💠 امام صادق عليه السلام :
✅ لاتُسَمِّ الرَّجُلَ صَدِيقا سِمَةَ مَعرِفَةٍ حتّى تَختَبِرَهُ بثلاثٍ : تُغضِبُهُ فَتَنظُرُ غَضَبَهُ يُخرِجُهُ مِن الحَقِّ إلى الباطِلِ ، وعندَ الدِّينارِ والدِّرهَمِ ، وحتّى تُسافِرَ مَعهُ .
✅ هيچ كس را به دوستى مشناس ، مگر آن كه در سه چيز او را بيازمايى : او را به خشم آورى و ببينى كه آيا اين خشم او را از حق به باطل مى كشاند ، و در درهم و دينار (نيازهاى اقتصادى) ، و در سفر كردن با او .
📚 میزانالحکمه، ج1، 1400
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⬅️ از زمینهای سوخته تا مذاکره با عربستان
🖊 سعدالله زارعی
⚫️ در داخل کشور ما متأسفانه یک رقابتی شکل گرفته یعنی در کشور یک کسانی تعمداً میخواهند این روش ایران در منطقه یعنی اینکه ما با ملتها کار کنیم، اینکه ما جنبشهایی را در منطقه فعال کنیم، اینکه ما در جاهایی علیه آمریکا باشیم، سیاستهای ما سازش با آمریکا و سعودی داشته باشد؛ با اینها مخالف هستند؛ جدی هم مخالف هستند.
⚪️ چون مخالف هستند در فضای داخلی گاهی حرفهایی زده می شود و موفقیتهای جمهوری اسلامی در محیط منطقهای تخفیف داده میشود یعنی وزن آن را کم نشان میدهند از کلمههایی مثل «زمین سوخته» استفاده میکنند! حالا جالب این است که در همان جایی که مثلاً پنج دقیقه قبل طرف استدلال کرده که آقا شما مالک زمین سوخته هستید، پنج دقیقه بعد میگوید آقا الان وقت این است که بروید با عربستان مذاکره کنید و این را روی میز بگذاریم با عربستان به یک نقطهای برسیم.
⚫️ میگوییم اگر این زمین سوخته هست ارزش ندارد چه چیزی را می خواهید روی میز بگذارید! پس دارید اعتراف میکنید که یک چیز مهمی به دست آمده که قابل مذا کره هست و میشود به آن افتخار کرد و روی میز گذاشت. به هرحال این هست در فضای داخلی چون رقابت هست و این رقابت هم به حوزه مسائل خارجی کشیده شده است لذا اجازه نمیدهد خیلی موفقیتها و موقعیتهای برجسته دیده شود.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#الجزایر_تا_برجام
#مذاکره_با_عربستان
#غرب_زدگی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
⚠️ رفتارشناسی سران معاند نظام در خارج از کشور
🖊 محمد ملکزاده
💢 برخی افراد و گروهها که با پيروزی انقلاب اسلامی به بيگانگان پناهنده شده و در موقعيتهای خاص منتظر فرصتی مناسب برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی بودهاند، در اين رويدادها نيز نقش به سزايی ايفا میکردند. در رأس تمام محورهای تخريبی اين جريان، تهاجم به جايگاه رهبری و اصل ولايت فقيه قرار داشت.
⭕️ در حوادث پس از انتخابات سال 88، افرادی چون اکبر گنجی، محسن سازگارا، عطاءالله مهاجرانی، محسن کديور، عبدالکريم سروش، محسن مخملباف، فاطمه حقيقتجو، شيرين عبادی، حسين بشيريه، حسن يوسفی اشکوری و ...، بيشترين حملات را عليه رهبری و ولايت فقيه به عنوان رکن اساسی نظام جمهوری اسلامی ايران ترتيب دادند.
💢 افزون بر حمله به جايگاه رهبری، هجمه به حاکميت دينی، ناکارآمد و مستبد جلوه دادن نظام جمهوری اسلامی، زير سؤال بردن نهادهای قانونی، تشکيک در سلامت انتخابات، تشويق و ترغيب اغتشاشگران به ايجاد ناامنی بيشتر و نافرمانیهای مدنی و توهين به بزرگان نظام و مقدسات از ديگر برنامههای اين گروه در جريان انتخابات سال 88 بود.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_24
#فتنه
#اصلاحات
#حلقه_کیان
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🗳 انتخاب مدیران شایسته
🔎 رضا محمدی فيروزجايی (بررسی دیدگاه امام خمینی(ره) درباره مسئولین کشوری)
🔷 «هر مسؤلی و هر متعهد به نظامی، باید سعی کند برای پیشبرد نظام در چهارچوب محدوده وظایفش عمل کند که در غیر این صورت، احتمال پاشیدگی نظام جمهوری اسلامی است؛ بنابراین اگر وزیری در کار وزیر دیگر دخالت نماید که حتی باعث رشد کار گردد، مورد قبول نیست؛ چرا که خروج از چهارچوب اختیارات، ضررش بسیار بیشتر از رشد کار در نقطهای دیگر است».
