🔰 فقه گریزی؛ علل و اسباب
💠 فقه در دنیای امروز، نه تنها یک جایگاه دانشی برای حوزهی عمل مکلفین است، بلکه به یک درجه بالاتر آنچه از فلسفهی این دانش دانسته میشود رسیده وآن رشد و تعالی جامعه به سمت زیست بهتر و حیات پاکتری است.
📈 با یک نگاه چالشی، جایگاه فقه در جامعهی امروز و اتفاقات پیرامون آن در این چهار دهه از عمر انقالب اسلامی، علل و اسباب و شمارش موفقیت و یا عدم موفقیت آن را باید حداقل در دو سطح حوزه فردی و حوزه اجتماعی مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم.
▪️در حوزه فردی، عدم علم و تفکر و جهل در این زمینه، ضعف در باورهای مذهبی، رواج سبک زندگی غربی و مظاهر آن و تفوق بر جامعهی اسلامی و ترویج خرافات و کنار گذاشتن عقل دینی از عوامل پایـهای دینگریزی در این حوزه هستند.
✳️ همچنین در حوزه اجتماعی، تهاجم همه جانبه غرب و تاثیرات آن بر فقهگریزی مردم، نداشتن ساختار و نهادهای برآمده از فقه و بی کفایتی برخی از مسئولین جامعه اسلامی و چهرههای مدعی در دین از عوامل موثر در دین گریزی در این حوزهاند.
✍️محمدحسین جان علیزاده روشن
#شماره_39
#علومانسانی
#جامعه
🆔 @farhang_puya
📍جوانان و آینده پیش روی نیروهای انقلابی
💠 جوان برای آنکه وظیفهاش را از جهت جوان بودن تشخیص دهد باید فکر کند من در این دوران جوانی چه چیزهایی دارم که پیرمردها و بچه ها ندارند تا از آن ویژگیها برای انتخاب راه صحیح و سیر به هدف مطلوب بیشتراستفاده کند.
🔸جوان باید بداند که میتواند خودش را به آسانی تغییر دهد. باید بگردد راه آن را پیدا کند، بداند که با چه کسی معاشرت کند، چه چیزی مطالعه کند، چه شرایطی را برای خودش فراهم کند تا بتواند خود را تغییر دهد.
✍️ علامه مصباح یزدی
#شماره_39
#علامه_مصباح
#انقلاب_اسلامی
#جوانان
🆔 @farhang_puya
📌 تكليفگرايي؛ نقشه راه اسلام ناب
🔹 انسان به دلیل پارهاي از نیازهاي خود، به زندگي اجتماعي رو ميآورد و مجبور است بخشي از خواسته هاي خود را چشم پوشي کرده و به برخي از درخواستهاي دیگر انسان، از روي ناچاري تن دهد و براي این که از این مشارکت اجتماعي بهترین و بیشترین بهره را ببرد ملزم به رعایت قوانین و قراردادهایي با سایر انسانها ميباشد.
🔚 در هر جامعهاي، براساس اصول و ارزشهاي مورد پذیرش آنها، طبق قوانین و قراردادها توافق ميشود. در جامعة اسلامي، قوانین و قراردادها بر اساس اصول و ارزشهاي اسلامي پایه گذاري ميشود.
🔸 زیرا در این جامعه افراد پذیرفتهاند که سعادت آنها براساس خدامحوري و ارزشهاي دیني تأمین ميشود و آنها به وسیله راه کارها و راهنمایيهاي دیني، ميتوانند به اهداف و خواستههایي که سعادت دنیوي و اخروي آنها را تأمین ميکند، برسند.
✍️علیرضا دهشیری
#شماره_12
#انقلاب_اسلامی
#جامعه
🆔 @farhang_puya
💡مدیریت جریان تحول
⛔️ بدیهی است اشتباه بزرگ و جبران ناپذیری را مرتکب شدهایم، چنانچه بخواهیم رو در روی تحولات جاری زندگی بشری بایستیم و در مقابل آن سینه به سینه مقاومت به خرج دهیم.
✅ بنابر فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی باید از تحولات به خوبی و به طور شایسته استقبال کرد و به مدیریت آنها پرداخت تا اولا زمینههای تعالی، پیشرفت و توسعه فراهم آید و ثانیا کار ما به ساختارشکنی نیانجامد و شالوده فرهنگ و ارزشها را برهم نزند.
