💠 فواید تقوا چیست؟
تقوا در زندگى انسان، فوايد زيادى دارد. از جمله ى اين فوايد، يكى اين است كه انسانِ باتقوا مى تواند خود را در لغزشگاهها و دست اندازهاى زندگى حفظ كند؛ ولى انسان بى تقوا، نمى تواند. اگر انسان بتواند روح تقوا را، كه عبارت است از مراقبت دائم نسبت به خود و توجّه هميشگى در اعمال و حتّى افكار خود و فعل و تَركى كه به انسان منتسب مى شود، در خود به وجود آورد، نتيجه اش اين مى شود كه در امتحانات الهى، سالم مى ماند. چون كه معناى #تقوا عبارت است از توجّه و پاييدن خود؛ مراقبت كردن از خود و تن به غفلت ندادن.
📢انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد و انجمن علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران با همکاری انجمنهای علمی قرآن و حدیث دانشگاه قم، دانشگاه حضرت معصومه سلام الله علیها و مجتمع آموزش عالی بنت الهدی برگزار مینمایند:
🔅اختلاف و تفرقه از منظر قرآن 🔅
🎙 ارائه دهنده:
آقای دکتر محسن رجبی قدسی
(هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم)
⏰ زمان : دوشنبه ۱۰ مهرماه؛ ساعت ۱۲:۴۵
به مناسب هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم(ص)
✅️به شکل حضوری در سالن جلسات دانشکده علوم قرآنی مشهد
⭕️ حضور مجازی از طریق:
https://meet.quran.ac.ir/mashhad
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن
🆔@anjomanelmiquran110
ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی
http://zil.ink/anjomanelmiquran
✨ راه یابی دانشجوی دانشکده علوم قرآنی مشهد به مرحله نهایی چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران
🌺 آقای ابراهیم عقیلی عطار از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم قرآنی مشهد با کسب موفقیت در مرحله استانی، در جمع منتخبین مرحله نهایی چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در رشته قرائت تحقیق قرار گرفت.
مجموعه دانشکده علوم قرآنی مشهد کسب این موفقیت را به این نخبه قرآنی تبریک عرض نموده و از جانب پروردگار متعال برای ايشان سعادت و موفقیت روزافزون را خواستار است.
╭════. 🍃 .═════╮
🌸 🆔 @u_quran 🌸
╰═════. 🍃 .════╯
با سلام
🔹بعد از سپری کردن تعطیلات تابستانه، به امید خدا، دهمین جلسه از سلسله نشست های ماهانه مستندات قرآنی اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) برگزار می گردد.
🔸ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
استاد دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
♦️زمان: یکشنبه، 09 مهرماه 1402
ساعت 19:30
▪️آدرس فضای مجازی:
https://meet.quran.ac.ir/farhangi
❇️ حضور دانشجویان دانشکده علوم قرآنی بندرعباس در ویژه برنامه دانشجویی چهل و سومین گرامیداشت هفته دفاع مقدس در نمایشگاه دفاع مقدس استان هرمزگان
@quran_bnd
انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد برگزار میکند:
📍دوره آموزش خبرنگاری و خبرنویسی📍
🔹️ارائه دهنده :
سرکار خانم زهرا مطهری
خبرنگار، دارای مدرک خبرنویسی حرفهای
✅️مزایای دوره:
ارائه آموزش ها به شکل آفلاین
ارائه جزوات آموزشی
ارتباط با مدرس
و...
💥هزینه، با تخفیف ویژه:
۱۵ هزار تومان
❗️سرفصل دوره در پوستر قابل مشاهده است.
ℹ️جهت کسب اطلاعات بیشتر و پیش ثبت نام با آیدی زیر در ارتباط باشید :
🆔️@quranm15
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن
🆔@anjomanelmiquran110
ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی
http://zil.ink/anjomanelmiquran
✅ بسیج دانشکده علوم قرآنی تهران با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه برگزار می کند:
مسابقه ی کتابخوانی با محوریت کتاب
"ایران مقتدر"
🟢ویژه دانشجویان
🎁 جوایز: نفر اول یک میلیون تومان و ۱۰ نفر بعدی هر کدام ۴۰۰ هزار تومان
⏱ زمان برگزاری مسابقه:
دوشنبه ۱۷ مهرماه ساعت ۱۰ صبح، به صورت حضوری
همزمان در تمامی دانشکده های علوم قرآنی سراسر کشور
بسیج دانشجویی دانشکده علوم قرآنی تهران
ایران مقتدر.pdf
10.62M
فایل pdf کتاب ایران مقتدر
این کتاب خلاصه ای از کتاب صعود چهل ساله است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) آن کتاب را تکریم کرد و به نویسنده اش مدال افتخار داد
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
🔹سوال
حفظ وحدت بین شیعه و اهل سنت را توضیح دهید. آیا این بدان معنا است که ما با آنها هیچ اختلافی در امور دینی و عقاید نداریم؟
🔸پاسخ
وحدت اسلامی به معنای یکی شدن مذاهب نیست. این وحدت نه شدنی است و نه منظور داعیان این وحدت است. وحدت به معنای نادیده گرفتن اختلافات و شیعه شدن سنی، یا سنی شدن شیعه نیست.
مقصود از وحدت اسلامی همبستگی مسلمانان و اتحاد پیروان مذاهب گوناگون با وجود اختلافات مذهبی، در برابر دشمنان اسلام و بی گانگان است.