🔶 « دولت بدون گزینش اشخاص متعهد و متخصص در رشتههای مختلف، موفق نخواهد شد و دولتمردان در گزینش هم کاران به کاردانی و تعهد آنان و بهترخدمت کردن آنها به کشور و در منافع ملت بودن تکیه کنند...، نه بر دوستی و آشنایی و حرف شنوی بیتفکر و تأمل که این رویه موجب ناکامی در خدمت به کشور است ... دولتمردان از دانشمندان و متخصصان متعهد استمداد کنند تا راز موفقیت را به دست آورند».
🔷 «دوست خوب براى دست اندرکاران، آن [کسی] است که در پیشرفت امور محوله به آنان مؤثر باشد و در خدمت ملت باشد، نه در خدمت آنان.... دولت مردان از دانشمندان و متخصصان متعهد استمداد کنند تا راز موفقیت را به دست آورند. دولت مردان با رویّه و فکر واحد براى رسیدن به آنچه صلاح اسلام و کشور است، به پیش روند و این سیاست صحیح اسلامى است».
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#امام_خمینی
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💠 امیرالمومنین علی (عليه السلام) میفرمایند
✅ لوْ ضَرَبْتُ خَيْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَيْفِي هَذَا عَلَي أَنْ يُبْغِضَنِي مَا أَبْغَضَنِي وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْيَا بِجَمَّاتِهَا عَلَي الْمُنَافِقِ عَلَي أَنْ يُحِبَّنِي مَا أَحَبَّنِي وَ ذَلِكَ أَنَّهُ قُضِيَ فَانْقَضَي عَلَي لِسَانِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ ( صلي الله عليه وآله ) أَنَّهُ قَالَ يَا عَلِيُّ لَا يُبْغِضُكَ مُؤْمِنٌ وَ لَا يُحِبُّكَ مُنَافِقٌ .
✅ اگر با شمشيرم بر بينی مومن بزنم، كه دشمن من باشد، با من دشمنی نخواهد كرد، و اگر تمام دنيا را بر منافق به خشم تا مرا دوست بدارد، دوست من نخواهد شد، و اين بدان جهت است كه قضاي الهی جاری شد، و بر زبان پيامبر امی (ص) گذشت كه فرمود: (اي علی! مومن تو را دشمن نگيرد، و منافق تو را دوست نخواهد داشت.)
📚 نهجالبلاغه، حکمت 45
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🏛 وجود بانکداری ربوی در اقتصاد
🖊 نصرالله انصاری
🔴 فلسفه وجودی بانكها واسطهگری بین دارنده وجوه و نیازمند وجوه است. به این معنا كه پساندازهای پساندازكنندگان را گردآوری نموده در
اختیار تولید كنندگان قرار میدهد تا آنان در فرایند تولید كالاها و خدمات از آن استفاده كنند تا اینجای قضیه را هم اقتصاد لیبرال قبول دارد و هم
اقتصاد اسلامی.
🔵 تفاوت در ساختار واسطهگری آشكار میشود تا جایی كه اقتصاد لیبرال قالب قرض ربوی را و اقتصاد اسلامی قالبهای نیابت
(وكالت، مضاربه و مشاركت) و مرابحه را برای آن انتخاب كرده. در اقتصاد لیبرال، بانك پول پساندازكننده را در مقابل بهره ثابت قرض گرفته و بخشی از آن را به تولیدكننده در مقابل بهره ثابتِ بیشتر قرض میدهد. از اختلاف بهره پرداختی و دریافتی سود به دست میآورد.
🔴 بخشی دیگر را به طور مستقیم در طرحهای سودآور سرمایهگذاری و سود كسب میكند. سودآوری برای بانكها آن قدر جذابیت ایجاد میكند كه به تدریج جایگزین هدف واسطهگری میشود و بانكها فراموش میكند كه وظیفه اصلی آنها تجهیز و تخصیص منابع بوده است. این كاملا موافق اصول عقلایی نظام سرمایهداری است حتی اگر در عمل، پیامدهای ناگواری برای اقتصاد داشته باشد.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#بانک_داری_ربوی
#اقتصاد_لبیرال
#جان_لاک
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🕌 فتنهای که از مسجد ضرار شروع شد
🎙 علامه مصباح یزدی
💢 در زمان پيغمبر اكرم(ص) آزمايشها به تدريج سخت شد؛ در ابتدا، اگر ياران پيامبر(ص) در مقابل ثروتمندان و بزرگان قريش كم بودند؛ ولي دشمنان حضرت از نظر منطق و استدلال بسيار ضعيف بودند، لذا در اين مرحله براي مسلمانان امتحان دشوار نبود. با هجرت پيامبر اكرم(ص) به مدينه و تشكيل حكومت اسلامی در آن برهه از زمان، امتحانات الهی سختتر شد.
⭕️ از جمله اينكه منافقين اقدام به ساختن مسجدی كردند تا تحت پوشش آن به مقاصد سوء خود برسند، اما بعضی از مسلمانان مقابله با اين مسجد را نمیتوانستند بپذيرند، زيرا میگفتند ويران كردن مسجد تخريب خانه خدا است. در دوران حكومت حضرت علي(ع) حتی بعضی از كسانی كه با حضرت بيعت كردند.
💢 پس از ديدن روش حكومت آن حضرت فهميدند كه علی(ع) براي آنها سهمی در اداره امور جامعه قايل نيست و امور را بر اساس نظرات آنها اجرا نمیكند، لذا به بهانه اين كه حكومت علی(ع) ديكتاتوری است، او را تنها گذارده و حتی جنگهايی را عليه او راه انداختند و مدت زيادی از حكومت آن حضرت به جنگ سپری شد و به اين ترتيب عده زيادی از مسلمانان كه سابقه خوبی نيز داشتند، در اين آزمون الهی بازنده شدند.
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
#فتنه
#مسجد_ضرار
#منافقین
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
📈 بحران اقتصادی جهان
✒️ علی رضا هادی
💢 با اینکه بحران مالی جهانی، از آمریکا شروع شد، ولی چون اقتصادغرب، وابستگی شدیدی بر آمریکا داشت، بحران به آنجا هم سرایت
کرد و اکنون، در صدر مهمترین بحرانهای جهانی قرار گرفته است . بسیاری معتقدند بحران مالی جهانی حداقل بر شش حوزه مهم اقتصادی
شامل موسسات مالی، بازارهای سرمایه، بخش واقعی اقتصاد، قیمت فلزات اساسی، قیمت نفت خام و حجم تجارت جهانی، اثر مستقیم گذاشته است.
💢 با این تفاسیر، هرچه حکومت و دولتی به نظام سرمایهداری و به طور خاص، اقتصاد آمریکا نزدیکتر و دارای روابط بیشتر باشد، این بحران، بیشتر در آن نفوذ خواهد کرد. باید گفت ایران، از معدود کشور هایی است که با آمریکا، روابط چندانی ندارد اما این، عاملی برای نفی ضرر خوردن ایران از بحران نمیشود. زیرا بحران مالی، امروز نه فقط آمریکا و اروپا، بله به تمام جهان سرایت کرده است.
💢 تولید نفت در ایران پس از آغاز بحران، به مقدار قابل توجهی کاهش یافته و قیمت آن نیز حتی از نصف قیمت قبل از آغاز بحران هم کمتر شده است. با این همه میتوان گفت ایران، فعلاً تا حدی توانسته بحران را در داخل خودش کنترل کند. به طوری که از آغاز بحران مالی تاکنون، در داخل کشور، از لحاظ اقتصادی، تغییر چندانی در بازارها و قیمت کالاها صورت نگرفته است.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#اقتصاد
#اقتصاد_ربوی
#بحران_اقتصادی_جهان
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🔰 دولتمردان از دانشمندان و متخصصان متعهد استمداد کنند
#امام_خمینی
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💠 رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
🔷 اثنان يكرههما ابن آدم الموت و الموت خير له من الفتنة و يكره قلّة المال و قلّة المال أقلّ للحساب.
🔶 فرزند آدم از دو چيز بيزار است يكى مرگ در صورتى كه مرگ براى او از فتنه بهتر است و كمى مال در صورتى كه هر چه مال كمتر باشد حساب آن آسانتر است.
📚 نهج الفصاحه، 57
🆔 @farhang_puya
✳️ حکومت اسلامی و جامعه اسلامی
🖊 محمد حسين علیجان زاده روشن
🔵 دانش فقه، یک تئوری کامل و واقع بینانه برای زندگی بشر و نظامی است که از تولد تا مرگ را دربرمیگیرد. این زندگی بشری در بعُد جامعه دارای ابعاد گوناگونی است که هر روز رخ مینماید و این نشان از قدرت عظیم الاهی در آفزینش موجودی است که هیچ مرز و نهایتی ندارد و هر روز جهت جدیدی از او به منصه ظهور میرسد.
🔴 حال در جامعه اسلامی و حکومت دینی، این فقه عهدهدار پاسخ گویی به نیازهای این بشر و دربردارنده برنامه زندگی اوست. متاسفانه این برنامه در برخی مواقع دچار انفعال میشود که از آن به فقه منفعل تعبیر میکنند. آنچه بایستی بدان پرداخت، به واقع فقه فعال در صحنه است تا بتواند گرههای زندگی افراد جامعه را بگشاید و پاسخ گوی نیازهایشان باشد.
🔵 ضرورت نگاه در فقه به موضوع حکومت و حکمرانی و قانونگذاری در جامعه اسلامی که همگی ذیل عنوان «فقه حکومتی » تبیین میشود، ضرورتی حیاتی برای انقلاب اسلامی است. امام خمینی فرمودند: «حكومت در نظر مجتهد واقعى، فلسفه عملى تمامى فقه در تمامى زواياى زندگى بشريت است؛ حكومت نشان دهنده جنبه عملى فقه در برخورد با تمامى معضلات اجتماعى و سياسى و نظامى و فرهنگى است؛ فقه، تئورى واقعى و كامل اداره انسان از گهواره تا گور است.»
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#جامعه_اسلامی
#حکومت_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy