🌹 زن در نگاه اسلام «بخش اول»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
🔹 زن واژهای پیچیده است که میتوان در وصف فلسفه وجود، حقوق، منزلت و تواناییهای او سطرها و سطرها نگاشت یا بر طبل توخالی «تشابه حقوق زن و مرد» با نام فرایند «تساوی حقوق» کوبید. در این نوشتار سعی خواهیم کرد نگاه کوتاه و گذرا به بحث حقوق و شخصیت زن از دیدگاه رسول آزادی (ص) و مکتب نورانی ایشان در مقایسه با تفکر حقوقبشر مداران عصر معاصر داشته باشیم.
🔸 حافظه تاریخی ما از یاد نبرده جفای عظیمی را که در دوران تاریخ جاهلیت بر زنان مظلوم روا میشد. جفایی که گاهی قلم از ذکر کردن آن شرم میکند. از محروم کردن بخش بسیار عظیمی از حقوقی چون استقلال مالی و اقتصادی و ازدواجهای اجباری گرفته تا تجاوز در معابر عمومی به عنوان یک رویه عادی و زنده به گور کردن به جرم سنگین زن بودن.
🔹 دوران سیاهی از تاریخ بشریت که زن را مبداء و مقصد شرور و وسوسهها می دانست یا او را تفریحی وجود مرد به حساب میآوردند و در ناحیه استعدادهای روحانی و معنوی او معتقد بودند که زن نمی تواند به مقامات معنوی و الهی دست یابد، همه ریشه در خرافه و جهل و روحیات مردسالاری حاکم داشت.
📝 عاطفه خرمی
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش اول» 👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش ب
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش دوم»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
❌ در زمان جاهلیت که ارزش زن بسیار پایینتر از حد معمولیاش بود، اوضاع در سرزمین اروپا نیز خوب نبود. زن در مغرب زمین موجودی بیارزش بود که در قاموس آمارگران بشریت با هیچ طبقه سرشماری و آمارگیری نمیشد. خلاصه اینکه زن تنها و تنها گوی بازی بازیکنان شهوت بود.
🔻 در این هنگام حاکمیت جهل و خرافه و ستم بود که خداوند آخرین رسولش را برای هدایت آنان که انحراف تمام روزنههای عقل و منطقشان را بسته بود فرستاد. اسلام به عنوان اولین مکتب دینی و اخلاقی و اجتماعی، زن را به عنوان مسئله مهم زندگی و متمم حیات انسانی به کاملترین وجه ممکن در مسائل اجتماعی اخلاقی و حقوقی خود مطرح نمود.
🌱 بعثت پیامبر نهضت بزرگی بود که طومار جاهلیت را درید و این حقیقت را به دنیای بشریت اعلام کرد که زن و مرد از نظر دارا بودن روح کامل انسانی و باقی برای حشر و نشر در قیامت مساویاند و هیچ کدام به سبب جنسیت خود بر دیگری برتری ندارند. و تنها ملاک ارزشگذاری در نزد خالق، تقواست.
📝 عاطفه خرمی
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش اول»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
⚡️ همگونی بعثت رسول اکرم(ص) و انقلاب اسلامی از پدیدههای زیبای تاریخ اسلام است. آن تجلی اعظم که در عصر جاهلیت رخ داد، نمونه و نمود روشنی از لطف خدا به بشریت بود و انقلاب اسلامی که در قرن معاصر صورت گرفت، شاهدی بر تداوم و منت الهی به انسانهای شایسته بود.