معنای صحیح وحدت شیعه و اهل سنت این است که با توجه به این که بین دو مذهب مشترکات بسیاری است، دو گروه باید بر محور این مشترکات به هم نزدیک شوند؛ برای حفظ و تعالی اسلام با همدیگر همکاری و همیاری داشته باشند؛ چرا که هر دو دشمن واحدی دارند. دشمنان اسلام، دشمنان هر دو مذهب هستند. در برابر این دشمنان و برای جلوگیری از سوء استفاده آنان از اختلافات باید در مقابل آنها بر وجوه اشتراک خود تکیه کنند، تا بتوانند بر دشمنان اسلام که دشمن مشترک شیعه و سنی هستند، از خود دفاع کنند.
شیعه و سنی، قرنهای طولانی است که در مسائل گوناگون اختلاف نظر دارند و این امر، گاه از سوی فتنه انگیزان مایه گسستها، بلکه نزاعهای فراوان در تاریخ شده است، و بیگمان، یکی از عللِ ضعف مسلمانان در حال حاضر در برابر هجمه استعمار غرب، همین امر بوده است.
شیعه و سنی هر دو مسلمان و در اعتقادات، احکام، اخلاق و ... دارای مشترکات زیادی هستند، البته اختلاف هایی هم دارند که انکارشدنی نیست، اما این اختلاف ها نباید منجر به خصومت و دشمنی شود و به اساس اتحاد و برادری اسلامی ضربه وارد سازد .
علامه شرف الدین می گوید: "سیاست سبب جدایی شیعه و سنی شد، همو نیز باید سبب اتحاد شیعه و سنی شود". [1] منظور این است که سیاست استعماری و دسیسه های بی گانگان فرق اسلامی و از جمله شیعه و سنی را از هم جدا کرده است، باید سیاست اسلامی به منظور مقابله با دشمن مشترک نیز آنها را به هم پیوند دهد.
🔻وحدت و مناظرات علمی
وحدت به معنای ترک و تعطیل کردن مباحثات و مناظرات علمی بین این دو مذهب نیست. با حفظ وحدت و یک پارچگی نیز می توان در محیط های علمی مناظرات علمی برقرار کرد؛ به گونه ای که دشمنان نیز نتوانند سوء استفاده نمایند. روشن است که برای رسیدن به اتحاد، نخست باید عوامل تفرقه و موانع اتحاد را از سر راه برداشت، و به طرفین شناختی صحیح از عقاید و افکارِ یکدیگر بخشید، و این، جز با بحث و مذاکره علمی بین دانشمندان ممکن نیست. "اتحاد" به معنای نفی آزادی اندیشه و تحقیق، حقیقتجویی و عدالت خواهی نیست. اتحادی مطلوب است که در کنار این ارزش ها مطرح گردد.
اگر این مباحثات و مناظرات علمی با روش های علمی و رعایت آداب مناظره [2] صورت گیرد، نه تنها سبب تفرقه و جدایی بین دو مذهب نخواهد شد، بلکه منجر به شناخت صحیح یکدیگر و تقریب و در نتیجه وحدت نیز می شود. از این رو مناظرات علمی نه تنها تفرقه انگیز نیست که وحدت آفرین است.
♦️وحدت در گذر زمان
با مطالعه در تاریخ اسلام می توان شواهد فراوانی از وحدت و هم گرایی و ثمرات آن در بین مذاهب اسلامی یافت و آنها را به عنوان اسوه و نمونه به جوامع اسلامی معرفی نمود.
سیره حضرت علی (ع) بهترین الگو و اسوه برای برقراری اخوت و وحدت اسلامی است. ایشان برای حفظ وحدت مسلمانان نه تنها از حقوق خویش می گذشت، بلکه از همکاری با مخالفان خود نیز دریغ نمی کرد.
بزرگانی از هر دو مذهب شیعه و سنی در جهت پا گرفتن این وحدت کوشیده اند. افرادی؛ چون آیت الله بروجردی، حضرت امام خمینی، علامه شرف الدین، سید جمال الدین اسدآبادی، امام موسی صدر از میان شیعه و شیخ شلتوت و دیگران از بین اهل سنت را باید نام برد که در عرصه شکل گیری وحدت بین مسلمانان گام های مؤثری برداشتهاند.
با مراجعه به تاریخ نیز می توانیم شواهد فراوانی از همکاری و وحدت شیعه و سنی بیابیم. برای نمونه صاحب بن عباد شیعه، که در دوران عباسیان وزیر بود، قاضی عبد الجبار را که از بزرگان اهل سنت بود، به سمت قاضی القضاتی منصوب کرد.
در بین مسلمانان زمینه های وحدت بسیاری وجود دارد که با محور قرار دادن آنها می توان وحدت بین مسلمانان و قدرت یافتن آنها را شاهد بود؛ خدا، قرآن، رسول اکرم (ص)، حضرت علی (ع)، مسئله مهدویت، محبّت اهل بیت (ع)، دفاع از مردم فلسطین، مقابله با دشمنی های اسرائیل و آمریکا، از زمینه های وحدت امت اسلامی هستند.
▪️پی نوشت:
[1] . شرف الدین، عبد الحسین، اجتهاد در مقابل نص، ترجمه، دوانی، علی، ص 8، چاپ دوم، کتابخانه بزرگ اسلامی، 1396ق.