🔰 شمشیر کشیدن علیه انقلاب بهخاطر رئیس جمهوری بی کفایت
✒️ مهیا زاهدین لباف
🔻در این مقطع زمانی روابط بنیصدر با مجاهدین خلق وسیعتر شد و چرخ سیاست علیه بنیصدر به حرکت درآمد. در این شرایط منافقین فعالیت گسترده خود را در گرو حفظ بنیصدر بر مسند قدرت میدیدند، در ۱۸ خرداد ۱۳۶۰ حمایت یکپارچه خود را از بنیصدر اعلام کردند و اعلامیههای فراوانی صادر نمودند.
🔴 پس از عزل رئیس جمهور از فرماندهی کل قوا، منافقین خواستار حراست از جان بنیصدر شدند. در جلسه ۲۷ خرداد ۱۳۶۰ با رأی قاطع نمایندگان مجلس، عدم کفایت بنیصدر تأیید شد و در خرداد درگیری شدیدی میان نیروهای انقلابی و طرفداران بنیصدر رخ داد.
🔺 هم زمان با انتشار خبر عزل بنیصدر از قدرت، سازمان مجاهدین که به طمع کسب قدرت در جوار بنیصدر به حمایت همه جانبه از او روی آورده بودند، با اعلام خاتمه فعالیتهای سیاسی، ورود خود را به فاز نظامی اعلام نمودند و با هدف سرنگونی نظام، کلیه هواداران خود حرکت مسلحانهای را آغاز نمودند.
📄 نشریه فرهنگ پویا شماره ۱۷
🆔 @farhang_puya
💢 از چیدن میوه اسلام تا خشک کردن ریشه اسلام
💠 گفتوگوی پویا با حضرت آیت اللّه مصباح یزدی حفظه الله التعالی
🔸 از آن وقتی که پس از فروپاشی اردوگاه سوسیالیستی و مکتب مارکسیسم که گفتند دشمن اصلی ما اسلام است. دیگر این مخالفت با اسلام علنی شد این هم بی جهت نیست چون دیدند با ادیان دیگر میتوانند نوعی کنار بیایند اما فرهنگ اسلامی بخصوص با سرمایه سیدالشهدا نمیشود کاری کرد جز اینکه آن را نابود کنند.
🔸 بنابراین کمر همت بستند تا ایران شیعی و سایر کشورهایی که فرهنگ شیعی بهرهبردن مثل عراق و لبنان را نابود کنند. همه اینها مقدم است برای اینکه اسلام را از صفحه فکری بشری براندازند از هر راهی هم بتوانند وارد میشوند.
📃 نشربه فرهنگ پویا شماره ۳۳
🆔 @farhang_puya
💠 امام صادق علیه السلام:
🔶 إنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْراً نَكَتَ فِی قَلْبِهِ نُكْتَةً مِنْ نُورٍ وَ فَتَحَ مَسَامِعَ قَلْبِهِ وَ وَكَّلَ بِهِ مَلَکاً يُسَدِّدُهُ وَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ سُوءاً نَكَتَ فِی قَلْبِهِ نُكْتَةً سَوْدَاءَ وَ سَدَّ مَسَامِعَ قَلْبِهِ وَ وَكَّلَ بِهِ شَيْطَاناً يُضِلُّه.
🔸 چون خدا خیر بندهاى را خواهد، اثرى از نور در دلش گذارد و گوشهاى دلش را باز کند و فرشتهاى بر او گمارد که نگهدارش باشد و چون براى بندهاى بد خواهد، اثرى از سیاهى در دلش افکند و گوشهاى دلش را به بندد و شیطانى بر او گمارد که گمراهش کند.
📚 اصول کافى، جلد ۱، صفحه ۲۳۴
🆔 @farhang_puya
🔰 مقابله با اسلام سیاسی
🖋 محمدرضا باقرزاده
نقدی بر اسلام رحمانی محسن کدیور
🔴 واکنش مخالفان اسلام در برابر تحولات سریع منطقه به سمت بیداری اسلامی و قدرت یافتن جبهه مقاومت در مسیر مبارزه با صهیونیسم و به برکت گفتمان اسلام سیاسی، طراحی نسخههای بدلی از اسلام است که هم حسّ اسلام خواهی جوانان را تا حدودی پس نزدند و هم به تأمین اهداف صهیونیسم در منطقه کمک کند. یکی از این نسخه بدلها اسلام رحمانی است. در واقع کاربرد اسلام رحمانی، نوعی اتهام افکنی به طرفداران اسلام سیاسی و اسلام حکومتی است که آنان مورد بُعد رحمانی اسلام را منکر هستند.
