💠 مادران نمونۀ شهید داده
مادرهای امروز نمونه است، خدا میداند. یعنی در طول تاریخ مثل این مادرها ما نداشتیم الاّ کم، که فرزندانش کشته بشود و بعد بیاید بگوید که نه، من افتخار دارم. بعضی از جوانها به من میگفتند که این مادرها ما را گرم نگه داشتهاند؛ این عکسالعملِ این مادرهای جوان مرده، ما را زنده نگه داشته و گرم نگه داشته برای اینکه اینها هستند که به ما شجاعت میدهند، اینها هستند که ما را تشویق میکنند.
صحیفه امام، ج۴، ص ۲۶۹
در آستانه ایام سالروز ولادت حضرت زهرا سلامالله علیها، جمعی از بانوان فرهیخته، مادران برگزیده و فعالان عرصههای فرهنگی، اجتماعی و علمی، صبح روز (چهارشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای دیدار کردند.
در این دیدار چهار نفر از خواهران بسیجی دانشکده علوم قرآنی تهران به عنوان بانوان فرهیخته و فعال فرهنگی حضور پیدا کردند.
#امور_فرهنگی_دانشجویی
#دانشکده_تهران
اهدای بسته های قرآنی و فرهنگی در سطح شهر از سوی دانشجویان بسیجی دانشکده علوم قرآنی تهران بمناسبت سالروز شهادت سردار سلیمانی
#بسیج_دانشجویی
#دانشکده_تهران
اعلام کشف حجاب
رضاخان چند ماه پس از بازگشت از ترکیه در 17 دی ماه 1314 در دانش سرای مامایی همراه همسر و دختران بی حجاب خود - برای اولین بار - شرکت و رسما فرمان ممنوعیّت حجاب را برای زنان اعلام کرد.
وی طی سخنانی خطاب به زنان و دختران فارغ التحصیل پزشکی و مامایی از بی حجابی با عنوان «اعطای آزادی به بانوان» نام برد و اقدام به ممنوعیت حجاب را گشودن «فصل جدیدی در زندگی زن ایرانی» اعلام کرد.
به دنبال فرمان رضاخان در «منع حجاب» مأموران شهربانی و پاسبان ها در کوچه و خیابان شهرها به اذیّت و آزار زنان و دختران محجّبه پرداختند. مأموران چادر و روسری و هر نوع پارچه شبیه آن را با خشونت از سر زنان می کشیدند و پاره می کردند.
بسیاری از زنان و دختران خانه نشین شدند و از ترس مأموران، در نیمه های شب از کوچه های فرعی، دور از چشم مأموران برای کارهای بسیار ضروری از خانه بیرون می رفتند.
همچنین برای رواج دادن هر چه بیشتر بی حجابی برنامه های گسترده ای از طرف مسؤلان شهرها به اجرا در آمد. اجرای جشن های بی حجابی از جمله این برنامه ها بود. مواردی از جشن ها با عکس العمل تند مردم رو به رو شد.
و چنین شد که خاندان پهلوی در اسلام ستیزی و مقابله با احکام اسلام و ترویج بی حیایی و هرزگی، گام اول را در ممنوعیت حجاب برداشتند و این روند تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ادامه پیدا کرد.
امام خمینی و سیاست کشف حجاب در ایران
چرا جشن «هفده دی» را آزاد می گذارند؟ اینها وسیله منفوریت است؛ منفور نکنید سلطان مملکت را. ما نصیحت می کنیم این هفده دی را به وجود نیاورید. ما مفاسد را می دانیم؛ حفظ کنید این مملکت را. ترقیات مملکت به هفده دی نیست. (صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۱۱۷)
امروز روز ۱۷ دی است. من یادم است، شاید این آقا هم یادشان باشد؛ هرکس سنش به سن ماهاست یادشان است که ۱۷ دی چه شرارتی کرد این آدم؛ چقدر به این ملت فشار آورد، چه اختناقی ایجاد کرد، چه محترماتی را هَتْک کرد، چقدر سقط جنین شد در ۱۷ دی و این اطراف ۱۷ دی، چقدر مأموران این و دژخیمان این به مردم تعدی کردند و به زنها تعدی کردند و زنها را از توی خانه ها بیرون کشیدند. این مال پدر شما که من نمی توانم شرحش را بدهم. آن کارهایی که او کرده است نمی شود شرحش را داد. این در آن عالم معلوم می شود، [در] این عالم نمی توانیم ما بفهمیم؛ نمی توانیم بفهمیم چه جانوری بود. (همان؛ ج ۵، ص ۳۶۹ - ۳۷۰)
شما نمی دانید که با بانوان قم چه کردند اینها. یک رئیس نظمیه بود ـ که نمی دانم حالا هست یا از بین رفته است ـ که آنطور با بانوان عمل می کرد که ـ از قراری که گفتند ـ یک روز دماغش خون آمده بود و نشسته بود، خون دماغش داشت می چکید؛ چشمش افتاد به یک زنی که چادر دارد یا روسری دارد؛ اعتنا به خون نکرد و پرید به او. (همان؛ ج ۶، ص ۴۲۲)
آن کشف حجابی که رضا خان به تبع ترکیه و به تبع غرب و به [واسطه] مأموریتی که داشت، [انجام داد] برخلاف مصلحت مملکت ما بود. (همان؛ ص ۳۳۳)
💠مقام معظم رهبری و کشف حجاب رضاخانی
یکی از جنایات بزرگ رژیم طاغوت، همین مسئلهی هفده دی هست. کشف حجاب، از بین بردن آن حائل و فاصلهای که در اسلام میان دو جنس قرار داده شده است -که این برای سلامت زن و سلامت مرد است؛ برای سلامت جامعه است- تا همان بلائی که بر سر زن در جوامع غربی آمد، بر سر زن مسلمان ایرانی بیاورند. این اقدام را با چماق، رضاخان در داخل کشور انجام داد...
با همکاری جریان روشنفکریِ وابسته و حکومت پهلوی برنامهای ضد دینی در عرصههای گوناگون اجرا شد. «در آموزش و پرورش به یک شکل، در مسئلهی کشف حجاب به یک شکل، در مسئلهی کوبیدن مراکز مذهبی به وسیلهی رضا خان به یک شکل.» [۶] از جمله ابعاد مهم این برنامه برای از بین بردن پایههای دینی و فرهنگی ملت ایران از بین بردن «عفاف و حیاء» و «جایگزینی هرزگی و عیاشی» بود. در تاریخ کشور ما ثبت شده است که «پیش از انقلاب، تبلیغات رسمی و عمومی و همیشگی کشور ما، تبلیغاتی بود که مردم را به فحشا و هرزگی و عیاشی سوق میداد... این امر بهطور عمد در محیطهای جوان... برای سرگرم کردن و فاسد شدن نسل، تشدید میشد. وقتی که جوانان یک نسل فاسد شدند، دیگر ملتی وجود ندارد و مقاومتی به چشم نمیخورد.