امروز پنج شنبه
30 بهمن ۱۳۹۹
06 رجب ۱۴۴۲
18 فوریه 2020
🔸#قرآن سوره نساء آیه 25:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ مِنْكُمْ طَوْلًا أَنْ يَنْكِحَ الْمُحْصَنَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ فَمِنْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ مِنْ فَتَيَاتِكُمُ الْمُؤْمِنَاتِ ۚ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِإِيمَانِكُمْ ۚ بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ ۚ فَانْكِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَنَاتٍ غَيْرَ مُسَافِحَاتٍ وَلَا مُتَّخِذَاتِ أَخْدَانٍ ۚ فَإِذَا أُحْصِنَّ فَإِنْ أَتَيْنَ بِفَاحِشَةٍ فَعَلَيْهِنَّ نِصْفُ مَا عَلَى الْمُحْصَنَاتِ مِنَ الْعَذَابِ ۚ ذَٰلِكَ لِمَنْ خَشِيَ الْعَنَتَ مِنْكُمْ ۚ وَأَنْ تَصْبِرُوا خَيْرٌ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿٢٥﴾
و از شما کسی که به سبب تنگدستی نتواند با زنان آزاد مؤمن ازدواج کند، با کنیزان جوان با ایمانتان [ازدواج کنید و اظهار ایمان از سوی کنیزان در جواز ازدواج با آنان کافی است]. و خدا به ایمان شما [که کدام ظاهری و کدام حقیقی و واقعی است] داناتر است. [آزاد و کنیز در اصل و نسب و در رابطه ایمانی] از یکدیگر، [و اعضای یک پیکرید]، پس با کنیزان با اجازه صاحبانشان ازدواج کنید، و مهریه آنان را به طور شایسته و پسندیده به خودشان بپردازید. [جواز این ازدواج مشروط به آن است که کنیزان] پاکدامن باشند نه زناکار و نه گیرندگان دوست پنهانی. پس هنگامی که به ازدواج درآمدند، اگر مرتکب کار زشت شوند، بر آنان نصف مجازاتی است که بر زنان آزاد است. این [جواز ازدواج با کنیز] برای کسی از شماست که از مشقت [غریزه جنسی و دچار شدن به زنا] بترسد، و شکیبایی کردن برای شما بهتر است؛ و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. (۲۵)
💠 حدیث روز 💠
💎 ضرورت حکومت
🔻 امام رضا علیهالسلام:
اِنَّا لاَ نَجِدُ فِرقَةً مِن الفِرَقِ و لاَ مِلَّةً مِن المِلَلِ بَقَوا وَ عَاشُوا اِلاّ بِقَيِّمٍ و رَئيسٍ، لِما لاَبُدَّ لَهُمْ مِنهُ فى اَمرِ الدِّينِ و الدُّنيا؛
✳️ ما هيچ گروه از گروهها و هيچ ملتى از ملتها را نمیيابيم كه بدون سرپرست و رئيسى زندگى كرده و باقى مانده باشند؛ براى اينكه گريزى از آن در امر دين و دنيا نيست.
📚 علل الشرايع، ج ۱، ص ۲۵۱
💠 تشکیلات
بهنظر من، اساسیترین کار (یک) مجموعه، این است که بر اساس هدفها و سیاستهایی که ( مشخص شده)، برنامه ریخته بشود و معلوم گردد که ما از اول تا آخر امسال، چه کارهایی را باید بکنیم و تا کجا باید پیش برویم. بعد آخر سال بسنجیم، ببینیم شد یا نشد. برنامههای پنجساله و ده ساله ریخته بشود. ما باید عنبصیرةٍ پیش برویم. این، روح همهی قضایاست.
#گزارش _تصویری
برگزاری مراسم مجازی سومین سالگرد دفن شهید گمنام دانشکده علوم قرآنی میبد
در تاریخ ۱۱/۲۹/ ۱۳۹۹
هدایت شده از دانشکده علوم قرآنی تهران
ماهنامه سخن_ بهمن ماه 1399.pdf
20.33M
🔰نشریه سخن - سال دوم/ شماره 6 -بهمن ماه 1399
🔆 ویژه ولادت حضرت باقر العلوم علیه السلام و ایام ماه جمادی الثانی و رجب 🔆
🔻کاری از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی تهران
#انجمن_علمی_دانشجویی
#امور_فرهنگی
#نشریه_سخن
#ماهنامه_بهمن
#دانشکده_علوم_قرآنی_تهران
⭕️ @tehranquran1
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته):
#لیلة_الرغائب شب آرزوها یا رغبتها؟!
🔰 اميدواريم كه در ليلةالرغائب رغبت ما با رهبت ما هماهنگ باشد. هم از قهر و جلال خدا راهب باشيم, هم به مِهر و جمال خدا راغب باشيم؛ رغبت يعني ميل نه آرزو, ليلةالرغائب به معناي شب آرزوها نيست بلکه شب رغبتها و گرايشها و مجذوبشدنهاست لذا آن انجذاب و گرايش و ميل و شوق را ميگويند رغبت, در برابر رهبت. خداي سبحان جنّاتي دارد كه ما را به آنها ترغيب كرده و براي روح ما هم بهشتي دارد كه ما را به آن هم ترغيب كرده است.
🔰 در بخش پاياني سورهٴ مباركهٴ «قمر» چنين آمده ﴿إنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنّاتٍ وَنَهَرٍ ٭ فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾ يعني مردان باتقوا بهشتي دارند همين (جَنَّاتٌ تَجْرِيْ مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ جنت جسم و بدن است و لذايذ مادي كه در آن نهرِ عسل جاري است نهرِ آب جاري است نهر شير جاري است نهر خمر جاري است اين انهار چهارگانه در اين بهشت هست. اما يك بهشت ديگري دارد كه آن براي روح ماست و اين را با واو عطف بيان نكرده بلکه فرمود: ﴿إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ ٭ فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾ نه «و في» ﴿فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾ آن جنّت براي روح ماست براي جان ماست كه نزد خدا قرار بگيريم و اوساط اهل ايمان, رغبتشان در ليلةالرغائب به ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ است و اوحدي از اهل ايمان گذشته از اينكه ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ را طالب هستند ﴿فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ﴾ را هم مورد رغبت و ميل و گرايش و انجذاب خود قرار ميدهند.
🔰 آنگاه درباره چنين گروهي گفته ميشود: ﴿وَلِمَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ جَنَّتَانِ﴾ هم جنّت بدن است هم جنّت جان است هم لذّت روح است هم لذّت تن است كه ـ انشاءالله ـ در ليلةالرغائب به اين رغبتها بار مييابيم چه اينكه ـ خداي ناكرده ـ اگر كسي گرفتار هراس و رهبت شد او هم دو جهنم دارد جهنمي است كه جسم را ميسوزاند كه در سورهٴ مباركهٴ «نساء» مشخص شده است كه فرمود: ﴿كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُم بَدَّلْنَاهُمْ جُلُوداً غَيْرَهَا لِيَذُوقُوا الْعَذَابَ﴾ كه اين پوست و جسم و بدن را ميسوزاند و يك عذاب معنوي است كه روح را ميسوزاند كه ﴿نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ ٭ الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَي الْأَفْئِدَةِ﴾
🔰 مستحضريد كه رسوايي, بيآبرويي اينها عذاب روح است سوخت و سوز پوست و جسم, عذاب بدن است اينكه فرمود: ﴿لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ﴾ رسوايي يك عذاب دردناك دروني است آن دو بخش مربوط به رهبت است كه ما بايد راهب و هراسان و گريزان باشيم, دو بخش اوّلي كه مربوط به جسم و جان ماست كه ﴿وَلِمَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ جَنَّتَانِ﴾ مربوط به رغبت است كه ـ انشاءالله ـ به اين سمت راغب باشيم.
🔰 بنابراين ليلةالرغائب ميتواند رغبتهاي گوناگون و مراحل فراواني را در پيش رو داشته باشد كه ـ انشاءالله ـدر اوّلين شب جمعه ماه پربركت رجب همه شما آن توفيق را داشته باشيد هم به جنّت جسماني برسيد هم به جنّت روحاني.
🔺 بیانات معظم له در جلسه درس اخلاق
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
اعمال شب لیله الرغائب
"رجب"، ماه خداست؛ ماه پر بركتی است كه اعمال بسیاری برای آن ذكر شده است. باید خود را در دریای زلالش بشوییم تا پاک شویم.
پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله) فرمود: ماه رجب، ماه استغفار امت من است. پس در این ماه بسیار طلب آمرزش كنید كه خدا آمرزنده و مهربان است.
اولین شب جمعه ماه رجب را لیلة الرغائب نامند. در این شب ملائك بر زمین نزول می كنند. برای این شب عملی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) ذكر شده است كه فضیلت بسیاری دارد و بدین قرار است:
روز پنج شنبه اول آن ماه - در صورت امكان و بلا مانع بودن - روزه گرفته شود.
چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز اقامه شود كه هر دو ركعت به یك سلام ختم می شود و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
و چون دوازده ركعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذكر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود.
پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر "سبوحٌ قدوسٌ رب الملائكة والروح" گفته شود.
پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انك انت العلی الاعظم" گفته شود.
دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود.
در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.
التماس دعا
هدایت شده از دانشکده علوم قرآنی خوی
💠 به حول و قوه الهی اولین همایش ملی مطالعات سبک شناختی قرآن کریم در دانشکده علوم قرآنی خوی برگزار شد با عنایت به برگزاری باشکوه و گسترده این مراسم در مجموعه دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم وحوزه های مربوط به علوم قرآن و حدیث برخود فرض میدانیم ضمن تشکر وقدارنی از زحمات کمیته اجرایی این همایش از تلاش های خالصانه تمامی عزیزانی که به نحوی در امر اطلاع رسانی همایش یاد شده سهیم بودند و موجبات تبلیغات برگزاری این همایش را در سطح عالی و ملی فراهم آوردند تقدیر و تشکر بعمل آوریم.
تقدیر و تشکر میکنیم از زحمات
⚜کارشناسان حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم
⚜مدیریت کانال معاونت پژوهشی دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم
⚜مدیریت کانال معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم
⚜کارشناسان روابط عمومی دانشکده های؛ ملایر،مراغه،تهران،آمل،کرمانشاه،زاهدان،بجنورد،
اصفهان
⚜مدیریت کانال فرهنگی وکانون قرآن و عترت دانشکده علوم قرآنی خوی
⚜مدیریت کانال انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی خوی
⚜مدیریت کانال های انجمن عملی دانشکده های تهران،آمل،مشهد،کرمانشاه ،قم
⚜مدیریت کانال فرهنگی دانشکده قم ،زاهدان اصفهان
⚜مدیریت کانال پژوهشی دانشکده قم
⚜گروه پرسمان دانشجویی ، مشاوره مجازی وهمیاران سلامت و گروه های کلاسی دانشجویان ورودهای ۹۸ و۹۹دانشکده علوم قرآنی خوی
⚜تقدیر و تشکر ویژه از مسئولین دانشکده علوم قرآنی خوی وتمامی عزیزانی که دانشکده علوم قرآنی خوی را در برگزاری هرچه باشکوه تر این مراسم یاری و همراهی کردند.
روابط عمومی دانشکده علوم قرآنی خوی
@UniQuranikhoy
امروز جمعه
01 اسفند ۱۳۹۹
07 رجب ۱۴۴۲
19 فوریه 2020
🔸#قرآن سوره نساء آیه 26:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
يُرِيدُ اللَّهُ لِيُبَيِّنَ لَكُمْ وَيَهْدِيَكُمْ سُنَنَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَيَتُوبَ عَلَيْكُمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ ﴿٢٦﴾
خدا می خواهد [احکام و مقرّراتش را] برای شما بیان کند و شما را به روش های [پاک و صحیح] کسانی که پیش از شما بودند، راهنمایی نماید و رحمت و مغفرتش را بر شما فرو ریزد؛ و خدا دانا و حکیم است. (۲۶)