هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
نشست علمی با موضوع "بیان سرخطهای کلی درونمایههای مشترک قرآن کریم و کتاب مقدس" از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل با ارائه آقای دکتر محمدعلی دیانی؛ دانش آموخته دکتری ادیان و عرفان به صورت زنده و به مدت 90 دقیقه در سامانه ادوب کانکت با حضور دانشجویان محترم علوم قرآنی و تفسیر قرآن برگزار شد.
دکتر دیانی بیان داشت: دو دسته کلی دین وجود دارد: ادیان ابراهیمی که شامل یهودیت، مسحیت و اسلام است و ادیان غیر ابراهیمی که مابقی ادیان مانند زرتشت، بودا، هند، سرخپوستی، خاور دور مانند چین و ژاپن و ادیانی از این دست را شامل میشود و علت این تقسیم بندی آن است که ادیان ابراهیمی، به شخص حضرت ابراهیم(ع) متصل میگردد.
وی گفت: بهترین مبنا برای شناخت سرخطهای مشترک ادیان ابراهیمی، متون دست اول بهجامانده از این آیینهاست. در دین اسلام، قرآن کریم کتابی است برای هدایت انسانها که دارای 114 سوره مکی و مدنی بوده و تاکنون در دو مکتب تشیع و تسنن، شروح و تفاسیر زیادی بر آن نگاشته شده است. کتاب تورات (عهد عتیق)، فصلالخطاب یهودیان است و اناجیل چهارگانه (عهد جدید) نیز کتاب مسیحیان.
یهودیان، تعلق خاطری به انجیلها نداشته و الزامی به پذیرش آن ندارند اما هر مسیحی ملزم است هم تورات (عهد عتیق) و هم انجیلها (عهد جدید) را بپذیرد.
دکتر دیانی در خصوص بخشهای مختلف کتب عهد عتیق و عهد جدید اظهار داشت: عهد عتیق، شامل 39 کتاب بوده که به سه بخش کلی تقسیم میشود:
الف. تورات و تاریخ،
ب. حکمتها، مناجاتها و اشعار،
ج. پیشگوییها.
عهد جدید نیز شامل 27 کتاب است:
الف. چهار کتاب آن با نام اناجیل اربعه: مَتّی، مَرقُس، لوقا و یوحنّا،
ب.کتاب در شرح حال رسولان به ویژه پولُس رسول،
ج.21 کتاب از نامههای رسولان به مناطق مختلف،
د. یک کتاب با عنوان مکاشفه یوحنّای رسول.
باید توجه داشت که کتاب مقدس، مجموع کتب عهد عتیق و عهد جدید است.
وی در ادامه به فصل مشترک میان ادیان ابراهیمی اشاره داشته و تصریح کرد: یکی از محورهای بنیادین میان این سه دین، مفهوم خداست که دو نگاه کلی به خدا در آنها وجود دارد: الف.نگاه تشبیهی و انسانوار
ب. نگاه تنزیهی و دستنیافتنی نسبت به خداوند که این هردوی دیدگاهها در چند آیه از قرآن کریم، تورات و اناجیل قابل پیجویی است.
همچنین صفات خداوند مانند رحمت، قدرت مطلق، داور عادل، صاحب اسماء، وحدانیت، تغییرناپذیری، سرمدیت و حی و حاضر بودن در هر سه کتاب؛ به ویژه قرآن و تورات بحث شده است.
دکتر دیانی افزود: مفهوم آفرینش، قائلبودن به وجود فرشتگان و جنیان و شیاطین، اسامی پیامبران، وحی، حکمت، نور و حقیقت، شناخت آخرت و بازگشت به سوی خدا در روز رستاخیز، بهشت و جهنم و سعادت اخروی از دیگر درونمایههای مشترک میان سه کتاب تورات و انجیل و قرآن است. همچنین مباحث فقهی به عنوان قانون شریعتی و مباحث سلوکی و عرفانی به عنوان قانون طریقتی، در این کتب به طور مشترک وجود دارد.
قابل ذکر است که در پایان این نشست علمی به سوالات دانشجویان پاسخ داده شد.
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
@quran_amol
شب بیست وپنجم.m4a
13.55M
💐💐💐💐قرآن ناطق💐💐💐💐
#ماه_مبارک_رمضان🌺
#منبر_کوتاه🌸
#بیست_و_پنجمین_جلسه🌹
#بیست_و_پنجمین_آیه🌷
#امیرالمومنین❤️
#علی_ابن_ابیطالب❤️
💐💐💐💐قرآن ناطق💐💐💐💐
سخنران: دکتر سیدمعصوم حسینی
(ریاست دانشکده علوم قرآنی آمل)
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
@quran_amol
#گزارشفعالیت
💠برگزاری چهارمین عنوان از کارگاه های پایان نامه نویسی با عنوان :
📃نحوه استخراج مقاله از پایان نامه
🔹️با ارائه :
سرکار خانم دکتر الهه شاهپسند
✔در این جلسه اصولی در رابطه با استخراج مقاله از پایان نامه و طریقه نگارش این مقالات بیان شد .
✔و همچنین زمانی به پرسش و پاسخ حاضران اختصاص یافت .
🔰فایل آموزشی این کارگاه در کانال محتوای آموزشی انجمن بارگذاری شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
امروز شنبه
18 اردیبهشت 1400
25 رمضان ۱۴۴۲
08 می 2021
🔸#قرآن سوره نساء آیه 105:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ ۚ وَلَا تَكُنْ لِلْخَائِنِينَ خَصِيمًا ﴿١٠٥﴾
یقیناً این کتاب را به درستی و راستی بر تو نازل کردیم؛ تا میان مردم به آنچه خدا به تو آموخته داوری کنی، و حمایت گر خائنان مباش. (۱۰۵)
💠 حدیث روز 💠
💎 احوالات مبارزان بیتالمقدس
🔻 پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله
لا تَزالُ عِصابَةٌ مِن اُمَّتي يُقاتِلونَ عَلى أبوابِ دِمَشقَ و ما حَولَهُ و عَلى أبوابِ بَيتِ المَقدِسِ و ما حَولَهُ لايَضُرُّهُم خِذلانُ مَن خَذَلَهُم ظاهِرينَ عَلَى الحَقِّ إلى أن تَقُومَ السَّاعَةُ
❇️ پيوسته گروهى از امّت من بر دروازههاى دمشق و پيرامونش و بيتالمقدّس و پيرامون آن مبارزه میكنند و يارى نكردن آنان زيانى به آنها نمىرساند. آنان تا روز قيامت پشتيبان حقّند.
📚 ميزان الحكمه، ح 14962
🌙 خدایا! ما بندگان ضعیف هستیم
🔹ما بندگانی هستیم که هیچ نداریم، ما هیچیم و هر چه هست تویی. ما اگر چنانچه خلاف میکنیم نادانیم، تو بر ما ببخش. تو ما را به این ماه مبارک رمضان وارد کن به طوری که با رضای تو وارد بشویم. خدایا! ایران که از همه اطراف به او هجوم شده است، برای اسلام، این ایران را تو تقویت کن.
۹ خرداد ۱۳۶۳
✅ دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ
ومُعادیاً لأعْدائِکَ
مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ
یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن.
خدایا، مرا در این ماه دلبسته اولیائت و دشمن دشمنانت قرار ده و آراسته به راه و روش خاتم پیامبرانت گردان، ای نگهدارنده ی دل های پیامبران.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
1_12785166.mp3
2.09M
❤شرح دعای روز بیستم وپنجم ماه مبارک
و احکام، ویک نکته اخلاقی شیرین
آیت الله مجتهدی
25.mp3
3.99M
🌹تلاوت تحدیر (تندخوانی)جزء ۲۵ قرآن کریم
🕊هدیه به روح شهدای فلسطینی
استاد محمدی؛ سی شب سی آیه 24.m4a
5.88M
بسم الله الرحمن الرحیم
منبر رمضانیه
حجت الاسلام دکتر علی محمدی
سی شب؛ سی آیه
موضوع پنج جلسه پایانی؛ زندگی نهایی و جاودان
24. آیه مورد بحث:
خداوند متعال در سوره مبارکه آل عمران، آیه 185 می فرماید:
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ
ﻫﺮ ﻛﺴﻲ، حتما ﻣﺮﮒ ﺭﺍ ﻣﻰ ﭼﺸﺪ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﺮﺩﻳﺪ، ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻫﺎﻳﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻛﺎﻣﻞ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺩﺍﺩﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ؛ ﭘﺲ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﺗﺶ ﺩﻭﺭ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺖ ﺩﺭﺁﻭﺭﻧﺪ ﻣﺴﻠﻤﺎً ﻛﺎﻣﻴﺎﺏ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺍﻳﻦ ﺩﻧﻴﺎ ﺟﺰ ﻛﺎﻟﺎﻱ ﻓﺮﻳﺒﻨﺪﻩ ﻧﻴﺴﺖ.
گام و منزل نخست زندگی جاودانی، مواجه نفس انسان با مرگ است که نفس انسانی آن را می چشد؛ این چشیدن مرگ، موجب انتقال حقیقت وجود او به عالم حسابرسی می شود؛ حسابرسی از سوی نظام عدل الهی که با پاسخگویی هر انسان نسبت به افکار، گفتار و رفتار و ویژگی های خود، همراه است.
@tehranqura1