قابل توجه اساتید، دانشجویان، کارکنان و خانواده های کارکنان
نظر به اولویت بندی برنامه های در پیش روی معاونت فرهنگی و دانشجویی و با هدف ارتقاء سطح علمی و معرفتی و آشنایی با اندیشههای دینی و سبک زندگی اسلامی، اولین مرحله طرح کتابخوانی با محوریت کتاب «آداب روزه داری، احوال روزه داران» ، (مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ماه مبارک رمضان) برگزار میگردد.
🔸مزایا:
ـ بهرهمندی از معارف قرآن و عترت
ـ اعطای گواهینامه موفقیت در دوره مطالعاتی غیرحضوری
ـ اعطاء جوایز ارزنده به نفرات برتر
🔸محدوده آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد.
🔺آزمون مسابقه در پایان ماه مبارک رمضان، به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد؛ سؤالات آزمون در کانال ها و گروههای مجازی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در پیام رسان ایتا بارگذاری و پاسخ آن به صورت پیامکی دریافت میگردد.
♦️لازم به ذکر است تنها یک آزمون در پایان ماه مبارک برگزار خواهد شد و سوالات به صورت مرحله ای ارسال نمی گردد.
◾️نشانی کانال اطلاع رسانی معاونت بدین شرح است:
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
ضمناً فایل پی دی اف کتاب جهت بهره برداری تقدیم می شود.
آداب روزه داری، احوال روزه داران.pdf
2.34M
فایل PDF مربوط به مسابقه کتابخوانی
‼️باطل كردن روزه بر اثر جهل به حكم
🔷س 4000: شخصى که بر اثر جهل به مسأله، عمداً روزهاش را #افطار کرده، چه وظیفه ای دارد؟ آيا فقط #قضا بر او واجب است يا اينکه #کفّاره هم بايد بدهد؟
✅ج: اگر به سبب بىاطلاعى از حکم شرعى، کارى را انجام دهد که روزه را باطل مىکند ـ مثل اينکه نمىدانست خوردن دارو نيز مانند ساير خوردنىها روزه را باطل مىکند و در روز ماه رمضان دارو خورد ـ روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند ولى کفّاره بر او واجب نيست.
‼️ وظیفه ی بیمار در مورد روزه
🔷س 4001: به #دستور_پزشک، از روزه گرفتن منع شده ام و این باعث ناراحتی من شده است و دوست دارم مانند دیگران روزه بگیرم؛ آیا این کار برایم اشکالی دارد؟
✅ج: اگر می دانید ـ هر چند از گفتۀ پزشک ـ روزه برای شما #ضرر دارد یا میترسید ضرر داشته باشد، جایز نیست روزه بگیرید.
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
بسمه تعالی
معلم پرورش دهنده روح و جان انسان است، عزت و عظمت یک ملت به تربیت شدگان دست معلم رقم خواهد خورد و پیاده سازی آموزه های قرآنی در صحنه زندگی و پیشرفت به سوی آرمان های مقدس و تحقق جامعه و تمدن اسلامی، وابسته و مرهون زحمات و تلاش های خالصانه و الهی شما معلمان و استادان است. از این رو؛ با گرامی داشت یاد و خاطره معلمِ شهید مرتضی مطهری اعلی الله مقامه از کوشش های علمی، آموزشی، پژوهشی و تربیتی شما اعضای محترم هیأت علمی و استادان معزز تقدیر و تشکر می نمایم و برایتان آرزوی سعادت و سربلندی دارم.
سید محمد نقیب
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
اینستاگرام:
🆔 https://www.instagram.com/quran.ac.ir/
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
💠فرشتگان و دعا براي روزه دار
فرشتگان موكلند كه براي روزه داران دعا كنند: قال رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلم): «إنّ الله تبارك وتعالي وكلّ ملائكةً بالدّعاء للصّائمين وقال: أخبرني جبرئيل عليه السلام عن ربه تعالي ذكره أنّه قال: ما أمرتُ ملائكتي بالدّعاء لأحدٍ من خلْقي إلا استجبتُ لهم فيه» خداوند عدّه اي از فرشتگان را مأمور كرده است تا براي روزه داران دعا كنند.و جبرئيل خبر داد كه پروردگار مي فرمايد: هرگز فرشتگانم را امر به دعا نكردم جز آنكه دعاي آنان را مستجاب نمودم. دعاي فرشته براي انسان، درخواست خير و خوبي براي وي است.