🔰 شباهتهای فراوانی میان این دو حرکت و نهضت چه در کیفیت ظهور و مراحل نهضت، چه در اهداف و شیوهها، چه در پیروان و مخالفان، چه در دشمنیها و دشمنان و چه در شیوهها، عملکردها، دستاوردها و ویژگیها وجود دارد که در این نوشته به برخی از این همسانیها و همگونیها اشاره میشود.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش اول» 👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی ⚡️ همگونی بعثت رسول اک
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش دوم»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
💢 اسلام محمدی در آغاز بعثت مرحلهای را به صورت دعوت مخفی گذراند. در آن دوران سه ساله یارگیری میشد و روابط و دعوتها پنهانی بود. در نهضت ایران نیز به دلیل خفقان و حاکمیت ساواک سالها تلاشهای مبارزاتی به صورت مخفی و با رعایت تقیه و مخفیکاری بود و مبارزان با پوشش و محمل در عرصه انقلاب و بیدارگری حضور داشتند و کمتر به رویارویی سریع و اعلان مخالفت آشکار میپرداختند.
✊🏼 اما در مرحله ای پس از فراگیر شدن فکر انقلاب و بیداری عمومی، تظاهرات آشکار، شعارهای مرگ بر شاه، تحصنها، فریادها و درگیریها علنی شد. درست مانند زمانی که پس از دعوت سه ساله در اسلام نبوی فرمان خدا مبنی بر آشکار کردن دعوت نازل شد و پیامبر خدا مامور شد تا امر خدا را علنی کند و با اعراض از مشرکان جبهه توحیدی خویش را آشکار سازد.
➕ حضرت امام نیز به عنوان رهبر نهضت پیش از آغاز مبارزه علنی و سخنرانیهای تند در ۱۵ خرداد علیه شاه، دورهای به تماسهای مختلف و نامه نگاری به علمای بلاد و آگاهانیدن چهرههای سرشناس و موثر نسبت به توطئههای ضد اسلام گذراند تا بستری برای اعلان حرکت علیه رژیم شاه فراهم شده باشد.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش دوم» 👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی 💢 اسلام محمدی در آغاز
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش سوم»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
🕋 پیامبر اسلام گروهی از مسلمانان را فرمان داد تا به حبشه هجرت کنند برای نشر دعوت توحیدی، خویش نیز یک بار به طائف هجرت کرد که در آن زمینه مساعدی نیافت. به دنبال شدت یافتن مخالفت کفار قریش و توطئه آنان برای کشتن پیامبر، پیامبر تصمیم به هجرت گرفت و از مکه به یثرب مهاجرت کرد. در این هجرت که مومنان نیز حضور داشتند، حصار تنگ و بسته مکه شکسته شد و پیامبر زمینه بهتری برای دعوت و تبلیغ در مدینه به دست آورد.
⛔️ در انقلاب اسلامی نیز وقتی رژیم بعث عراق فعالیتهای امام خمینی را محدود ساخت، امام برای حصارشکنی از عراق محدود و حکومت وابسته عراق بیرون رفتند. ابتدا به مرز کویت رفتند و چون نگذاشتند؛ به پاریس عزیمت نمودند و در نوفل لوشاتو ساکن شدند. در عراق نمیگذاشتند امام نطق کند و اعلامیه بدهد و پیام خود را به پیروانش برساند.
🎙در دهکده نوفل لوشاتو در حومه پاریس خبرنگاران مطبوعات و رسانههای عمومی و خبرگزاریهای مهم و فراوان، نوبت گرفته و به صف میشدند تا مجالی برای مصاحبه با رهبر انقلاب یابند و دیدگاهها و اهداف ایشان را در این حرکت به جهانیان گزارش کنند. این هجرت سهم مهمی در جهانی ساختن مرام و پیام امام داشت و افکار جهانیان را متوجه این رهبر مذهبی شیعه کرد که با یک اشاره او امواج خروشانی در ایران به راه میافتد.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش دوم» 👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش ب
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش سوم»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
💢 رسول خدا در زمانهای که «نکاح شغار» به عنوان یکی از مظاهر اختیارداری مطلق پدران در تزویج دخترانشان مرسوم بود؛ خطاب به حضرت علی (ع) هنگامی که به خواستگاری فاطمه زهرا (س) فرمودند: «باید نظر فاطمه را جویا شوم» به این ترتیب یکی از حقوق مسلم زنان را که حق انتخاب همسر بود در میان نگاههای متحیر آنان که پدر را عناندار مطلق در این عرصه میدانستند به رسمیت شناخت.
🔰 همچنین آیاتی از قرآن کریم به این نکته اشاره دارد که مهر زن متعلق به خود اوست و مرد باید در تمام مدت زناشویی عهدهدار تامین مخارج زندگی زن باشد و در عین حال درآمدی که زن تحصیل میکند و نتیجه کار اوست تنها و تنها به خودش تعلق دارد.
✅ در روزگاری که حتی برای پیش پا افتادهترین امور رای و نظر زنان نقشی نداشت؛ اسلام آمد و در مسئله مهم بیعت با حاکم اسلامی برای زنان نقشی همپای مردان قائل شد. پیامبر اعظم، حضرت محمد (ص) آمد و فریادگر هویت و شخصیت و حقوق و استقلال فکری این جنس مظلوم تاریخ شد.
1️⃣ نکاح شغار نوعی از نکاح بود که دو مرد دختر یا خواهر خود را به عقد یکدیگر در میآوردند و این دو دختر هر یک به عنوان مهر دیگری به حساب میآمد.
📝عاطفه خرمی
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya
🔴 نفوذ، در بیانات رهبری (قسمت اول)
💠 حضرت امام خامنهای:
1️⃣ غفلت نکنيم، دشمن در صدد نفوذ است.
📣 من از چندی پیش مسأله نفوذ را مطرح کردم؛ نفوذ خیلی مسأله مهمی است. نفوذ که ما میگوییم، حالا بعضیها واکنش نشان میدهند.
💢 آقا! مسأله نفوذ جناحی شده، استفاده جناحی کردند؛ من به این حرفها کاری ندارم. خب، استفاده جناحی نکنند، بحث بیهوده درباره نفوذ نکنند، اسم نفوذ را بدون محتوای لازم مطرح نکنند. اینها را ما کاری نداریم، ولی هر حرفی زده میشود، هر کار جدی میشود، از اصل واقعیت نفوذ غفلت نشود.
⭕️ غفلت نکنیم که دشمن درصدد نفوذ است. حالا من نفوذ را مقداری تشریح میکنم که نفوذ چیست و چگونه است؛ از اصل قضیه غفلت نکنیم. جناحها همدیگر را متهم نکنند؛ این بگوید آقا شما که گفتی مقصودت این بود، آن بگوید نه، شما که گفتی مقصودت این بود.
🚫 خیلی خب، حالا مقصود هرچه بود؛ بالاخره واقعیت فراموش نشود. دشمن دارد برای نفوذ طراحی میکند.
#شماره_29
#سیاست
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔴 نفوذ، در بیانات رهبری (قسمت اول) 💠 حضرت امام خامنهای: 1️⃣ غفلت نکنيم، دشمن در صدد نفوذ است. 📣
🔴 نفوذ، در بیانات رهبری (قسمت دوم)
💠 حضرت امام خامنهای:
2️⃣ نفوذ مثل موریانه از داخل میجود.
🗳 مردم در باب انتخابات باید خیلی متوجه این باشند. اگر فرض کنیم عنصر نفوذی به شکلی وارد مجلس شورای اسلامی بشود یا وارد مجلس خبرگان بشود یا در ارکان دیگر نظام نفوذ بکند، مثل موریانه از داخل میجود و پایهها را سست میکند و فرو میریزد.
📌 قضیه اینجوری است، مسأله نفوذ خیلی مهم است که حالا من ان شاءالله عرض خواهم کرد. البته در این زمینه روشنگری لازم است؛ روشنگری بدون اتهام، بدون تهمت زدن، بدون مصداق معین کردن، اما روشنگری اذهان مردم چیز لازمی است.
