🌐 نمادهای اسلامی در بیداری اسلامی
♻️ وقوع جنبش و قیام در طول تاریخ همواره با نامها، زمانها یا مکانهایی قرین و همراه بوده است؛ به نحوی که مواجهه با هریک از آنها تداعی کننده آن رخداد خاص یا یادآور پیام آن جنبش خواهد بود. قیامهای مردمی اخیر در منطقه که به تعبیر مقام معظم رهبری «بیداری اسلامی نام گرفته است.
⚜ نمادهایی که پیام مبارزه با استکبار و ظلم و جور و فریاد عدالتخواهی و اسلامگرایی را در فضای جهان طنین انداز میکنند؛ این مجال فرصتی است برای نگاهی گذرا به آنچه در
خیزش جهان عرب، نماد و نشانهای برای بیداری اسلامی است.
🖋 طیبه محمدی
#شماره۲۱
#نماد_های_اسلامی
🆔 @farhang_puya
‼️خیلی از فقها خود اختلاط را مصداق حرام دانستند
به نظرم میرسد اگر بخواهیم نگاه فقهی صرف به مسئله «حضور بانوان در ورزشگاه» داشته باشیم محدودیتهایی برای حضور بانوان وجود دارد.
محدودیت اولش این است که در ورزشگاه، ورزشکاران با پوشش خاصی ظاهر میشوند و اینکه مرد با پوشش غیر عرفی در معرض دید زن قرار بگیرد محدودیت شرعی دارد و زن نمیتواند به مرد نگاه کند.
در ورزشگاه اینطوری است که مرد پوشش عرفی ندارد و این یک محدودیت شرعی برای حضور زنان است. هیچ فقیهی اجازه نگاه کردن زن به بدن مرد را نداده است.
خصوصا اینکه بانوانی که در ورزشگاه حضور دارند نمیتوانند متعبد باشند به بدن مردان نگاه نکنند. پس یک جهتش نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم است.
مسئله دیگری که میتواند محدودیت شرعی را تقویت کند اختلاط زن و مرد است. اختلاط زن و مرد در روایات به عنوان یکی از مصادیق خلاف عفت که ممنوع شمرده شده، وارد شده است.
جایی که حضور زنان ضرورت ندارند اختلاط با مردان جایز شمرده نشده است. خیلی از فقها خود اختلاط را مصداق حرام دانستند گرچه اختلاط اصطیاد از روایات است. این هم یک بحث فقهی است که قابلیت بحث دارد.
👤حجتالاسلام دکتر محمود قیومزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
🔗منبع
🆔 @farhang_puya
💢 تحول مطلوب کدام است؟
📚 تحول به عنوان یک امر ذاتی در وجود انسانها و در مجموعه حیات طبیعی و حتــى غيرطبيعي وجود دارد و با گذر زمان و با تأثیر و تأثرات جانبی، لحظه به لحظه تحولاتی بر موجودات عالم عارض میگردد که سرمنشأ آن، ذات حضرت باری تعالی است.
🖇 ایمان و اعتقاد و باور به اینکه «یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال» اساس و بنیاد هرگونه تحول منجر به پیشرفت را با اراده حضرت باریتعالی و به سوی او و ساختن جامعهای توحیدی و الهی با حاکم شدن ارزشهای الهی و اسلامی، مبنا و جهتگیری تحول مطلوب را نشان
میدهد.
🖋 علیرضا احساندوست
#شماره۴
#مدیریت_تحول
🆔 @farhang_puya
📖#عکسنگاشت | استفساریه آیتالله مصباح از امام پیرامون مواجهه با آثار شریعتی
▫️یکی از محورهای مهم تاریخی در بازخوانی اختلاف نظرها پیرامون دکتر شریعتی، رویکرد و موضع امام در اینباره است. در آثار منتشر شده نوعاً در بازتاب مواضع امام، امانتداری لازم به چشم نمیخورد و اغلب به نحو تفصیلی و دقیق بدان پرداخته نشده است.
📚عمارانقلاب، صفحه531، سهراب مقدمی شهیدانی
🆔 @farhang_puya
🖇لبنان و عراق از اغتشاش تا استعفای نخست وزیر (بخش اول)
🔶فتنهانگیزی آمریکاییها در منطقهی غرب آسیا تمامی ندارد. اهمیت این منطقه بر هیچکس خصوصا دشمنان اسلام پوشیده نیست. «آلفرد ماهان» صاحب نظریهی هارت» لند به سران استکبار چنین گرا داد که اگر میخواهید، دنیا را بگیرید باید این منطقه را بگیرید و بر آن مسلط شوید چراکه این منطقه لولای سه قارهی آسیا آفریقا و اروپا است
🔷 خاورمیانه از لحاظ ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک بسیار راهبردی است این منطقه دسترسی بسیار مناسب و فوقالعادهای به مناطق خشکی و دریایی دارد و از همه مهمتر منابع فراوان نفت و خصوصا گاز طبیعی را در خود جای داده است و هرکس قطب انرژی جهان را در دست داشته باشد، یعنی قدرت مطلق دارد.
✍کمیل مؤمنی
#شماره۴۲
#استکبارستیزی
🆔@farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | پیچ تاریخی انقلاب‼️
🔻 سال ۹۸ برنامهریزی برای فتنه و ساقط کردن انقلاب اسلامی
📌 برهم خوردن نقشه فتنهگران توسط امام خامنهای و تدابیر ایشان نسبت به منافقین کشور!!
🆔 @farhang_puya
♻️ اصل قرآنی "لاتظلمونَ وَلاتظلمونَ"
🔰 تاریخ بشر پیوسته شاهد دریافتی سلطهگرانه و جابرانه از مفهوم حکومت بوده است چه بسیار حاکمانی که مفهوم حکومت را در تئوری و عمل به معنای سیاست مطلقه و بیحد و مرز حاکمان به کار بردهاند؛ حکومت اما در اندیشه دینی و سیره سیاسی معصومین(ع) به معنای مدیریت صحیح و مسئولانه در مسیر هدایت و کمال انسانها همراه با مشارکت فعّال آنان در سرنوشت خویش است.
🖋 زهرا ملکزاده
#شماره۳۴
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
💠 پیوند با مقام ولایت
💢حزبالله مهمترین ویژگی خود را در پیوند دادن مردم با ولیفقیه میداند ولی فقیهی که نباید ضرورتا لبنانی باشد زیرا این جغرافیای اسلام است و نه جغرافیای لبنان که مرز و عرصه فعالیتهای حزبالله را مشخص میسازد.
🖋 حبیب زمانی
#شماره۵
#حزب_الله
🆔 @farhang_puya
⭕️ غفلت نکنیم دشمن درصدد نفوذ است
🔗 من از چندی پیش مسأله نفوذ را مطرح کردم؛ نفوذ خیلی مسأله مهمی است نفوذ که ما میگوییم حالا بعضی ها واکنش نشان میدهند؛ آقا! مسأله نفوذ جناحی شد، استفاده جناحی کردند؛ من به این حرفها کاری ندارم. خب استفاده جناحی نکنند بحث بیهوده درباره نفوذ نکنند، اسم نفوذ را بدون محتوای لازم مطرح نکنند؛ اینها را ما کاری نداریم ولی هر حرفی زده میشود هر کار جدی میشود، از اصل واقعیت نفوذ غفلت نشود؛ غفلت نکنیم که دشمن درصدد نفوذ است.
⚠️ حالا من نفوذ را مقداری تشریح میکنم که نفوذ چیست و چگونه است؛ از اصل قضیه غفلت نکنیم جناحها همدیگر را متهم نکنند؛ این بگوید آقا شما که گفتی مقصودت این بود آن بگوید نه، شما که گفتی مقصودت این بود؛ خیلی خب حالا مقصود هر چه بود بالاخره واقعیت فراموش نشود؛ دشمن دارد برای نفوذ طراحی میکند!
📼 فرمودههای امام خامنهای
#شماره۳۱
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
🔴 پزشکیان: خبری که رئیس جمهور اعلام کرد خبری نکنید!
رئیس جمهور در آیین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم زارها:
🔹من دیروز در سازمان برنامه و بودجه بودم و همکاران میگفتند ترکمنستان حاضر نیست با دولت ما قرارداد گازی ببندد.
🔹حالا اینها رو زیاد خبری هم نکنید اگر هم خبری کردید که کردید!
🆔 @farhang_puya
🔘 فراز و نشیبها در تعریف توسعه
🔻 بر اساس تفکرات انحصارطلبانه و متعصبانهی توسعه محور کشورهای جهان به دو دسـته «توسعه یافته» «کشورهای غربی» چون «آمریکا و کشورهای در حال توسعه» تقسیمبندی شدند. به کشورهای توسعه یافته کشورهای غربی»، «مدرن»، «شمال» و «صنعتی» و همچنین به کشورهای در حال توسعه، «جهان سومی»، «عقبمانده»، «سنتی»، «جنوب»، «کمتوسعه» و «توسعه نیافته» اطلاق شده است.
🔻 البته پرواضح است که این تقسیم بندیها در دل خود، بر مبانی ارزشی مقسمان آنها دلالت دارند شهید آوینی در کتاب «توسعه و مبانی تمدن غربی» به همین نکته اشاره میکند که هر تقسیم بندی، بخصوص در بحث توسـعـه نشــانـه نـوعـــى تفکر و ارزشگذاری های خاصی است.
🖋 محمدحسن فرجنژاد
#شماره۳۵
#توسعه_اسلامی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه بدانند جمهوری اسلامی محکم ایستاده است
#سخنان_امام
🆔 @farhang_puya
🔴 یکی از معیارهای تعامل سیاسی در سیطره سیاسی
🧮 در تعامل سیاسی، نهایت یک کنش بینالمللی توسط سیاستمداران یک کشور به تحقق اهداف ملّی، بالا رفتن سطح قدرت ملی و تأمین امنیت ملی و حفظ و گسترش منافع ملی منجر میشود، برخلاف سیطره سیاسی که نهایت کنش بینالمللی یک کشور به عدم تحقق مؤلفههای فوق میانجامد و زمینههای وابستگی کشور را فراهم میآورد؛ بگونهای که کشور سلطهگر میتواند اقدامات سلطهگرانه خویش را نسبت به کشور هدف افزایش دهد.
🖋 سيدعبدالمجيد پیشبین اشکوری
#شماره۳۶
#تعامل_با_بیگانگان
🆔 @farhang_puya
💠 مدیریت کارآمد از نگاه قرآن
🍀 با توجه به آیات قرآن میتوان آیاتی را استخراج کرد کـه بـر وجـود مدیریت کارآمد در جامعه تاکید دارند، این مدیریت نشانههایی دارد که به آن میپردازیم. در عین حال مدیریت کارآمد به شکلهای زیر عینیت مییابد-
1⃣ حکومت انبيا:
«وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا» ما آنها را پیشوایان هادی به امر خودمان قرار دادیم.
2⃣ حکومتِ مستضعفان:
«وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ» و میخواهیم بر مستضعفین زمین منت بگذاریم و آنها را رهبران و وارثان قرار دهیم.
3⃣ حکومت شایستگان:
«أَنَّ الْأَرْضَ يَرثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ»؛ حکومت و سروری بر زمین برای بندگان صالح و شایستهام است.
🖋 علیاکبر عالمیان
#شماره۳۷
#مدیریت_کارآمد
🆔 @farhang_puya
چه کنیم امام زمان به یاد ما باشند؟!.mp3
537.4K
حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره):
✅ با امام زمان(عج) عهد ببندیم که ....
#علامه
🆔 @farhang_puya
🛑 هدف استراتژیک غرب، تأمین امنیت اسرائیل و منافع آمریکا
♻️ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی آمریکاییها گمان میکردند که دیگر دنیا دست آنهاست و هیچ سد و مانعی در برابر تصمیماتشان وجود ندارد؛ آنها شیوههای مختلفی را مطرح کردند که سرانجام منجر به اشغال کشورها شد، تنها مانع و مشکل برای پیشرفت اهداف آمریکا در منطقه غرب آسیا با آن موقعیت ژئوپولیتیکی و داشتن منابع انرژیاش
این بود که به گفته بوش پسر بتواند نقش جمهوری اسلامی را به عنوان تهدیدی در راستای منافعاش حذف کند.
🖋 مهدی پیشبین
#شماره۳۷
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🛑 هدف استراتژیک غرب، تأمین امنیت اسرائیل و منافع آمریکا ♻️ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی آمریکای
🛑 هدف استراتژیک غرب، تأمین امنیت اسرائیل و منافع آمریکا
🔰 تقریبا تمام سیاستهای آمریکاییها در حوزه غرب آسیا متوجه ایجاد امنیت برای اسرائیل هست و سیاست دیگر آنها بحث محدودسازی مقاومت است. بنابراین از زمان بوش، پدر کلینتون، بوش پسر و اوباما، یکی از بحث های اساسی و محوری اینها هم در بحث دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و هم در طول مدت هشت ساله ریاست جمهوری آنها این بود که بتوانند به نوعی بحث مقاومت را از صحنه حذف و به راحتی در منطقه و برای حاکمیت دنیا تصمیم بگیرند.
🖋 مهدی پیشبین
#شماره۳۷
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
📚 برسی فقه اجتماعی و فقه کلان
🖇 مسئلهی فقه کلان بحث مهمی است، این واژه یکی از مباحثی است که در فقه متعارف نیامده است؛ اما محتوای آن در فقه اسلامی موجود است. عمدهی فقه ما فقه کلان است. یک وقتی حضرت امام رضوانالله تعالی علیه در مباحث خود میفرمودند که اکثر ابواب همین فقه رایج ما مربوط به فقه حکومت است. همهی این پنجاه و چند باب فقهی ما به استثنای چند باب محدود مربوط به فقه حکومت است تعبیر ما این است حدود
سه چهارم فقه ما فقه کلان است.
🪑 گفتوگو نشریه فرهنگ پویا با آیتالله اراکی
#شماره۳۸
#جامعه
🆔 @farhang_puya
🖇منشاء برتری طلبی
🔷اولین ویژگی یک حالت نفسانی و یک حالت روانی، خواصی است که فرد ممکن است در درون خود به آن مبتلا شود. میتوان گفت، این حالت، آغاز انحراف و راه هلاکت و شقاوت است، دومین ویژگی، مسأله اختلاف افکنی میان مردم است.
🔶این معنا که گروهی را خوار کند گروهی را ضعیف کند، و گروهی دیگر را برتری دهد. وقتی این دو را با هم مقایسه میکنیم در مییابیم که ویژگی اول، مقدمه ویژگی دوم است؛ یعنی وقتی براساس یک عامل درونی و روانی انسانی که میخواهد از دیگران بهتر و بالاتر باشد رفتاری انجام میدهد و برنامهای را تنظیم میکند که به این امر دست یابد. پس منشأ ایجاد اختلاف میان مردم، همان روح برتری طلبی است.
🔊 سخنان آیتالله مصباح
#شماره۳۴
#استکبارستیزی
🆔@farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷ایرانیهایی که روز قیامت با نتانیاهو محشور میشن !
🆔 @farhang_puya
⭕️ دو هزار پانصد سال در آرزوی اتوپیا
🔰 دیر زمانی است که آدمی رسیدن به یک آرمانشهر موعود همراه با آرامش و آسایش ابدی را آرزو کرده است. پاسخ به این آرزو اندیشمندان، فلاسفه و مشاهیر جهان را واداشت تا از همان نخستین پگاه تشکیل جوامع بشری به فکر معماری و طراحی هندسی جامعه مطلوب و آرمانی خود برآیند.
◀️ در این راستا آنان در رویای تحقق این آرمان هریک آرمانشهری ذهنی و انتزاعی طراحی نموده و به تشریح ضوابط و مقررات آن پرداختند. رؤیای آرمانشهر اندیشمندان جهان گرچه غالبا در عالم بیداری تحقق عینی نیافت اما اگر هم مییافت هرگز توان به بار نشاندن ارزشهای اخلاقی، معنویت، کرامت و فضیلتهای انسانی را نداشت.
🖋 محمد ملکزاده
#شماره۵
#آرمانشهر
🆔 @farhang_puya
🖇 در مسیر مهدویت باید هدفمند پیش برویم
🔶 تشکیلات فراوانی در حوزه مهدویت مشغول به فعالیت هستند که تاثیرات بسیاری را از آنها شاهد بودهایم، اما باید کار به صورت اندیشکدهای و جدی درهم تنیده شود و هر کدام از نهادهای پژوهشی آموزشی و... سهم خود را در روندی کلی ایفا کند نه این که به صورت موازی همه در یک مسیر فعالیت کنند و بسیاری از کارها فقط به درد کاغذخردکنهای محل کار بخورد!
🖋علی اصغر سیاحت هویدا
#شماره۳۴
#مهدویت
🆔@farhang_puya
🖇 روایتگری مهدویت در سینما
🔶 ما در سینما به دنبال ساخت اثر مستند خشک و رویداد نقلی ماجرا نیستیم وقتی سوار تاکسی میشویم آهنگی مورد علاقه ماست که قبلا گوش دادهایم یا اینکه از صدایی لذت میبریم که در دوران کودکی خاطرات بسیار داشتیم و سابقه ذهنی آن یادآور نوستالوژی دیروز و امروز میشود.
🔷 داستانهایی که در کتابها خواندهایم و... استفاده از دیرینگونه به این معناست که مانند کشتی آرک یا پاندای کونگفو کار به توهین به ساحت انبیا بینجامد؛ بلکه باید با استفاده از داستانهای انبیا به موضوع روایت و داستان بدهیم.
🖋علی اصغر سیاحت هویدا
#شماره۳۴
#مهدویت
🆔@farhang_puya