برگرفته از کتاب حكمت عبادات صفحه 140
📖 أَنْتَ الَّذِي فَتَحْتَ لِعِبَادِكَ بَاباً إِلَى عَفْوِكَ، وَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ...« تو خدایی هستی که برای بندگانت دری را به سوی عفو خود باز کردی و آن را توبه نام نهادی»
🔹اگر انسان مقداری از عمر خویش را با کارهای خوب بگذراند و مقدار ديگر را هم با کارهای بد، مسلم است که خدا همه کارهای وی را، بد حساب نمیکند و پاداش کارهای خوبش را میدهد وگرنه خلاف عدالت است. پس توبه چه نقشی در سرنوشت او دارد؟
🔸اگر باب توبه نبود، در اين صورت کسي که نیمی از عمر خود را در کارهای بد و نیمی را در کارهای خوب گذرانده است، در آخرت بايد عمر آخرتی وی به دو بخش تقسيم شود و بخش اول را در جهنم و بخش دوم را در بهشت به سر برد و این عین عدالت بود. اما آيا اين حالت با گشایش باب توبه برای بندگان مساوی است؟ هرگز، اين دو بسيار متفاوتاند.
🔹تفضل خاص الهی درباره توبه اين است که اگر بنده #توبه واقعی کند و آنچه لازمه توبه نصوح است را انجام دهد، همه گناهان گذشتهاش آمرزيده ميشود؛ گويا هيچ گناهی مرتکب نشده است. اين تفضل بسيار بزرگی است. این تفضل برای برخی بندگان تا جایی ادامه پیدا میکند که میفرمايد: «يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ؛ خداوند گناهان آنان را به حسنات تبديل میکند.»( فرقان، ۷۰)
همه کتاب های الکترونیکی دانشگاه تهران رایگان شد.
https://ketaabonline.com
28.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کاری متفاوت از
دانشجویان دانشکده علوم قرآنی آمل
🌸 رمضان 🌸
🎤 با صدای:
محمدرضا آشکاران و محمدرضا امیری
🎧🎬 با تشکر از:
احمد اکبر زاده و یوسف خسروی
🌹🌹سی شب سی آیه
7. گستردگی نظام زوجیت، عامل تذکر و روی آوردن به سوی خداوند
وَ مِن كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ ؛ ﻭﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﻴﺰﻱ ﺟﻔﺖ ﺁﻓﺮﻳﺪﻳﻢ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﺘﺬﻛّﺮ [ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﺎﻳﻖ ﻛﻪ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﻳﻲ ﺑﺮ ﻗﺪﺭﺕ ، ﺣﻜﻤﺖ ﻭ ﺭﺑﻮﺑﻴﺖ ﺧﺪﺍﺳﺖ ] ﺷﻮﻳﺪ .(ذاریات، آیه 49)
كلمه" زوجين" به معناى هر دو چيزى است كه مقابل هم باشند.( مجمع البيان، ج 9، ص 160)
گستردگی نظام زوجیت در همه چیز و نظام آفرینش انسانی، عامل تذکر و رهیافت ادمیان به سوی خداوند است
پيامها:
1- قانون زوجيّت در همه چيز حاكم است. مِنْ كُلِّ شَيْءٍ ... زَوْجَيْنِ (زايندگى و استمرار حيات و زندگى، به خاطر زوجيّت است.)
2- طرح پديده هاى طبيعى در قرآن، به خاطر پندآموزى و غفلت زدائى است. «لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
تفسير نور، ج9، ص: 263
3_ " لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ"- يعنى اگر از هر چيزى، جفت خلق كرديم براى اين است كه شايد شما متذكر شويد و بفهميد كه خالق آن، منزه از داشتن زوج و شريك است، بلكه واحدى است كه سراسر جهان شاهد بر يكتايى او است.
ترجمه تفسير الميزان، ج18، ص: 573
4- با عنایت به گستردگی نظام خانوادگی در کل نظام هستی، باید متذکر شویم که هستی بدون این نظام ادامه نمی یابد تا چه رسد به نظام انسان؛ پس باید به سوی خداوند رفت و مدیریت خانواده را آموخت.
5- بر اساس آیات قرآن، نظام زوجیت، حتی در نباتات دو ویژگی دارد: بهیج =شادابی و شادمانی و کریم = کرامت👇
✅ فَأَنبَتْنَا فِيهَا مِن كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ ﭘﺲ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ باران ﺍﺯ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﮔﻴﺎﻩ ﻧﻴﻜﻮ ﻭ ﺑﺎ ﺍﺭﺯﺵ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪﻳﻢ .(لقمان، آیه ١٠، شعراء، آیه 7)
✅ وَأَنبَتْنَا فِيهَا مِن كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ
ﻭ در ﺯﻣﻴﻦ، ﺍﺯ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﻮﺵ ﻣﻨﻈﺮ ﻭ ﺩﻝ ﺍﻧﮕﻴﺰﻱ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪﻳﻢ ،(سوره ق آیه٧، حج، 5)
بنابر این خانواده انسانی از زوجیت گیاهی کمتر نیست؛ پس باید عامل تذکر و همراه بهجت و کرامت پروری باشد.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا