبرال
💢 مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را مطرح میکنند؛ زیرا اقتصاد مقاومتی تنها راهحل بازطراحی اقتصاد ما است و ساخت اقتصادی را عوض میکند. ایشان با این طرح میخواهند مرکز ثقل اقتصاد را به درون ببرند و سلطه اجانب را قطع کنند. در واقع، اقتصاد مقاومتی اتوبان نفوذی را که با نسخههای اقتصاد نئولیبرال برای ورود دشمن ایجاد شده است، مسدود میکند.
📝 علیرضا دهشیری| #شماره_31
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
❌ تضعیف رهبری هدف دشمنان
💢 دشمنان به خوبی دریافتهاند که راه نفوذ در جامعه ایمانی، از گذر تضعیف رهبر این جامعه میگذرد؛ چراکه بزرگترین مانع نفوذ دشمنان، رهبر جامعه و هدایتهای دشمنشکنانه او است. طبق آیات گوناگون قرآن، دشمنان از راههای گوناگون به تضعیف رهبر جامعه میپردازند؛ یا اینکه او را تهدید میکنند: «و قالالذین کفروا لرسلهم لنخرجنکم من ارضنا او لتعودن فی ملتنا قاوحی الیهم ربهم لنهلکن الظالمین» « کسانیکه کافر شدند به پیامبران خود گفتند ما قطعا شما را از سرزمین خود اخراج خواهیم کرد، مگر اینکه به آیینمان بازگردید، در این حال پروردگارشان به آنها وحی فرستاد که من ظالمان را هلاک میکنم» سوره ابراهیم/آیه13
📝 علیاکبر عالمیان| #شماره_31
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 جنگها و تهدیدها را میتوان به دو شاخه اصلی تقسیم کرد: جنگ سخت (Hard War) یا تهدید سخت (Hard treat
↙️ برخی بیست تفاوت اساسی میان جنگ نرم و جنگ سخت شمردهاند. در این نوشتار تنها چند نمونه از تفاوتهای میان دو جنگ بهگونهای گذرا اشاره میشود (قسمت دوم) :
5️⃣ پیروزی در جنگ نرم، پیروزی ماندگارتری در مقایسه با پیروزی در جنگ سخت است؛ چرا که پس از پیروزی در جنگ سخت، گروههای مقاومت مردمی و ارتشهای آزادیبخش برای آزادسازی کشور شکل میگیرد، در حالیکه در جنگ نرم این خود شهروندان هستند که دشمن را به خانه خویش دعوت میکنند و بهطور طبیعی مقاومتی نیز شکل نخواهد گرفت.
6️⃣ اگر گروههای مقاومت در کشوری که در جنگ سخت شکست خورده است نتوانند به پیروزی دست یابند، شیوه جنگ را عوض میکنند؛ در حالیکه در جنگ نرم اصلا تفکر مقاومت شکل نمیگیرد. برای مثال در کشور آلمان و ژاپن پس از شکست در جنگجهانی دوم، وارد جنگ اقتصادی با آن کشورهای فاتح شدند و خود را پس از چندسال دومین و سومین اقتصاد برتر جهان نامیدند؛ در حالیکه کشور شکستخورده در جنگ نرم دارای روحیه خودباختگی و انفعال فرهنگی سیاسی و اقتصادی در برابر کشور فاتح است.
7️⃣ شلیک اولین گلوله در جنگ سخت همه را هوشیار میکند در حالیکه جنگ نرم نامحسوس و بیسروصداست و گاهی دشمن تا درون خانهها آمده است اما هنوز اهالی خانه در خواب هستند.
✂️ برشی از یادداشت حسین مرکزیمقدم در نشریه فرهنگپویا #شماره_29
#جامعه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🕋 فدائیان اسلام (قسمت دوم) 🔘 نواب صفوی به دنبال مجموعه فعالیتهای فرهنگی به این نتیجه رسیده بود که
🕋 فدائیان اسلام (قسمت سوم)
💢 سید مجتبی نواب صفوی پس از عمری هرچند کوتاه مبارزه در راه احیای شعائر دینی و مبارزه با دیکتاتوری پهلوی دوم عاقبت به همراه جمعی از یارانش در ۲۷ دی ماه ۱۳۳۴ توسط دژخیمان رژیم شاهنشاهی به شهادت رسید. تعبیر شهید نواب این است که ابتدا نام جمعیت "فدائیان اسلام" جمعیت "مبارزه با بی دینی" بود ولی بعدها به جمعیت فدائیان اسلام تغییر نام داد.
➕ وی از آن جهت نام این جمعیت فدائیان اسلام گذاشت که یقین داشت در راه مبارزه بزرگی که در پیش دارد همه گونه فداکاری لازم است حتی اگر به فدا شدن جمعی منجر شود. در واقع نواب صفوی عنصر شهادت طلبی را به عنوان پایه و اساس جریان خود قرار داده بود. بر همین اساس پس از شکلگیری این جمعیت در اولین اعلامیه رسمی خود شهادت طلبی را جزء مولفههای لاینفک خود و یارانش قلمداد کرد.
📎 ای خائنین حقیقتپوش و حقکش و ای رنگ بازان منافق، آزادهایم و بیداریم، میدانیم و ایمان به خدا داریم و نمیترسیم «ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون» گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند مردگاناند؛ بلکه زندهاند و نزد پروردگارشان روزی داده میشوند.(سوره آلعمران،آیه۱۶۹)
🖋 هادی مازندرانی|#شماره_10
#تاریخی
#شهادت
🆔 @farhang_puya
🔥 دوره اصلاحات؛ دوره گسترش نفوذ
‼️ در دوم خرداد 1376 دولتی به ریاست سیدمحمد خاتمی شکل گرفته که به اعتقاد افراد بیشماری، دوم خرداد، مبداء تاریخ دگراندیشان شد. بر اساس این تفسیر، دوم خرداد وجه مشترک دگراندیشان و تجدیدنظرطلبان و اپوزیسیون داخل و خارج و لیبرال دموکراتها و سوسیال دموکراتها شد و از آن پس همراه با نامشان پسوندی جعل شد بهنام «دوم خردادی» که در حقیقت رمزشب مشترکی برای گروههای سیاسی مختلف با گرایشهای گوناگون بود.
💢 تفسیرهایی از دوم خداد مانند «نه بزرگ به نظام» یا «نه به قسمتی از حاکمیت» یا «نه به جناح راست»، همگی در صحنه عمل نیز دارای اثر بود. پس از استقرار دولت خاتمی، «اصلاح طلب» عنوانی بود که مجموع جریانها و گروههای موسوم به چپ در دهه 60 برای خود برگزیدند. آنان «اصلاحات» را ایدئولوژی خود نامیدند.
🔴 تعریف درستی از اصلاحات نشد اما برخی تحلیلگران با رصدکردن شعارها، برنامهها و اقدامات دولت خاتمی بهدرستی به این نتیجه رسیده بودند که هدف اصلاحات موردنظر جریان دوم خرداد، چیزی جز سکولاریزه کردن نظام اسلامی نیست. این تحلیل کاملا واقعیت داشت؛ زیرا کسانیکه سالها برای تدوین سکولاریزه کردن ایران فعالیتهای نظری کرده بودند، به بهدست گرفتن قوه مجریه، با تمام توان وارد عمل شدند و پروژهه براندازی نظام دینی ایران را به اجرا گذاشتند.
✂️ برشی از یادداشت هادی مجیدی در نشریه فرهنگپویا #شماره_31
#سیاست
🆔 @farhang_puya
❎ پیامدهای اخلاق سکولار
🛍 اساسا مساله این استکه مدرنیته، حاصل تاریخ خود و وضعیت غرب عاصی از قرون وسطی و غرب مورد تهاجم افکار ضددینی اصلاحطلبان در قرنهای 14 و 15، با تعداد بسیار زیادی تعارضهای دینی و علمی بوده است. و هرگز محتمل نیست که مدرنیته با هویت غربیش برای هیچ ملت دیگری تکرار شود؛ چهرسد برای ملت و تارخی چون ایران که پیشینه هزاران سال اسلام و تمدن آن را مستحکم ساخته است. نمونههای تقلبی مدرنیته همیشه با انکار و لگدمال کردن استقلال و هویت ارزشهای بومی و دینی همراه بوده است.
🔰 شان مواجهه با مدرنیته نیز شاید تنها در یک مواجهخه اصولی و آگاهانه برای کسب و انتقال برخی تجربهها و تعامل فعالانه در جهت بسط معنویت و حقیقت و انتقال علم و دانش خلاصه شود. از اینرو ملتهای مسلمان باید راههای خودشان را بروند و تاریخ خودشان را بسازند؛ تاریخی که عدالت را فراگیر میکند و حکومت زمین را به صاحبانش باز میگرداند. انشاءالله.
📋 قسمتی از یادداشت الهام عباسی در نشریه فرهنگپویا #شماره_35
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🕌 حقیقت معنویت و اخلاق را از دیدگاه اسلام بشناسیم
💡 ما باید حقیقت معنویت و اخلاق را از دیدگاه اسلام، بشناسیم. در غیر این صورت، مسائل مفهومهای عامتری نیز دارد، حتی بعضی از دولتهای سابق «معنویت» را به جای «جمهوریاسلامی» به کار میبردند و جزو ارزشهایی بود که مطرح می کردند.
💠 برای مثال میگفتند: اما آنها به معنایی که مشترک بین بتپرست، مسلمان، یهودی، مسیحی و لامذهب است، به کار میبردند. برخی دربارهی «اخلاق» نیز همین نظر را دارند و میگویند: اخلاق ربطی به دین ندارد، اخلاق این است که انسان با مردم خوشاخلاق و خوشرو باشد و این ربطی به دین و خداپرستی ندارد!
📑 قسمتی از سخنان آیتالله مصباح در نشریه فرهنگپویا #شماره_40
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
🔆 سیره اخلاقی امیرالمومنین (ع) در سیاست
📜 شواهد تاریخی فراوانی برای رعایت اخلاق در سیره سیاسی امیرالمومنین (علیهالسلام) وجود دارد؛ لاکن طرح همه آنها مجال واسعتری را میطلبد، لذا در اینجا تنها تعداد اندکی از آنها مطرح میشود. لاکن قبل از ورود به بحث تذکر این نکته ضروری به نظر می رسد، برخی از رفتارهای سیاسی از جنبههای مختلف قابل بررسی هستند، یعنی گاه یک رفتار سیاسی صرفا جنبه اخلاقی ندارد بلکه جنبه فقهی نیز دارد،
📿 یعنی از یک سوی حکم اخلاقی دارد و در اخلاق و سیاست مطرح میشود و از سوی دیگر حکم فقهی داشته و در حوزه فقهسیاسی مورد بررسی قرار میگیرد. لذا شواهد ذیل نیز هم از لحاظ اخلاقی یک رفتار اخلاقی محسوب میشوند و هم برخی از آنها از لحاظ فقهی حکم خاصی داشته و در فقه سیاسی بحث میشوند.
📖 نهجالبلاغه خطبه ۲۰۰ #شماره_40
#سیاست
🆔 @farhang_puya
⚡️ ابزارهای جنگ روانی
📲 رسانهها در تمام جنگها به مثابه ابزاری برای جنگ روانی و تبلیغات جنگی از سوی کشورها مورد استفاده قرار میگرفتهاند که نویسندگان، خبرنگاران، تولیدکنندگان خبری و مطبوعاتی، عکاسان و ... سربازان آن بهشمار میروند و سلاح آنها رادیو، تلویزیون، اینترنت، ماهواره، دوربین، قلم و ... است.
💻 امروزه با اندک مطالعه درباره تاکتیکها و روشهای جنگ نرم به راحتی میتوان مشاهده کرد که دشمنان نظام مقدس اسلامی و ولایتفقیه چگونه در قالب لشگرهای سایبری به ارزشها و آرمانهای ایران اسلامی حمله میکنند.
📝 حسین مرکزیمقدم| #شماره_29
#هنر
#لشگرهای_سایبری
🆔 @farhang_puya
💢 رواج ابتذال و انحرافات جنسی در دئیسمها
⭕️ یکی از شیوههای جذب و اثرگذاری در بیشتر معنویتهای نوپدید سوءاستفاده از جاذبهی جنسی است. قبحزدایی از انحرافات جنسی از یکسو و مناسک برهنه و جنسی در برخی عرفانها از سوی دیگر موجب شده هرچه نفوذ معنویتهای نوین در یک مجموعه بیشتر باشد، ناهنجاریهای جنسی نیز افزایش بیابد. سبکهای موسیقی جدید از دهه ۱۹۶۰ به بعد به پیشرفت این امر کمک بسیاری کرده است.
