نشریه فرهنگ پویا
⁉️ عوامل #عدم_مشارکت مردم در جامعه اسلامی (بخش دوم) 🖌 مهدی حسنزاده: 💢 فرهنگ غربی مبتنی بر سودپرس
⁉️ عوامل #عدم_مشارکت مردم در جامعه اسلامی (بخش سوم)
🖌 مهدی حسنزاده:
✔️ انتخابات و همهپرسی ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ که درباره تاسیس «جمهوری اسلامی» انجام گرفت، انتخاب «خبرگان قانون اساسی»، انتخاب قانون اساسی توسط مردم که بر اصل مترقی «ولایت فقیه» مشتمل بود، انتخاب نمایندگان «مجلس خبرگان رهبری»، انتخاب «#رئیس_جمهور»، انتخابات «مجلس شورای اسلامی» و تعیین نمایندگان آن، انتخابات «شوراهای اسلامی شهر و روستا» از مواردی است که مردم در جمهوری اسلامی ایران دخالت و مشارکت دارند.
‼️ البته از طریق همین مجاری هفتگانه، مردم غیر مستقیم در تعیین همه مسائل کشور نقش دارند، استاد مصباح (ره) در پاسخ به شبههافکنان و #مغرضانی که مدام درصدد زیر سوال بردن نظام جمهوری اسلامی هستند میفرمایند: آیا این هفت مورد نشانه وجود «دموکراسی» و «مردم سالاری» در این کشور نیست؟!
❌ با این وصف اگر مدعی شویم در ایران دموکراسی وجود ندارد، باید بگویم در هیچ کجای دنیا از دموکراسی و مردمسالاری نشانی وجود ندارد!
#جامعه
#مشارکت_اجتماعی
#انتخابات
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
💥 مردم بدانند اثر انتخابات تا چند سال باقی خواهد ماند! کسانی که نرفتن به پای صندوق را ترویج میکنند #دلسوز_مردم_نیستند!!
💠 حضرت امام خامنهای (حفظهالله):
♨️ ملت عزیز ایران! انتخابات در یک روز انجام میگیرد امّا اثر آن در چند سال باقی میماند. در انتخابات شرکت کنید، انتخابات را متعلق به خودتان بدانید که متعلق به شماست و از خدا کمک و هدایت بخواهید که شما را هدایت کند.
✅ به آنچه که درست و حق است و به کسی که شایسته است بروید پای صندوق و رأی بدهید.
⛔ به حرف این کسانی که ترویج میکنند که فایدهای ندارد، نرویم، نمیرویم پای صندوق رأی اعتنا نکنید. اینها دلسوز مردم نیستند. کسی که دلسوز مردم است مردم را از رفتن پای صندوق منع نمیکند.
📆 ۶ خرداد ١۴٠٠
#امامین_انقلاب
#مشارکت_اجتماعی
#انتخابات
#کاندیدای_اصلح
🆔 @farhang_puya
💢 نقش مردم در حکومت از منظر علامه مصباحیزدی (ره)
(بخش اول)
🖌 محسن هنرجو:
🔹 یک سوال مهم و اساسی در #فلسفه_سیاست این است که چه کسی حق دارد بر مسند حکومت قرار بگیرد و اداره امور یک جامعه را در دست داشته باشد. به عبارت دیگر، ملاک اینکه فرد یا گروهی حق امر و نهی کردن در امور اجتماعی داشته باشد و مردم ملزم به اطاعت باشند چیست؟ به عبارت روشنتر «منبع مشروعیت حکومت» از کجاست؟
🔸 از نظر تفکر اسلامی حق حاکمیت و حکومت ذاتاً و اصالتاً از آن خدای متعال است و هیچ فرد یا گروهی از چنین حقی برخوردار نیست، مگر اینکه دلیلی در دست باشد که خداوند چنین حقی را به او داده است.
🔹 بر طبق دلایلی که داریم معتقدیم خداوند این حق را به پیامبر گرامی اسلام (ص) و دوازده امام معصوم (علیهمالسلام) پس از آن حضرت و به فقیه جامعالشرایط در زمان غیبت امامزمان (عج) نیز داده است.
#شماره_45
#سیاست
#انتخابات
#مشارکت_اجتماعی
🆔 @farhang_puya
💢 کیفیت مشارکت مردم در انقلاب اسلامی (بخش اول)
📝 محسن مومنی:
💯 در ۴۰ سال گذشته به طور متوسط هر سال در ایران یک انتخابات اعم از: انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و حتی انتخابات تعیین نوع حکومت و رفراندوم قانون اساسی برگزار شده که در نوع خود بینظیر است.
✅ همچنین همه ساله شاهد مشارکت گسترده مردم در اجتماعات و تظاهرات میلیونی هستیم که این حجم از #مشارکت_اجتماعی قدرت و #اقتدار_ملی را به دنبال دارد که سرمایه بسیار مهمی برای اعمال حاکمیت حکومت اسلامی است. نکته مهمی که در اینجا باید ذکر کرد، تفاوت اساسی نوع مشارکت اجتماعی مردم در ایران با سایر کشورهای دنیاست. مشارکت اجتماعی مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران، مشارکت غیرساختاری است.
ادامه دارد...
#شماره_42
#انتخابات
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
✅ حلقههای میانی بهجای احزاب؛ راهکاری برای ارتقای مشارکت مردمی
(قسمت اول)
🖌 محسن مومنی:
☑️ رهبر معظم انقلاب برای #ارتقای_مشارکت_مردمی در عرصههای مختلف، مدل جایگزینی حلقههای میانی را به جای احزاب پیشنهاد میدهند و میفرمایند: «بالاخره در هر برههای راهکارهای عملی لازم است. در هر برههای از زمان راهکارهای عملی مورد نیاز است. خب محل بحث ما اینجاست.