📈 مدیریت صحیح تحولات به نوبه خود مستلزم طرح و برنامهای دقیق با چشم اندازی روشن و استوار، همچنین رهین حضور فعال و مستمر و مشارکت جدی و مستقیم نخبگان امت از مراکز حوزوی و دانشگاهی است. در غیر اینصورت، تحولات جهانی با ابزار و میکانیسم ویژه به دلخواه خود، ارکان و عناصر پیشرفت و توسعه ملی ما را از تمامی ابعاد و زوایا تحت تاثیر قرار خواهد داد.
✍️ سید احمد رهنمایی
#شماره_4
#امامین_انقلاب
#استکبار_ستیزی
#دولت_انقلابی
🆔 @farhang_puya
✅ حوزه انقلابی حوزهای، روزآمد و تمدنساز
💯 حوزه انقلابی حوزهای است روزآمد و با قابلیت تمدنسازی و چالش آفرینی در برابر تمدنهای رقیب و معارض. ممکن است شبهههایی را مطرح کنند که اگر چنین است چرا در تاریخ حوزه شاهد مواردی هستیم که روحانیت با مظاهر تمدن و صنعت و تکنولوژی مخالفت کردهاند. حضرت امام پاسخ این شبهه را در منشور روحانیت چنین میدهند:
⭕️ مخالفت روحانیون با بعضی از مظاهر تمدن در گذشته صرفا به جهت ترس از نفوذ از آن بوده است. احساس خطر از گسترش فرهنگ اجنبی، خصوصاً فرهنگ مبتذل غرب موجب شده بود که آنان با اختراعات و پدیدهها برخورد احتیاطآمیز کنند.
🚫 علمای راستین از بس که دروغ و فریب از جهانخواران دیده بودند، با هیچ چیزی اطمینان نمیکردند و ابزاری از قبیل رادیو و تلویزیون در نظرشان مقدمه ورود استعمار بود، لذا گاهی حکم به منع استفاده از آنها را میدادند.
✍ محمدرضا باقرزاده
#شماره_33
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
#حوزه_انقلابی
🆔 @farhang_puya
⁉️ حوزه انقلابی چه زمانی شکل میگیرد؟
✳️ حوزه انقلابی هنگامی شکل میگیرد که راس حوزه انقلابی با بدنه آن به صورت هماهنگ عمل کند و به حوزه انقلابی اعتقاد داشته و برای آن بکوشند.
✅ بدنه حوزه انقلابی باید در همه جهات بیان شده در خصوص جانمایی حوزه در مسیر شدن قرار گیرد و بکوشد تا همه ویژگیهای زعامت در حوزه را تا حد امکان در خود ایجاد کند.
❇️ بیگمان همه افراد توان رسیدن به قله را ندارند اما در راستای هماهنگی بین رأس و بدنه همه باید در مسیر رسیدن به این قله حرکت کنند.
🔰 زعیم انقلابی حوزه برای حفاظت از دین باید از لحاظ علمی در اوج قله فقاهت و از لحاظ عملی نفسی ساخته و پرداخته داشته باشد تا بتواند با اطاعت از اوامر مولا در راستای حفاظت از دین گام بردارد.
✍ عبدالصالح شمساللهی
#شماره_33
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
#حوزه_انقلابی
🆔 @farhang_puya
🔘 دفاع از اسلام در برابر آخرین شبهات
💢 آمادگی حوزههای شیعی در برابر حملات فکری دشمنان به اسلام و تشیع از ویژگیهای اسلام انقلابی است که امام امت به آن اشاره کرده، و در منشور روحانیت میفرماید:
↙️ تردیدی نیست که حوزههای علمیه و علمای متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهمترین پایگاه محکم اسلام در برابر حملات و انحرافات و کجرویها بودهاند.
🔰 روشمندی در فهم دین از دیگر ویژگیهای حوزه انقلابی است. به فرموده امام (ره) در منشور روحانیت: علمای بزرگ اسلام در همه عمر خود تلاش نمودند تا مسائل حلال و حرام الهی را بدون دخل و تصرف ترویج نمایند.
🖌 محمدرضا باقرزاده
#شماره_33
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
#حوزه_انقلابی
🆔 @farhang_puya
🔆 خودسازی
💠 حضرت امیرالمؤمنین علی (عليهالسلام):
✳️ آنکه خود را پیشوای مردم سازد پیش از تعلیم دیگری باید به تادیب خویش بپردازد. پیش از آنکه به گفتار تعلیم فرماید باید به کردار ادب نماید.