🔦 خود موسیقی و همچنین، حواشی اجرای صحنه و برگزاری کنسرتها به نوعی است که برهنگی، التقاط زن و مرد حرکتهای جنسی را بسط میدهد. تفکر دئیسم در ایجاد و گسترش این وضع نقش جدی داشته که از طریق القای شریعت و اعلام بینیازی و استقلال از دین وحیانی راه را هموار کرده است؛ در معنویت دئیستی برای «معنوی بودن» لازم نیست متعهد به عوامل و نواهی الهی باشید و روابط نامشروع جنسی مانعی برای «خوب بودن» انسان تلقی نمیشود.
📑 یادداشتی از محمد محمدینیا در نشریه
فرهنگ پویا #شماره_40
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
🔆 گام دوم با معنویتتر از گام اول(قسمتاول)
🔘 بر کسی پوشیده نیست حاکمکردن معنویت و اخلاق در جامعه نیازمند به میدان آوردن بهترین و کارآمدترین نیروهای انسانی و هزینه کردن منابع مالی است و باید اعتراف کرد در این راه هزینههای سنگین و فشارهای زیادی را نیز باید متحمل شد.
🔺 چراکه جریان مقابل برای رسیدن به اهداف خود از بیان هرگونه تهمت و افترایی نسبت به نیروهای انقلابی ابایی ندارند. البته باید اعتراف کرد، تجربه نیز نشان داده است که هزینههای کلان انسانی و مادی دشمن، توانسته است جامعهی انقلابی به یک جامعه بیاخلاق و بیمعنویت تبدیل کند.
☑️ اگرچه مجهز شدن به همهی منابع مادی و انسانی و استخدام ابزارهای نوین نمیتواند همه روزنههای نفوذ و ریزشها را بگیرد، اما از آنجا که معنویت و اخلاق از چنان جایگاه محوری و ارزشمندی برخوردار است که می تواند جامعه را به سوی اعتلاء و یا به قعر انحطاط بکشاند، نباید یک لحظه از دشمن چشم برداشت و یک لحظه چشم بر هم گذاشت و هیچ فرصتی را برای ترویج معنویت و اخلاق در جامعه را از دست داد.
📝 حسین ملکشاهی| #شماره_40
#انقلاب_اسلامی
#گام_دوم
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔆 گام دوم با معنویتتر از گام اول(قسمتاول) 🔘 بر کسی پوشیده نیست حاکمکردن معنویت و اخلاق در جامعه
🔆 گام دوم با معنویتتر از گام اول(قسمتدوم)
📢 نهادینه کردن معنویت و اخلاق و اعتلای هرچه بیشتر آن، تنها بر عهدهی نیروهای انقلابی و فقط حوزه و دانشگاه نیست، بلکه باید همه دستگاههای کشور به ویژه قوهمقننه و قوهمجریه در یک همافزایی برنامهریزی شده و منظم وارد میدان شوند. نباید فراموش کرد که طبق قانون برنامه پنجم توسعه (پیوست فرهنگی) در طرحهای کلان کشوری باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسد.
🔎 منظور از این پیوست بررسی تبعات فرهنگی و پیامدهای آن است. در صورت تشخیص پیامدهای منفی و مخرب هر طرحی و نداشتن مجوز از سوی این شورا، اجرایی شدن آن غیرقانونی خواهد بود. باید جایگاه معنویت و اخلاقی در همه پروژهها، حتی عمرانی تعریف و از نظر دور نگهداشته نشوند.
🔴 بدیهی است، دقت در ترویج معنویت و اخلاق و مقابله با معنویتزدایی و بداخلاقی و بیاخلاقی در همه پروژهها، امری ضروری و الزامآور است که همه مسئولان فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و نظامی باید آنرا نصبالعین خود قرار دهند و با هرگونه اهمال و تساهلی برخورد شود.
📝 حسین کارگر| #شماره_40
#انقلاب_اسلامی
#گام_دوم
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔆 گام دوم با معنویتتر از گام اول(قسمتدوم) 📢 نهادینه کردن معنویت و اخلاق و اعتلای هرچه بیشتر آن،
🔆 گام دوم با معنویت تر از گام اول(قسمتسوم)
📈 با وجود تبلیغات مسموم و جهتدار رسانههای نظام سلطه و برجستهنمایی نقاط ضعف در فضای مجازی، انقلاب در آغاز گام دوم خود با معنویت از گام اول خود را نشان داده است. دنیای امروز به تثبیت انقلاب اسلامی و تاثیرگذاری و حرکت و گسترش آن در منطقه و جهان و معرفت است، بی شک یکی از عوامل این جایگاه در کنار نقش محوری و رهبری و رابطه عمیق آن با مردم (معنویت و اخلاق) است جدای از تثبیت انقلاب، از عناصر پیش برنده آن است.
💢 باید نسلی که بر آن است پرچم گام دوم را بر دوش کشد، محکمتر از رهروان گام نخست به دل دشمن بزند. چرا که به فرموده رهبری انقلاب: «امروز قوام انقلاب و استحکام انقلاب از آن روز بیشتر است، انقلابیونی که ایمان به انقلاب دل آنها را انباشته است امروز مستقرتر، ایستادهتر، آگاهتر، بصیرترند، در پیمودن راه خود و در نظر گرفتن پایان کار خود و آن هدفی که دنبالش هستند امروز این جور است؟ انقلاب پیش رفته، تکامل پیدا کرده».
🎙 بیانات امام خامنهای «مدظلهالعالی» ۱۳۹۶/۱۱/۱۹ #شماره_40
#امامین_انقلاب
#گام_دوم
🆔 @farhang_puya
⬇️ میوه های پوسیده نظام «بخش یکم»
👤 امام قلباً با نخست وزیری شخص بازرگان موافق نبود؛ اما پیشنهاد شورای انقلاب را پذیرفت. ولی در آغاز نخست وزیری، مهندس مهدی بازرگان رهنمودهای ایرادکرد تا دولت موقت از خط اسلام و انقلاب و آرمانهایی که مردم برای بهدست آوردن آن هزاران شهید و مجروح به انقلاب تقدیم کرده بودند منحرف شوند.
🔷 امام فرمود: جناب آقای مهندس مهدی بازرگان بنا به پیشنهاد شورای انقلاب جنابعالی را بدون در نظر گرفتن روابط حزبی و بستگی به گروهی خاص و مأمور تشکیل دولت موقت مینمایم تا ترتیب اداره امور مملکت و خصوصاً انجام رفراندوم و رجوع به آرای عمومی ملت درباره تغییر نظام سیاسی کشور به جمهوری اسلامی و تشکیل مجلس موسسان از منتخبین مردم جهت تصویب قانون اساسی نظام جدید و انتخاب مجلس نمایندگان ملت و طبق قانون اساسی جدید را بدهید.
📎 اما در گام نخست بر خلاف نظر امام و مردم، دولت موقت با نگرشی کاملا خطی و حزبی تمام اعضای کابینه خود را از وابستگان به نهضت آزادی و جبهه ملی انتخاب کرد و با نادیده گرفتن شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» به تشویق و حمایت از روزنامهها و سخنرانی پرداخت که شعار «جمهوری دموکراتیک اسلامی» را سر میدادند.
🖋حسن ابراهیم زاده
#شماره_11
#سیاست
🆔 @farhang_puay
نشریه فرهنگ پویا
⬇️ میوه های پوسیده نظام «بخش یکم» 👤 امام قلباً با نخست وزیری شخص بازرگان موافق نبود؛ اما پیشنهاد شو
⬇️ میوه های پوسیده نظام «بخش دوم»
🏷 حرکت دیگر دولت موقت که با هدفی بس خطرناک طراحی شده بود؛ حذف مردم و روحانیت از صحنه سیاست بود. آنان با این توجیه که وقت آن رسیده روحانیت به حوزههای علمیه و مردم به زندگی عادی بازگردند و زمینه را برای کار دولت موقت فراهم سازند طلبکارانه و قیم مآبانه برخورد کردند که گویی همه رشادتها و تلاش مردم به خاطر حاکمیت و چند تکنوگرات بوده که در مسیر پیروزی انقلاب جز مبارزه پارلمانی و میتینگهای چند نفری و باور به ابقای شاه و تغییر در ساختارهای دیگر ایران هنری نداشتند.