🔴 طبیعی است که وقتی اسلام فقط از دریچه رحمانیت صرف دیده شود، این تنگ نظری باعث خواهد شد حتی دشمنان را نتوان دید. پس بایستی با آنها هم سخن از دوستی و مودت و رحمت سرداد! در حالی که براساس آموزههای اسلامی و قطعیات دین، نگاه مودت آمیز شامل دشمنان اسلام و کفار که قصد دشمنی دارند و دشمنی میورزند، نمیشود.
📄 نشریه فرهنگ پویا شماره ۳۱
🆔 @farhang_puya
⚫️ قراردادهای ننگین (1)
✍ رضا محمدی فیروزجایی
⚪️ عهدنامه مجمل در نوزدهم مارس ۱۸۰۹ از طرف میزا محمد شفیع صدراعظم و حاج محمدحسینخان مستوفی الممالک به نمایندگی ایران و سرهارفورد به نمایندگی انگلیس امضا شد.
🔘 در این عهدنامه، ایران متعهد شد «هر عهدی و شرطی را که قبلاً با هر یک از دولتهای فرنگ بسته است باطل سازد و لشگر فرنگ را از حدود متعلقه به خاک ایران راه عبور به طرف هندوستان ندهد» به موجب فصول هشتگانه این عهدنامه، ایران تعهدات مختلفی را برای کمک و همکاری با انگلیسیها و مساعدت با نیروهای آنها در بنادر و جزایر خلیج فارس پذیرفته، ولی انگلیسیها خود را از مشکلات و گرفتاریهای احتمالی ایران در آینده در کنار نگاه داشتهاند.
✔️ به طور مثال: «اگر جنگ و نزاعی فی مابین دولت ایران و افغانستان اتفاق افتاد، اولیای دولت انگلیس را در آن میانه کاری نیست و به هیچ طرف اعانت و امداد نخواهد کرد مگر آنکه به خواهش طرفین واسطه صلح گردد» تعهدات متقابل انگلیس نسبت به ایران مبهم و کلی است و تفصّیل و جزئیات آن به قرارداد مفصّلتری که میبایست بعداً به امضای دولتین این برسد موکول گردیده است.
📄 نشریه فرهنگ پویا شماره ۳۶
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمومنین علی (ع) میفرمایند:
🔹 إذَا احْتَشَمَ الْمُؤْمِنُ أَخَاهُ فَقَدْ فَارَقَهُ .
🔷 وقتي مومن برادرش را به خشم آورد، به يقين از او جداشده است.
نهجالبلاغه، حکمت ۴۸۰
🆔 @farhang_puya
[Forwarded from نشریه فرهنگ پویا]
⭕️ علل شکل گیری علوم انسانی غربی
🖋 هادی الیاسی (برسی علوم انسانی از منظر شهید مطهری)
🔶 برای ریشهیابی و دست یافتن به نقطه شروع شکل گیری مبانی معرفتی علوم انسانی به سبک نوین، باید به دوران بعد از رسانس رجوع کرد.
🔶 در آن زمان (دوران قبل از مدرنیسم) رفتارهای کلیسا و نوع برخورد کلیسا با دانشمندان، باعث شکل گیری جریانی افراطی در علوم شد که بر اساس آن برای رسیدن به نتایج کاملاً علمی، میبایست تنها در چارچوب ادراکات بشری که مستقل از هر نوع دانش فراحسی است فکر کرد.
🔶 استاد مطهری در این باره میگوید: «کلیسا چه از نظر مفاهیم نارسایی که در الهیات عرضه داشت و چه از نظر رفتار غیر انسانیاش با توده مردم، خصوصاً طبقه دانشمندان و آزادفکران، از علل را عمده گرایش جهان مسیحی به مادّیگری است. ما این عامل را در دو بخش تقسیم میکنیم:
1⃣ نارسایی مفاهیم کلیسایی درمورد خدا و ماواء الطبیعه
2⃣ خشونتهای کلیسا
📝 نشریه فرهنگ پویا شماره ۱۶
🆔 @farhang_puya
⚠️ چهره خشن مبارزه و جهاد علیه کفر و شرک
⭕️ هدف دشمن تخریب، تحقیر و زیر سوال بردن مبارزه مسلمانان با استعمار غرب است. با نشان دادن چهرهای خشن از مبارزه و جهاد علیه کفر و شرک در نگاه نسل جوان مسلمان امروزی، سبب میشود تا جوانان مسلمان از فرهنگ دینی و اسلامی جهاد و مبارزه علیه کفر جهانی بیزاری جویند و چهرهای واژگون از اسلام در ذهنشان نقش ببندد.
💢 زیرا جوان امروزی یا از طریق آموزش و یا تجربه عملی در زندگی درک میکنند که هر عملی عکس العمل طبیعی دارد، حتی خشم. اما افراط در خشم زشت و ناپسند جلوه می کند؛ چرا که رنگ و بوی افراطیگری دارد.
📝 نشریه فرهنگ پویا شماره ۲۹
🆔 @farhang_puya
⚫️ قراردادهای ننگین (2)
🖋 رضا محمدی فیروزجایی
⚪️ عهدنامه «مفصّل» نیز دست کم از عهدنامه «مجمل» نداشت. در این عهدنامه که در واقع مکمل عهدنامه قبلی و استعماریتر از آن به شمار میرود. دولت ایران متعهد شده است که «از تاریخ این عهدنامه فیروز، هر عهد و شرطی که با هریک از دولتهای فرنگ بستهاند باطل و ساقط سازد و لشگر سایر طوایف فرنگستان را از حدود متعلقه به خاک ایران، راه عبور به طرف هندوستان و سمت بنادر ندهد.»
🔘 نگینترین قسمت این قرارداد استعماری، فصول پنجم و ششم آن است. در فصل پنجم این قرارداد آمده است: «هرگاه طایفه افاغنه را با اولیاء دولت انگلیس نزاع و جدالی باشد، اولیاء دولت علیه ایران لشکر تعین نموده، به قسمتی که مصلحت دولتین باشد، به بهیّه انگلیس اعانت و امداد نماید و وجه اخراجات آن را اولیاء دولت انگلیس بهیّه انگلیس بگیرد از قراری که اولیای دولتین قطع و فصل خواهد کرد.» و بلافاصله در فصل ششم میآید که: «اگر جنگ و نزاعی فیمابین دولت انگلیس را در آن میان کاری نیست و به هیچ طرف کمک و امدادی نخواهد کرد.»
📝 نشریه فرهنگ پویا شماره ۳۶
🆔 @farhang_puya
💠 امام صادق (ع) میفرمایند:
🔹 ذئْبَانِ ضَارِيَانِ فِى غَنَمٍ قَدْ فَارَقَهَا رِعَاؤُهَا أَحَدُهُمَا فِى أَوَّلِهَا وَ الْآخَرُ فِى آخِرِهَا بِأَفْسَدَ فِیهَا مِنْ حُبِّ الْمَالِ وَ الشَّرَفِ فِى دِینِ الْمُسْلِمِ
🔷 اگر دو گرگ درنده و خونخوار بهگلهای بىچوپان برسند یکى از آن دو در جلو گله بایستد و دیگرى در آخر آنها، زیان آنها بیشتر از دوست داشتن مال دنیا و خواستن مقام و عزت در دین اسلام نیست.
📚 اصول کافى جلد ۴ صفحه: ۳
🆔 @farhang_puya
🔖 قراردادهای ننگین (3)
🖋 رضا محمدی فیروزجای
🔴 اولین قرارداد ایران با غرب در «فین کیناشتاین» بین ایران و فرانسه که در تاریخ ۱۸۰۷م. (۱۲۲۲هـق) در ۱۶ ماده به امضاء رسید
🔴 به موجب این قرارداد، فرانسه تعهد کرد که با ارسال اسلحه و کارشناس نظامی، ایران را در بازپسگیری متصرفات روس در خاک ایران یاری کند. در برابر ایران متعهد شد تمامی روابط سیاسی و تجاری خود را با انگلیس و روسیه قطع و به این کشورها اعلان جنگ دهد و در جنگ فرانسه با انگلیس و روس متحد باشد. همچنین اگر ناپلئون بخواهد از ایران به هند که مستعمره انگلیس بود، لشکرکشی کند ایران امکانات خود را برای عبور سپاهیان فرانسه در اختیار آنها قرار دهد.
🔴 پس از انعقاد این پیمان گروهی از مستشاران نظامی به فرماندهی ژنرال گاردان به ایران آمدند تا لشکریان ایران را رسم جنگهای اروپایی بیاموزد. این معانده دیری نپایید و ناپلئون برخلاف قرار خود، پس از مدتی با روسیه طرح دوستی ریخت و مستشاران فرانسوی، ایران را ترک کردند.
🆔 @farhang_puya
🔰 پدیده نو ظهور روشنفکری دینی
🔴 از مهمترین حوادث بعد از مشروطه که منجر به سرخوردگی علماء و روحانیت شد نهضت ملی شدن صنعت نفت بود. در جریان ملی شدن صنعت نفت، آیت اللّه کاشانی و اطرافیان او -فداییان اسلام و نواب صفوی- جریان دینی را هدایت میکردند، دوباره با شکستی مواجه شدند که ضربهای سنگین بر جریان اسلامخواه بود از طرفی دکتر مصدق هم به عنوان یک ملیگرا، در نهایت شکست خورد و با کودتای ۲۸ مرداد جریان ملیگرایی و طرفداران آن همگی سرکوب شدند.
🔴 سرخوردگی از جریانات ملی و مذهبی و بوجود آمدن احساس ناامیدی در میان برخی از مردم خصوصاً جوانان، آنها را به راه حلی جدید سوق داد نسل جدید معتقد بود ما به دستهای از روشنفکران نیاز داریم که بر خلاف روشنفکران سکولار دهههای گذشته بر مدار دین حرکت کنند نه تندرویهای دینی داشته باشد و نه کاملا سکولار و بیدینی باشد، بلکه روشنفکرانی باشند به فکر اصلاح جامعه خود اما بر محوریت دین و مذهب از اینجا بود که پدیده روشنفکری دینی بوجود آمد.
📝 نشریه فرهنگ پویا شماره ۲۵
🆔 @farhang_puya
☑️ ملتی که احمق شدن را بیشتر میپسندند
🖋 پیام فضلی نژاد
لیبرال دمکراسی غرب
🔴 تاریخ غرب سرشار از توطئههای سیاسی برای «کنترل مغز» است و نظام لیبرال سرمایهداری، بیشترین سهم را در این تاریخ به خود اختصاص داده است. یکی از برجستهترین توطئهها، در حدود دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ که در اروپا شکل گرفت؛ عصری که خدمتگزاری روشنفکران و فیلسوفان به نظام سیاسی برای منطقی کردن سلطه شدت گرفت.
💢 دو کتاب مهم «کارل کروز» با عناوین «آخرین روزهای بشریت» و «سومین شب والپورژیس» که از آن دوران به جا مانده است، نشان میدهد چگونه فیلسوفان و روشنفکران آلمانی و بافتن «دروغهای وقیحانه تبلیغاتی» سعی میکردند رژیم هیتلری را سرپا نگه دارند.
🔴 کروز همچنین در مجلهاش که «مشعل» نام داشت از روشنفکرانی که به ایدئولوژی فاشیستی نازیسم مشروعیت میدادند به مثابه «ماشین احمق سازی» یاد میکرد: (آدمهای باهوش، شیک، متشخص و خوش صحبت که از فرهنگ و فلسفه استفاده میکردند تا خیلی آبرومند در رسانهها و دانشگاهها جنایت را توجیه کنند. مزدورانی که از فعالیت دم میزند.)
📄 نشریه فرهنگ پویا شماره ۱۱
🆔 @farhang_puya
🔶 منافقین جدید در کشور
🖋 مجتبیٰ مصباح
🔸 آنان که از فرهنگ غنی اسلام، واژههای توحید، تقوا و عدالت را نوشتهاند، چگونه فریب اومانیسم و لیبرالیسم را می خورند؟ چگونه گوهر توحید و تقوا را با خرمهره دمکراسی و تساهل عوض میکنند؟
🔸 حکایت این انسانها حکایت همان ناآگاهانی است که هر روز برای دیدن سوراخ دیوار صف میبستند و چون در آن چیزی نمیدیدند، روز دیگر همان کار را از سر می گرفتند تا شاید این بار چیزی ببینند.
🔸 امروز نیز سامریها به دمکراسی، لیبرالی و تساهل و تسامح دعوت میکنند. از یادمان نرفته سخنان کسانی که به مصادره حکومتی تکیه زده بودند، هرگاه میخواستند مردم را موعظه کنند، صرفاً از آزادی سخن میگفتند و تحمل مخالف! گویا در دین نه توحید مبنای زندگی بود و نه تقوا ملاک ارزش. جهان در دیدگاه آنان پوچ و بیمعنا بود و انسان موجودی ناتوان، بیمقدار و پَست که به سعادت راهی ندارد، منافقین جدید در کشور ما، به ترویج ارزشهای مدرن در غرب پرداختند و آنها را با توحید و تقوا جایگزین کردند.
📝 نشریه فرهنگ پویا شماره ۱۰
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمومنین علی علیه السلام در خطاب به اشعث بن کندی میفرمایند:
🔸و إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ وَ أَنْتَ مُسْتَرْعًي لِمَنْ فَوْقَكَ لَيْسَ لَكَ أَنْ تَفْتَاتَ فِي رَعِيَّةٍ وَ لَا تُخَاطِرَ إِلَّا بِوَثِيقَةٍ وَ فِي يَدَيْكَ مَالٌ مِنْ مَالِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ أَنْتَ مِنْ خُزَّانِهِ حَتَّي تُسَلِّمَهُ إِلَيَّ وَ لَعَلِّي أَلَّا أَكُونَ شَرَّ وُلَاتِكَ لَكَ.
🔶 همانا پست فرمانداري براي تو وسيله آب و نان نخواهد بود، بلكه امانتي است در گردن تو، بايد از فرمانده و امامت اطاعت كني، تو حق نداري نسبت به رعيت استبداد ورزي، و بدون دستور به كار مهمي اقدام نمايي، در دست تو اموالي از ثروتهاي خداي بزرگ و عزيز است، و تو خزانهدار آني تا به من بسپاري، اميدوارم براي تو بدترين زمامدار نباشم، با درود.
📜 نهجالبلاغه، نامه ۵
🆔 @farhang_puya
💢 قراردادهای ننگین (4)
🖋 مهدی ابوطالبی
❌ پس از آنکه روسیه به دلایل مشکلات داخلی نفوذش در ایران حدودی از بین رفت. فضا را برای رقیب دیرینه خود «انگلیسیها» باز کرد و آنها را به فکر استفاده از این موقعیت مناسب انداخت در قالب یک قرارداد اقتصادی، سلطه خود را بر ایران فراهم کنند. برهمین اساس، قراردادی در نهم اوت ۱۹۱۹م بین انگلیسیها با نمایندگی کاکس «وزیر مختار بریتانیا در ایران»، دولت ایران با نمایندگی وثوقالدوله، «نخست وزیر وقت» بسته شد.
❌ براساس این قرارداد، با اختیاراتی که به مستشاران انگلیسی البته با هزینه ایران داده میشد، اصلاحات و تعبیرات در امور اقتصادی و مالیه (ماده ۶و۲) امور اداری و وزارتخانهای (ماده۲) زیر نظر آنها انجام میشد و به نوعی مدیریت اینگونه امور، با اختیارات مکفی برای مدتی نامحدود و نامشخص تحت اختیار و نظارت مستشاران انگلیسی قرار میگرفت. همچنین سرمایه گذاری انگلیس در بخش توسعه راهها (ماده۵) و اعطای وام به ایران و بازپرداخت آن از طریق درآمد گمرک (ماده۴) برای انجام این اصلاحات پیشنهاد شده بود.
❌ جالب اینجاست دولت انگلیس برای تحقق این قرارداد، رشوههای زیادی به مسئولان سیاسی و وزرای ایران پرداخت. کاکس در نامهای به لرد کرزون وزیرخارجه مینویسد: «۱۱اوت ۱۹۱۹ ده هزار تومان ۱۳ آگوست ۱۹۱۹ نود هزارتومان ۱۹ سپتامبر دیویست هزار تومان به حساب وثوق الدوله گذاشته».
📃 نشریه فرهنگ پویا شماره ۳۶
🆔 @farhang_puya
💢 آمریکا فرعونی دیگر
💠 علامه مصباح یزدی حفظه الله
🔴 دانشمندان علوم انسانی غرب درباره رابطۀ بین فرد و جامعه بحثهایی مطرح کردهاند که جنبه مبانی دارد. در جامعه شناسی غرب مکتبی وجود دارد. این مکتب میگوید جامعه نیز مانند یک ارگانیسم زنده است (همان طور موجود زنده دارای عضلات و جهازاتی است و اینها باهم کار میکنند.)
🔴 یکی از شباهتهایی که بین فرد و جامعه وجود دارد این است که همان طور که گاهی یک فرد فکر تسلط بر افراد دیگر را پیدا میکند، گاهی یک جامعه نیز به فکر تسلط بر جامعه دیگر میافتد.
🔴 برای نمونه جامعه آمریکا میگوید: ملت آمریکا بر همه دنیا مسلط باشد! بنایراین همانطور که فرعون در بین انسانها پیدا شد و گفت: «أنا ربکم الاعلی»، در بین جوامع بشری نیز یک جامعه گردن کلفت پیدا میشود و میگوید: «من کدخدای جهان هستم، و همه باید تابع من باشند!» این جامعه همان شیوههایی را که فرعون برای به تحت فرمان کشیدن مردم مصر به کار برد، به کار میبرد تا کشورهای دیگر را تحت تسلط خود بکشد.
📄 نشریه فرهنگ پویا شماره ۳۴
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
⭕️ آل سعود، بازماندگان بنی اسرائیل و یهود
🖊 محبوبه ابراهیمی
💢 انتشار افکار انحرافی محمد وهاب در بین قبائل مختلف، از ابتدا با جنگ و ستیز قوای محمد بن سعود «سر سلسله خاندان سعودی» یاری و حمایت شد. بیشک آلسعود، مهمترین عامل نفوذ دعوت وهابیها هستند که حتی مذهب آنها را مذهب رسمی کشور خود قرار دادند و پس از درگذشت محمد بن عبدالوهاب نیز از هیچ تلاشی در راه گسترش عقاید خود دریغ نکردند.
💢 تاریخ می گوید: خاندان محمد بن عبدالوهاب و آل سعود هر دو از بازماندگان بنی اسرائیل و از نظر ریشههای خانوادگی، یهودی هستند.
💢 براین اساس می توان فهمید که اگر چه حامیان ظاهری فرقه وهابی آلسعود هستند، ولی قدرتهای بزرگتری در پس پرده به حمایت از این گروه برخواستند که مجبورند برای رسیدن به مقاصد شوم خود و تخریب بنیادهای اعتقادی آخرین دین آسمانی ماسک اسلام بر چهره ببندند. اینجاست که حکمت سخن پیغمبر اکرم(ص) روشن میشود که فرمود: یهود فریبکارترین مردم علیه مسلمین است.
📝 نشریه فرهنگ پویا شماره ۷
🆔 @farhang_puya
✔️ چندساعت تا سرنگونی دولت
🖋 زهرا رضائیان
🔴 ماجرا از ۲۵ مرداد شروع شد، کودتایی که صورت گرفت ولی ناکام ماند و منجر به فرار شاه از کشور شد. با این رویداد مصدق و اطرافیان تصور میکردند که خطر برطرف شده است. به همین دلیل حتی به هشدارها و تذکرات شخصیتهای بیطرف و مستقل نیز اعتنایی نکردند. در چنین شرایطی یک روز قبل از کودتا، یعنی ۲۷ مرداد ۱۳۳۲ آیتاللّه کاشانی از صریحترین هشدار خود، مصدق را از قطعی بودن کودتا باخبر کرد و حتی فضل الله زاهدی به عنوان عامل کودتای یاد کرد.
🔴 کودتا در فردای نامه هشدار گونه آیتاللّه کاشانی به مصدق در اجرا درآمد. این کودتا در شرایطی به وقوع پیوست که از آن همبستگی و حضور تودههای مسلمان در صحنه که در ۳۰ تیر به ظهور رسید خبری نبود. رهبران و بسیاری از اعضای جنبش فداییان اسلام نیز در مورد ملی شدن صنعت نفت مجاهدتهای فراوان داشتند در زندان بودند. و به همین دلیل حکومت مصدق در عرض چند ساعت سرنگون شد و سرلشکر زاهدی به نخست وزیری رسید.
📝 نشریه فرهنگ پویا شماره ۱۵
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:
🔸 قالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) إِنَّ الدِّینَارَ وَ الدِّرْهَمَ أَهْلَكَا مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ وَ هُمَا مُهْلِكَاكُمْ.
🔶 رسول خدا صلى الله علیه و آله فرموده: (با) درهم و دینار (دوستى کردن) آنان را که پیش از شما بودند هلاک کردند، و همان دو هلاک کننده شمایند.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه: 4
🆔 @farhang_puya
🏭 حمایت از تولید ملی یکی از ویژگی های زندگی اقتصادی مسلمانان
🖋 محمدجواد توکلی
🔵 یکی از وظایف نیروهای ارزشی ترویج #سبک_زندگی_اسلامی در اقتصاد مقاومتی است. که اینکار باعث میشود دستاوردهای فراوانی برای اقتصاد جمهوری اسلامی داشته باشد. مشخصههای رفتاری در الگوی سبک زندگی سازگار با اقتصاد مقاومتی نیز تأثیر مستقیمی در تقویت مقاوم سازی اقتصاد و امنیت اقتصادی دارند.
🔷 سبک زندگی اقتصاد اسلامی از آن جهت به مقاومت نظام اقتصادی کمک مینماید که به واسطه افزایش تولید، کنترل مصرف، زمینه مشارکت مردم و دولت در فقر زدایی را فراهم میآورد. زیرا در سبک زندگی اقتصاد ایدهآل اسلامی، انسان مسلمان تولید را عبادت میشمارد و از حاصل آن برای رفاه خود و هم نوعانش استفاده میکند او خود را خلیفه خداوند و امانتدار او دانسته، و هدفش از تولید، تنها سود کردن نیست. وی سودی را دنبال میکند که رضایت خداوند را به همراه داشته باشد.
🔵 برای تولید کننده مسلمان، رفتارهایی چون از میدان به در کردن رقیب، انحصار طلبی، احتکار، گرانفروشی و کم فروشی، معنا ندارد.
📃 نشریه فرهنگ پویا شماره ۳۲
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔈 منشور روحانیت را باید دید ...
🖊 باید خواند ...
🆔 @farhang_puya
💢 موقعیت شناسی امیر المومنین علی علیه السلام
🖊 حسین فلاح زاده ابرقویی
🔸 امام برای بازگرداندن خلافت، دست به سوی خواص دراز کرد اما با قدرت، دست رد بر سینهاش کوفتند! جالب اینجاست که وقتی کار از کار گذشت و در سقیفه، دیگری انتخاب شد برخی از همین خواص به میدان آمدند و دست بیعت دراز کردند و اما امام که کار را از کار گذشته میدید برای حفظ وحدت فرمودند؛
🔸 ای مردم! امواج فتنهها را با کشتیهای نجات درهم بشکنید و از اختلاف و پراکندگی بپرهیزید و تاجهای فخر و برتریجویی را بر زمین نهید. رستگار شد آنکس که با یاران به پاخاست، یا کنارهگیری نمود و مردم را آسوده گذاشت. اینگونه زمامداری آبی بدمزه و لقمه گلوگیر است.
🔸 من در شرایطی قرار داردم که اگر سخن بگویم، گویند فلانی بر حکومت حریص است اگر خاموشی گزینم، گویند از مرگ ترسیده! من و ترس از مرگ؟! هرگز! آنهم پس از آن همه جنگها حوادث ناگوار؟! سوگند به خدا علاقه فرزند ابی طالب به مرگ در راه خدا از علاقه، طفل به پستان مادر بیشتر است این که سکوت اختیار کردم به آن جهت است که من از علوم و حوادث پنهانی آگاهی دارم؛ که اگر بازگویم مضطرب میگردید چون لرزش طناب در چاههای عمیق.»
📃 نشریه فرهنگ پویا ۳۲
🆔 @farhang_puya
💠 رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
✅ آفَةُ الشَّجاعَةِ البَغىُ وَ آفَةُ الحَسَبِ الاِفتِخارُ وَ آفَةُ السَّماحَةِ المَنُّ وَ آفَةُ الجَمالِ الخَيلاءُ وَ آفَةُ الحَديثِ الكَذِبُ وَ آفَةُ العِلمِ النِّسيانُ وَ آفَةُ الحِلمِ السَّفَهُ وَ آفَةُ الجُودِ السَّرفُ وَ آفَةُ الدِّينِ الهَوَى؛
✅ سركشى آفت شجاعت است، تفاخر آفت شرافت است، منت آفت سماحت است، خود پسندى آفت جمال است، دروغ آفت سخن است، فراموشى آفت دانش است، سفاهت آفت بردبارى است، اسراف آفت بخشش است، هوس آفت دين است.
📒 نهج الفصاحه
🆔 @farhang_puya