🟠اندیشه ورزی مسلمین در امر اجتماعی
🖊درباره «تاریخ تفکر اجتماعی در اسلام»، نگاهی از منظر «تاریخ اندیشه» و «فلسفه علوم اجتماعی»/ بخش نخست؛
🔸کلاف سردرگم مطالعه آثار و متون تخصصی که منتسب به اندیشه ورزی اجتماعی مسلمین است، ما را وا میدارد تا تاملی دقیق در این حوزه اندیشگی و معرفتی عقیدتی که بلاتکلیف و رهاشده به حال خود است؛ داشته باشیم [که البته درعین حال مدعیان و متولیان زیادی نیز دارد]. این کلاف سردرگم حتی به کتابهایی که با بررسی تاریخ این تفکر سروکار دارند نیز سرایت کرده است.
🔸برای اولین گام بهتر است مفاهیم کلیدی که محل ابهام معنایی و تشکیک و تردید معرفتی است، روشن شود. ما تعدادی مفهوم کلیدی مهم را برای توضیح انتخاب کرده ایم؛ از جمله :«اندیشه ورزی مسلمین در امر اجتماعی؛ اندیشه پیشا اجتماعی مسلمین؛ اندیشه ورزی عرفی-عقیدتی-پیوندی مسلمین؛ پیوند حقیقت/ واقعیت در تفکر اجتماعی در اسلام»
📎https://farhangesadid.com/0002E9
🆔 @farhangesadid
🔴مبارزه با روشهای متداول پولشویی
🖊مفسدان چگونه پولشویی میکنند؟
🔻اولین مرحله از فرآیند پولشویی، جایگذاری یا تزریق عواید [دفع فیزیکی پول نقدی حاصل از فعالیتهای تبهکارانه است از فعالیتهای مجرمانه به شبکه مالی رسمی باهدف تبدیل عواید از حالت نقدی به ابزارها و داراییهای مالی است که برای سپردهگذاری در بانکهای داخلی یا دیگر مؤسسات مالی رسمی و غیررسمی در مؤسسات مالی خارجی و یا برای خرید کالاهای با ارزش مانند آثار هنری، هواپیما، فلزات و سنگهای قیمتی به بیرون از مرزها انتقال داده میشود.
🔻هر میزان اقتصاد از شرایط رقابتی فاصله بیشتری داشته باشد، بستر برای گسترش فعالیتهای پولشویی آمادهتر و گستردهتر خواهد شد. بدین ترتیب کشورهایی که در آن منشأ پول مورد سؤال نبوده و دارای اقتصاد زیرزمینی، نظام اداری ناسالم و ناکارآمد، نظام مالی غیرشفاف و فاقد سیستم نظارتی قوی باشند، استعداد بیشتری برای پولشویی دارند و منابع حاصل از فعالیتهای غیرقانونی به سهولت میتواند وارد چرخه اقتصادی آن کشورها شده و پولشویی عملیاتی گردد.
📎https://farhangesadid.com/0000zB
🆔 @farhangesadid
🔴مردی به وسعت تمام دورانها
🖊سید موسی صدر، صدایی که نباید خاموش شود؛
🔹«امام موسی صدر» نامی که نهایتِ شناخت ما از او، محدود به تابلوی خیابان یا کوچههای شهر است. مردی که انعکاس صدای او و آثار عملی کارهایش، زمان و مکان را درنوردید و از او شخصیتی بیبدیل ساخت که نه تنها در دوران زندگی خویش اثرگذار بود، بلکه نسخهای قابل اجرا در تمام طول تاریخ است.
🔹بیشترین و سازندهترین فعالیتهای سید موسی صدر که موجب شهرت وی شد، مربوط به زمانی است که او به لبنان مهاجرت کرد. براساس نوشتههای شهید چمران، وضع شیعیان لبنان در آن زمان بسیار وخیم و ناراحتکننده بود، بهطوری که آنان شهروندان درجه سوم (پس از مسیحیان و اهل تسنن) به حساب میآمدند و در فقیرترین و محرومترین قسمتهای لبنان زندگی میکردند. همین امر موجب شده بود شیعیان نیز احساس حقارت کنند و دلیل بدبختی خود را شیعه بودنشان بدانند.
📎https://farhangesadid.com/00029S
🆔 @farhangesadid
🔴شورِ ادبیات انقلابی و شعورِ ادبیات انقلاب
🖊مرور وضعیت امروز ادبیات انقلاب اسلامی در گفتگو با غلامرضا کافی؛
🔻 اول اینکه ما یک اصطلاح ادبیات انقلابی داریم، یک اصطلاح ادبیات انقلاب. ادبیات انقلابی طبعا شورشگر، معارض و برشورنده بر وضع موجود و جوینده وضع مطلوب است. این ادبیات غایت هدفش تغییر است از ناخواستنیها به سوی خواسته هایش. طبعا بعد از رسیدن به هدف فروکش میکند. از این زمان ادبیات انقلاب شروع میشود. ممکن است شور و حرارت پیشین را نداشته باشد، اما حواسش به مطالبات و ارزشهایی که برایشان خیزش کرده است، هست تا پایدار بمانند.
🔻از نظر تعریف منطقی، ادبیات انقلاب نوعی ادبیات سیاسی است؛ یعنی هر ادبیات انقلابی، سیاسی است، اما هر ادبیات سیاسی، ادبیاتی انقلابی نیست. تفاوت در دیگاه خاص ادبیات انقلاب است که در این نوع از ادبیات مردم محور هستند و خواستههای معقول و مشروع مردم اصل است. اما همه ادبیاتهای سیاسی الزاما مردم محور نیستند.
📎https://farhangesadid.com/0002EC
🆔 @farhangesadid