🔻 امام تمام حرکات و سکنات دولت موقت را زیر نظر داشت؛ اما در صدد تضعیف آنان بر نیامد تا شاید این دولت وظیفهای را که برعهده دارد به سر منزل مقصود برساند. رفتار کاملا ضعیف دولت موقت با حرکتهای تجزیه طلبانه عناصر باقیمانده از رژیم سابق و گروههای وابسته در مناطقی چون کردستان، خوزستان و گنبد همچنین دخالت در امور قضایی و رای دادگاههای انقلاب، تلاش برای جلوگیری از افرادی چون امیرعباس هویدا، عدم ایجاد تحول جدی در ساختار اداری کشور و از همه نگران کننده تر اعتقاد به ایجاد رابطه با آمریکا در همه حوزهها مردم را به شدت نگران آینده انقلاب ساخت.
🖋 حسن ابراهیم زاده
#شماره_11
#سیاست
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⬇️ میوه های پوسیده نظام «بخش دوم» 🏷 حرکت دیگر دولت موقت که با هدفی بس خطرناک طراحی شده بود؛ حذف مر
⬇️ میوههای پوسیده نظام «بخش سوم»
🔹درگیری نیروهای انقلابی با دولت موقت و افشای روابط پنهان و آشکار دولت موقت با آمریکا خشم مردم را دوچندان کرد و موجب بالا گرفتن اعتراضات مردمی شد. امام در این مقطع بار دیگر بر اصلاح امور و ایجاد همدلی تا زمان آغاز انتخابات ریاست جمهوری تکیه داشت.
⁉️ در همین میان مسئله دخالتهای لانه جاسوسی آمریکا در تدارک کودتا و ایجاد آشوب و بلوا در تمام نقاط ایران دانشجویان پیرو خط امام را بر آن داشت تا فتح این دژ توطئه، پرده از سالوس منشی و جاسوسی دوستان آن در دولت موقت برداشته شود.
🔸 اشغال لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ صورت گرفت و درست یک روز بعد از فروپاشی سنگر آمریکاییها یعنی در روز ۱۴ آبان دولت موقت استعفا داد. نکته قابل توجه در این مقطع از تاریخ انقلاب استعفای دولت موقت بود نه انحلال آن توسط امام و نکته دوم عدم پیگرد قانونی و قضایی دولت موقت و برخی از اعضای آن بود که مظنون به جاسوسی ارتباط با بیگانه بودند.
➕ مهربانی و رأفت و گذشت امام شامل حال آنها هم شد اما افسوس که بسیاری از آنان باز به توطئه و همسویی با دشمن ادامه دادند.
🖋 حسن ابراهیم زاده
#شماره_11
#سیاست
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمومنین (علیهالسلام):
🔻ستمکار را سه نشان است:
🔸بر کسى که فراتر از اوست به معصیت ستم مى کند و بر آنکه فروتر از اوست، غلبه مى یابد و ستمکاران را در ستمگرى یار و پشتیبان است.
📖 نهجالبلاغه، حکمت ۳۵۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠 پیشرفت از دیدگاه امامین انقلاب
🎙 امام خمینی (ره):
شما گمان نکنید که غربیها پیشرفت کردهاند، غربیها در جهات مادی پیشرفت کردهاند لکن معنویات ندارند. اسلام و همین طور مکتبهای توحیدی، اینها انسان میخواهند درست کنند و غرب از این معنی به کلی برکنار است.
📆 ۲۱ خرداد ۱۳۵۸
🎙 امام خامنهای (مدظلهالعالی):
پیشرفت در منطق اسلام، متفاوت است با پیشرفت در منطق تمدن مادی غرب. آنها یک بعدی میبینند آنها با یک جهت مادی به پیشرفت نگاه میکنند ... اما در منطق اسلامی، پیشرفت ابعاد بیشتری داره.
📅 ۱۹ مهر ۱۳۹۱
📇 نشریه فرهنگ پویا #شماره_38
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
🕸 سستتر از خانه عنکبوت «قسمت اول»
⭕️ ارتباط بیت آقای شریعتمداری با عوامل ساواک در مقطعی که یاران امام در کنج زندانها و تبعیدگاهها و زیر شدیدترین شکنجههای قرون وسطایی روزگار میگذراندند؛ از سختترین دوران روحانیت مبارز بود. تعدی؛ توهین و حتی ضرب و شتم یاران امام توسط طرفداران آقای شریعتمداری و حتی گاه در حضور ایشان از خاطرات دردناک تاریخ روحانیت است. اما امام نه تنها علیه ایشان موضعی نگرفت بلکه یاران خود را به مماشات و حفظ وحدت در حوزه فرا میخواند. ارتباط بین شریعتمداری با ساواک حتی زمان صبح پیروزی نهضت حضرت روحالله ادامه داشت.
⁉️ در گزارش ملاقات یکی از عناصر ساواک با آقای شریعتمداری به تاریخ ۱۳۵۷/۷/۱ ضمن اشاره به مخالفت صریح آقای شریعتمداری با پایگاه نجف و نیز صیانت از تخت و تاج آمده است: «سلام مرا به پیشگاه اعلیحضرت برسانید و به عرض برسانید که اعلیحضرت اطمینان داشته باشند تمام مشکلاتی که امروز ایشان دارند ما هم داریم. من صریحاً هم به آنها گفتم تمام تلاش من برای حفظ مقام سلطنت است و از آنها خواستنم که به ملک حسن پیغام را بدهند و بگویند که ملک حسن به شاهنشاه قوت قلب بدهند که در مقابل مشکلات مملکتی استقامت بیشتری داشته باشد.»(همان،ص۲۲۹)
🖋 حسن ابراهیم زاده
#شماره_11
#سیاست
#شریعتمداری
🆔 @farhang_puya
⚠️ خطر ریزش «بخش اول»
✔️ به جرأت میتوان گفت مسئله کنار نهاد شدن آقای منتظری از قائم مقامی یکی از دردناکترین مسائل زندگی امام بود. امام که به خوبی با روحیه این شاگرد مبارز خود آشنا بود؛ به این نکته هم آگاهی داشت که توان او کمتر از آن است که بتواند کولهبار سنگین رهبری یک جامعه را به سر منزل مقصود برساند. از این رو قلباً با تصمیم مجلس خبرگان در انتخاب وی به عنوان قائم مقامی رهبری کار راضی نبود. اما از آنجا که امام قانونگرا بود و با اعمال نظر شخصی بر نهادهای قانونی مخالف بود؛ به تصمیم این مجلس رضایت داد.
⤴️ در حالی که با تمام توان تلاش میکرد تا با بالا بردن تحمل و رفع موانع رهبری آینده آقای منتظری او را یاری کند. آنچه امام را بیش از هر چیز دیگری میآزرد ارتباط "مهدی هاشمی" با آقای منتظری و بیت او بود. به همین خاطر امام در مراسم و مناسبتهای که آقای منتظری هم حضور داشت به صورت غیرمستقیم و تلویحی او را به حساسیت نشان دادن درباره اطرافیان و نظارت بیشتر بر بیت خودش دعوت میکرد.
🖋 حسن ابراهیم زاده
#شماره_11
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ خطر ریزش «بخش اول» ✔️ به جرأت میتوان گفت مسئله کنار نهاد شدن آقای منتظری از قائم مقامی یکی از د
⚠️ خطر ریزش «بخش دوم»
🎙 امام در سال ۱۳۶۲ خطاب به مجلس خبرگان فرمود: باید بدانید که تبهکاران و جنایتپیشگان بیش از هر چیز چشم طمع به شما دوختهاند و با اشخاص منحرف نفوذی در وجود شما با چهرههای صددرصد اسلامی و انقلابی ممکن است خدای نخواسته فاجعه به بارآورند و با یک عمل انحرافی، این نظام را به انحراف بکشانند و با دست شما به اسلام و جمهوری اسلامی سیری زنند. الله الله در انتخاب اصحاب خود، الله الله در تعجیل [در] تصمیم گیری.(صحیفه امام، ج ۱۸، ص۶و۷)
📠 برخورد اخلاقی و تحذیری امام در این مقطع از تاریخ بیانگر دلسوزی و تلاش وی برای دور نگهداشتن آقای منتظری از بحرانی بود که نظام با آن دست و پنجه نرم میکرد. سرانجام صبر و مُدارای نظام به پایان رسید و با شناسایی منزلی در یوسفآباد تهران و پیدا شدن مهمات اسناد و وسایل برقراری ارتباط با خارج از کشور، توسط مرتبطین منزل و اثبات وابستگی آنان به مهدی هاشمی، وی دستگیر شد. اعترافات تکاندهنده مهدی هاشمی و دوستانش پرده از اهداف براندازانه و قتل صدها نفر در داخل و خارج از کشور برداشت.
🖋 حسن ابراهیم زاده
#شماره_11
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ خطر ریزش «بخش دوم» 🎙 امام در سال ۱۳۶۲ خطاب به مجلس خبرگان فرمود: باید بدانید که تبهکاران و جنایت
⚠️ خطر ریزش «بخش سوم»
❌ به دلیل عدم موضعگیری آقای منتظری در برابر عملکرد مهدی هاشمی و عمل نکردن به توصیه ایشان در اعلام برائت از او، امام نامهای دلسوزانه برای او مینویسد.(ر.ک همان،ج۲۰،ص۱۳۶و۱۳۷) ایشان حتی خواهان پیگیری عدالت و رعایت انصاف و پرهیز از مچگیری یا برخورد خطی و جناحی تاکید کردند. حتی در موافقت با تبعید سیدهادی هاشمی برادر مهدی هاشمی جزو که عناصر محوری این ماجرا بهشمار میرفت؛ خواهان عدالت بود. با اینکه بسیاری گمان میکردند موضعگیریهای آقای منتظری که در برابر امام، کار آقای منتظری را در صحنه سیاسی کشور به پایان رسانده است.
◀️ اما امام و بزرگ منشی او از بی مهریهای گذشت. حدود دو سال از ماجرای غمانگیز آقای منتظری و امام و دوران پر التهاب مسئله مهدی هاشمی که بسیاری از آن حساسترین دوره نهضت اسلامی و حوزههای علمیه یادکردن؛ گذشت. تا اینکه در تاریخ ۱۳۶۷/۱۱/۲۲ آقای منتظری با زیر سوال بردن موضعگیری نظام در داخل و خارج و پاشیدن بذر یأس و نومیدی امام را به واکنش در برابر خود واداشت. سرانجام امام در نامه معروفشان به تاریخ هشتم فروردین ۱۳۶۸ آقای منتظری را از مسئولیت قائم مقام رهبری برکنار داشتند. نگارش آخرین نامه مهربانانه و دلسوزانه امام بیانگر نگاه اخلاقی و پدرانه امام به همه ریزشها و رویشهای انقلاب است نامهای که بی شک برای آقای منتظری امنیت و آسایش را به ارمغان آورد.
🖋 حسن ابراهیم زاده
#شماره_11
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
🤝 رابطه رسانه و استعمار [قسمت یکم]
🎗قسمتی از استعمار کهن که به قرون
اخیر باز میگردد مربوط به این مسئله میشود که مهاجمان تلاش میکنند تا ساختارهای فرهنگی کشورهای زیر سلطه و استعمار را تحت تأثیر قرار بدهند. در اواخر قرن ۱۸ میلادی وقتی ناپلئون بناپارت مصر را به تصرف خود در میآورد؛ به انتشار دو روزنامه در مصر دست میزند و بعد به سراغ زیرساختهای فرهنگی اهالی این کشور میرود.
📠 نیمه دوم قرن ۱۹ از جنبه گسترش رسانههای اهمیت زیادی دارد. در این سالها فناوریها و ارتباطات بزرگ تشکیل میشود. با گسترش تلگراف، تلفن و عکاسی خبرگزاریهای دنیا تشکیل شده و گسترش پیدا میکند. این استعمار کهن تا پایان جنگ دوم جهانی ادامه مییابد؛ اما پس از چند دهه وقتی کشورهای تحت سلطه و استعمار استقلال خود را بهدست میآورند؛ این مسئله از طرف کشورهای استعمارگر مطرح میشود که وضع فرهنگی مستعمرهای سابق چگونه شود؟ از این زمان به بعد است که استعمار نو آغاز میشود.
📚 با بالا رفتن سطح دانش عمومی اقشار مختلف جامعه، رسانههای جدید شکل میگیرد. از حدود دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی ایجاد جریان یکسویه اطلاعات در سطح ملی و منطقهای از سوی کشورهای استعمارگر و صاحب قدرت اعمال میشود. با سقوط رژیم شوروی سابق و اقمار آن، مسئله تاکید بر امور رسانهای و فرهنگی شدت بیشتری مییابد و پس از پایان جنگ سرد، مسئله اطلاعات، ارتباطات و رسانهها نقش بسیار مهمی را در زمینه فعالیت این دو ابرقدرت ایفا میکند.
✒️ فائزه اسکندری
#شماره_10
#فرهنگ
#رسانه
🆔 @farhang_puya