نشریه فرهنگ پویا
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش سوم» 👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی 🕋 پیامبر اسلام گروهی ا
🌱 از بعثت تا انقلاب«بخش چهارم»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
🔆 حضرت رسول در سال هشتم هجری با قدرت و عزت مکه را فتح کرد و فاتحانه وارد شهری شد که روزی مجبور شده بود با فشار و آزار دشمن آنجا را ترک کند. وقتی هم وارد مکه شد مکه و مکیان در برابر او و اراده او تسلیم شدند و این پایگاه مهم به تصرف نیروهای موحد درآمد.
❤️ در روز ۱۲ بهمن سال ۵۷ نیز امام امت با عزت و قدرت وارد ایران شد و مورد استقبال میلیونی مردم قرار گرفت. روزی امام را از ایران تبعید کردند اما روز بازگشت فرشی از انسانها و بستری از دلهای عاشق و آماده فداکاری بر سر راه امام راحل گسترده شده بود.
🌙 اگر روزی که پیامبر در هجرت به یثرب مورد استقبال پرشور مردم قرار گرفت و نوای زیبای «طلع البدر علینا من الثنیات الوداع» طنین افکن شد، روزی هم در بازگشت امام خمینی در فرودگاه مهرآباد و همه جای ایران سرود «خمینی ای امام» به گوش میرسید.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش چهارم» 👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش پنجم»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
🕋 با ظهور اسلام و تعلیمات پایه آن، زنان از انزوای تاریخی-فرهنگی خارج شده و عزم خویش را جذب نموده تا با فاصله گرفتن از دوران جاهلیت، تاریکی آن را به دست فراموشی بسپارند؛ زیرا به این درک و باور رسیده بودند که با دمیده شدن روح اسلام در کالبد هستی زن جزئی از خلقتالهی است و با توجه به وظایف سنگین خویش در قبال اجتماع از حقوق قابل توجهی نیز میتواند برخوردار باشد.
➕ پیامبر اسلام برای اینکه فرهنگ جاهلی را نسبت به زن عوض کنند از دو شیوه استفاده کردند. یک شیوه، شیوه نظری بود؛ یعنی پیامبر با سفارشها و نصیحتهایی که کردند این دیدگاه نسبت به زن را در بین جامعه عوض کردند.
💠 تعابیری مثل اینکه پیامبر میفرمایند: «هر کس که دو دختر را پرورش دهد تا به حد رشد و تعالی برسند من با او در بهشت وارد میشوم» و یا میفرمایند: «بهترین شما کسی است که نسبت به اهلش مهربان باشد من هم خودم بهترین هستم نسبت به اهل بیتم.» این چنین تعابیری در واقع یک مبارزه فرهنگی است برای از بین بردن تلقی دوران جاهلیت نسبت به زن.
📝مهین محمدپور
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش پنجم» 👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش ششم»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
✅ پیامبر علاوه بر نصایح در مورد حقوق زنان به شیوه عملی نیز با تلقی جاهلانه در مورد زن به مبارزه پرداخت و با توجه به حضرت زهرا (س) نشان دادند و عملاً گفتند که زن چه نقشی میتواند داشته باشد و به جامعه آن روز خاطر نشان کرد که دختران و زنان از این چنین اهمیتی برخوردارند و شما نیز باید نسبت به دختران و زنانتان اینگونه باشید.
☑️ قرآن کریم در شرایط آن روز جامعه زنان شایستهای چون مریم (س) و آسیه (س)، همسر فرعون را معرفی کرد و از ایشان به عنوان زنان صالح و وارسته تجلیل نمود. پیراستن حضرت مریم (س) از اتهامات ناروای یهود، تجلیل از حضرت آسیه (س) در دربار پادشاهی فرعون و معرفی شخصیت والای حضرت زهرا (س) و نقش او در تاریخ اسلام نشانگر شایستگی زن در عرصههای گوناگون اخلاقی سیر و سلوک معنوی و اجتماعی و سیاسی است.
