📌 نقش آیت الله بروجردی در پیشبرد نهضت انقلاب اسلامی
🔹 کادرسازی آیت الله بروجردی به
میراثی جاودان از او تبدیل شد که در تمام نقاط، ریشه دوانده بود. مردم به ویژه متدینین، عشق و علاقه فراوانی نسبت به این میراث گرانبها ابراز میداشتند و افرادی که تمکن مالی فراوانی داشتند در جهت استقلال این سازمان از دولت و بالندگی آن وجوه شرعیه فراوانی میپرداختند.
🔹این شبکه و کادر قوی، آرام آرام رشد کرد و حتی تا دورترین نقاط ایران نیز نفوذ یافت. تا زمان رحلت آیت الله بروجردی این نهادهای مذهبی - علمی به شکوفایی و رشد چشمگیری رسیدند. پس از رحلت آیت الله، هنر امام خمینی نمایان شد و وی با تیزبینی خاصی به این نهادهای مذهبی روحی سیاسی بخشید.
🔹امام از زمینهسازی و کادرسازی آیت الله بروجردی استفاده بهینه نمود. در واقع نظاممند کردن فعالیتهای دینی و مذهبی و کادرسازی آیت الله بروجردی، موجب زمینهسازی یک تشکل منسجم شد که بعدها این تشکل در راه پیشبرد نهضت اسلامی مورد استفاده امام خمینی قرار گرفت.
🔚 روحانیت به صورت یک شبکه در سرتاسر کشور حضور یافت. پایگاه این شبکه، مساجد، تکایا و حتی منازل روحانیون بود و حوزه علمیه قم مرکز ثقل این مراکز متفرق تلقی میشد.
✍ علی اکبر عالمیان
#حوزه_علمیه
#شماره۲۶_۲۷
🆔 @farhang_puya
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖇 انقلاب همچون هوای بهاری در دنیا صادر میشود
🎙رهبر انقلاب: هوای خوش و بوی گل از داخل بوستان بیرون میآید و در جاهای دیگر پخش میشود، جلویش را نمیشود گرفت. لازم هم نیست که کسی بخواهد آن هوا را صادر کند، -بلکه- به طور طبیعی صادر میشود.
📆 ۱۴۰۲/۱۱/۳
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🎙 امام خامنهای:
ایشان [علامه مصباح یزدی] متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند.
📆 ۱۱ بهمن ماه، سالروز ولادت #استاد_فکر، حضرت علامه #مصباح_یزدی را گرامی میداریم.
#مناسبتی
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
📌 «استعمار» از دیدگاه شهید مطهری
🔹 استاد شهید مطهری، در تبیین معنا و مفهوم استعمار و استثمار، آن را نوع مدرن شده و جدید از بردگی در قدیم دانسته و میگوید: «مساله بردگی و مساله ارباب رعیتی امروز به شکل قدیم مطرح نیست که کسی بیاید رسما خودش را به عنوان مالک و فرد دیگری را به عنوان مملوک بنامد، اما در سطح کشورها به شدت مطرح است».
🔸 بر همین اساس، ایشان به روش استعمار در دنیای حاضر، اشاره کرده و میگوید: «اگر ما الان به دنیا نگاه کنیم، میبینیم بعضی کشورها آقا هستند، آقایی و سیادت میکنند، فرمان میدهند و تصمیم میگیرند و بعضی کشورها با این که اسماً مستقل هستند ولی رسما مستقل نیستند، یعنی برای اینها آن کشور دیگر تصمیم میگیرد و راه اینها را آن کشور دیگر معین میکند؛ اسمش هم این است که استقلال دارد.».
✍ رضا محمدی فیروزجانی
#استکبار_ستیزی
#شماره۳۱
🆔 @farhang_puya
📌 رسانه انقلاب اسلامی (بخش اول)
🔹 انقلاب اسلامی، آغاز دنیای دیداری تازهای بود. در جریان انقلاب، دوربین عکاسی و سوپر هشت، بزرگترین کاربرد خود را یافت. در مکانهایی از جمله بیمارستانها، عکسهای انقلاب به دیوار چسبانده میشود. روز ۱۳ آبان ۵۷، پرویز نبوی، فیلمبردار واحد تلویزیون، از ماجرای جلوی در دانشگاه تهران فیلم گرفت که در ساعت ۲۰:۳۰ بعد از ظهر، از برنامه اخبار شبکه سراسری پخش شد.
🔸 این اتفاق در شبکهای با انحصار خبری که اخبار انقلاب را برجسته نمیکرد، در عرصه داخلی معنایی داشت؛
هم سبب هیجان مردم شد، هم اندیشههای رسانه و دروازهبانی خبر را تقویت کرد. واحد تلویزیونی جهاد، بعد از انقلاب و پس از صدور فرمان تأسیس جهاد سازندگی از سوی امام راحل، شکل گرفت. با رویکرد جهاد به مناطق محروم کشور، دوربین هم به راه افتاد.
▫️ سید مرتضی آوینی که سال ۵۸ مجموعهای با نام«شش روز در ترکمن صحرا» و «سیل در خوزستان»را ساخته بود، از جهاد به تلویزیون آمد. او فیلم «خان گزیدهها» را در آباده، جهرم، شیراز، فیروزآباد و در روستاهای اطراف این شهر ساخت و فیلم «گمگشتههای دیار فراموشی» را دربارهٔ مردمان بشاگرد تهیه کرد.
✍ امین بابازاده
#شماره۸و۹
#هنر
🆔 @farhang_puya
💢 میرزای شیرازی، سد بزرگ سلطه و نفوذ (بخش اول)
🔹 میرزای شیرازی، هنگامی که متوجه نیرنگ استکبار برای ضربهزدن به کشورهای اسلامی شد، برنامههای بازدارنده خود را برای لغو امتیاز و نفی سلطهگری انگلستان آغاز کرد. وی در نوزدهم ذیحجه ۱۳۰۸ق طی تلگرافی که برای شاه قاجار فرستاد از او خواست از رفتاری که مخالف و منافی صریح قرآن است، دست بردارد.
🔸 میرزا، پیامدهای امتیاز تنباکو را تشریح کرد تا اگر جهالت و غفلت کارگزاران موجب این وضع ذلت بار شده است، با آگاهی از پیامدهای جبران ناپذیر آن، به لغوش کمر بربندند.
🔹 شاه که نمی خواست از پندهای مجتهد آگاه و مرجع بلندپایه شیعیان جهان درس بگیرد، به این تلگراف اهمیتی نداد و به منظور متقاعد نمودن آن زعيم عالیقدر، کارپرداز ایران در بغداد را موظف ساخت فواید این امتیاز را برای ایشان بازگو کند.
✍ غلامرضا گلی زواره
#استکبار_ستیزی
#شماره۳۱
🆔 @farhang_puya
🛑 خداوند متعال فرمود: ای فرزند آدم!خودت را محو بندگی من کن تا قلبت را پر از بی نیازی کنم…
📚 الکافي، ج ۲، ص ۸۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 رسانه انقلاب اسلامی (بخش اول) 🔹 انقلاب اسلامی، آغاز دنیای دیداری تازهای بود. در جریان انقلاب،
📌 رسانه انقلاب اسلامی (بخش دوم)
📎 یورش تانکها و هواپیماهای جنگی عراق به ایران در پایان شهریور ١٣٥٩ آغاز شد و تمام توجه مستندسازان بر یک موضوع تمرکز یافت. سید مرتضی آوینی همان سالهای نخست جنگ، با ساخت مستند «فتح خون» که پیش از سقوط خرمشهر بود، پا در عرصه مستندسازی جنگ گذاشت؛ او مجموعهٔ ده قسمتی «حقیقت» را ساخت که به وقایع دو سال آغاز جنگ در آبادان، سوسنگرد و دزفول میپرداخت.
📎 سال ٦١ مجموعه «روایت فتح» در جهاد سازندگی شکل گرفت و سیدمرتضی در آن به ساخت مستند ادامه داد؛ تا آنجا که فیلمهای مستند و ماندگار روایت «فتح» را با عنوانهای «شهری در آسمان» «شب عاشورایی»، «پاتک چهارم»، «دستۀ ایمان»، «پیران توپخانه»، «بر ستیغ جبال فتح»، «مرثیههای جبهه در آتش و جوش» را تهیه کرد. به
حق میتوان او را از جمله تأثیر گذاران بر عرصه مستندسازی جنگ و هنر مبارزه دانست.
✍ امین بابازاده
#شماره۸و۹
#هنر
🆔 @farhang_puya
💢 تحریف تاریخ غرب
🔹 به رغم حماسهها و داستانهایی که غربیان درباره علل تحول غرب جدید گفته و نوشتهاند، مطالعات انتقادی محققین منصف تاریخ، کارنامهی متفاوتی با حماسهسرایی تاریخ نگاری رسمی غرب نشان میدهد.
‼️ «تاریخ اروپا و آمریکا از بردهداری شرمسار است. از ستم بر رنگینپوستان و غیر مسیحیان، خجالتزده است. از خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان یا به اسم ملیت و قومیت در جنگهای اول و دوم جهانی صورت گرفته، عمیقا ابراز سرافکندگی میکند.»!!!!!
📌 دستاندازی و غارتگری اروپای قرن شانزدهم و هفدهم، هیچ قارهای را در دنیا از قلم نینداخت و چندی نگذشت که چنگال استعمار اروپائی، تمامی سواحل شرقی قاره آمریکا از شمال تا جنوب سراسر مناطق ساحلی قاره آسیا، قاره اقیانوسیه و جزایر اقیانوسهای آرام هند و اطلس را مجروح ساخت.
🔚 اگر چه دزدی و تجارت برده، همگام با ناوگان دریایی استعمار، در تمامی مناطق فوق پاگذاشت، اما تاریخ هرگز رنجی دردآورتر از مسئله سیاهان آفریقا به خود ندیده است.
✍ محمد محمدی نیا
#استکبار_ستیزی
#شماره۳۰
🆔 @farhang_puya
💢 انقلاب اسلامی، بیداری ملتها (بخش اول)
🔸 من وقتی نوشتههای دانشمندان و حتی دشمنان
انقلاب را میخوانم، میبینم آنها خوب متوجه شدند که این انقلاب چه انقلاب سرنوشتسازی است.
🔹 میشل فوکو که در زمان انقلاب به ایران آمد، میگوید: این انقلاب، ماهیت و محتوای تاریخ بشریت را تغییر داد.» او در کتاب انقلابی به نام خدا مینویسد: نیچه گفت خدا مرد و دنیا به سمت مدرنیسم و مدرنیته میرود؛ اما اکنون فردی آمده که میگوید خدا زنده است! خدا با ما است، خرمشهر را هم خدا آزاد کرد و حتی آن شنهایروان که ماشین نظامی پیچیده آمریکا را ساقط کرد، مأمور خدا بودند.
🎙 منوچهر محمدی
#شماره۲۴
#پیچ_تاریخی
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐💐 نشریه فرهنگ پویا، سالروز ورود حضرت امام خمینی رحمة الله علیه را خدمت مردم ولایتمدار و انقلابی مسلمان، تبریک عرض مینماید.
#انقلاب_اسلامی
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya