‼️روزه نگرفتن به دلیل احتمال بارداری
🔷س 4003: حکم کسی که احتمال بارداری می داد و بخاطر ضرر داشتن روزه در ماه های اول بارداری، روزه نگرفته ولی بعد متوجه شده که باردار نبوده است، چیست؟
✅ج: مجرد آنچه ذکر شده مجوز خوردن روزه نیست و حکم افطار عمدی را دارد.
‼️افطار عمدی روزه به دلیل عذری قوی
🔷س 81: اگر فردی بهخاطر عذری قوی، پنجاه درصد احتمال دهد که روزه بر او واجب نیست و به همین دلیل روزه نگیرد، ولی بعداً معلوم شود که روزه بر او واجب بوده، از جهت قضا و کفّاره چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان به مجرد احتمال عدم وجوب روزه بر وی باشد، در فرض سؤال علاوه بر قضا، کفّاره هم بر او واجب است. اما اگر افطار به علت ترس از ضرر باشد و ترس هم منشأ عقلایی داشته باشد، کفّاره واجب نیست، ولی قضا بر او واجب است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🌹🌹سی شب سی آیه
9. رعایت حقوق به صورت متساوی در خانواده
...وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ....
ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺯﻧﺎﻥ، ﺣﻘﻮﻕ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻱ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺍﺳﺖ ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺣﻘﻮﻗﻲ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ ، .(بقره، 228)
خداوند براى زنان همانند وظايفى است كه بر دوش آنها است حقوق شايسته اى قرار داده است. چون در اسلام هرگز حق يك طرفه نيست و هميشه به صورت متقابل می باشد. ولی مشابه نیست.
واژه" معروف" كه به معنى كار نيك و شناخته شده و معقول و منطقى است، در اين سلسله آيات دوازده بار تكرار شده (از آيه مورد بحث تا 241) تا هشدارى به مردان و زنان باشد كه هرگز از حق خود، سوء استفاده نكنند بلكه با احترام به حقوق متقابل يكديگر در تحكيم پيوند زناشويى و جلب رضاى الهى بكوشند.
تفسير نمونه، ج2،
نکته ها:
1. بر اساس این آیه حقوق همسران متقابل است و زن و شوهر وظيفه و حقّى متساوی بر هم بر دارند. «وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ»
2- در برخورد حقوقی مرد و زن، بايد عدالت مراعات شود. «وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ»
3 - تبعيض در حقوق، در شرائط يكسان ممنوع است، ولى تفاوت به جهت اختلاف در انجام تكاليف يا استعدادها يا نيازها، مانعى ندارد.
تفسير نور، ج1، ص: 356
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز دوشنبه
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
۱۰ رمضان ۱۴۴۱
04 می 2020
🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۲۴:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
وَلَا تَجْعَلُوا اللَّهَ عُرْضَةً لِأَيْمَانِكُمْ أَنْ تَبَرُّوا وَتَتَّقُوا وَتُصْلِحُوا بَيْنَ النَّاسِ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
و خدا را دستاويز سوگندهاى خود قرار مدهيد تا [بدين بهانه] از نيكوكارى و پرهيزگارى و سازش دادن ميان مردم [باز ايستيد] و خدا شنواى داناست.
💠 حدیث روز
💎 قدر و منزلت حضرت خدیجه (س) نزد پیامبر(ص)
🔻پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِي أَنْ أُبَشِّرَ خَدِيجَةَ بِبَيْتٍ فِي الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِيهِ وَ لَا نَصَب
❇️ مثل خديجه پيدا نخواهد شد. خديجه در آن هنگام كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود. خدا به من دستور داد خديجه را به قصر زمرّدى كه در بهشت دارد و هيچ رنج و زحمتى در آن نيست، بشارت دهم.
📚 بحار الأنوار: ج ۴۳، ص ۱۳۱
شرح دعای روز دهم.m4a
3.66M
✅ شرح دعای روز دهم
🎤حجت الاسلام والمسلمین سید رسول زهراپور
💠 اللهمّ اجْعلنی فیهِ من المُتوکّلین علیکَ واجْعلنی فیهِ من الفائِزینَ لَدَیْکَ واجْعلنی فیهِ من المُقَرّبینَ الیکَ بإحْسانِکَ یاغایَةَ الطّالِبین.
خدایا، مرا در این ماه از توکل کنندگان و از رستگاران نزد خود و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای نهایت همت جویندگان.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
تند خوانی جزء 10 قرآن.دباغ.mp3
8.97M
☑️تندخوانی قرآن کریم جزء ۱۰
🎙 قاری: استاد احمد دباغ
💠 ترک مشتهیات در ضیافت الهی
این ضیافت، همهاش ترک است؛ ترک شهوات از قبیل خوردنیها، نوشیدنیها و جهات دیگری که شهوات انسان اقتضا میکند. خداوند دعوت کرده است ما را به اینکه شما باید وارد بشوید در این میهمانخانه و این ضیافت هم جز ترک، چیزی نیست؛ ترک هواها، ترک خودیها، ترک منیها، منیتها. اینها همه در این میهمانخانه است و ما باید حساب کنیم ببینیم که آیا وارد شدیم در این میهمانخانه یا اصلاً وارد نشدیم، راهمان دادند به این ضیافتخانه یا نه، استفاده کردیم و از این ضیافت الهی یا نه.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سالروز وفات همسر گرامی نبی مکرم اسلام(ص) مادر زهرای بتول(س) حضرت خدیجه کبری(س) را تسلیت می گوییم. م
مرحوم شهید استاد مطهری(ره):
"این را هم به شما عرض كنم:
گاهی خود ما مسلمانان حرفهایی می زنیم كه نه با تاریخ منطبق است و نه با قرآن، با حرفهای دشمنها منطبق است؛ یعنی حرفی را كه یك جنبه اش درست است به گونه ای تعبیر می كنیم كه اسلحه به دست دشمن می دهیم، مثل این كه برخی می گویند اسلام با دو چیز پیش رفت: با مال خدیجه و شمشیر علی، یعنی با زر و زور.
اگر دینی با زر و زور پیش برود، آن چه دینی می تواند باشد؟ ! آیا قرآن در یك جا دارد كه دین اسلام با زر و زور پیش رفت؟
آیا علی علیه السلام یك جا گفت كه دین اسلام با زر و زور پیش رفت؟ شك ندارد كه مال خدیجه به درد مسلمین خورد اما آیا مال خدیجه صرف دعوت اسلام شد؟"
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری بخش 4 مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رم
آداب روزه داری، احوال روزه داران-5.pdf
1.98M
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری
بخش 5
مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رمضان.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای زارع مهرجردی
ریاست محترم دانشکده علوم قرآنی مشهد
◼️ درگذشت والده مکرمه را به شما و خانواده محترم تسلیت عرض نموده برای آن فقیده سعیده از درگاه خداوند متعال طلب علو درجات و حشر با ائمه اطهار(علیهم السلام) ، و برای حضرتعالی و سایر بازماندگان صبر و اجر مسئلت مینماییم.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
با سلام
پیرو هماهنگیهای به عمل آمده،
جلسه مجازی رایلایو معاونت فرهنگی و دانشجویی با دبیران محترم انجمنهای علمی دانشجویی و کانونها و تشکلهای دانشجویی، روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۹ راس ساعت ۱۱ تشکیل میگردد.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
با سلام پیرو هماهنگیهای به عمل آمده، جلسه مجازی رایلایو معاونت فرهنگی و دانشجویی با دبیران محترم
جلسه تشکل های دانشجویی دانشکده های علوم قرآنی۳.xlsx
21K
اسامی دبیران جهت شرکت در جلسه مجازی رایلایو
سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۹
ساعت ۱۱
🌹🌹سی شب سی آیه
10. عفو و بخشش دو اصل مهم زندگی به ویژه به هنگام اختلافات
و َأَن تَعْفُوا أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ وَ لَا تَنسَوُا الْفَضْلَ بَيْنَكُمْ إِنَّ اللَّهَ بِمَا تعملون بصیر؛
ﻭ ﮔﺬﺷﺖ ﻭ ﺑﺨﺸﺶ ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﻱ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻓﺰﻭﻥ ﺑﺨﺸﻲ ﻭ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭﻱ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻧﻜﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﻫﻴﺪ ، ﺑﻴﻨﺎﺳﺖ .( بقره ٢٣٧)
در این آیه، خطاب «تعفوا- لا تنسوا» عام است براى همه و خطاب به هر دو طرف بعنی مرد و زن، متوجه است.
احسن الحديث، ج1، ص: 446
نكته ها و اشاره ها:
1. آيه ى فوق، به بيان قانونی می پردازد كه پايه و اساس نظام خانوادگی و اجتماعی است و می تواند گوشه اى از مشكلات اجتماعى و روانى زن و مرد را برطرف و جامعه را از آفات حفظ كند.
2. اين آيه اشاره می كند كه «هيچگاه در ميان خود نيكى و بزرگوارى و احسان را فراموش نكنيد كه خدا به اعمال شما بيناست».
3. اسلام می خواهد كه حتی اگر جدايى و طلاق هم صورت می گيرد، با انتقام جويى نباشد و زن و مرد روح بزرگوارى، گذشت و نيكوكارى را و مسائل اخلاقى و كرامتهاى انسانى فراموش نكنند.
آموزه ها و پيام ها:
1. در خانواده حقوق و اخلاق را نسبت به یکدیگر را رعايت كنيد.
2. روابط خانوادگی خود را (حتى در اختلاف و جدایی، براساس اخلاق و كرامت انسانى و بخشش، پايه ريزى كنيد.
3. رعايت اخلاق و گذشت، زمينه ساز تقواست.
4. كارهاى شما تحت نظر خداى بيناست؛ پس مراقب رفتار خود باشيد و راه بخشش را در پيش گيريد.
5. در هنگام اختلاف و جدایی نیز با گذشت برخورد كنيد تا چه رسد در شرایط عادی.
تفسير قرآن مهر، ج2، ص: 229تا231
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز سه شنبه
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
۱۱ رمضان ۱۴۴۱
05 می 2020
🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۲۵:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
لَا يُؤَاخِذُكُمُ اللَّهُ بِاللَّغْوِ فِي أَيْمَانِكُمْ وَلَكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا كَسَبَتْ قُلُوبُكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ حَلِيمٌ
خداوند شما را به سوگندهاى لغوتان مؤاخذه نمى كند ولى شما را بدانچه دلهايتان [از روى عمد] فراهم آورده است مؤاخذه مى كند و خدا آمرزنده بردبار است.
💠 حدیث روز
💎 قدردان نعمتها باشیم
🔻امام علی علیه السلام:
اِحْذَرُوا نِفارَ النِّعَمِ، فَما كُلُّ شارِدٍ بِمَرْدُودٍ
❗️بترسید از کوچ کردن و از دست رفتن نعمت که هر چه فرار کرد، این طور نیست که برگردد.
📚 بحارالأنوار: ج ۷۱، ص ۵۴
💠دعای روز یازدهم #ماه_مبارک_رمضان
☘️اللّهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ وكَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ والنّیرانَ بِعَوْنِكَ یا غیاثَ المُسْتغیثین.
🤲🏼 خدایا دوست گردان بمن در این روز نیكى را و نـاپسند بدار در این روز فسق و نافرمانى را و حرام كن بر من در آن خشم و سوزندگى را به یاریت اى دادرس داد خواهان.
شرح دعای روز یازدهم.m4a
7.26M
✅ شرح دعای روز یازدهم
🎤حجت الاسلام والمسلمین سید رسول زهراپور
💠 اللهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ وکَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ والنّیرانَ بِعَوْنِکَ یا غیاثَ المُسْتغیثین.
خدایا، در این ماه نیکی را پسندیده من گردان و نادرستی ها و نافرمانی ها را مورد کراهت من قرار ده و خشم و آتش برافروخته را بر من حرام گردان، به یاریات ای فریادرس دادخواهان.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
💠 تزکیه و ترک ظلم و انظلام
اگر همین ماه مبارک رمضان مسلمین خودشان را طور جمعی به ضیافت خدا وارد کرده بودند و تزکیه کرده بودند، تصفیه کرده بودند خودشان را، ممکن نبود زیر بار ظلم بروند. زیر بار ظلم رفتن مثل ـ ظلم ـ ظلم کردن، هر دواش از ناحیه عدم تزکیه است؛ قَدْ اَفْلَحَ مَنْ تَزَکّی، در نماز عید، این سوره را مستحب است بخوانند. امر به تزکیه و ذکر الله، ذکر اسم الله: قَدْ اَفْلَحَ مَنْ تَزَکّی و ذَکَرَ اسْمُ رَبِهِ فَصَلّی. تزکیه، ذکر اسم الله و صلوهًْ، اینها مراتبی است، اگر ما به این رسیده بودیم، نه حال انفعالی پیدا میکردیم برای پذیرش ظلم و نه ظالم بودیم. همه از این است که تزکیه نشدیم.(صحیفه امام، ج 18، ص 449، تیر 63)
💠 کسب صفای باطن در ماه رمضان
روزهای آخر ماه رمضان است و حال و هوای دل و جان مردم ما - از جمله شما - حال و هوای عبادت و خشوع و صفاست؛ انشاءاللَّه. در دعاهای این ایام و این شبها خواندید که: «اللّهمّ و هذه ایّام شهر رمضان قد انقضت و لیالیه قد تصرّمت». عرض میکنیم: پروردگارا! شبهای ماه رمضان سپری شد، روزهای ماه رمضان درنوردیده شد و ما نمیدانیم که در این روزها و شبهائی که گذشت، چه مقدار توانستیم ظرف وجود خودمان را از رحمت تو، از عنایت تو لبریز کنیم و چه مقدار بهره ببریم. و عرض میکنیم: «ان لم تکن رضیت منّا فالأن فارض منّا»؛ پروردگارا! اگر تا این لحظه ما نتوانستهایم رضایت و خشنودی تو را کسب کنیم، درخواست و تمنا میکنیم که در همین لحظه رضایت خودت را شامل حال ما بفرما.
قرائت جزء 11.mp3
9.27M
✅ تندخوانی جزء 11
🔸استاد دباغ