🔚 این مورد که مسئله راهکارهای عملی باشد، احتیاج دارد به هدایت، تمرکز، فعالیت پیدرپی و لحظه به لحظه برای اینکه بتواند این کاروان عظیم جامعه را و مهمتر از همه جوانهای جامعه را به پیش ببرد. این کار چه کسی است؟ این تمرکز، این ایجاد برنامه کار، پیدا کردن و ارائه راهکار، برنامهریزی به عهده چه کسی است؟ این به عهده جریانهای حلقههای میانی است.»
#جامعه
#مشارکت_اجتماعی
#انتخابات
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
‼️ اهمیت نقش مردم در تعیین سرنوشت کشور از دیدگاه علامه مصباحیزدی (ره)
(بخش اول)
✍ محسن هنرجو:
💢 دموکراسی و نقش مردم در تعیین مجریان و قانونگذاران که با رعایت موازین اسلامی و مقررات موقت را وضع و به اجرا در میآورند تحقق مییابد.
✅ به دیگر سخن، دموکراسی و نقش و مشارکت جدی مردم با رعایت حدود و قیودی که اسلام معین و انتخاب کسانی که دارای ویژگیهای تعیین شده باشند، در کشور ما اِعمال میشود و از هنگام پیروزی نظام اسلامی و زمان حضرت امام (رحمةالله) به اجرا در آمده است. مثل انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات #ریاست_جمهوری، انتخابات خبرگان رهبری و انتخابات شوراها.
🔰 منتخبین مردم باید از شرایط لازم برخوردار باشند؛ یعنی باید: مسلمان و متعهد به احکام اسلامی باشند و در وضع مقررات و قوانین رعایت موازین اسلامی را بکنند.
#سیاست
#انتخابات
#شماره_45
#مشارکت_اجتماعی
🆔 @farhang_puya
⚡️ موسس مالیخولیایی
👤 سیدعلی محمد شیرازی وظیفه داشت تا هر روز بیش از ده ساعت در زیر آفتاب سوزان بندر بوشهر و اغلب بر روی بام کاروانسراها به تریاک مالی بپردازد.
⁉️ بسیاری از کارشناسان بر این عقیدهاند که حداقل روزی ده ساعت کار در زیر آفتاب سوزان بندر بوشهر به مشاعره وی آسیب رسانده و از او موجودی «مالخولیایی» ساخته بود که ادعای تصرف در ماه و ستارگان را داشته!
📌 این نکته در خاطرات دالگورکی، سفیر روسیه در ایران، نیز آمده است.
✍️ مرتضی رضائیان فیروزآبادی
#شماره_7
#بهائیت
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
⚔️ مانع اصلی در مقابل اسرائیل و امپریالسیم
🎙 دکتر «تیم اندرسون» پژوهشگر و استاد دانشگاه سیدنی در گفتوگو با کیهان (1396/11/20):
✅ ریشههای انقلاب به اصل خود متصل است که همان پیمودن یک مسیر مستقل در مقاومت مقابل قدرتهای امپریالیستی و طرفداری از مستضعفین و مردم لگدکوب شده است. تجربه 4 دهه گذشته کمک کرده است تا فرایندی را که واقعا هیچ سابقه ندارد بهبود بخشد.
❌ قدرتها هرگز دشمنی خود را با ایران رها نخواهند کرد تا زمانی که تمایل خود را برای تسلط بر کل منطقه و حمایت از رژیم نژادپرست اسرائیل حفظ کنند. ایران مانع اصلی در مقابل این طرح بزرگ است.
✍️ سید احمد رهنمایی
#شماره_41
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 کیفیت مشارکت مردم در انقلاب اسلامی (بخش اول) 📝 محسن مومنی: 💯 در ۴۰ سال گذشته به طور متوسط هر سا
💢 کیفیت مشارکت مردم در انقلاب اسلامی (بخش آخر)
📝 محسن مومنی:
⭕️ در برابر مشارکت غیر ساختاری مشارکت ساختاری وجود دارد که احزاب سیاسی مهمترین ساختارهای اجرای مشارکت اجتماعی هستند. در جوامع دموکراتیک عمدتاً احزاب هستند که نقش واسط را بین نهادهای سیاسی و مردم بر عهده دارند.
🔺 اما در ایران احزاب مشارکت اجتماعی مردم را فراهم نمیکنند و مردم مستقیماً در تصمیمگیریها دخالت دارند؛ برخی از محققین این امر را #نقطه_قوت نظام جمهوری اسلامی میدانند و برخی دیگر این امر را نقطه ضعف میدانند.
✅ در هر صورت با رجوع به اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) به عنوان معمار انقلاب اسلامی و همچنین با رجوع به اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری (حفظهالله) حزب به معنای غربی آن که عبارت است از:
🚫 تشکیل باشگاههای کسب قدرت برای شبکه زرسالار و ثروتمند جهانی در ایران مورد تایید نیست و آنچه از نظریه #مردم_سالاری_دینی رهبران انقلاب اسلامی فهمیده میشد، #رشد_سیاسی و #بصیرت عموم مردم در چارچوب نظام امام و امت است.
#شماره_42
#انتخابات
#مشارکت_اجتماعی
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔰 بصیرتافزایی و روشنگری لازمهی مشارکت اجتماعی
✍ محسن مومنی:
✅ #بصیرتافزایی و #روشنگری در عرصه سیاسی و اجتماعی رشد #عقلانیت_سیاسی را در پی دارد، به دنبال آن مشارکت سیاسی و اجتماعی تودههای مردم ارتقا یافته و به دنبال آن قدرت ملی افزایش مییابد.
#شماره_42
#سیاست
#انتخابات
#مشارکت_اجتماعی
🆔 @farhang_puya