📝 مهین محمدپور
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت اول)
👈 اشاره: پس از انقلاباسلامی و ۸ سال جنگتحمیلی، زمانی که استکبارجهانی خود را در شکست نیروی انقلابی ایران ناکام یافت، راهبرد جدیدی را برای از پای درآوردن جمهوریاسلامی ایران در پیش گرفت.
❎ دشمن دیرینه اسلام پساز ناامیدی از جنگ با سلاح گرم، با تمام قوا وارد جنگ نرم شد که یکی از ابزارهای آن (ماهواره) است؛ وسیلهای که مدتهاست برای تسلط غرب بر جهان از آن استفاده میشود و البته امروزه فضای مجازی به این روند شتابی دوچندان داده است.
#شماره_29
#فرهنگ
#فضای_مجازی
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت اول) 👈 اشاره: پس از انقلاباسلامی و ۸ سال جنگتحمیلی، زمانی ک
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت دوم)
⚠️ آنچه امروزه در کشورما و دیگر کشورهای مورد هجوم جنگ نرم مشاهده میشود، تغییر مداوم فرهنگ اصیل است.
🚷 تغییر و تحولی نامحسوس و درحال نفوذ در عمق جان ارزشها و باورهای مردم تاثیرگذاری بر معماری ایرانی، جزو اهداف ابتدایی شبکههای ماهوارهای به شمار میآید که مشهودترین نمونه آن تغییر آشپزخانه های ایرانی است.
❗️ آشپزخانههایی که در قدیم، مکانی امن برای کدبانوی خانه بود و به صورت مطبخ، در پستوها و دور از چشم مهمانان در ارزیابی طولی و عرضی آشپزخانه و اشیای داخل آن و کدبانو درحال کار بود و خانم خانه بدون این اضطراب و در کمال آرامش به مدیریت در آشپزخانه مشغول میشد، اما امروزه به مکانی ناامن مبدل شده است!
#شماره_29
#فرهنگ
#فضای_مجازی
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
☑️ ارزش و جایگاه زن
💠 میلاد باسعادت و پر خیر و برکت حضرت صدیقه طاهره، فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و روز زن را خدمت تمامی مادران و زنان دامنپاک ایران زمین تبریک عرض میکنیم.
#عکس_نگاشت
#روز_زن
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت دوم) ⚠️ آنچه امروزه در کشورما و دیگر کشورهای مورد هجوم جنگ ن
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت سوم)
🚫 مکانی معروف به آشپزخانه Open
🔨 در سریالهای ماهوارهای خانههایی به نمایش گذاشته میشود که آشپزخانه و اتاق میهمانان به طور کامل به یکدیگر مشرف هستند.
❌ این معماری خلاف معماری آرامشبخش سنتی است؛ چرا که بر اساس سنت گذشته ایرانیان، اتاق پذیرایی از مردان، اتاق پذیرایی از زنان و محل پخت و پز جدای از یکدیگر بودند. در راستای open شدن آشپزخانهها بسیاری از ضوابط ارتباطی بین زنان و مردان نیز open شد.
#شماره_29
#فرهنگ
#فضای_مجازی
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت سوم) 🚫 مکانی معروف به آشپزخانه Open 🔨 در سریالهای ماهوارها
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت چهارم)
🚫 مکانی معروف به آشپزخانه Open
💢 زنان که تا دیروز در مأمنهای خود با خیال راحت اسباب پذیرایی از مهمانان را فراهم میکردند، و کمتر با مهمانان نامحرم در ارتباط بودند، امروزه باید به صورت عیان در مقابل چشمان آنها به امورشان رسیدگی کنند، نتیجه قهری این تغییر، شکستهشدن حریم کدبانوی خانه است.
‼️ این امر را با القای این ادعا که در مطبخ بودن مساوی با حبس خانمها و عقب ماندگی، و تغییر این معماری برابر با آزادی اندیشه و رشد است، ممکن کردند.
#شماره_29
#فرهنگ
#فضای_مجازی
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت چهارم) 🚫 مکانی معروف به آشپزخانه Open 💢 زنان که تا دیروز در
⛔️ زندگی «open»تر با فضای مجازی (قسمت پنجم)
〽️ مسأله حضور زنان در عرصههای اجتماعی با آغاز موج دوم فمینیسم شدت یافت. دست اندرکاران برنامهساز ماهواره نیز تلاش ویژهای برای رونق یافتن این موضوع کردند، تا زن به جای این که مرکز و مأمن افراد خانواده باشد، بخش عمدهای از وقت خود را در بیرون از منزل سپری کند.
↙️ درحالی که این شیوه با توانایی جسمی و روحی زنان هماهنگ نیست. زنی که بیشتر انرژی و توانایی خود را در بیرون از منزل صرف کند، نه تنها نمیتواند منبع انرژی و آرامش خانه باشد، بلکه خود به یک منبع انرژی نیاز دارد.
🔺 این یعنی سبک زندگیای که ملت آمریکا سالیان درازی به آن خو کردهاند.
#شماره_29
#فرهنگ
#فضای_مجازی
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
🕋 کثرت مهم نیست، ایمان مهم است
🌿 ممکن است در یک شرایطی تعداد زیادی از مردم به اسلام عمل نکنند، ولی در عین حال تعدادی از انسانهای وارسته ساخته شوند و امتحان دهند. دارند به کمالات عالیه میرسند و هدف هم این است که در شرایط سخت یک انسانهایی به کمالاتی برسند.
☑️ باید به این نکته هم توجه کرد که هرچه شرایط سختتر میشود، ممکن است تعداد کمتر بشود. ممکن است به یک جایی برسیم که تعداد کمی از انسانها به کمال برساند، ولی آن کمالی که آنها به آن میرسند قابل مقایسه با کمال انسانهای قبلی نیست.
🔹 در روایتی مشهور آمده که روزی رسول خدا(ص) در میان اصحابشان بودند و فرمودند: کجا هستند برادران من؟ گفتند: مگر ما برادران شما نیستیم؟ فرمودند:«نه شما اصحاب من هستید، برادرانم اقوامی هستند که در آخرالزمان میآیند و اینها مرا نمیبینند و من آن وقت از دنیا رفتهام و از یک سیاهی بر روی سفیدی (یعنی خط قرآن که سیاهی است بر روی سفیدی صفحه) ایمان میآورند.»
📝 حجتالاسلام سقا بیریا
#شماره_1
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌱 از بعثت تا انقلاب«بخش چهارم» 👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی 🔆 حضرت رسول در سال هش
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش پنجم»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
💢 با قدرت یافتن حضرت رسول و تشکیل حکومت اسلامی در مدینه، منافقان که آرزوهای خود را برای داشتن سهمی در قدرت بر باد رفته میدیدند، بنای کارشکنی گذاشتند. در حملات مشرکین بر ضد مسلمانان به عنوان ستون پنجم با آنان تبانی و همکاری داشتند و با القائات و شبههافکنی و ایجاد یاس و تزلزل در صفوف مسلمین از پشت خنجر میزدند.
🔚 در انقلاب اسلامی ایران نیز منافقان که در آغاز خود را در خط امام جلوه دادند، صف خود را جدا کرده و روی در روی نظام اسلامی ایستادند و حرکت مسلحانه علیه انقلاب را آغاز کردند که نقطه اوج این شورش در ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰ بود.
⚠️ آنچه در کردستان، ترکمن صحرا و مناطق دیگر پیش آمد، از جمله ترورها، انفجارها و فعالیتهای مسلحانه این گروه تکرار همان شیوههای منافقانه زمان پیامبر بود. نفاق با شیوهها و چهرههای جدید همچنان خطری بزرگ فراروی انقلاب اسلامی ایران است.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya