🔳تبدیل عدالتخانه بومی و مذهبی به مشروطه سکولار غربی
🖊مهدی ابوطالبی
▪️نخستین نتیجه تحصن در سفارت انگلیس، تبدیل خواسته بومی و دینی مردم یعنی تاسیس عدالتخانه به مشروطه غربی بود. بر اساس اسناد تاریخی در طول نهضت عدالتخانه، بحث مشروطیت به عنوان خواستۀ مردم ایران نخستین بار در تجمعات مردم در محوطه سفارت انگلیس مطرح شد.
▪️شیخ ضیاء الدین دُرّی مدرس فلسفه و مدیر یکی از مدارس تهران، که ناظر حوادث صدر مشروطه بوده است، به اشاره به تحصن مردم انگلیس مینویسد: تا زمان تحصن مزبور، سخن از مشروطه در میان نبود و این کلمه را کسی نمیدانست! فقط مشروطه را به مردم تهران، اهل سفارت القا کردند!
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
🆔@farhang_puya
🔰لیدی گاگا، خوانندۀ فراماسونری
🖋هادی شجاعی
🔴لیدی گاگا دختری ساده و نسبتا زشت است و انتخاب او از طرف دولت آمریکا به عنوان خوانندۀ فراماسونری زیرکانه بود است؛ چون افراد زیادی میتوانند با او همراه شده و همذات پنداری کنند. لیدی گاگا از معدود خوانندههایی است که به راحتی و بدون خجالت در مورد سکس و مسائل مربوط به همجنس گرایی در رسانهها صحبت میکند و این موضوع بیش از پیش توجه منتقدان را به مسئلۀ کنترل ذهن و به کارگیری آن در مورد لیدی گاگا جلب میکند.
🔴گاگا در مراسم اهدای جوایز بهترین ویدئو موزیکهای سال 2009، در حضور ستارگان موزیک دنیا، این جایزه را به تمام کسانی که گرایش جنسیشان به جنس موافق است تقدیم کرد! چشم جهان بین و دیگر نمادهای شناخته شده فراماسونها، به وفور در کنسرتها و آلبومهای گاگا مشاهده میگَردد.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_20
🆔@farhang_puya
💠به اسم اعتدال، به کام استعمار
🖋مصطفی بیگ محمدی
⚫️متهم کردن علی(ع) به تندروی و سر دادن شعار اعتدال بود که علی(ع) را بیست و پنج سال خانه نشین کرد گفتند: تو خواستار نابودی اسلامی و با این کار میخواهی به منافع شخصی خود برسی!!
⚫️در تاریخ معاصر ایران نیز این گونه کج فهمیها به عنوان روشنفکری گریبان گیر مردم بوده است. آن جایی که علمای اسلام دم از مبارزه و ایستادگی در برابر تفکرات و فرهنگ شیطانی و مبتذل غرب میزدند، روشنفکران غرب زده، عالمان با بصیرت دینی را محکوم به افراطی گری و نادانی میکردند و آنها را دعوت به اعتدال و عقلانیت مینمودند.
⚫️غافل از این که عالمان به تمام حرکات و مبانی اسلام آگاهی کامل داشتهاند و وقتی دست به موضع گیری میزدند، عدهای جاهل و نادان آنها را به افراطی گری متهم میکردند.
📋 نشریه فرهنگ پویا #شماره_25
🆔@farhang_puya
🎥بی سوادان آرمان گرا
🖋سجاد طاهری
🔵یکی از مشکلاتی که در عرصه سینمایی با آن روبر هستیم «بی سوادان آرمان گرا» است. این قشر سینماگران از سواد رسانهای و سینمایی برخوردار نیستند و از آن بدتر مدیرانی هستند که به این بی سوادان، صرف آرمان گرایی یا انقلابی و مسلمان بودن اعتماد و از آنها برای تولید آثارشان حمایت میکنند.
🔵فیلمهایی مانند رچمهای قلعه کاوه، ملک سلیمان، سیب و سلما، 33روز، اخرجیها 3 و... به عنوان فیلم دینی یا انقلابی معروف شدند ولی از نظر ساختار سینمایی برای مخاطب داخلی و به طریق اولی بین المللی جذابیت ندارند و حتی در داخل کشور به حمایت برای اکران و دیده شدن نیاز دارند.
📘 نشریه فرهنگ پویا #شماره_24
🆔@farhang_puya
♻️پلی به دیار باقی
🖊محبوبه ابراهیمی
🔶در عالم ذرّ آن گاه که خداوند اراده نمود تا ظلم و ستم را با مظلومیّت یکی از بندگانش ریشه کن نماید، داوطلبی طلبید و تمام ملزومات این مسیر پر خطر و مشقّت بار را توصیف نمود؛ «دور شدن از وطن و تحمل بلایا و محن، با لب تشنه کشته شدن، فرزندان و برادران و یاران خود را کشته دیدن، از دشمنان دشنام شنیدن، زن و فرزند اسیر شدن و در بازارها میان نامحرمان گشتن، سر در شت طلا در مجلس شراب گذاشتن و چوب خیزران بر او زدن، معجر از سر خواهران کشیدن، اطفال از تشنگی مردن، تیر بر حلق طفل شش ماهه خوردن، دستهای بریده برادر دیدن، فرق جوان هجده ساله شکافته مشاهده کردن، ناله العطش از کودکان شنیدن، به دوازده ضربه سر از عقب جدا ساختن، بدن را برهنه کردن و در آفتاب انداختن و اسب بر آن تاختن.»
🔶اهل عرصه با شنیدن این توصیفها، به خود لرزیدند و جرأت پذیرش این همه مصیبت را نداشتند. سرانجام پس از سه بار تکرار سؤال، حسین بن علی(ع) جان فرسا ترین پیمان قربانی شدن در طول تاریخ را با تمام سختیهای پذیرفت و حتی آن گاه که خداوند پیشنهاد پاداش در نظر گرفته شده، بدون تحمّل این مصیبتها را به وی داد؛ حضرت با اختیار کامل تحمل بلایا و محنتها در راه خداوند را برگزید.
📙 نشریه فرهنگ پویا #شماره_13
🆔@farhang_puya
❓آیا فیزیک اسلامی داریم؟
🔉دیدگاههای آیت الله جوادی آملی درباره پالایش علوم انسانی
🔘علم اگر علم باشد نه وهم و خیال و فرضه محض؛ هرگز غیر اسلامی نمیشود. علمی که اوراق کتاب تکوین الاهی را ورق میزند و پرده از اسرار و رموز آن بر میدارد، به ناچار اسلامی و دینی است و معنا ندارد که آن را به دینی و غیر دینی و اسلامی و غیر اسلامی تقسیم کنیم.
🔘بر این اساس علم فیزیک که در شرایطی که مفید یقین یا طمأنینه عقلانیه و وهم و گمان به سر نمیبرد، یقیناً اسلامی است؛ هر چند شخص فیزیکدان ملحد و یا شاک باشد. این که او به سبب اعوجاج و الحادش، ارتباط عالم با خدا را قطع کرده و خلقت را باور ندارد، موجب آن نیست که فهم او از طبیعت در صورتی که حقیقتاً علم و یا کشف اطمینان آور باشد، فاقد حجیت و اعتبار شرعی قلمداد شود.
📙 نشریه فرهنگ پویا #شماره_13
🆔@farhang_puya
♨️سه اصل اساسی سلفیها
🖊فاطمه سادات حسینی
1⃣تقدیم شرع بر عقل: با مراجعه به نظرات سلفیون از قبیل احمد بن حنبل و ابن تیمیه پی میبریم که آنان هیچ ارزشی برای عقل قائل نبودند. ابن تیمیه میگوید: کسانی که ادعای تمجید از عقل دارند در حقیقت ادعای تمجید از بتی دارند که آن را عقل نامیدهاند.
2⃣عدم تأویل نقل: یعنی اگر ظاهر آیه و روایتی مخالف نص دیگری از قرآن و یا روایت و عقل باشد نمیتوانیم تأویل کنیم. ابن تیمیه میگوید: آن چه در کتاب و سنت ثابت شد و سلف از امت بر آن اجماع کردهاند حق است و اگر لازمه آن نسبت جسمیت به خداوند باشد اشکالی ندارد؛ زیرا لازمه حق است.
3⃣انحصار در استدلالهای قرآنی: ابن قیم جوزی میگوید: ان طریق القرآن فی الاستدلال ملائمه فی العقل و الوجدان.
📔نشریه فرهنگ پویا #شماره_7
🆔@farhang_puya
🌀آغاز آشنایی ابوذر غفاری با پیامبر گرامی اسلام
🖊زینب شیری
🔷ابوذر به مکه میرود، سه شب پیاپی در مسجد الحرام به دنبال محمد امین(ص) میگردد. شب سوم علی بن ابیطالب(ع) که از قصد سفر او با خبر میشود او را به نزد پیامبر میبرد و ابوذر با پیامبر خاتم هم سخن میشود. این دیدار آن چنان بر روح و جان او تاثیر میگذارد که او نمیتواند آن چه که روح تشنهاش را سیراب کرده پنهان کند.
🔷هر روز به کنار مسجد الحرام میرود و علناً ایمانش را اعلام میکند. روز سوم عباس عموی پیامبر او را که غرق خون و جراحت است از زیر دست و پای کفار نجات میدهد. پیامبر به او میگوید که به میان قبیلهاش برود و منتظر بماند تا زمانی که او دعوتش را علنی کند. ابوذر در جنگ بدر و خندق حضور ندارد اما شوق همراهی پیامبر خدا و جهاد در راه او سبب میشود که از خانه و قبیلهاش جدا شود و به مدینه بیاید.
📜نشریه فرهنگ پویا #شماره_1
🆔@farhang_puya
🔆 امام علی علیه السلام :
دنیا برای هیچ نوشنده ای زلال نمیشود و به هیچ یاری وفا نمیکند.
🔸 عیون الحکم والواعظ: ص ۲۳
#حدیث_روز
🆔 @farhang_puya
✳️جوان آرمانگراست
🖊الف ایلامی
✅به همان اندازه که پیر در گذشته و با خاطرات خود زندگی میکند، جوان در آینده و با آرمانها و آرزوهای فردایش زندگی میکند. جوان در ذهنش مدینه فاضله و قصری رؤیایی برای خود میسازد و در اندیشه ورود به آن مدینه و آن قصر به تلاش و تکاپو میپردازد.
✅خداوند جاذبۀ جنسی را در نهاد انسان قرار داده تا انگیزهای برای تشکیل خانواده و در نتیجه بقای نسل بشر باشد، اما اگر این جاذبه در مسیری که خداوند و شرع مقدس معین کرده قرار نگیرد، علاوه بر اشاعه فساد و فحشاء در جامعه، نوع بشر نیز به خطر میافتد. به همین ترتیب، خداوند در نهاد جوان، آرمانگرایی را نیز قرار داده تا حس تکاپو و تلاش و آینده سازی و امید به زندگی را در او تقویت کند.
📗نشریه فرهنگ پویا #شماره_11
🆔@farhang_puya
🔰زندگی دوم (second life)
🖊فاطمه سجادی
🔴وبسایت زندگی دوم جایی است که افراد نسخه دلخواهی از زندگی آرمانی خود را در آن شبیه سازی میکنند. آنها با ورود به سایت ابتدا اقدام به عضویت در آن میکنند. پس از آن که فرد تمام ویژگیهایش اعم از علایق، خصوصیات رفتاری، ویژگیهای شغلی و روانشناسی خود را در وبسایت ثبت کرد، درخواست برقراری ارتباط میکند.
🔴فرد میتواند در آن جا شغل برگزیند، حساب بگشاید و حتی اقدام به ازدواج کند. اگر زندگی فرد رضایتمندی او را به همراه نداشته باشد سکند لایف به او این امکان را میدهد که زندگی دومی را به موازات زندگی اول خود ایجاد کند؛ اگر از دوستان، خانواده، اندام و ظاهر و محل زندگی خود راضی نیست، میاتواند خانوادۀ جدیدی داشته باشد.
🔴سکندلایف برای او اندامی جدید میسازد، او را به جایی میبرد که برایش به ظاهر جذابتر باشد. غرق شدن در چنین دنیایی لذت زندگی واقعی را از فرد میگیرد. شخص ساعتها در محیطی به سر میبرد که همه چیز دارد و بازگشتش یه دنیای واقعی همراه با حرص و طمع کسب داشتههای مجازیاش است.
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_29
🆔@farhang_puya
☸تعاملات مالی در عرصه بین الملل
👥 گفت و گو با دکتر نعمتی
⁉️ ما با این نظام مالی بین الملل چه برخوردی کردهایم؟
🔶ما هم منابع خود را داده و همین پول را که در واقع کاغذ است گرفتهایم. دوره قاجاریه و ناصرالدین شاه را دوره دوم قراردادها میگوییم؛ آنها هم همین کار را میکردند. غربیها میگفتند ما باید بر ایرانیها احاطه داشته باشیم، ارزش افزوده را خودمان ایجاد میکنیم، اینها که هنر ندارند، باید مواد خام اینها را بگیریم.
⏸هنوز هم مواد خام خود را به آنها میدهیم، و مسئولان ما آرزو دارند مانند پهلوی روزانه شش میلیون بشکه نفت به کدخدا بدهند! این اقتصاد سیاسی بین الملل ماست
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_36
🆔@farhang_puya
♻️نقش رهبری در مدیریت بحرانها[این قسمت: طرح تغییر قانون مطبوعات]
🖋محمد ملک زاده
⚫️پس از آن که مجلس پنجم در آخرین روزهای عمر خود به رغم تمام مخالفتها قانون جدید مطبوعات را تصویب کرد و راه هر گونه سوء استفاده احتمالی را بر معاندان نظام مسدود ساخت. مجلس ششم که اکثریت آن را مدعیان اصلاحات تشکیل داده بودند، تصمیم گرفت با تغییر مجدد این قانون، حاشیه امنی برای فعالیتهای خود و براندازان نظام به وجود آورند.
⚫️رهبر انقلاب روز یکشنبه 16 مرداد 1379 در حالی که طرح تغییر قانون مطبوعات در صحن علنی مجس ششم مطرح میشد، با نوشتن نامهای خطاب به ریاست مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس، قاطعانه از ادامه انحراف و فتنهای خطرناک جلوگیری کردند و خواستار خارج شدن این طرح از دستور کار مجلس شدند.
🗒نشریه فرهنگ پویا #شماره_22
🆔@farhang_puya
✨ امام کاظم علیه السلام :
در دنیا، مانند کسی باش که در خانهای ساکن است که مال او نیست و منتظر رفتن است.
🔹تحف العقول: ص ۳۹۸
🆔 @farhang_puya
💠معنای واژگان "ولایت" و "فقیه" در اصطلاح ولایت فقیه
📝از دیدگاه آیت الله جوادی آملی
🔵مقصود از واژۀ ولایت در بحث ولایت فقیه سرپرستی است. اما "ولایت" فقیه نه از سنخ ولایت تکوینی است و نه از سنخ ولایت بر تشریع و قانون گذاری و نه از نوع ولایت محجوران و مردگان، بلکه ولایت مدیریتی بر جامعه اسلامی است که به منظور اجرای احکام و تحقق ارزشهای دینی و شکوفا ساختن استعداهای افراد جامعه و رساندن آنان به کمال و تعالی در خور خویش، صورت میگیرد.
🔵مقصود از فقیه در بحث ولایت فقیه، مجتهد جامع الشرایط است، نه هر کس که فقه خوانده باشد. فقیه جامع الشرایط باید سه ویژگی داشته باشد:
1⃣اجتهاد مطلق
2⃣عدالت مطلق
3⃣قدرت مدیریت و استعداد رهبری
📘نشریه فرهنگ پویا #شماره_2
🆔 @farhang_puya
🌏اهمیت و ویژگیهای استراتژیکی خاورمیانه
(بر اساس پروژه استراتژی امنیت ملی آمریکا که در سال 1998 توسط وزارت دفاع آمریکا و به مدت سه سال تهیه شد)
✍🏻امیر حسین کاظمی
➕خاورمیانه که منبع فسیلی جهان است، برای ایالات متحده و هم پیمانانش منافع کلیدی و مهمی دارد. این منطقه تنها منطقهای است که آرایش نظامی آمریکا به طور پیوسته در آن ادامه داشته است.
➕این سرزمین محل اسلام مسلح و سیاسی نیز هست که دست کم باید به عنوان یک محرک مهم و بی ثباتی به شمار آید.
➕این منطقه محل رقابت فرقهای میان شیعه و سنتی، مسلمان و هندو، یهودی و مسیحی و قبطی، بهائیان و بودائیان است.
➕خشونت قومی درون هر کشور حتی میان کشورهایی که شامل کردها، ترکها، فارس، ارامنه، آذریها و.. وجود دارد.
🗞نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
🆔@farhang_puya
💣اسلام مدرنیزه
✍معصومه اسماعیلی
▪️این مفهوم گاه به معنای پوشاندن جامۀ اسلامی بر قامت پدیدههایی است که در محیط اسلامی بارور نشده و نتیجۀ طبیعی اندیشه در جامعه اسلامی نیست.
▪️گروهی[طرفداران نوکر کردن اسلام] برای ایجاد تحول در اسلام و همچنین هماهنگ شدن با جریان مدرنیته، دست به مدرنیزاسیون کردن اسلام زدند و خواستند با این روش بدعت آمیز، محصولی مشترک از اسلام تحول یافته به واسطۀ مدرنیسم ارائه دهند.
📑نشریه فرهنگ پویا #شماره_4
🆔@farhang_puya
🎭هَفَشده روش برای کلّه پا کردن جمهوری اسلامی [طنز]
✏️علی یاری
👏تلاش کنید با دمرو افتادن روی زمین و دیدبانی دادن، حقوق بشر در ایران نهادینه شود؛ به روشهای گوناگون از جمله این که بین زنهای محروم جامعه مسابقه بگذارید و بگویید هر کس زودتر برایمان روسری صلح تکان دهد، برای جایزه صلح میفرستیم.
🍼فشارهای شما اول از همه باید به خود جمهوری اسلامی وارد شود و بعد از آن به آژانس بمب اتممی و دست آخر هم به اروپای گور به گور که هر چه میکشید از این رفیق زبان نفهم است. البته مراقب باشید زیادی فشار وارد نکنید که شیرتان خشک شود؛ چون اسرائیل حالا حالاها به دایه نیاز دارد.
📒نشریه فرهنگ پویا #شماره_5
🆔@farhang_puya
🔶 امام علی علیه السلام :
هر که در طلب دنیا زیادهروی کند، فقیر از دنیا میرود.
🔸 میزان الحکم والمواعظ : ص۴۶۰
🆔 @farhang_puya