▪️خطر روحانی نماهای دنیازده دربیان علامه مصباح
◽در روایتی است که از امام صادق(ع) سوال کردند معنی هدایت را، فرمودند: «العالم الذی ذکّرک الآخرة. نگاه کردن به صورت آن عالمی عبادت است که دیدن او تو را به یاد خدا بیاندازد و به یاد آخرت بیاندازد.»
🔚اما آن عالمی که مفتون دنیاست، کانظر الیه فتنه، اما آن کسی که تحصیل علم کرده یا لباس عالمی به تنش هست اما وظایف عالم را رعایت نمیکند، به جای اینکه از حقایق دین بهرهمند بشود، چنین عالمی نه تنها نگاه کردن به او عبادت نیست بلکه فتنه است، باعث گمراهی هم میشود. ارتباط با چنین عالمی که خودش مفتون به شیطان است و مفتون به دنیاست، باعث گمراهی هم میشود، چه برسد به اینکه انسان را نجات بدهد و به آخرت دعوت کند.
🎙بیانات علامه مصباح در جمع طلاب یزد
#شماره_26و27
#علامه_مصباح
🆔️ @farhang_puya
▪️خطر سکوت روحانیت در کلام امام خمینی
◽در طول تاریخ، هرگاه روحانیت سکوت اختیار کرده و گوشه نشینی و دوری از سیاست را پیشه ساخته، دشمنان، عرصه را برای تاخت و تاز علیه اسلام و ارزشهای آن مناسب دیده و انواع هجمهها را نثار دین کردهاند. از اینرو، حضور روحانیت در عرصههای مختلف اجتماعی، امری لازم و بایسته است. به همین علت است که رهبر فقید انقلاب، ضرورت حضور روحانیت را بهمثابه ضرورت وجود پزشک در جامعه میدانند و میگویند:
🔚 «اگر شما را خصوصاً اهل علم را که هدف اصلی شما هستید؛ اگر شما را از صحنه خارج کنند، اسلام را کناز زدند. طب بی طبیب نمیتواند عمل بکند، طبیب میخواهد، متخصص میخواهد، اسلام به استثنای روحانیت مثل طب به استثنای طبیب است. این که اسلام را تا این جا رسانده همین طبقه بوده و شما الان موظفید، مکلفید که اسلام را با قدرت به نسلهای آتیه تحویل بدهید.»
#شماره_26و27
#امامین_انقلاب
🆔️ @farhang_puya
▪️مختصری از تاریخچه فرقه بهائیت
◽با مرگ شوقی افندی، دوران دیگری از انشعاب در میان بهائیان بروز یافت. سرانجام روحیه ماسکول (همسر او) و تعدادی از گروه ۲۷ نفری منتخب شوقی ملقب به «ایادیان امرالله» با طرد مخالفان خویش، بیت العدل را در سال ۱۹۶۳ تأسیس کردند.
🔚گروه ایادیان امر الله با کمک افراد منتخب بیت العدل مشهور به «مشاورین قارهای» رهبری اکثر بهائیان را بر عهده گرفتند. به موازات رهبری روحیه ماکسول، چالز میس ریمی نیز مدعی جانشینی شوقی افندی شد و گروه «بهائیان ارتدکس» را پدید آورد که امروزه در آمریکا، هندوستان و استرالیا و چند کشور دیگر پراکندهاند. عدهای دیگر از بهائیان هم به رهبری جمشید معانی که خود را «سماء الله» میخوانند، در اندونزی، هند، پاکستان و آمریکا پراکندهاند.
✍مرتضی رضائیان فیروز آبادی
#شماره_7
#تاریخی
🆔️ @farhang_puya
❗️به عهدمان وفا کنیم
💠 حضرت امام علی بن ابی طالب (علیه السلام) :
از نشانههای ایمان، وفای به عهد است.
📚 غررالحکم، حدیث ۹۴۱۴
#حدیث
🆔 @farhang_puya
▪️هنر انقلاب از نگاه شهید آوینی
◽️به اعتقاد شهید آوینی، با تحقق انقلاب اسلامی، عصر تازهای برای بشر شکل گرفته که آن عصر تجدید میثاق با خداست و البته این میثاق و تعهد باید در خدمت مبارزه بزرگی قرار گیرد که میان اسلام و قدرتهای فرعونی است چنانکه به تعبیر حضرت امام(ره): «هنری زیبا و پاک است که کوبنده سرمایهداران مدرن و کمونیسم خون آشام و نابود کننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگی، اسلام مرفهین بیدرد، در یک کلمه اسلام آمریکایی باشد.»
◽️آنچه شهید آوینی، در این تعریف از هنر، حقیقت آن را به خوبی دریافته، این است که هنر انقلاب هویتی مستقل با هنر غرب دارد. چرا که حیرورت تاریخی غرب و غایات و مقاصدش با ما متفاوت است. «اگر جز این بود، اصلا چه نیازی بود به انقلاب؟ انقلابی که فقط برای تعویض مصادر قدرت انجام شود، کودتاست نه انقلاب و آنچه در این خطه واقع شده، انقلاب است.»
✍️زهرا مروستی
#شماره_19
#هنر
🆔 @farhang_puya
▪️خودی و غیر خودی در قرآن
◽️در قرآن کریم، آیات فراوانی وارد شده که پیامبران و طرفدران آنها را از مخالفان جدا کرده و مرز مشخص میان آنان قرار داده است. قرآن کریم میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا لا تتخذوا بطانه من دونکم لا یالونکم خبالا؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید! از غیر خود، کسی را به دوستی نگیرید که آنها از هرگونه شر و فسادی درباره شما کوتاهی نمیکنند.»
◽️{همچنین می فرماید}: «محمد رسول الله و الذین معه اشدا علی کفار رحما بینهم؛ محمد فرستاده خدا است و کسانی که با او میباشند، بر کفار سخت دل و با یکدیگر مهربانند.» از این آیات میتوان استفاده کرد که اعتقاد به خودی و غیر خودی از ضروریات مسلم همه ادیان است.
✍️سید صمد موسوی
#شماره_11
#معارف
🆔 @farhang_puya
▪️عمل به قانون در کلام امام خامنهای
◽️قانون گرایی و التزام به قانون اساسی که بسیار مستحکم و مترقی است، خط جدایی بین جریان خودی با غیر خودی است. به تعبیر حضرت آیتالله خامنهای: «قانون اساسی ما یک قانون مترقی، بسیار مستحکم و بسیار هوشمندانه نوشته شده است. بر اساس این قانون، همه چیز در جای خود قرار دارد و قرار گرفته است. توصیه من به همه ... رعایت قانون است. اگر ما قانون را رعایت بکنیم، دشمن نمیتواند به طمع ورزی خود ادامه دهد.»
◽️قانون اساسی جمهوری اسلامی که به دستور امام خمینی و بر اساس جهانبینی اسلامی تدوین گردید، نه تنها بهعنوان یک میثاق ملی بین همه جریانات سیاسی مطرح میگردد، بلکه به علت محتوای دینی آن، همان مبحث «التزام عملی به اسلام» را یاد آور میشود و میتواند بهعنوان یک شاخصه بسیار مهم برای خودی مطرح گردد.
✍️علی اکبر عالمیان
#شماره_11
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💢رحمت الهی
💠پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی (صل الله علیه و آله و سلم) :
هنگام باریدن باران، درهای رحمت الهی گشوده میشود و دعا مستجاب است.
📚نهجالفصاحه، حدیث 1168
#حدیث
🆔 @farhang_puya
▪️نیاز انقلاب اسلامی به ابزار هنر
◽گرچه حکومت، به ظاهر تغییر نام و ماهیت داده بود، اما بسیاری از ساحتهای مختلف جامعه هنوز متاثر از فضای حکومت پیشین بوده و در واقع تحت تاثیر فرهنگ تحمیلی مستعمران قرار داشت. نفوذ در تمامی این ساحتها، شکل دادن هویت انقلاب و خارج کردن این ساحتها از چنگال طاغوتیان، نیازی اجتناب ناپذیر برای انقلابی نوپا بود.
◽برای همراه کردن حقیقی ساحتهای اجتماعی، بیش و پیش از هر چیز باید در افراد تاثیر گذاشت(حداقل بنابر اصالت فرد در علم جامعه شناسی) و بیشک بدون ابزار هنر نمیتوان در دل و جان افراد نفوذ نمود. بنابراین کم توجهی انقلاب به هنر، باعث میشد که عدهای همچنان در دام شیاطین مکار و بند فرهنگ پوچ غربیان باقی مانده، هرگز با انقلاب همراه و همجهت نشوند.
✍محمد رضا اسدی
#شماره_17
#انقلاب_اسلامی
🆔️ @farhang_puya
▪️تعریف مُد
◽واژه مد به معنای سلیقه، اسلوب، روش و ... به کار میرود و در اصطلاح عبارت است از روش و راهی موقتی که بر اساس ذوق و سلیقه افراد یک جامعه، سبک زندگی، نوع لباس پوشیدن، آداب معاشرت، معماری و... را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔚بنابر این میتوان گفت: «مد به تغییر سلیقه ناگهانی و مکرر همه یا برخی افراد یک جامعه اطلاق میشود که به گرایش و بروز رفتار خاصی یا مصرف کالایی ویژه و پیش گرفتن سبکی نو میشود. در بررسی ابعاد گوناگون این پدیده، نکته حائز اهمیت این است که مد و مد گرایی همواره در تاریخ بشر وجود داشته و در هر دوره با شکلی خاص تجلی یافته است.
✍الهام رضایی
#شماره_7
#فرهنگ
🆔️ @farhang_puya
▪️استحاله فرهنگی تکهای از پازل آندلسسازی
◽یکی از عوامل مهمی که سقوط آندلس را سرعت بخشید، خودباختگی و استحاله فرهنگی بر اثر هجوم فرهنگهای بیگانه و دولتهای مهاجم بود؛ حربهای که هم اکنون سرزمین ما را نیز نشانه رفته است. شاید تا چند سال پیش، اگر به فردی برمیخوردیم که مو، صورت و یا پوشش خود را به شکلی نامتعارف درآورده بود، انگشت حیرت به دهان میگرفتیم.
🔚ولی اکنون چنان بیاعتنا از کنار این مسائل میگذریم که گویی آنها را به صورت هنجاری از اجتماع پذیرفتهایم، در اوضاع کنونی، دیدن برخی گریمهای صورت، مو و... در عین شگفتی و یا مضحک بودن، برایمان عادی شده؛ چرا که پذیرفتهایم ره آورد مد، هر ثانیه تحفه تازهتری است از آنچه تا چند لحظه پیش مطرح بوده. آری! این تب تند و تیز که بازتاب لایههای زیرین فرهنگی جامعه تعریف شده، در جامعهای تجلی مییابد که دارای غنای فرهنگی و دستمایههای فلسفی است.
✍الهام رضایی
#شماره_7
#فرهنگ
🆔️ @farhang_puya
▪️نظر مشروطه خواهان در مورد مدارسجدید در ایران
◽پس از انقلاب مشروطه در ایران، درباره تاسیس مدارس جدید یا عدم تاسیس آنها اختلاف نظر به وجود آمد. عدهای معتقد بودند به رغم گستردگی علوم و فنون جدید، دختران باید فقط به یادگیری مباحثی چون تربیت فرزند، خانه داری و... بپردازند؛ ولی دسته دوم از مشروطه خواهان که بیشتر آنها از روشنفکران حزب دموکرات بودند، اعتقاد داشتند نباید در آموزش دختران هیچ محدودیتی وجود داشته باشد.
🔚و بدین منظور باید بر تعداد مدارس جدید افزوده و مکتب خانههای قدیم بسته شود، و در مقابل، دسته سوم از مشروطه خواهان با تاسیس مدارس به سبک جدید مخالف بودند و همان مکتب خانههای قدیمی را ترجیح میدادند. عموم مردم نیز این مدارس را مراکز ترویج کفر میدانستند و به همراه علما و بسیاری از مشروطه خواهان با راه اندازی و فعالیت آنها به شدت مخالف میکردند.
✍الهام رضایی
#شماره_7
#تاریخی
🆔️ @farhang_puya