⁉️ چگونه از گناه نجات پیدا کنیم؟!
💠 حضرت آیتالله جاودان:
🔆 يكي از راههای نجات انسان از گناه، پناه بردن به امام زمان (عجلالله تعالي فرجهالشريف) است.
✅ ايشان به انتظار نشستهاند تا كسی دستش را به سمتشان دراز كند تا ايشان او را هدايت كنند. كسي كه در گناه گرفتار است بكوشد نمازش را با توجه و درست بخواند.
🔰 اجازه تصرف شيطان بر انسان دست خود آدم است و او فقط دعوت كننده است؛ شيطان جواني ما را ازبين مي برد؛ اگر انسان پاك باشد او هيچ ولايتي بر انسان نخواهد داشت.
#معارف
#انتظار
🆔 @farhang_puya
‼️ نگذارید جای شهید و جلاد را عوض بکنند!
🔀 شواهد حاکی از این است که حتی معنای ترجیحی مردم از عدالت، به شدت در معرضِ خطا و تهاجم قرار گرفته است.
⭕️ وضعیتی که به عنوانِ مثال منجر شد به تذکرِ مقام معظم رهبری در خصوص اینکه «مبادا در دهه ۶۰ جای شهید و جلاد عوض شود.¹» جابجایی شهید و جلاد؛ یعنی جابجایی معنای حق و باطل؛ یعنی فهمِ گروهی از مردم در معرض این خطر است که حق را باطل و باطل را حق بینگارد.
💡 در چنین شرایطی کاملا محتمل است که هر حرکتی از سوی دستگاههای اجرایی و قانونگذاری کشور، ناعادلانه تفسیر شود. چنانکه امروز جریانهایی در تلاشند تا به این وضعیت دامن بزنند.
📝 الهام عباسی
#استکبار_ستیزی
#تغییر_باورها
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
📛 با برجام و FATF کشور را رو به افول بردند!
🚫 از آنجایی که برجام دستاوردی برای ایران در زمینههای مورد توافق، خصوصاً در حوزه مبادلات بانکی نداشت که تعبیر «تقریباً هیچ» از آقای سیف، رئیس کل بانک مرکزی، شاهد این گفتار است
♨️ مسئولین کشور برای سرپوش گذاشتن به این ناکارآمدی و توجیه خسارت محض برجام، همکاری FATF را برای رفع مشکلات بانکی دستاویز خود قرار دادند؛ اما غافل از اینکه ریشهی مشکلات بانکی، نه FATF بلکه در تحریمهای ثانویهی بانکی آمریکا علیه ایران است!
‼️ در ابتدا مسئولین ریشه مشکلات بانکی را تحریم های آمریکا بیان می کردند و به همین دلیل مذاکرات هسته ای و برجام حاصل از آن را تنها راه ممکن برای رفع مشکلات بانکی میدانستند؛ ولی این توافق نیز در رفع مشکلات بانکی ایران ناکارآمد ماند.
📝 کمیل مؤمنی
#اقتصاد
#برجام_FATF_خسارت_محض
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
⚖ پیشرفت باید توأم با عدالت باشد!
🔰 وقتی میگوییم پیشرفت عدالت محور؛ یعنی میخواهیم ببینیم آیا این پیشرفت بر محور عدالت هست یا نیست؟ یک وقت میخواهیم بدانیم که اصلاً پیشرفتی صورت گرفته یا نگرفته و یک وقت بحث در مورد این است که آیا این پیشرفت عادلانه هست یا نیست؛ به عبارت دیگر آیا مدیریت آموزش و پژوهش ما عادلانه هست یا نیست.
📊 بله ما در یک زمینههایی پیشرفت کردهایم؛ ولی آیا آن مدیریتی که به این پیشرفت منجر شده، مدیریت عادلانهای بوده است؟ اگر این مدیریت عادلانه بود، آیا بهتر از این پیشرفت نمیکردیم؟ آیا آن مدیریت مانع از بعضی پیشرفتها شده یا نشده است؟ اگر شده است دیگر این پیشرفت عدالت محور نمیتواند باشد!
🎙 گفتوگو با حجتالاسلام دکتر علی مصباح
#جامعه
#عدالت_و_پیشرفت
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
⁉️ مهمترین سرمایهی یک جامعه چیست؟
🌐 مهمترین سرمایهی یک جامعه اعتمادی است که افراد به یکدیگر دارند و هر چیزی که این اعتماد و همبستگی را تقویت کند مایهی سعادت و پیشرفت جامعه است و هر کار بر آن لطمه وارد کند، عامل شکست و بدبختی است.
➿ لذا اگر مسئله وفای به عهد و میثاق های فردی و بین المللی حتی برای یک روز کنار گذاشته شود و شیرازهی زندگی بشر از هم گسسته می شود و پیشرفت جامعهی انسانی عملاً متوقف می گردد.
📜 به همین دلیل در حدیثی از امام امیرمؤمنان (ع) میخوانیم که فرمود: «لاتعتمد عَلی مودّة من با یوفی بعهده؛ به دوستی کسی که پایبند به عهد خویش نیز اعتماد مکن.¹»
🗃 هادی مجیدی؛ غررالحکم، حدیث ۱۰۲۹۰
#جامعه
#اتحاد_همبستگی
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💢 عالِم وقتی مومن شد، آن است که منشأ خیرات و برکات است
💠 حضرت امام خمینی (ره):
✅ مبدا همه خیرات و مبدا همه ترقیاتی که برای یک مملکت هست، چه در جهت مادیات و چه در جهت معنویت این است که ایمان در کار باشد. باید شما و ما دست به هم بدهیم برای قشر آتیه که اینها مقدرات مملکت دستشان است.
🔆 ایمان ایجاد کنیم؛ شما از دانشگاه مومن بیرون بدهید، ما از مدرسهها مومن بیرون بدهیم. نه عالم! عالم تنها فایده ندارد. البته مومن تنها هم موثر خیلی نیست.
💥 خب قشرهای دیگر هم مومن هستند اما عالِم وقتی مومن شد، عالِم وقتی متقی شد، آن است که منشأ خیرات و برکات است و حفظ یک کشور یا خدای ناخواسته از آن طرف به باد دادن یک کشور است.
📆 ٣ خرداد ١٣۵٨
#امامین_انقلاب
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
🔸 انسان مسافر لقای خداوند سبحان
💠 حضرت آیتالله جوادی آملی:
💡 از منظر جهانبینی توحیدی انسان مسافر لقای خداوند سبحان است. در این حرکت مراحلی را تا عالم طبیعت و این دنیا سپری میکند و عوالمی را برای رسیدن به کمال پیشرو دارد.
📿 سفر مزبور سیر به سوی «مقام برتر» و نه «مکان بالاتر» است. مسافت و مسیر این حرکت در درون خود انسان است و مسیر از مسیرهای جهان هستی بیرون نهان او نیست.
🔰 در این مسیر منازل و مراحلی وجود دارد که سالکان و پیشگامان تهذیب نفس از آن به«منازل سائران»، «مقامات عارفان» و یا «مراحل و منازل سیر و سلوک» یاد میکنند.
#معارف
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
💠 تمدنی مبتنی بر معنویت
🖌 محمدحسین علیجانزاده:
❇️ آنچه که از معنویت و عرفان امروز بیان میشود یا برآمده از تکالیف و سنن الهی است و یا طریقی به غیر از شرعیات و احکام الهی میتواند باشد. از قدیمالایام این دعوای اساسی در میان مکتبهای مختلف فکری در اسلام و رایج بوده است که اصولا حق با شریعت و طریقت است؟
☑️ انقلاب اسلامی ایران با توجه به بیانات زعیم حکیم انقلاب و نظر به تجارب حاصل در طول ۴۰ سال گذشته برای رسیدن انقلاب به نقطه اوج خود در آینده نیز با توجه به قدرت، هیمنه و عزت آن و عمل به بیانیه گام دوم.
🔚 میتواند در بالاترین ساحت تمدنی جهان قرار گیرد و طعنه برابر قدرتهای پوشالی و الحادی بزند و تمدنی مبتنی بر معنویت، پیشرفت و سعادت را به جهانیان معرفی کند.
#شماره_40
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
✴️ در گام دوم، ولایتمداری اولویت است
💠 نگاه مردم به «ولایت فقیه» و شخص «ولی فقیه» در گام دوم، همان نگاه همراه با تقدس در گام اول و برخورد آنان با کلام و رهنمودهای «مقام ولایت» برخوردی متعبدانه است که ریشه در عقلانیت دینی و ملی دارد.
🔺 نگاهی که در عین تکلیفمداری و عمل به وظیفهی الهی و شرعی، نگاهی کاملاً واقعبینانه به نماد انسجام، وحدت ملی، حفظ و حراست از تمامیت ارضی و استقلال در همهی عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.
🔰 کافی است به شعارهای مردم، کلام و وصیتنامه شهیدان گام اول به ویژه سرداران شهید، از بهشتیها، رجاییها، همتها و باکریها نگاهی داشت و آن را در کلام و وصیتنامهی شهیدان گام دوم؛ چون سردار سلیمانی، حججی و شهدای مدافع حرم نیز مشاهده کرد. نگاه، همان نگاه است و رابطهی امت و امامت همان رابطه.
📝 حسن ملکشاهی
#انقلاب_اسلامی
#ولایت_مداری
#امام_امت
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
🔄 مدرنیسم
⚜ اصطلاح مدرنیسم به عنوان نماد اندیشهها و شیوههای نوینی به کار رفته است که جایگزین اندیشهها و شیوههای سنتی شده و همه جوانب و زمینههای زندگی فردی و اجتماعی انسان غربی به ویژه جنبههای مرتبط با دین، معرفت دینی، هنر و زیبایی او را در بر گرفته است.
🔘 بسیاری از متفکران علوم اجتماعی، مدرنیسم را دورانی تاریخی میدانند که پس از رنسانس فرهنگی اروپای پس از قرون میانی آغاز شده است؛ در مقابل عدهای دیگر، نقطه آغازین دوران مدرن را انقلاب صنعتی میدانند و بعضی دیگر پیدایش نظام تولید سرمایهداری و بازار آزاد را شروع دوران مدرن تلقی میکنند.
📝 سیدصمد موسوی
#جامعه
#جامعه_شناسی
#مدرنیسم
#شماره_10
🆔 @farhang_puya
💥 جنجال برانگیزترین تشکیلات!
⚡️ فراماسونری را باید پراکندهترین، فرا گیرترین و در عین حال جنجال برانگیزترین تشکیلاتی دانست که همواره از آغاز راهاندازی تاکنون در برابر قیامها، انقلابها، جنبشها و خیزشهای مردمی در سطح جهان.
🔚 بدین انگیزه که با سوار شدن بر امواج برآمده از قیامهای مردمی آنها را به نفع جریان حاکم و مستبد به طور تمام عیار مصادره کند، صفآرایی کرده است.
🔘 در این میان دشمنان جهان اسلام طی دهههای اخیر و به ویژه در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دنبال آن با سلاح فراماسونری بیشترین و کارآمدترین ترفندها را در برابر حرکتها و نهضتهای اسلامی به نفع استعمارگران و سودجویان به کار بستهاند.
🖌 حجتالاسلام سید احمد رهنمایی
#جامعه
#جامعه_شناسی
#شماره_20
🆔 @farhang_puya
❌ عقده جان ملکم از خواجه نصیرالدین
⚠️ نکته مهم درباره زندگی سیاسی اجتماعی خواجه نصیرالدین این است که خطر مسیحیت توسط این عالم بزرگ دفع شده و اجازه حضور و نفوذ در دربار و قتل و غارت را به آنها نداد.
🔰 جان ملکم۔ سفیر انگلیس در دربار فتحعلی شاه و سیاستمدار کهنهکار - از او عقده به دل داشته و در کتاب خود مینویسد که «خواجه نصیرالدین طوسی طراح حمله مغولان به بغداد است و او باعث کشته شدن چند ده هزار انسان شده است.»
🔘 «او با این تهمت میخواهد ارزش خواجه را پائین آورده و علاوه بر خونخوار نشان دادن خواجه نسبت به دفع مسیحیت که از سمت ایشان اتفاق افتاده، عقدهگشایی کند؛ چون فقط خواجه توانسته است از تبدیل شدن مساجد به کلیسا، انتقامگیری صلیبیان و ... جلوگیری کند.»
✍ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#خواجه_نصیرالدین_طوسی
#مسیحیت
#جان_ملکم
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
🚫 حفظ فرهنگ اسلامی توسط خواجه نصیرالدین مهمتر از کار صلاحالدین
🔰 اگر سردار سپاه مسلمین در جنگهای صلیبی، صلاحالدین ایوبی است، این سردار بزرگ فقط در میدان جنگ شهرت یافت که البته شیعهکشی فراوان نیز کرده و حکومت شیعی فاطمیون مصر را با توطئه نابود کرده کار خواجه نصيرالدين هزاران برابر بالاتر از دفاع نظامی صلاحالدین بوده است.
🔏 خواجه علاوه بر حفظ فرهنگ اسلامی و حفظ جان مسلمانان، تمدن اسلامی را طراحی میکند که در زمان خود در جهان بینظیر است و متأسفانه حتی به این کار عظیم او توجهی نشده است.
☑️ «پس دو هدف اساسی در زندگی خواجه به چشم میخورد: ۱.ترویج تشیع در کلام فلسفی خود ۲.دفاع از اسلام و مسلمین و ساختن تمدن اسلامی»
✍ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#خواجه_نصیرالدین_طوسی
#مسیحیت
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
⚜️ اوضاع زندگی اسفبار مردم دوران پهلوی
〽️ همهی کسانی که قبل از انقلاب را به یاد دارند، شاید با تک تک سلولهای بدن خود نابرابری شدید در توزیع فرصتها را حس کرده باشند. منابع طبیعی و ثروتهای اولیه در دست یک عده خاص و خدمات دولت هم متوجه افراد خاص بود.
📑 سه چهارم جمعیت ما قبل از انقلاب در روستاها زندگی میکردند از این سه چهارم جمعیت تقریبا ۹۹ درصد از زیرساختهای مختلف نظیر راه و جاده، برقرسانی، آموزش عمومی، بهداشت و درمان و... که جزء وظایف اقتصادی دولت است محروم بودند.
🔻 برخورداری جمعیت روستایی از بهداشت تقریباً صفر بود و آموزش عمومی ار بسیار پایین بود
🎙 گفتوگو با دکتر سیدمحمدکاظم رجایی
#اقتصاد
#تبعیض_دوران_پهلوی
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💠 شهادت، پاداش اخلاص
◾️ سالروز شهادت شهید بزرگوار فخر ایران #شهید_فخریزاده را گرامی میداریم.
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
🔲 متن به مثابه حکمت عملی
🔹 در فهم اینکه انقلاب اسلامی و به تبع آن معنویت و اخلاق، چرا بماند و چگونه بماند،باید به سیاق و روح کلی حاکم بر متن توجه کرد. متن در سیاق «حکمت عملی» نوشته شده است و به هیچ ارجاع مستقیم و مشخصی به عقل محض یا نقل محض ندارد.
🔸 سراسر متن پر است از ارجاعات متعدد به خودآگاهی تاریخ ملت ایران، به تاثیر و اهمیت پررنگ جوانان و به تلاشهای دسته جمعی و مخلصانه مردم.
✔️ متن با بی توجهی بی سابقه بر پیوستگی و تکثر ملتی نوشته شده که پس از تاریخی پر از چالش،ف آزمون و خطا، موفقیتها و ناکامیها انقلاب را به چهل سالگی رسانیدهاند.
✂️ برشی از یادداشت الهام عباسی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_40
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhhang__puya
✅ قرب الهی به عنوان هدف غایی
🔘 هدف نهایی و غایی عرفان حقیقی «قرب الهی» یا «خدایی شدن» انسان است. عرفان حقیقی از طرفی خود را اسیر اهدافی ابزاری و میانی از قبیل «شادی، نشاط و امید به زندگی» که به عنوان هدف نهایی بسیاری از معنویتهای جدید دانسته میشود نکرده است.
🔺 و تحصیل اینها را تنها در سایه «قرب الهی» و ایمان حقیقی به خداوند ممکن میداند و معتقد است: «الا بذکر الله تطمئن القلوب»
🔻 و از طرفی اهدافی از قبیل «فنای در خدا» و «وصول به حق» را که در سخنان پارهای از صوفیان به عنوان هدف متعالی عفان معرفی شدهاند، بلندپروازانه و غیر ممکن میداند.
🖌 سید عبدالمجید اشکوری
#معارف
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
⚠️ جنگ ابدی میان حق و باطل
✍️ علیرضا فرهادی:
✅ بزرگترین نهضتهای الهی به پرچمداری پیامبران بزرگ شکل گرفته و آنها با دشواریهای طاقتفرسا دعوت حق را انتشار دادهاند.
🔰 این نهضتها هنگامی که به جریان اجتماعی بزرگ و حرکت قابل تکیه تبدیل شدند و از نظر قدرت به ثبات نسبی رسیدند، به تاسیس حکومت و اجرای قوانین الهی پرداختند. اما طرف دیگر این منازعه تاریخی نیز هیچگاه آرام نگرفت.
♨️ جبهه طاغوت هرگاه از مبارزه سخت و جنگ و کشتار ناامید شد، به ظاهر دست تسلیم را بالا برد و در پس خانه به برنامهریزی برای انحراف حرکت شتابان جریان حق پرداخت.
#شماره_24
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
⭕️ تابلوهای انحرافی در پیچهای تاریخی
💢 نتیجه انحراف آلوده به نژادپرستی بعضی از علمای بنی اسرائیل در کینه تاریخی یهودیان نسبت به مسیحیان و مسلمانان دیدهایم. اینگونه انحراف را در جریان دعوت حضرت عیسی_ع نیز میتوانیم مشاهده کنیم:
❌ «پولس» که تحت تاثیر جریان غالب چندخدایی و شرک اروپا قرار گرفته بود، نتوانست در مقابل خدایان اسطورهای روم و یونان مقاومت کند؛ از این رو پیامبر خود را فرزند خدا خواند و توحید مسیحیت را وانهاد تا شرک خلاف عقل تثلیث را گسترش دهد.
🔰 همین انحراف و انشعاب را میتوان در نهضت پیامبری حضرت موسی_ع و حرکت مشرکانه سامری و فتنه گوساله نیز مشاهده کرد.
📝 علیرضا فرهادی
#شماره_24
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
💠 آیتالله میرباقری:
⚡️ «عزم» غیر از «هَوَس» است. هَوَسِ خوبشدن را همه دارند! این، راهگشا نیست. عزمِ بر خوبشدن مهم است.
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
❌ دشمنان انقلاب از هیچ فرصتی برای ضربه زدن به نظام نمیگذرند
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
⭕️ علامه حلّی؛ روش استدلال عقلی
❎ روش استدلال عقل علامه حلّی (ره) در متون دینی و گسترش دادن آنها در جوامع اسلامی حتی در میان شیعیان اخباری نیز مورد مخالفت واقع شد و کار بزرگ او را انحراف در دین و جامعه دانستند.
⚠️ در عصر ما هم بسیاری از افراد نبوغ شیعه را انحراف تلقی میکنند. «ملامحمدامین استرآبادی در كتاب الفوائد المدينة في الرد على من قال بالاجتهاد و التقليد في الأحكام الالهيه به علامه (ره) بسیار تاخته است.»
🔚 مدیریت علمی علامه (ره) باعث انقلاب بزرگ فکری برای مسلمانان و پذیرش تشیع بعد از راهسازی خواجه نصیرالدین (ره) شد. «ایشان بالغ بر نود جلد کتاب پیرامون مسائل کلامی و اسلامی نوشتهاند و شهر حلّه را تبدیل به آشیانه تشیع کردند، در عصر خود چهارصد و چهل مجتهد و مصلح به علم شیعی و تدریس علم به جهان اسلام عرضه کردند.»
✍ مصطفی بیگمحمدی
#تاریخی
#علامه_حلّی
#اخباریون
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
✴️ فقهی که با توجه به زمان و مکان و براساس میراث سلف فقاهت میکند، فقه تکمیل یافته است.
🌐 شناخت قاعدهی زمان و مکان بر اساس آن استنباط و اجتهاد کردن میراثی بود که مرحوم امام خمینی (ره) آن را برای آیندگان به ارمغان گذاشت.
🔶 فقیهی که بیش از نیمی از عمر خودش را در زعامت و مرجعیت حوزههای علمیه در سنگینترین دروس فقهی و اصولی و فلسفی گذارند و همزمان رهبری نظامی را که خود پایهگذار آن بود برعهده داشت بر ضرورت این قواعد تاکید داشت
🔷 و راه برونرفت در مواجهه با دنیای جدید و دائم در پیشرفت را در حل این مسائل نو و مستحدثه از طریق نوآوری در طریق اجتهاد با تکیه بر میراث سلف میدانست.
📝 محمدحسین علیجانزاده روشن
#امامین_انقلاب
#فقه_پیشرفته
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💠 پیشرفت، عدالت و استقلال، باید زیر پرچم توحید باشد!
🔆 با نگاهی به تاریخ انبیاء و اولیاء الهی است که معنای پیشرفت واقعی توأم با عدالت و استقلال، زیر پرچم توحید و در مسیر تلاش برای تربیت جامعهای دینی و ولایتمدار، فهمیده میشود.
❌ در این نگاه، هرگونه پیشرفتی که خارج از دایرهی توحید و ولایتمداری باشد، نه تنها پیشرفت و تعالی و ترقی نامیده نمیشود، بلکه بنیانهای آن بنا به سنت الهی روزی فرو خواهد ریخت.
⭕️ یادآوری تمدنهای پیشین در قرآن کریم و توصیف قدرت و شرکت برباد رفتهشان، از همین جهت عبرتآموز است. چنین سرنوشتی در انتظار تمامی تمدنها و ملل و حتی کشورهای مسلمانی است که در این روزگار تنها به ساحت حیوانی انسان و نیازهای خاکی او توجه دارند.
📄 شورای سردبیری
#انقلاب_اسلامی
#عدالت_اسلامی
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
💠 عدالت فقهی
🔹 عدالت واقعی و یا نفسالامر همان عدالتی است که در تعریفش گفتیم اعطای حق هر کسی در جای خودش است. این عدالت در فقه تبدیل به قاعده شده است که حیث تقییدیه هم پیدا کرده است و از آن با عنوان «قاعدهٔ العدل و الانصاف» نام میبرند و کاربردش نیز در اشتباهات خارجی است
🔸 یعنی آنجا که اموالی مخلوط شود و تفکیک آن میسور باشد.¹ میتوان گفت عدالت میتواند میزان و معیاری برای فقاهت و استنباط است و تمامی برداشتهای فقهی و فتاوی باید با آن سنجیده شود.
🗃 محمدحسین علیجان زاده روشن؛ مهریزی، مهدی، عدالت به مثابه قاعده فقهی، فصلنامه نقد و نظر، ش۱۰.
#معارف
#شماره_38
🆔 @farhang_puya