معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
💠عدالت برجستهترین نمودار سیره امیرالمؤمنین(علیه السلام)
محبت امیرالمؤمنین خیلی باارزش است. در روایت است که هرکسی محبت کسی در دل اوست، در قیامت با او محشور میشود. محبت خیلی حائز اهمیت است. اما محبتِ به تنهائی کافی نیست؛ تبعیت و پیروی کردن لازم است. ما که در دنیا به نام شیعه معروف هستیم، شیعه را اینجور معنا کردهایم: «الشّیعة من شایع علیّا» باید دنبال او حرکت کنیم و هدفهای او را دنبال کنیم. معلوم است که ما با همهی تلاش خود به رتبهی امیرالمؤمنین نخواهیم رسید، اما به سمت آن قله باید حرکت بکنیم.
خب، حالا توجه کنیم که امیرالمؤمنین در زندگی پُربارِ پُرمضمونِ درسآموز خود، چه چیزی را در درجهی اول اهمیت قرار داده است. یکی مسئلهی عدالت است که عدالت در سیرهی امیرالمؤمنین، شاید بشود گفت برجستهترین نمودارهاست.
مدارا نکردن با ظالم، همدلیِ با مظلوم و کمک برای گرفتن حق مظلوم از ظالم، چیزهائی است که در زندگی امیرالمؤمنین، در کلمات امیرالمؤمنین و در خطب نهجالبلاغه، به وضوح در صدها نقطه، قابل ملاحظه است. به این جملات پربار امیرالمؤمنین توجه بفرمائید: «و اللَّه لأن ابیت علی حسک السّعدان مسهّدا أو أجرّ فیالأغلال مصفّدا احبّ الیّ من أن القی اللَّه ... ظالما لبعض العباد و غاصبا لشئ من الحطام» ببینید! آن نمودار و پیشانی حکومت امیرالمؤمنین این است؛ یعنی اگر در سختترین شرائط زندگی قرار بگیرم، ممکن نیست که من اندک ظلمی به احدی از خلایق انجام بدهم و برای خودم حطام دنیا را جمعآوری کنم؛ برای خودم ذخائر دنیوی را طلب بکنم.
دنیا در چشم و نظر امیرالمؤمنین - به معنای آنچه که انسان برای خود از بهرههای زندگی قائل است - بکلی مردود و متروک است. خطاب به دنیا میگوید «غرّی غیری» ای لذتها! ای زیبائیهای زندگی مادّی! برو دیگری را فریب بده؛ علی را نمیتوانی فریب بدهی. این شعار امیرالمؤمنین است.
امروز در نظام اسلامی - نظامی که به اسم اسلام در این کشور تشکیل شده است - چه چیزی اهمیتش از همه بیشتر و حساسیّت نسبت به آن لازمتر است؟ عدالت. یعنی اگر امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) در زمان ما و در این جامعه و در میان این مردم - که اینجور عشق خودشان را نسبت به آن بزرگوار ابراز میکنند - حضور میداشت، چه چیزی را بیشتر از همه چیز دنبال میکرد؟ یقیناً عدالت.
السلام علیک یا مولانا یا امیرالمومنین
💐 میلاد با سعادت یعسوب الدین، امام المتقین، فاتح باب خیبر، اسدالله الغالب، حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام و همچنین روز پدر را به همگان تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
🔸 ان شاء الله سایه تمام پدرها بالا سر خانوادشون باشد و خداوند پدرهای سفر کرده را شامل رحمت خودش قرار بده و مهمان حضرت مولا باشند و یک دسته گل زیبای فاتحه و صلوات هدیه کنیم به این پدران.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
مولای ما نمونه ی دیگر نداشته است
اعجاز خلقت است و برابر نداشته است
وقت طواف دور حرم فکر می کنم
این خانه بی دلیل ترک برنداشته است
دیدیم در غدیر که دنیا به جز علی
آیینه ای برای پیمبر نداشته است
سوگند می خورم که نبی شهر علم بود
شهری که جز علی در دیگر نداشته است
طوری ز چارچوب در قلعه کنده است…
انگار قلعه هیچ زمان در نداشته است
یا غیر لافتی صفتی در خورش نبود
یا جبرِییل واژهء بهتر نداشته است
چون روز روشن است که در جهل گمشده است
هر کس که ختم نادعلی بر نداشته است
این شعر استعاره ندارد برای او
تقصیر من که نیست برابر نداشته است
🔷️ ابن ابی الحدید در وصف حضرت علی(ع):
🔸 قبل از طوفان نوح چیزی مدون نیست تا من رجال قبل از طوفان نوح را بشناسم ،
ولی آنچه که از رجال بعد از طوفان نوح؛ چه در بین مسیحی ها، چه در بین یهودی ها،چه دربین اهل ملت ونحلت دیگر من شنیدم و بررسی کردم؛ هیچ مذهبی، هیچ اهل نحله ای، هیچ اهل ملتی مردی به عظمت «علی بن ابیطالب» ندارد.
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد
طفل را دست کسی غیر پدر نسپارند
کار ما که دو دنیا سپردند دست علی (ع)💐
✅به مناسبت ولادت حضرت علی ابن ابیطالب (علیه السلام) با همّت انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد و حضور ریاست محترم دانشکده علوم قرآنی مشهد جناب دکتر محسن دیمهکار گراب و جمعی از مسئولین، اقلام خریداری شده به همّتِ خیرِ شما مخاطبان به شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع) تقدیم گردید.
🙏در این پویش هیئت الرسول دانشکده علوم قرآنی مشهد نیز همکاری داشتند که صمیمانه سپاسگزاریم.🌹
#ولادت
#پدرانه
#علی_بن_ابیطالب (ع)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد
✳️به مناسبت ولادت امیرالمومنین علی (ع) با هماهنگی انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد، اولین جلسه از سلسله نشستهای تخصصی قطرهای از بحر فضائل حضرت علی (ع) با ارائه ریاست و عضو محترم هیئت علمی محترم دانشکده علوم قرآنی مشهد جناب آقای دکتر محسن دیمهکار گراب به صورت حضوری (در محل سالن جلسات دانشکده) و مجازی (در سامانه ادوبی کانکت) به مدت ۱ ساعت برگزار گردید.
✅در این نشست تخصصی، جناب آقای دکتر دیمهکار به بخشی از فضائل حضرت علی (ع)، مسوولیت ایشان در به ثمر رسیدن تبلیغ و گسترش اسلام، همراه بودنشان در شرایط سخت همراه رسول اکرم در سالهای آغازین تبلیغ اسلام و در نهایت زوایای مختلف مسوولیت خطیر ایشان در حادثهی لیلة المبیت به صورت مفصل تبیین گردید.
🔆تاریخ برگزاری جلسات بعدی این سلسله نشست تخصصی در کانال انجمن اطلاع رسانی خواهد شد.
#ولادت
#فضائل
#پدرانه
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد
دو ماهنامه-ره نما-ویژه نامه-شماره 2.pdf
9.18M
❇️نشریه رهنما- سال اول، شماره دوم، اسفندماه ۱۳۹۹
🔆 ویژه ولادت امیرالمومنین علی (ع) 🔆
🔻کاری از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد
#انجمن_علمی_دانشجویی
#امور_فرهنگی
#نشریه_رهنما
#ماهنامه_اسفند
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
امروز جمعه
08 اسفند ۱۳۹۹
14 رجب ۱۴۴۲
26 فوریه 2020
🔸#قرآن سوره نساء آیه 33:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَلِكُلٍّ جَعَلْنَا مَوَالِيَ مِمَّا تَرَكَ الْوَالِدَانِ وَالْأَقْرَبُونَ ۚ وَالَّذِينَ عَقَدَتْ أَيْمَانُكُمْ فَآتُوهُمْ نَصِيبَهُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدًا ﴿٣٣﴾
و برای هر کسی از آنچه به جای گذاشته وارثانی قرار داده ایم، که از میراث پدر و مادر و خویشاوندان ارث ببرند و کسانی که با آنان پیمان [ازدواج یا پیمان های شرعی و عرفی] بسته اید؛ پس سهم ارث آنان را بدهید؛ یقیناً خدا بر همه چیز گواه است. (۳۳)
💠 حدیث روز 💠
💎 راهکارهای دوستی ماندگار
🔻امام صادق (علیهالسلام):
اِذا اَرَدْتَ اَنْ يـَصـْفـُوَلَكَ وُدُّ اَخـيـكَ فـَلا تـُمـازِحـَنَّهُ وَ لا تـُمـارِيـَنَّهُ وَ لا تـُبـاهـِيـَنَّهُ وَ لا تُشارَنَّهُ
❇️ اگـر مـیخواهى دوستى برادرت برايت صاف و خالص بماند،
➖ هيچگاه با او شوخى و مجادله نكن و
➖ به او مباهات نفروش و
➖ او را شرمسار ننما.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۸، ص ۲۹۱
🌸نمونه ای در همه ابعاد
🔹در هر بُعدی اگر کسی بخواهد مَثَل بزند، به ایشان (حضرت علی علیه السلام) مَثَل میزند. در بُعد زهد و علم، و در بُعد رحمت به مستضعفین و مستمندان، در بُعد جنگ و شجاعت، و خلاصه در همه ابعاد. و در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است و ما باید تابع یک همچو فردی باشیم. هر چند که کسی نمیتواند حتی یک هزارم هم شبیه ایشان باشد لکن به آن اندازهای که میتوانیم باید از ایشان تبعیت کنیم.
🔹 بشریت، حکومت پنجسالهی امیرالمومنین را هرگز فراموش نخواهد کرد
امامت، یعنی همان اوج معنای مطلوب ادارهی جامعه در مقابل انواع و اقسام مدیریتهای جامعه که از ضعفها و شهوات و نخوت و فزونطلبی انسانی سرچشمه میگیرد. اسلام شیوه و نسخهی امامت را به بشریت ارائه میکند؛ یعنی اینکه یک انسان، هم دلش از فیض هدایت الهی سرشار و لبریز باشد، هم معارف دین را بشناسد و بفهمد - یعنی راه را درست تشخیص دهد - هم دارای قدرت عملکرد باشد - که «یا یحیی خذ الکتاب بقوة» - هم جان و خواست و زندگی شخصی برایش حائز اهمیت نباشد؛ اما جان و زندگی و سعادت انسانها برای او همه چیز باشد؛ که امیرالمؤمنین در کمتر از پنج سال حکومت خود، این را در عمل نشان داد.
شما میبینید که مدت کوتاه کمتر از پنج سال حکومت امیرالمؤمنین، به عنوان یک نمونه و الگو و چیزی که بشریت آن را هرگز فراموش نخواهد کرد، در طول قرنها همچنان میدرخشد و باقی مانده است.