🟠سیاهان همیشه بازندهاند
🖊نقش ارزهای دیجیتال در نابرابری نژادی به قلم لین پارامور؛
🔸قرار بود رمز ارزها زمین بازی را یکبار برای همیشه تغییر دهند. دنیای ارزهای دیجیتال به عنوان مکانی برای پذیرایی از سرمایهگذاران سیاهپوست که از امور مالی سنتی غافل بودند، به عنوان یک فرصت طلایی برای ایجاد ثروت و دستیابی به توانمندی مالی ترسیم میشد. این بازار سرمایهگذاران سیاه پوست را هدف قرار داده است و مانند یک کازینو است که سیاهپوستان در آن بیشتر ضربه میخورند.
🔸به دنبال کابوس بحران مالی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ بود که مردم اعتماد خود را به سیستم مالی جهانی و دولت از دست دادند. نوعی ارز که نیازی به حمایت دولت ندارد و فراتر از توان تنظیمکنندهها و بانکهای مرکزی، به عنوان اولین گام برای آیندهای عادلانهتر و شادتر فروخته شد. زمستان رمز ارزها آغاز شد و ناگهان گرما و شور و شوق برای سرمایهگذاری در این بازار جای خود را به سردی داد.
📎https://farhangesadid.com/00028x
🆔 @farhangesadid
📚#معرفی_کتاب
🔹کتاب پیشنهادی برای سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران
🔰فهیمه، روایتی از یک عاشقانه آرام تا لحظه نفس گیر قیام
▪️نگاهی به کتاب فهیمه، روایتی از یک الگوی برتر زنانگی؛
📝نوشته:نفیسه ثبات
▪️نشر: روایت فتح
📎https://farhangesadid.com/0001pM
🆔 @farhangesadid
🟠منشأ و منابع الهامبخش در نظام حقوقی ایران
🖊نظام حقوق مدون و نظام حقوق غیرمدون، جمهوری اسلامی ایران در زمره کدام است؟
🔸منابع حقوق اسلام را از جهتی میتوان به دو بخش منابع اصلی و فرعی تقسیم کرد. فرق منابع اصلی و فرعی در این است که منابع فرعی، مستقل نبوده و بازگشت آنها به منابع اصلی است. بدین معنا که منابع فرعی نظیر اجماع وقتی اعتبار دارند که کاشف از منبع اصلی باشند. منابع اصلی در فقه امامیه عبارت است از کتاب، سنت، عقل و اجماع و منابع فرعی عبارت است از شهرت، سیره متشرعه و بناء عقلا.
🔸در نظام حقوقی مدون، مهمترین منبع حقوق، قانون است و لذا حرف اول و آخر را قانونگذاری میزند. اگر قانون را از سیستم حقوقی مدون جدا کنید، از حقوق اثری باقی نخواهد ماند. اما در حقوق غیرمدون مهمترین منبع، قواعدی است که قضات در دادگاهها مرسوم نمودهاند و به تعبیری مهمترین منبع، رویه قضایی است.
📎https://farhangesadid.com/00026t
🆔 @farhangesadid
📚#معرفی_کتاب
🔹کتاب پیشنهادی برای سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران
🔰روایتی از ۱۰ سال فراز و نشیب یک شرکت دانش بنیان
▪️نگاهی به کتاب «آرزوهای دست ساز»؛
📝نوشته:میلاد حبیبی
▪️نشر: راهیار
📎https://farhangesadid.com/0001WM
🆔 @farhangesadid
🟠وعده بر زمینمانده «زمین»
🖊چرا باگذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و وعده تأمین زمین، مشکل همچنان پابرجاست؟
🔸علیرغم اینکه امام خمینی (ره) برای رفع مشکل مسکن محرومان صراحتاً تأکید کردند که «بههیچوجه پولی در برابر خرید زمین پرداخت نشود» و باوجود نهادی همچون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سؤالی که مطرح میشود این است که چرا مسئله مسکن حل نشده و حتی در مقاطعی به بحران برای حکومت تبدیل شد؟
🔸مسکن از بنیادیترین نیازهای هر انسان و خانواده به شمارمی آید که تأمین آن برای اقشار مختلف مردم، یکی از مهمترین وظایف دولتها است. در طول دهههای گذشته، جمهوری اسلامی ایران همواره تأمین مسکن را از وظایف مهم خود عنوان کرده است. همانگونه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تأمین مسکن برای مردم از جمله خواستهای مؤکد نظام و امام خمینی (ره) بود.
📎https://farhangesadid.com/0000pR
🆔 @farhangesadid
📚#معرفی_کتاب
🔹کتاب پیشنهادی برای سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران
🔰عزیز جهان، روایت پزشکی که طبابت را به جای تجارت انتخاب کرد
▪️نگاهی به کتاب «عزیز جهان»؛
📝نوشته:اکبر صحرایی
▪️نشر: کتابستان معرفت
📎https://farhangesadid.com/0001y9
🆔 @farhangesadid
🟠سرپناه بیهویت
🖊نگاهی به تجارب مسکن مهر که نباید تکرار شود
🔸کلنگ طرح برای نخستین بار در سال ۱۳۸۶ به زمین خورد، در همان سال مجلس با پیشنهاد دولت برای عرضه مسکن که در برنامه بودجه گنجانده شده بود و طرح «مسکن مهر» نام داشت موافقت کرد و مقدمات اولیه اجرای این برنامه آغاز شد. در سال ۱۳۸۷ قانون ساماندهی حمایت از تولید و عرضه مسکن با پیشنهاد دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
🔸در گذشتهای نه چندان دور در شهرهای ایرانی-اسلامی فرم به تبع معنا تعریف میشد و کالبد هویت خود را از محتوی اخذ میکرد و این متأثر از بنیانهای نظری معماری و شهرسازی ایرانی-اسلامی است که نسبت قالب و محتوی هم، چون نسبت روح و کالبد در بنیادهای جهان بینی آن نیز آشکار است. در یک تقسیمبندی کلی، ابعاد هویت مجتمع زیستی را میتوان در قالب همین دو بُعد مجزا ساخت: عناصر کالبدی یا ظاهری و عناصر کارکردی یا محتوایی.
📎https://farhangesadid.com/0000xv
🆔 @farhangesadid
📚#معرفی_کتاب
🔹کتاب پیشنهادی برای سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران
🔰«نمیتوانیم»، «نمیگذارند» و «نمیشود» نداریم!
▪️نگاهی به کتاب «سلولهای بهاری»؛
📝نوشته:حسین بهاروند
▪️نشر: راهیار
📎https://farhangesadid.com/00023z
🆔 @farhangesadid
📚#معرفی_کتاب
🔹کتاب پیشنهادی برای سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران
🔰زنان ایرانی در گذشته چقدر خوشسفر بودهاند؟
▪️نگاهی به کتاب «خانم فردا کوچ است»
📝نوشته:کیانوش کیانی، رسول جعفریان، سکینه سلطان
▪️نشر:اطراف
📎https://farhangesadid.com/0001ud
🆔 @farhangesadid
🟠تمامِ اراضی از آن رضاخان است و بس!
🖊به بهانه سالروز دولتی اعلام شدن املاک و اراضی غصب شده از سوی پهلویها با تصویب دربار؛
🔸در اردیبهشتماه ۱۳۳۲ دکتر مصدق، شاه را وادار کرد که امور املاک پهلوی را به دولت واگذار کند. هنگامیکه دکتر مصدق به نخستوزیری رسید، این مصوبه همچنان جریان داشت. املاک پهلوی در دوره رضاخان و پس از آن دوره محمدرضا، به قدری زیاد شده بود که سوژه رسانههای خارجی نیز شد! در این یادداشت به مرور داستان املاک پهلویها در ایران میپردازیم.
🔸پهلویها پسازآنکه به سلطنت رسیدند، بر زمینهای مردم هجوم بردند و هرچه بهدستشان آمد به نام خود سند زدند. این اقدام بهقدری گسترده و آشکار بود که یک روزنامه فرانسوی، رضاشاه را به جانوری زمینخوار تشبیه کرد. ضمن اینکه در دوران پهلویها هم بخشهایی از خاک کشورمان جدا شد که نمونه برجسته آن، بحرین است؛ البته به گفته خودشان بحرین دختری بود که شوهر داده شد!
📎https://farhangesadid.com/00029y
🆔 @farhangesadid