📙 نهجالبلاغه، خطبه ٧۵
#حدیث
#شماره_26و27
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔅استفاده از نخبگان در مدیریت تحولات کشور
🌐 امروزه در شرایط حاکم برجهان، برگ برنده در اختیار ملت و دولتی خواهد بود که دست کم در حوزه و محدوده اختیارات و توانمندی خود تحولات جاری را سازمان بخشد و در راستای تامین مصالح و منافع ملی و فراملی خود به مدیریت آنها بپردازد تا به آسانی و بدون گرفتار آمدن به انفعالی چالش برانگیز بتواند نقش خود را در جهت بخشیدن به تحولات و بهرهبرداری شایسته و بایسته از آنها ایفا کند.
🔰 پیگیری و انجام این رسالت خطیر در نگاه مقام معظم رهبری، در درجه نخست بر عهده « نخبگان فکری و فرهنگی جامعه، حوزه و دانشگاه » گذاشته شده است تا همسو با دولت اسلامی تحولات را مدیریت کنند و اسباب و زمینههای پیشرفت کشور و ملت را هرچه بهتر و سریعتر فراهم آورند.
✍️ سید احمد رهنمایی
#شماره_4
#انقلاب_اسلامی
#دولت_انقلابی
#پیشرفت
🆔 @farhang_puya
🇮🇷راهبرد حمایت از تولید ملی
🌐 طرح حمایت از تولید ملی مختص به ایران نیست؛ تمامی کشورها برنامههایی برای حمایت از کالاها و محصولات تولیدی کشورشان داشته و دارند.
♨️ بسیاری از کشورها که هم اکنون طرفدار تجارت آزادند، زمانی به شدت از تولیدکنندگان خودشان حمایت میکردند.
🌾 همین کشورها هنوز هم با استفاده از راهبردهای مختلف به حمایت از تولیدات داخلی میپردازند. نمونه بارز این مساله را میتوان در حمایت بیشتر کشورها از محصولات کشاورزی تولیدی کشورشان مشاهده کرد.
✍️ محمدجواد توکلی
#شماره_39
#اقتصاد
#تولید_ملی
#اقتصاد_مقاومتی
🆔 @farhang_puya
✅ الگوی حمایتی کره جنوبی
⛔️ کره جنوبی که فرایند توسعه خود را به صورت جدی از دهه 1960 آغاز کرد، طرحی گسترده برای حمایت از صنایع داخلی به مرحله اجرا گذاشت. در این مسیر کره جنوبی هم اقدام به فرهنگسازی مصرف کالای کرهای در داخل نمود و هم محدودیتهای سنگینی بر واردات وضع کرد.
🚗 بهطور نمونه، این کشور برای تقویت صنعیت خودروی خود به مدت بیست سال واردات خودرو را ممنوع کرد. در عین حال دولتمردان کره جنوبی با معرفی مشوقهای صادراتی انگیزه ارتقا کیفیت را در تولیدکنندگان کرهای ایجاد کردند.
♨️ تاکید بر حمایت از کالاهای کرهای در دهههای آغاز رشد اقتصادی این کشور به حدی بود که در فرهنگ عمومی این کشور مصرف کالای خارجی به عنوان اقدامی زشت مورد ملامت قرار میگرفت. در اوایل دهه 1960 مصرفکنندگان کالاهای خارجی به عنوان « خائنان به میهن » قلمداد میشدند.
✍️ محمدجواد توکلی
#شماره_39
#اقتصاد
#تولید_ملی
#اقتصاد_مقاومتی
🆔 @farhang_puya
✅شناختن موقعیت اساس کار است؛
📎شناختن موقعیت، فهمیدن نیاز، حضور در لحظه مناسب و مورد نیاز؛ این اساس کار است که مومن باید این را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش موثر باشد.
رهبرمعظم انقلاب 1388/10/29
#امامینانقلاب
#نشریه32
🆔@farhang_puya
📌 نقش موقعیت شناسی در دیپلماسی انقلاب اسلامی
💠 برای پرداختن به نقش موقعیتشناسی انقلاب اسلامی و تفاوت آن با موقعیت شناسی دیپلماسی سکولار و دیپلماسی التقاطی(نیمه سکولار) نخست باید به مفهوم و جایگاه دیپلماسی و دیگر مفاهیم مرتبط با آن بپردازیم.
🔸 دیپلماسی و رفتار سیاسی در جوامع جهانی از گذشته تا کنون، جایگاه و اهمیت ویژهای داشته است؛ چراکه دیپلماسی یکی از ابزارهای مهم سیاست است و ملاحظه تعریف دیپلماسی خود به خود جایگاه ویژه آن را نشان میدهد.
🔚 دیپلماسی همچون عرصههای دیگر حیات انسان، نیازمند عنصری بنام بصیرت است و بصیرت را نیز میتوان از طریق چهار عنصر توانایی شناخت جبهه حق از جبهه باطل، درک موقعیت، توانایی در شناخت پیچیدگی در رفتار دوست و دشمن و توانایی در انجام عمل به موقع بررسی کرد.
✍️ سیدعبدالمجید پیشبین اشکوری
#انقلاب_اسلامی
#موقعیت_دیپلماسی
#نشریه_32
🆔 @farhang_puya
📌مبناهای اصلی فلسفه سیاسی غرب
🔹 فلسفه سیاسی غرب معاصر با سه مبنای اصلی خودنمایی میکند. اول چهرهی لیبرالیستی آن که معطوف به جنبشی آزادیخواهی غرب و برای حفظ فردیت انسان و آزادیهای اوست.
🔸 در کنار لیبرالیسم، صورتی از سکولاریسم سیاسی است که برخاسته از مباحث فلسفهی سیاسی دو متفکر انگلیسی توماس هابز و جان الک است.
🔘 از سویی علمگرایی مبتنی بر آزمون و خطا در عرصههای اجتماعی و سیاسی و قانونگذاری بر مبنای همین علوم متزلزل و حقوق طبیعی و حاکمیت کامل آن، سومین محور برای سنجش کارآمدی معرفی میشوند. مطابق نظر متفکرین غربی، گفتمان نظام سیاسی در صورتی کارآمد است که در اجرای این سه محور توفق یابد.
✍️ زینب اباذری
#استکبار_ستیزی
#شماره_37
🆔 @farhang_puya
☀️پایبندی به عهد
⭕️حضرت امیرالمومنین علی (علیهالسلام):
♻️به دوستی کسی که پایبند به عهد خویش نیست اعتماد مکن.
📚غررالحکم، حدیث 10290
#حدیث
#نشریه38
#اخلاقاسلامی
🆔@farhang_puya
‼️برای خیلیها که بین انقلابیگری و برخورد منطقی منافات میبینند، عمل انقلابی همراه با تشکیلاتی منطقی و دقیق و حساب شده قابل جمع نیست. ما مشاهده میکنیم که اینها میتواند جمع شوند.
♦️ انقلابیگری به این نیست که ما آن جایی که نباید پرخاش کنیم، بیخودی پرخاش کنیم. انقلابیگری به آن است که مواضع اسلامی و انقلابی را قاطعانه و بدون رودربایستی و مرعوب شدن و خام شدن در مقابل برخی از چهرههای امید بخش کاذب حفظ کنیم.
رهبرمعظم انقلاب(حفظهالله) 1368/5/31
#امامین_انقلاب
#انقلاب_اسلامی
#نشریه_33
🆔@farhang_puya
💢 روحانیت حامی ملت
⭕️ نگاهی کوتاه به تاریخ معاصر ایران نشان میدهد که یگانه جریان جدی و پیگیر #مدافع_عزت_ملی ایران در برابر استعمار غربی و استبداد داخلی روحانیت شیعه بوده است. حوزهها همواره از پیشگامان نهضتهای اجتماعی ضد استعماری و ضد استبدادی بودهاند.
💯 روحانیت شیعه با الهام از مکتب اهلبیت (صلواتالله علیهم اجمعین) برخلاف روحانیت سایر مذاهب و فرق اسلامی، حاکم جائر و طواغیت را به رسمیت نشناخت و در برابر آنان سکوت نکرد و بر سر سفره آنان ننشست، با ظالمان و مستبدان سازش نداشته و در برابر چپاولگری استعمارگران سکوت پیشه نساخت.
✍ هادی مجیدی
#شماره_33
#حوزه_علمیه
#حوزه_انقلابی
#روحانیت_اصیل
🆔 @farhang_puya
🔘 حوزهها؛ برپادارندگان انقلاب
✔️ تاریخ حوزهها منحصر به فعالیتهای علمی یا تبلیغی نمانده است؛ زیرا پس از آغاز دوران غیبت به خصوص با آغاز غیبت کبری، با تفویض رهبری امت اسلامی به فقها از سوی ائمه (علیهمالسلام) ارجاع مردم به ایشان، نقش علما و حوزههای علمیه در هدایت امت اسلامی نمایانتر و برجستهتر شد.
🔺 از آن هنگام تاکنون حوزههای علمیه شیعی با گذشت هزار و چهارصد و اندی، با تلاش و مجاهدت و تحمل سختیها و تبعیدها و اتهامات و... در مسیر ترویج، تبیین و اجرای #معارف_ناب_شیعی، گام برداشتهاند و به شهادت تاریخ کارنامه زرینی از خود به یادگار گذاردهاند.
📝 هادی مجیدی
#شماره_33
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
🆔 @farhang_puya
🔆 رستاخیز عظیم!
