فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اتفاقی عجیب در فینال مسابقات کشتی!
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت ۵شهریور روز #کشتی
🔸 دریافت نسخه با کیفیت
@farhangevarzesh👈
📸کمک ۵۶۰ هزار دلاری فوتبالیست هلندی به کودکان غزه
🔹انور الغازی فوتبالیست هلندی متعهد شد ۵۶۰ هزار دلار به کودکان غزه کمک کند.
🔹این رقم یک سوم مبلغ فسخ قراردادش از باشگاه ماینتس (به دلیل حمایت از مردم غزه) است.
@farhangevarzesh👈
«تختی» واژه ای در فرهنگ لغت قلبها/ کسی مثل تو نبود؛ کسی مثل تو نشد
🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️🤼♂️
اساسا ورزش ایران را باید به قبل و بعد از تختی تقسیم کرد. ابرمردی که تا سالیان سال مادر گیتی همچون او نزاید.
واژه ها در برابر او کم می آورند. ابرمردی که کلمات را معنا تهی کرده و برابر عظمت او خوار و خفیفند. برای توصیف او باید واژه ای دیگر خلق می شد و یک عبارت جدید به فرهنگ لغات فارسی را اضافه می کردیم. اگرچه او در ادبیات روزمره مردم، خود صاحب یک واژه جداگانه است. از 50 سال پیش تا به امروز. نیم قرن مردانگی، شرف، غیرت، عزت، مردمداری، تواضع و پهلوانی. چه واژه های غریبی. آنها بی تردید توصیف کاملی برای او نیستند. او اساسا در واژه ها و عبارات نمی گنجد. اگر زلاتان ابراهیموویچ ابرستاره خودشیفته فوتبال سوئد نام خود را به فرهنگ لغات کلمات سوئدی اضافه کرده و واژه ای جدید برای خود ساخته، تختی 50 سال پیش آن را خلق کرد. مردی که واژه «تختی» توصیف کاملی بود از آنچه او داشت و هیچ واژه دیگری نمی توانست آن را معنا کند. تختی عصاره و چکیده خوبی ها بود. مردی که همه چیز داشت و هیچ چیز نداشت. هر آنچه همه خوبان عالم داشتند، او یک جا داشت. او در کلیشه های رایج نمی گنجید و از چارچوب های دستوری و قراردادی فراری بود از همین رو واژه «تختی» هیچگاه در قالب فرهنگ لغت نگنجید و به قلب ها رسوخ کرد. مردی که بر دلها حکومت می کرد و این حکومت نه از سر مدال های رنگارنگ بلکه برتافته از منش و خلق و خوی او بود. ورنه چه بسیار ستاره های دانه درشتی که در تمام این سالها آمده اند و مدال هایی رنگین تر و خوش رنگ و لعاب تر از تختی به سینه زده اند اما هرگز سر سوزنی تختی نشده اند. ستاره هایی که از چند صد کیلومتری نام تختی هم عبور نکرده اند. چه آنکه تختی شدن سلوک دیگری می خواهد و بی نیاز از زر و سیم های قهرمانیست. او اعتباری داشت که تمامی مدال های عالم در برابرش بی اعتبار بودند. او مدالی را به سینه زد که هیچکس قبل و بعد او به آن نزدیک هم نشده. اساسا ورزش ایران را باید به قبل و بعد او تقسیم کرد. ابرمردی که تا سالیان سال مادر گیتی همچون او نزاید.
قیاس آنچه که تختی کرده با ستاره های امروزی یک فکاهی مضحک است که حتی برای شوخی هم خوب نیست. ستاره هایی که داعیه تختی شدن دارند و نام بزرگ تختی لقلقه زبان آنهاست اما ذره ای با سلوک و مرام تختی قرابتی ندارند. آنهایی که در حوضچه اکنون زیست می کنند و راه و رسمشان همچون مردمان این روزگار تزویر و خودبینی است. دروغ کسب و کارشان است و کاسبی پیشه آنها و چه نفرت انگیز که به آنها واژه جهان پهلوان اطلاق می کنند و کرور کرور القاب بی مسما به آنها می چسبانند در حالیکه این قبا به تنها آنها زار می زند.
