لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹🌹سی شب سی آیه
8.ٍ معاشرت نیکو در نظام خانواده
و َعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِن كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ . ﻭ ﺍﮔﺮ [ ﺑﻪ ﻋﻠﺘﻲ ] ﺁﻧﺎﻥ را نمی پسندید [ ﺑﺎﺯ ﻫﻢ ﺑ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ ] ﭼﻪ ﺑﺴﺎ ﭼﻴﺰﻱ ﺧﻮﺷﺎﻳﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺧﻴﺮ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ .(نساء آیه ١٩)
معاشرت شايسته و رفتار انسانى مناسب با زنان در خانواده، فقط در مورد زنان مورد پسند شوهر نیست؛ حتى اگر به خاطر جهاتى از همسر خود رضايت كامل نداشته باشيد و بر اثر امورى آنها در نظر شما ناخوشآيند باشند، نمی توان فورا تصميم به جدايى گرفت یا نمی توان به بدرفتارى پرداخت؛ زيرا ممكن است شما در تشخيص خود گرفتار اشتباه یا سوء ظن شده باشید که با گذشت زمان و مدارا كردن، تدريجا حقايق آشكار می شود.
تفسير نمونه، ج3، ص: 320و321
پيامها:
1- با زنان بايد خوش رفتارى كرد. «عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»
2- مرد، ستون خیمه زندگى است و بايد با خوشرفتارى، در سختی ها شكيبا باشد. (خطاب آيه به مرد است که عاشِرُوهُنَ....
3- توجه داشته باشیم بسيارى از خيرات، در لابلاى ناگواری هاى زندگى به دست می آید. يَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْراً ...
4- حلّ مشكلات خانواده و داشتن حلم و حوصله، براى سعادت فرزندان، بهتر از جدايى و طلاق است. «فِيهِ خَيْراً كَثِيراً»
5- هميشه خير و شرّ ما، همراه با تمايلات ما نيست، چه بسا چيزى را ناخوشايند داريم، ولى خداوند خير زياد در آن قرار داده باشد. زيرا انسان به همه ى مصالح خويش آگاه نيست. فَعَسى أَنْ تَكْرَهُوا ... فِيهِ خَيْراً كَثِيرا
تفسير نور، ج2، ص:38و 39
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز یکشنبه
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹
۰۹ رمضان ۱۴۴۱
03 می 2020
🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۲۳:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ وَقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ مُلَاقُوهُ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ
زنان شما كشتزار شما هستند پس از هر جا [و هر گونه] كه خواهيد به كشتزار خود [در]آييد و آنها را براى خودتان مقدم داريد و از خدا پروا كنيد و بدانيد كه او را ديدار خواهيد كرد و مؤمنان را [به اين ديدار] مژده ده.
💠 حدیث روز
⚠️ عواقب دنیوی اخلاق بد
🔻امام علی علیهالسلام :
مَن ساءَ خُلُقُهُ ضاقَ رِزقُهُ؛
❇️ آنكه اخلاقش بد باشد، روزىاش تنگ میشود.
📚 غررالحكم، ح ۸۰۲۳
شرح دعای روز نهم.m4a
4.62M
✅ شرح دعای روز نهم
🎤حجت الاسلام والمسلمین سید رسول زهراپور
💠 اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ نصیباً من رَحْمَتِکَ الواسِعَةِ واهْدِنی فیهِ لِبراهِینِکَ السّاطِعَةِ وخُذْ بناصیتی الی مَرْضاتِکَ الجامِعَةِ بِمَحَبّتِکَ یا أمَلَ المُشْتاقین.
خدایا، برای من در این ماه بهره ای از رحمت گسترده ات قرار ده و به برهان و راههای درخشانت راهنمایی کن و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به مهرت ای آرزوی مشتاقان.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
قرائت جزء نهم.mp3
4.19M
#تلاوتنــور✨
❇️جزءخوانے
📖 #جزء_نهم⚡️
🎙 استاد معتز آقایی
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
#تلاوتنــور✨ ❇️جزءخوانے 📖 #جزء_نهم⚡️ 🎙 استاد معتز آقایی
راهکارهای زندگی موفق در جزء نهم
دعوت به مهمانی خدا
در این ماه مبارک خودتان را تعریف کنید به قوتهای روحانی. در یک حدیثی است که پیغمبر اکرم فرمودند که ماه رمضان آمد، اقبال کرد، آمد.
در ضمنش میفرمایند که دُعیتُم اِلی ضیافَتالله. ضیافتهای خدا با ضیافتهای مردم این است فرقش که وقتی شما را یک اشخاصی دعوت بکنند به یک مهمانی، وقتی بروید در آن مهمانی به حسب فراخور حال، یک چیزهایی برای خوردنی و یک چیزهایی برای تفریح و این چیزهاست.
ضیافت خدا در ماه رمضان یک شعبهاش روزه است، آن ضیافت خداست؛ یک شعبهاش روزه است و یک امر مهمش که مائده غیبی و آسمانی است قرآن است. شما دعوت شدهاید به مهمانی خدا و شما در ماه رمضان مهمان خدا هستید. مهماندار شما، شما را وادار کرده است به اینکه روزه بگیرید. این راههایی که به دنیا باز است و شهوات است، اینها را سدش کنید تا مهیا بشوید برای لیلهًْالقدر. ماه شعبان مقدمه است برای ماه مبارک رمضان که مردم مهیا بشوند برای ورود در ماه مبارک رمضان و در «ضیافتالله».(صحیفه امام، ج 13 ص 30)
خاک دل، آن روز که میبیختند
شبنمی از عشق در او ریختند
این عشق، عشق مادی نیست، عشق هوسآلود نیست؛ این، عشق به خداست؛ این، عشق به ذات احدیت است؛ این، عشق به اصل وجود است که در همهی انسانها هست، نهادینه است؛ «فطرت اللَّه الّتی فطر النّاس علیها».(۱) عوامل مادی، انگیزههای مادی، جاذبههای مادی، مانند خار و خاشاکی، زبالهای بر روی این گوهر اندوده میشود، وقتی ماه رمضان میآید، گویا نسیمی است که این زوائد را برطرف میکند، آن گوهر، خود را نشان میدهد و توجه به خدای متعال جان میگیرد. لذا در این ماه رمضان مثل اغلب ماه رمضانهای گذشته شاهد بودیم همهی مردم، انواع و اقسام سلائق، نوع رفتارهای گوناگون، نوع لباسهای گوناگون، در این مجالس بخصوص در شبهای مبارک قدر شرکت کردند، بهره بردند، استفاده کردند، اشک ریختند.
دل چو به آن قطره غماندود شد / بود کبابی که نمکسود شد
دیدهی عاشق که دهد اشک ناب / هست همان خون که چکد از کباب
این اشکهایی که از چشمها جاری میشود، در حقیقت از دل بیدار و پاک است که بیرون میآید و میجوشد. مردم عزیز ما این را باید قدر بدانند.۱۳۸۹/۰۶/۱۹
💠برگزاری اولین جلسه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی
🔸 اولین جلسه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در سازمان مرکزی دانشگاه با بررسی موضوعات مربوط به آیین نامه و نشریات دانشگاه برگزار شد.
این کمیته ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺳﺎﻣﺎﻧﺪﻫﻲ ﻭ ﺣﻤﺎﻳﺖ ﺍﺯ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻧﺸﺮﻳﺎﺕ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﻲ ﻭ ﻗﺎﻧﻮﻧﻤﻨﺪ ﻛﺮﺩﻥ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ فعالیتها، ﻧﻬﺎﺩﻳﻨﻪ ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻓﻀﺎﻱ ﺁﺯﺍﺩﺍﻧﺪﻳﺸﻲ ﻧﻘﺪ ﻭ ﮔﻔﺖ ﻭﮔﻮﻱ ﺳﺎﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﺗﺄﻛﻴﺪ ﺑﺮ ﺣﻖ ﺁﺯﺍﺩﻱ ﺑﻴﺎﻥ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻓﺮﺻﺖ ﻫﺎﻱ ﻓﺮﺍﮔﻴﺮ ﻣﻬﺎﺭﺗﻬﺎﻱ ﺭﻭﺯﻧﺎﻣﻪ ﻧﮕﺎﺭﻱ ﻭﺍﺭﺗﻘﺎﻱ ﺳﻄﺢ ﺩﺍﻧﺶ ﻋﻤﻮﻣﻲ ﻭ ﺗﺨﺼﺼﻲ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﻴﺎﻥ، تشکیل شده و جلسات آن به صورت ماهانه برگزار خواهد شد.
🔷مهمترین وظایف کمیته
مهمترین وظایف کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه عبارت از «نظارت بر عملکرد نشریات دانشگاهی»، «بررسی درخواست صدور و مجوز انتشار نشریات»، «رسیدگی به تخلفات و شکایات ناشی از عملکرد نشریات دانشگاهی»، «نظارت بر حسن اجرایی دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی» و «برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی متقاضیان نشریات(اعم از صاحب امتیازی، مدیرمسئول و سردبیر نشریات)» است.
طبق دستور العمل اجرایی نشریات، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه(رئیس)، یک حقوق دان، سه نفر عضو هیئت علمی، مدیر امور فرهنگی دانشگاه(دبیر) و سه مدیر مسئول نشریه، اعضای کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه را تشکیل میدهند.
‼️روزه نگرفتن به دلیل احتمال بارداری
🔷س 4003: حکم کسی که احتمال بارداری می داد و بخاطر ضرر داشتن روزه در ماه های اول بارداری، روزه نگرفته ولی بعد متوجه شده که باردار نبوده است، چیست؟
✅ج: مجرد آنچه ذکر شده مجوز خوردن روزه نیست و حکم افطار عمدی را دارد.
‼️افطار عمدی روزه به دلیل عذری قوی
🔷س 81: اگر فردی بهخاطر عذری قوی، پنجاه درصد احتمال دهد که روزه بر او واجب نیست و به همین دلیل روزه نگیرد، ولی بعداً معلوم شود که روزه بر او واجب بوده، از جهت قضا و کفّاره چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان به مجرد احتمال عدم وجوب روزه بر وی باشد، در فرض سؤال علاوه بر قضا، کفّاره هم بر او واجب است. اما اگر افطار به علت ترس از ضرر باشد و ترس هم منشأ عقلایی داشته باشد، کفّاره واجب نیست، ولی قضا بر او واجب است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🌹🌹سی شب سی آیه
9. رعایت حقوق به صورت متساوی در خانواده
...وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ....
ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺯﻧﺎﻥ، ﺣﻘﻮﻕ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻱ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺍﺳﺖ ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺣﻘﻮﻗﻲ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ ، .(بقره، 228)
خداوند براى زنان همانند وظايفى است كه بر دوش آنها است حقوق شايسته اى قرار داده است. چون در اسلام هرگز حق يك طرفه نيست و هميشه به صورت متقابل می باشد. ولی مشابه نیست.
واژه" معروف" كه به معنى كار نيك و شناخته شده و معقول و منطقى است، در اين سلسله آيات دوازده بار تكرار شده (از آيه مورد بحث تا 241) تا هشدارى به مردان و زنان باشد كه هرگز از حق خود، سوء استفاده نكنند بلكه با احترام به حقوق متقابل يكديگر در تحكيم پيوند زناشويى و جلب رضاى الهى بكوشند.
تفسير نمونه، ج2،
نکته ها:
1. بر اساس این آیه حقوق همسران متقابل است و زن و شوهر وظيفه و حقّى متساوی بر هم بر دارند. «وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ»
2- در برخورد حقوقی مرد و زن، بايد عدالت مراعات شود. «وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ»
3 - تبعيض در حقوق، در شرائط يكسان ممنوع است، ولى تفاوت به جهت اختلاف در انجام تكاليف يا استعدادها يا نيازها، مانعى ندارد.
تفسير نور، ج1، ص: 356
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز دوشنبه
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
۱۰ رمضان ۱۴۴۱
04 می 2020
🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۲۴:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
وَلَا تَجْعَلُوا اللَّهَ عُرْضَةً لِأَيْمَانِكُمْ أَنْ تَبَرُّوا وَتَتَّقُوا وَتُصْلِحُوا بَيْنَ النَّاسِ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
و خدا را دستاويز سوگندهاى خود قرار مدهيد تا [بدين بهانه] از نيكوكارى و پرهيزگارى و سازش دادن ميان مردم [باز ايستيد] و خدا شنواى داناست.
💠 حدیث روز
💎 قدر و منزلت حضرت خدیجه (س) نزد پیامبر(ص)
🔻پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِي أَنْ أُبَشِّرَ خَدِيجَةَ بِبَيْتٍ فِي الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِيهِ وَ لَا نَصَب
❇️ مثل خديجه پيدا نخواهد شد. خديجه در آن هنگام كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود. خدا به من دستور داد خديجه را به قصر زمرّدى كه در بهشت دارد و هيچ رنج و زحمتى در آن نيست، بشارت دهم.
📚 بحار الأنوار: ج ۴۳، ص ۱۳۱
شرح دعای روز دهم.m4a
3.66M
✅ شرح دعای روز دهم
🎤حجت الاسلام والمسلمین سید رسول زهراپور
💠 اللهمّ اجْعلنی فیهِ من المُتوکّلین علیکَ واجْعلنی فیهِ من الفائِزینَ لَدَیْکَ واجْعلنی فیهِ من المُقَرّبینَ الیکَ بإحْسانِکَ یاغایَةَ الطّالِبین.
خدایا، مرا در این ماه از توکل کنندگان و از رستگاران نزد خود و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای نهایت همت جویندگان.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
تند خوانی جزء 10 قرآن.دباغ.mp3
8.97M
☑️تندخوانی قرآن کریم جزء ۱۰
🎙 قاری: استاد احمد دباغ
💠 ترک مشتهیات در ضیافت الهی
این ضیافت، همهاش ترک است؛ ترک شهوات از قبیل خوردنیها، نوشیدنیها و جهات دیگری که شهوات انسان اقتضا میکند. خداوند دعوت کرده است ما را به اینکه شما باید وارد بشوید در این میهمانخانه و این ضیافت هم جز ترک، چیزی نیست؛ ترک هواها، ترک خودیها، ترک منیها، منیتها. اینها همه در این میهمانخانه است و ما باید حساب کنیم ببینیم که آیا وارد شدیم در این میهمانخانه یا اصلاً وارد نشدیم، راهمان دادند به این ضیافتخانه یا نه، استفاده کردیم و از این ضیافت الهی یا نه.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سالروز وفات همسر گرامی نبی مکرم اسلام(ص) مادر زهرای بتول(س) حضرت خدیجه کبری(س) را تسلیت می گوییم. م
مرحوم شهید استاد مطهری(ره):
"این را هم به شما عرض كنم:
گاهی خود ما مسلمانان حرفهایی می زنیم كه نه با تاریخ منطبق است و نه با قرآن، با حرفهای دشمنها منطبق است؛ یعنی حرفی را كه یك جنبه اش درست است به گونه ای تعبیر می كنیم كه اسلحه به دست دشمن می دهیم، مثل این كه برخی می گویند اسلام با دو چیز پیش رفت: با مال خدیجه و شمشیر علی، یعنی با زر و زور.
اگر دینی با زر و زور پیش برود، آن چه دینی می تواند باشد؟ ! آیا قرآن در یك جا دارد كه دین اسلام با زر و زور پیش رفت؟
آیا علی علیه السلام یك جا گفت كه دین اسلام با زر و زور پیش رفت؟ شك ندارد كه مال خدیجه به درد مسلمین خورد اما آیا مال خدیجه صرف دعوت اسلام شد؟"
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری بخش 4 مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رم
آداب روزه داری، احوال روزه داران-5.pdf
1.98M
آداب روزه داری، احوال روزه داران. مقام معظم رهبری
بخش 5
مربوط به مسابقه کتابخوانی، ویژه ماه مبارک رمضان.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای زارع مهرجردی
ریاست محترم دانشکده علوم قرآنی مشهد
◼️ درگذشت والده مکرمه را به شما و خانواده محترم تسلیت عرض نموده برای آن فقیده سعیده از درگاه خداوند متعال طلب علو درجات و حشر با ائمه اطهار(علیهم السلام) ، و برای حضرتعالی و سایر بازماندگان صبر و اجر مسئلت مینماییم.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
با سلام
پیرو هماهنگیهای به عمل آمده،
جلسه مجازی رایلایو معاونت فرهنگی و دانشجویی با دبیران محترم انجمنهای علمی دانشجویی و کانونها و تشکلهای دانشجویی، روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۹ راس ساعت ۱۱ تشکیل میگردد.