💢 حضرت امام راحل و در ادامه مقام معظم رهبری با توکل بر خدا و پشتیبانی مردم ولایتمدار، تحولی را در جامعه ایران رقم زدند که مردم با رعایت نظم و نظامی که اسلام ترسیم کرده و امنیت و رفاه و... زیر چتر آن تعریف میشود، به سعادت دنیوی و اخروی دست خواهد یافت.
💠 به تعبیر مقام معظم رهبری این انقلاب یک رستاخیز عظیم در دنیا بلکه رستاخیز عظیمتری در انسانها به وجود آورد که مسها را به طلا تبدیل کرد.
🔰 انقلابیگری تنها راه تحقق اهداف و آرمانهای نظام اسلامی و مانایی حفظ روحیه انقلابیگری است.
🖌 علیرضا دهشیری
#شماره_33
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🏔 سیره اهلبیت (ع) در برخورد با کفار
⚖️ سیره اهلبیت (ع) در دورانی که حاکمیت جامعه در دستشان بود، در برخورد با کفار اینگونه بود که آنان را به اسلام دعوت و سفارش میکردند تا از شرک و بتپرستی دست بردارند و مانند مسلمانان از حقوقی یکسان برخوردار باشند.
💰 در صورتی که از پذیرش اسلام سرباز میزدند به آنان توصیه میکردند که بر دین خویش باشند ولی جزیه و خراج بدهند. این دو مالیات به علت اینکه کفار در پناه حکومت اسلامی میزیستند پرداخت میشد.
⚔️ چنانچه آنان نه اسلام را میپذیرفتند و نه جزیه میپرداختند، اهل بیت (ع) با آنان میجنگیدند تا حکومت را از دست کافران بگیرند و زمنیه انتخاب آزادانه دین را فراهم کنند.
🎙 جواد سلیمانی
#شماره_36
#تاریخ
#معارف
#سیره_معصومین
🆔 @farhang_puya
💡 چراغهای هدایت
💠 حضرت امام محمد باقر (عليهالسلام):
✅ ما چراغ راهنما هستیم برای هر که از ما طلب نور کند. ما راهی هستیم برای کسی که پیرو ما باشد و ما هدایتکنندگان به بهشت هستیم. ما عزت اسلام و ما پلها و معبرهای بزرگی هستیم که هر کس از روی آن بگذرد پیش میافتد و هر که تخلف جوید گمراه میشود.
🔰 ما رکن اصلی هستیم و ما همان کسانی هستیم که به واسطه ما رحمت نازل میشود و به وسیله ما بر شما باران میبارد و به واسطه ما عذاب از شما برطرف میگردد.
📚 بحارالانوار، ج ٢۶، ص ٢۴٩-٢۴٨
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🌼 انسان معنوی از دیدگاه شهید مطهری
🔸 با تبدیل جوامع امروزی به جوامعی فنآور و ماشینی و با تغییر رویکردهای بشر از ساحت قدسی انسان به ساحتی زمینی و مادی، میل بشریت به سمت اخلاق و معنویت روز به روز بیشتر و بیشتر شده است.
🔹 از دیدگاه شهید مطهری مفهوم و واژه انسان کامل در ادبیات عرفان اسلام، اولین بار توسط محیالدین عربی مطرح شد و پس از ایشان با شاگردانشان پرورش یافت. برای یافتن حقیقت معنویت در اسلام، باید مفهوم انسان کامل از دیدگاه اسلام بیان شود.
▪️ از این منظر دیدگاه اسلام درباره انسان کامل، انسانی است که فضایل معنوی در او به حد کمال رسیده باشد و انسان کامل صرفا در برابر انسانی که از نظر جسمی دچار نقص یا ضعف است معنا نمیشود.
#شماره_40
#علوم_انسانی
#معارف
🆔@farhang_puya
📍ضرورت برنامهریزی درازمدت برای کار فرهنگی و اخلاقی
🔰 اگر بخواهیم چهل سال دیگر اثر صحیحی بر این اقدام که امروز شروع میکنیم مترتب شود و میوههایش به صورت جدی در جامعه ظاهر شود از همین امروز باید تصمیم بگیریم و شروع کنیم.
🔸برنامههای آموزشی و فرهنگی دراز مدت است و باید در طراحی، برنامه ریزی، تربیت استاد و نوشتن کتاب آن و برخورد با مردم و آزمایش شیوههای تربیتی حوصله داشت و صبوری کرد.
🎙 علامه مصباح یزدی (ره)
#شماره_40
#علامه_مصباح
#فرهنگ
🆔@farhang_puya