ستاره های پوشالی که مسیر تجارت و زراندوزی و سیاسی کاری را خوب آموخته اند. آنها که به جای با مردم بودن، بر مردمند و وسط بازی پیشه شان است. آنها که ادعای مردمداریشان گوش فلک را پر کرده اما به وقت شکار و در بزنگاه ناگهان با یک پیچش رونالدینیویی به سمت زر و زور میپیچند و پشت مردم را خالی میکنند. هر کدام از این پهلوانان المپیکی یا ملی را که می بینی، سرش در حسابی است یا کتابی. یا در بغل آن سیاستمدار افتاده یا سیاستبازی و سیاسیکاری پیشه کرده. آنها به جای مردم، خلوت را انتخاب کرده اند و چون به خلوت می روند نقاب از چهره برمی دارند و آن کار دیگر می کنند.
تختی یکی است. ابرمردی که دیگر همچون او نمی آید. نیم قرن گذشته اما چند دهه هم که بگذرد، همچون او نمی آید. یک پهلوان نایاب؛ آنقدر نایایاب که دهه ها و قرن ها باید برای حضورشان انتظار کشید و البته این انتظار هرگز به سر نمی رسد.
سیفپور: تختی با مردم تختی شد
محمدابراهیم سیفپور دارنده دو مدال طلا، یک نقره و یک برنز جهان و المپیک و یکی از همدوره ای های تختی در این خصوص می گوید: تختی یک افسانه نیست. واقعیتی است که 50 سال است در ورزش ایران جاریست. در ورزش ایران کسی نیامده که مانند او باشد. خوب بودن را کسی به تختی یاد نداد. او ذاتا یک پهلوان بود. تختی با مردم بود و با مردم زیست و در کنار مردم جاودانه شد. او هرگز از مردم جدا نشد و راز مانایی او همین مردمداری است. تختی بیش از هر چیزی به مردم توجه داشت و مردم را بر خود ارجح می دانست. درباره مردمداری و رفتارهای او داستان های بسیاری وجود دارد. تختی محبوبیت و شهرت خود را از مردم وام گرفت و از همین رو تا ابد ماندگار است.
✍️سعید آقایی
@farhangevarzesh👈
🔻کیمیا علیزاده با انتشار تصویری نیمه برهنه از خود و بدون ابراز ندامت از اقدامات گذشته خود: حاضر نیستم جایی از زندگیم رو عوض کنم
حالا برو ضمانت بده بهش آقای ساعی ...
#رافت
@farhangevarzesh👈
آغوش کشور برای همه افراد بازه، همان کاری که آقا اباعبدالله برای حر انجام داد، حر هزینه های زیادی برای لشکر امام حسین داشت، اما وقتی که آقا فهمیدن که توبه کرده، سریعا او را پذیرفت . اما کسی که هنوز تو اینستاگرام و صفحات مجازیش ، مطالبی رو که بر علیه نظام گذاشته پاک نکرده، و هر روز هم داره کنایه میزنه، میشه بهش بگیم پشیمون شده؟
پ.ن: این اسکرین شات رو همین الان از صفحه کیمیا علیزاده گرفتم. از رضا پهلوی بگیر تا عریانیسم و...
ما که تو این تصاویر پشیمانی و توبه نمیبینیم. پس خواهشا کمتر برای اینترنشنال و بی بی سی خوراک تهیه کنید.
@farhangevarzesh👈
✅هارمونی ناساز طلبکاران ورزش!
🔺وزیر ورزش و جوانان در دفتر کار خود مستقر نشده سیل پبام های تبریک روسای فدراسیون ها بسوی وی سرازیر شد. آنان که حدود یک سال پیش برای کیومرث هاشمی سنگ تمام گذاشته بودند جهت عرض تبریک به احمد دنیا مالی رکورد شکستند. فدراسیون هایی که بسیاری از آنها حتی توفیق کسب سهمیه المپیک را پیدا نکرده بودند و یا اغلب چهارده رشته ای که سهمیه گرفته بودند اما دست خالی از پاریس بازگشتند تلاش کردند از قافله جا نمانند. بی آنکه به روی خود بیاورند که در پاریس تنها ورزشکاران دو فدراسیون به مدال رسیدند.
🔺به نظر می رسد این عادت ناپسند تکریم شبیه به تعظیم که بطور ناخوشایند در برخی ادارات و موسسات شکل گرفته به عرصه ورزش نیز سرایت کرده است. گویا در این شیوه رفتار و منش که مدتی است شدت بیشتری یافته اظهار ارادت دیر هنگام به معنی مخالفت یا بی میلی نسبت به مدیریت جدید تعبیر می شود. تحت چنین شرایطی به نظر می رسد شایسته سالاری و نحوه عملکرد فدراسیون ها و مدیران ورزش جای خود را به میزان ارادت آنها سپرده و ناکامان و مدیران ضعیف سعی دارند به جای تلاش در اداره موفقیت آمیز مجموعه تحت نظر خود راه میان بر و آسانتری را انتخاب کنند.
🔺پیشاپیش و قبل از حضور دنیا مالی در ساختمان سئول طی نوشتاری آفت ها و مشکلات کنونی ورزش و چالش هایی که وزیر جدید باید نسبت به آنها هشیار باشد را بر شمرده بودیم. باردیگر براین نکته پای می فشاریم که لازم است عملکرد فدراسیون هایی که طی چند سال مدیریت اقدام قابل تامل و درخوری نداشته اند مورد بازنگری قرار گیرد. ضرورت دارد به مسیولین فدراسیون های مدال آور نیز یادآوری شود آنچه کرده اند در راستای انجام وظیفه بوده و امتیازی برای تفاخر و خودبرتربینی آنان ایجاد نمی کند.
🔺رییس فدراسیونی که بلافاصله پس از بازگشت از پاریس مغرور از مدال های کسب شده با اظهارات غیر ضروری موجب دلخوری و واکنش قشر متخصص دیگری را فراهم می کند نه تنها برای رشته تحت مدیریت خود حاشیه می سازد بلکه از خویشتن چهره ای طلبکار و پر مدعا نزد جامعه ترسیم می کند. وی چرا باید در حوزه غیر تخصصی خود اظهاراتی داشته باشد که با پاسخ تند متخصص آن حوزه مواجه شود؟
🔺رییس دیگر فدراسیون که ورزشکاران آن در المپیک پاریس نتیجه خوبی ا کسب کردند در اظهاراتی غیر ضروری از بازگشت فلان ورزشکار خارج نشین سخن به میان آورد اما بلافاصله با پاسخ تند و تکذیب ورزشکار مورد نظر مواجه می شود!
🔺این نکات ذکر شد تا گفته باشیم فضای حاکم بر ورزش کشور خصوصا فدراسیون های ورزشی فضای متعارف و معمول نیست. در این فضا گویا عمل به وظیفه و موفقیت مقطعی برخی روسای فدراسیون ها در میادین ورزش موهبتی است الهی تا آنان احساس خودبرتربینی داشته باشند. در سوی دیگر روسای فدراسیون های ناکام ضمن تلاش برای توجیه ناکامی ها خود رقابت سرسختانه ای را برای تقرب به وزیر ورزش از خود نشان می دهند. این شیوه مذموم گاهی تا وادی مربیان و دیگر دست اندرکاران فنی و غیر فنی هم کشیده شده و آنان برای ماندن یا انتفاع به شیوه های مختلف متوصل می شوند. به خاطر فعالیت در لیگ از پایان قرارداد با فدراسیون سخن می گویند یا حتی در مواقعی برای رسیدن به هدف شعائر مذهبی را دستاویز قرار می دهند.
🔺بی گمان چنین روند نامطلوب و غیر معمول در گستره ورزش که اساس آن بر پایه سالم سازی روح و جسم جامعه بنا نهاده شده نقض غرض آشکار است. چه بسا یکی از مسیر های پرسنگلاخ اداره وزارتخانه ای با چنین هارمونی ناساز، نحوه تعامل با روسای فدراسیون هایی خواهد بود که شناخت عمل و اقدام آنان به راحتی ممکن نیست. افرادی که برخی از آنان علی رغم ایستایی و بعضا پسرفت رشته تحت نظر خود به لطایف و ظرایف فراوان سعی در ماندن دارند.
🔺چنین است که وزیر جدید ورزش و جوانان باید بسیار دقت کند تا در دام ترفندهای جورواجور و افراد رنگارنگی که خود را به وی نزدیک خواهند کرد نیفتد. افرادی که خود را طلبکار ورزش می دانند و به جای پاسخگو بودن به واسطه اقدامات و عملکرد پرحاشیه اختیاراتی فراتر طلب می کنند.
✍️محمدرضا کاظمی
@farhangevarzesh👈
🔴 آیا ورزش در طول عمر تاثیر دارد ⁉️❗️
📌مقايسه طول عمر قهرمانان .. حوزوى و ورزشى
قهرمانان ورزشى ( *بدنى* )
١- نامجو ٧١ سال
٢- محمد خادم ٨٥ سال
٣- پرويز جلاير ٨٠ سال
٤- عليرضا سليمانى ۵۸ سال
۵- ناصر حجازی ۶۲ سال
۶- ابوالفضل انوری ۷۹ سال
۷- عطا پژند ٣٠ سال
٨- سيد عباسى ٦١ سال
٩- خجسته پور ٧٦ سال
١٠- دهدارى ٦٠ سال
*جمع ٦٦٢ سال*
ميانگين سن قهرمانان ورزشى*
* ٦٦/٢ سال*
( *روحانيون* )
١- صافى گلپايگانى ١٠٣ سال
٢-وحيد خراسانى ١٠١ سال در قيد حيات هستند .
٣- نورى همدانى ٩٥ سال در قيد حيات هستند .
٤- مكارم شيرازى ٩٥ سال در قيد حيات هستند .
٥- شبيرى زنجانى ٩٣ سال در قيد حيات هستند .
٦- جعفر سبحانى ٩٢ سال در قيد حيات هستند .
٧- على سيستانى ٩١ سال در قيد حيات هستند .
٨- جوادى آملى ٨٨ سال در قيد حيات هستند .
٩- علوى گرگانى ٨٣ سال
١٠- احمد جنتى ٩٦ سال در قيد حيات هستند .
*جمع ٩٣٧ سال*
**ميانگين ٩٣/٧ سال*
*دقّت* ؛ البته هنوز *٨* روحانى در قيد حيات هستند .
نتيجه: با توجه به اينكه هنوز ٨ نفر از روحانيون در قيد حيات هستند، مع الوصف
در ميانگين:
*طول عمر روحانيون ٢٧/٥ سال از قهرمانان بدنى بيشتر است *
*نتیجه ی اخلاقی آنکه:*
ورزش و تربیت بدنی و حتی کوهنوردی هیچ تاثیری در سلامت و افزایش طول عمر شما ندارد.
بلکه اخلاق زیبا و تهذیب نفس و توکل بر خداوند متعال و توسل به أهل بيت علیهم السلام و در مسیر ایشان بودن مهمترین عوامل طول عمر با برکت هستند.
ان شاءالله اینگونه باشیم. صلوات.
این متن در گروه ها و کانال های زیادی بازنشر داده میشود، اما جوابیه به این استدلال سست و بی پایه👇👇👇
اولا استدلالی که در این نوشته به کار رفته ، استدلال استقرائی است که مفید یقین نیست. چه بسیار ورزشکارانی که عمر طولانی داشته اند و چه بسیار عالمانی که عمر کوتاهی داشته اند.
ثانیا، نگاهی که بر این متن حاکم است، نوعی نگاه تقلیل گرایانه (Reductionism) است؛ بدین معنا که طول عمر به عوامل مختلفی بستگی دارد، یکی از آنها ورزش است، یکی از آنها صله رحم است، یکی شب زود خوابیدن و سحرخیزی است ، یکی اخلاق خوب است ، یکی صدقه دادن است و... لذا هر کدام از این موارد خود علت ناقصه ی طول عمر هستن نه علت تامه. بنابراین اگر کسی همه اینها یا اکثر این موارد را داشته باشد ، طبیعتا باید از کسی که بهره ای از این موارد ندارد، بیشتر عمر کند. اما چرا ورزشکاران حرفه ای معمولا عمر کوتاهی دارند، به این دلیل است که از آن موارد، فقط ورزش کردن را دارا هستن، و چرا اکثر علما عمر طولانی دارند، چون از آن موارد، اکثر مواردش را دارا هستند. نتیجه: ورزش کردن جزءالعله است نه تمام العله مثل سایر عوامل، این ورزش کردن اگر در کنار سایر عوامل قرار بگیرد، لازمه اش عمر طولانی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️مسخره کردن هادی عامل در برنامه فردوسی پور!
پرچم بالای ایرانی چرا اینقدر به شماها فشار آورده؟
@farhangevarzesh👈
از لباس های کاروان المپیک انتقاد کردیم، حالا جا دارد از لباس های کاروان پارالمپیک تقدیر کنیم.
دستمریزاد به دوستان پارالمپیکی بابت تهیه این لباس ها👏👏👏
@farhangevarzesh👈
مگه حجاب محدودیت نبود؟
توئیت عالی مهدی ترابی درباره دختر محجبه در میان پنج ستاره المپیاد نجوم ایران
#نخبگان_علمی
#حجاب_مصونیت_است
@farhangevarzesh
🔴 علت همراهی دختر شهید رضایی نژاد با تیم پارالمپیک ایران در پاریس
🔹خانم شهره پیرانی همسر شهید رضایی نژاد توضیح داد که دخترش آرمیتا به عنوان سرپرست معنوی تیم پارالمپیک ایران در پاریس حضور دارد.
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥این دختر خوبمون حنانه خرمدشتی قهرمان #المپیاد نجوم شد و مدال طلا آورد درسته رسانههایی که نگران آزادی زنان هستند کور بودن موفقیت ایشونو ندیدن اما ما به جای اونا هم این شیردختر ایرانی رو تشویق میکنیم
▪️خانم خرمدشتی ماشاءالله به حجابت هزار ماشالله به تربیت و لقمهای که پدرمادر بهت دادن
@farhangevarzesh👈
⭕️تبریک به #زهرا_رحیمی 🇮🇷 🥈به خاطر کسب مدال ارزشمند در مسابقات #پارالمپیک...
افتخار آفرینی تو در پانزده سالگی در رشته #پاراتکواندو مثالزدنی است و برای همه ما باعث افتخار هست
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ همدردی رونالدو با مردم غزه در گفتگوی جدیدش
کریستیانو رونالدو: برای من تحت فشار بودن یعنی مردمی که در جنگ زندگی میکنند، مردمی که غذایی برای خوردن ندارند، مردمی که با تیراندازی و بمباران شبانه درگیر هستند.
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتظار می رفت افشین نوروزی به عنوان کاپیتان سابق تیم ملی و یک بازیکن قدیمی و با تجربه با ۳۹ سال سن، بعد از شکست، بنیامین فرجی حریف جوان ۱۴ ساله و شایسته خود را در آغوش می گرفت، به وی تبریک می گفت و برایش در مسابقات آسیایی آرزوی موفقیت می کرد تا از این طریق روحیه پهلوانی خود را به نمایش بگذارد.
لگد زدن به تابلوی تبلیغاتی کنار زمین و اقدام به فحاشی، اعمالی است که نه تنها از نظر اخلاقی مذموم است، بلکه وجهه ورزش ایران را نیز خدشهدار میکند.
رفتار افشین نوروزی این پرسش جدی را مطرح می کند که آیا قهرمانان ما توانایی کنترل احساسات خود در شرایط سخت را دارند یا خیر ؟
ورزش به ویژه در سطح قهرمانی، تنها به معنای کسب پیروزی نیست، بلکه فرصتی است برای نمایش روحیه پهلوانی، احترام به حریف و رعایت اصول اخلاقی.
رفتار افشین نوروزی، تمامی این ارزشها را زیر پا گذاشت.
از فدراسیون تنیس روی میز انتظار میرود که با این رفتار برخوردی قاطع داشته باشد و به این موضوع به عنوان یک مسأله جدی ورود کند.
#تنیس_روی_میز
#افشین_نوروزی
@farhangevarzesh👈
⭕️شاید یادتون نیاد ولی تیم پارا المپیک ایران در دوره های گذشته هم سرپرست معنوی داشته
مثلا سال ۲۰۲۰ مادر شهید ژاپنی شهید محمد بابایی و سال ۲۰۱۶ پسر شهید مسعود علیمحمدی همراه تیم پارا المپیک ایران بودن
این موجی که علیه دختر شهید رضایی نژاد راه افتاده رو نمیفهمیم!
@farhangevarzesh👈
در اتفاقی باورنکردنی، دو نفر از نزدیکان علی انصاریان بخشی از اموال فوتبالیست فقید تیم ملی و پرسپولیس را با جعل سند به نام خود کرده و مادر علی انصاریان را برای وادار کردن به سکوت، تهدید به قتل می کنند
🔹این دو نفر از اعتماد مادر علی انصاریان بهره برده و اموال بازیکن پیشین پرسپولیس را به نام خود سند زدهاند. در حالی که پرونده شکایت سادات شاه ولایتی، مادر علی انصاریان از این ۲ فرد که بسیاری از اهالی فوتبال با آنها آشنا هستند در جریان است، یکی از آنها شروع به تهدید کرده است.
مادر علی انصاریان در این خصوص به طرفداری گفت:
🔹«ح.ا.ا و ف.ا با جعل سند، اموال پسرم را بالا کشیدهاند. ح.ا.ا من را تهدید کرده که با چادرم خفهام خواهد کرد. او حتی گفته با اسلحه گرم و نارنجک خانهام را منفجر میکند.»
بغض مادر انصاریان در گفتوگو با طرفداری شکست و او به جز شکایت حقوقی، از اهالی فوتبال ایران درخواست حمایت داشته و از طریق رسانه طرفداری اعلام کرد:
از اهالی فوتبال ایران درخواست میکنم نجاتم دهند و مال پسرم و جان خودم را نجات دهند.
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظه تاریخسازی ساره جوانمردی و بوسهاش بر قرآن
ساره جوانمردی در فینال تپانچه بادی ۱۰ متر بانوان کلاس SH1 پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس با ثبت رکورد ۲۳۶.۸ بالاتر از رقیب ترکیهای خود در جایگاه نخست قرار گرفت و مدال طلا را از آن خود کرد.
ساره جوانمردی پیشتر در این ماده طلای پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو را هم به دست آورده بود.
@farhangevarzesh👈
✔️ضعف آموزه های فرهنگی در ورزش
🔺مسئولین ورزش طی سال های متمادی تقریبا هیچ برنامه ای برای فرهنگ سازی در این عرصه ارائه نکرده اند. اگر برنامه ای داشتند و توفیقی ایجاد شده بود ضرورتی به پول پاشی برای کسب مدال در المپیک نبود.
🔺 نگارنده پیشاپیش و طی مطلبی به این مهم اشاره داشتم که افول روحیه ملی و بی توجهی نسبت به خواست و علائق مردم نزد ورزشکاران، حاصل گرایش بیش از پیش آنان به مادیات و کسب در آمد است. این گرایش از یک سو به تنها انگیزه قهرمانان جهت کسب مدال و دریافت پاداش در میادین بین المللی تبدیل شده و از دیگر سو موجبات تنزل فعالیت های اجتماعی و مشارکت در امور خیر آنان را فراهم ساخته.
🔺نگاهی به ناهنجاری ها جورواجور در زمین های ورزشی و سالن های مسابقات، گواهی است بر این مدعا که ما در موضوع فرهنگ سازی برای ورزش و ورزشکاران شکست خورده ایم، همانطور که در امر الگوهای ورزشی نیز کفگیرمان ته دیگ خورده و اگر معدودی از قهرمانان را که به حسن اخلاق و مشارکت در امور خیر شهره اند کنار گذاریم، قاطبه چهره های شاخص، کسب شهرت، ثروت اندوزی و رقابت در این عرصه را بر هر فضیلتی ترجیح می دهند بگذریم از اینکه تعدادی از این مجموعه، حتی با الفبای جوانمردانه بودن ورزش نیز آشنایی ندارند. به عنوان مثال مشاهده صحنه هایی از یک مسابقه تنیس روی میز و حرکات ناشایست فردی که عنوان کاپیتان را یدک می کشد ناظر به همین معناست.
🔺شگفتا، فردی که باید الگوی جامعه ورزش خود باشد در برابر اتفاق معمولی شکست برابر حریف چنان برآشفته می شود که عنان از کف داده و در برابر دیدگان حیرت زده آن نوجوان به زمین و زمان پرخاش می کند. وی به این مقدار هم بسنده نکرده با لگد زدن به وسایل دم دستی و ناسزا صحنه را ترک می کند!
🔺 شنیدن اخبار و دیدن صحنه هایی از این دست در کنار درگیری های گاه و بیگاه در مسابقات رشته های مختلف به معنی آن است که ما علی رغم ادعا، کمترین پیشرفتی در راستای فرهنگ سازی نداشته ایم. شوربختانه دامنه این بی فرهنگی ها بعضا تا میز برخی روسای فدراسیون های ورزشی نیز کشیده شده و معدودی از آنها موفقیت در کسب بودجه بیشتر و تحکیم موقعیت را در گرو رفتار مقابله جویانه و حاشیه پردازی جستجو می کنند. انفعال و عقب نشینی برخی از مسئولین ورزش در برابر چنین رفتارهایی مزید بر علت شده تا عده ای این شیوه مقابله را طریق مناسبی برای گرفتن بودجه بیشتر تلقی کنند. با این اوصاف به نظر می رسد وزیر جدید ورزش مسیر پر تلاطمی را جهت شناخت افراد و اتخاذ شیوه مناسب حکمرانی در پیش خواهد داشت. او باید توجه داشته باشد همین ابتدای کار تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد نچیند. عده ای در کمین نشسته اند تا با ذکر خاطرات گذشته و یادآوری دوران گرمابه وگلستان همان امتیازاتی که از وزیر پیشین گرفته بودند در این دوره نیز فرا چنگ آورند. وزیر ورزش باید مواظب باشد در دام پاره ای آموزه های غلط و ضد فرهنگی رایج عرصه ورزش گرفتار نشود.
🔺ختم کلام اینکه ارتقا فرهنگ در کلیت جامعه از جمله ورزش با تزریق پول میسر نخواهد شد اگر شده بود با این همه مراکز فرهنگی که بودجه های هنگفتی نیز دریافت می کنند باید اوضاع فرهنگ بهتر از این می شد. حساب ورزش از این قاعده مستثنی نیست زیرا اساس تربیت جسم بر تزکیه روح استوار و فروتنی و جوانمردی دو آموزه غیر قابل انکار ورزشکاران محسوب می شود.
✍محمدرضا کاظمی
@farhangevarzesh👈
⭕️هزاران کیمیا علیزاده وطنفروش، فدای یک تار موی ساره جوانمردی با شرف
این پرچم مقدس، سجدهگاه هر انسان باشرفیه 🇮🇷
@farhangevarzesh👈