🔗 بینید یکی از آن چیزهایی که قرآن کریم خطاب به مخالفین به یهود در آن روز میگوید و بر آنها ایراد میگیرد این است؛ لم تلبسون الحق بالباطل وتكتمون الحق و انتم تعلمون...
#شماره_29
#سیاست
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔴 نفوذ، در بیانات رهبری (قسمت دوم) 💠 حضرت امام خامنهای: 2️⃣ نفوذ مثل موریانه از داخل میجود. 🗳
🔴 نفوذ، در بیانات رهبری (قسمت سوم)
💠 حضرت امام خامنهای:
🔚 یکی از ایرادهای بزرگ این است که شما باطل را با حق مخلوط میکنید، مشتبه میکنید؛ «لبس» یعنی اشتباه (تلبسون) یعنی مشتبه میکنید حق را با باطل، و تکتمون الحق، حق را کتمان میکنید. حقیقت را باید بیان کرد که این وظیفه ما است.
3️⃣ نفوذ فردی؛ رخنه در مرکز تصمیم گیری
☑️ نفوذ فردی معنایش این است که فرض کنید شما یک دم و دستگاهی دارید، یک مسئولی هستید؛ یک نفر را با چهره آرایش شده، بزک شده، با ماسک در مجموعه شما بفرستند؛ شما خیال کنید دوست است در حالی که او دوست نیست، تا او بتواند کار خودش را انجام بدهد؛ گاهی جاسوسی است که این کمترینش است؛ یعنی کم اهمیت ترینش جاسوسی است.
#شماره_29
#سیاست
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
💠 مردمیسازی اداره کشور، مقدمه اسلامی شدن دولت
(قسمت اول)
✅ مردمسالاری فقط مشارکت در انتخابات نیست. مردم باید در اقتصاد و معیشت هم مشارکت کنند. حل مشکلات کشور جز به دست خود آحاد این کشور شدنی نیست. همه نوع مشکلات را خود این ملّت هستند که میتوانند حل کنند.¹
🔆 مردمیسازی اداره کشور، مقدمه اسلامی شدن دولت است و فراتر از واگذاری مالکیت داراییهای دولتی به بخش خصوصی است. مقصود از آن، صرف اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نیست.
💢 سهیم کردن مردم در همه بخشهای اداره کشور و تلاش برای فراگیر کردن مردمسالاری است. حکومت و مردم، هر یک، ماموریتهایی برای این امر دارد. طراحی، برنامهریزی، ساماندهی، نظارت، تامین زیرساختها، تسهیلات و امکانات و مبارزه با انحصارطلبیهای ناعادلانه بر دوش حکومت است. تلاش، پیگیری، جدیت در اجرا، کار تشکیلاتی و شبکهسازی از ماموریتهای مردم است.
🗃 محمد محمدینیا؛ ¹بیانات رهبری در دیدار مجلس خبرگان، ۳۰/ ۶/ ۹۶
#انقلاب_اسلامی
#شماره_37
#تمدن_نوین_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💠 مردمیسازی اداره کشور، مقدمه اسلامی شدن دولت (قسمت اول) ✅ مردمسالاری فقط مشارکت در انتخابات نیست
💠 مردمیسازی اداره کشور؛ مقدمه اسلامی شدن دولت
(قسمت پایانی)
🎙 از نظر حضرت امام (ره) عمل نکردن به این راهبرد به شکست حکومت میانجامد:
⛔️ «دولت چنانچه کراراً تذکر دادهام، بیشرکت ملت و توسعه بخشهای خصوصیِ جوشیده از طبقات محروم مردم و همکاری با طبقات مختلف مردم با شکست مواجه خواهد شد. کشاندن امور به سوی مالکیت دولت و کنار گذاشتن ملت، بیماری مهلکی است که باید از آن احتذار شود.»
🗄 محمد محمدینیا؛ صحیفه امام (ره) ج۱۹، ص۱۵۸
#انقلاب_اسلامی
#شماره_37
#تمدن_نوین_اسلامی
🆔 @farhang_puya