هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد حسن زمانی معاون اجتماعی سیاسی حوزه علمیه در جمع مسئولان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بایسته های قرآنی و فرهنگی کشور را تشریح و دانشجویان دانشگاه را به عنوان بهترین سفیران و مدرسان قرآن در جامعه معرفی کرد.
وی ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات اساتید و مسئولان دانشگاه در تربیت دانشجویان قرآنی اظهار کرد: خوشبختانه این مجموعه به عنوان یکی از مهمترین نهادهای آموزشی در زمینه کسب معارف قرآن کریم در میان جوانان می باشد و ثمرات فراوانی از سوی فارغ التحصیلان این دانشگاه در سطح کشور مشاهده شده است.
حجت الاسلام زمانی افزود: خوشبختانه کشور پس از انقلاب در زمینه های مختلف علمی فرهنگی و علمی قرآنی پیشرفت نمود و وجود مراکز متعدد علمی، آموزشی و پژوهشی در این خصوص، گواه بر آن است. اما همچنان کاستی هایی در این مسیر وجود دارد که می توان با همراهی و همکاری مراکز مهم فکری و عملیاتی در زمینه های معارفی، قرآنی و فرهنگی بر آنان غالب شد.
دکتر زمانی با مقایسه اقدامات قرآنی در ایران و سایر کشورهای مسلمان، به بیان کاستی های موجود در کشور و راه های رفع این موانع و مشکلات پرداخت.
حجت الاسلام زمانی آموزش قرآنی دانشجویان در این دانشگاه به عنوان مدرسان قرآنی در جامعه را به عنوان راهی برای برون رفت از کمبودهای قرآنی کشور و پیشرفت در این مسیر عنوان کرد.
وی گفت: تعلیم روش تدریس روخوانی و روانخوانی به دانشجویان با استفاده از روش های نوین بسیار ضروری است. همه دانشجویان این دانشگاه باید یاد بگیرند به نسل جوان و نوجوان قرآن خواندن بیاموزند. متأسفانه در ایران بسیاری از جوانان نمی توانند قرآن بخوانند.
زمانی افزود: آموزش تجوید و صوت و لحن نیز دیگر موضوع مهم است که دانشجویان دانشگاه قرآن باید فرا بگیرند. دانشجویان این دانشگاه، ظرفیت عظیمی برای فراگیری روخوانی و زیباخوانی قرآن در جامعه هستند.
وی در ادامه بر توجه مسئولان دانشگاه به موضوع حفظ قرآن کریم تأکید کرد و افزود: متأسفانه ایران در زمینه حفظ، بسیار عقب است و این زیبنده کشور ما نیست. برای مثال در مصر تعداد دانشجویان الازهر 10 برابر حوزه بوده و همه حافظ قرآن هستند و یا کشور سودان، دو و نیم میلیون حافظ کل دارند. دانشجویان قرآنی باید در این زمینه سرآمد دانشجویان و جوانان کشور باشند.
معاون سیاسی اجتماعی حوزه های علمیه کشور در خصوص اولویت توجه به حفظ گفت: حفظ قرآن یکی از مهمترین راه های انس با قرآن است. البته قطعا حفظ باید با فراگیری مفاهیم انجام شود. نگاه مسئولان دانشگاه به حفظ کل قرآن کریم باشد اما می توان در ابتدا با حفظ سور قصار و حفظ موضوعی شروع کرد.
وی ضمن گلایه از کم توجهی به ترجمه های قرآنی در کشور گفت: متأسفانه ما، در ترجمه قرآن به زبان های مختلف کوتاهی کرده ایم. انجیل به 2500 زبان در دنیا ترجمه شده اما قرآن تنها به 145 زبان ترجمه شده که از این تعداد شیعیان با 18 ترجمه، کمترین سهم را دارا هستند. در ابتدا استعدادها در زمینه ترجمه را در میان دانشجویان شناسایی نمایید و از آنان حمایت کنید. همچنین ترجمه آیات و فراگیری کلمات مشکل در قرآن را در برنامه آموزشی خود قرار دهید و قرائت و تلاوت قرآن را با ترکیبی از متن عربی و ترجمه فارسی آن در میان دانشجویانتان فرهنگ سازی کنید.
حجت الاسلام زمانی یکی از نقاط قوت در کشور را توجه به تفسیر از جهت تعداد تألیفات عنوان کرد اما بر بهره وری از این تفاسیر از سوی مراکز علمی و پژوهشی تأکید کرد.
نگارش دایرة المعارف های قرآنی، مجلات و پایان نامه های قرآنی، تلاش در جهت قرآنی سازی علوم اسلامی و انسانی و استخراج این علوم از قرآن، ایجاد و اجرای راه کارهای ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه مانند نگارش فیلم نامه های قرآنی، نمایش نامه های قرآنی، خلق آثار با مضامین قرآنی و ... از سوی دانشجویان و اساتید، فهرست کردن نیاز های فرهنگی جامعه معاصر و اولویت بندی آنها و الهام گیری از قرآن، ایجاد رویکرد بین المللی در دروس و معارف قرآنی و استخراج معارف قرآنی متناسب با جذب مسیحیان، یهودیان، بودائیان، هندوها و ماتریالیست ها، دیگر موارد و نکات مطرح شده از سوی وی بود.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
شهادت دهمین امام معصوم حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام تسلیت باد
لطف امام هادى و نور ولايتش
ما را اسير كرده به دام محبتش
بر لطف بى كرانه اوبسته ايم دل
امشب كه جلوه گر شد خورشيد طلعتش
منت خداى را كه به ما كرده مرحمت
توفيق برگزارى جشن ولادتش
تبريك باد بانوى كبرى سمانه را
كين غنچه بر دميد ز گلزار عصمتش
ماه تمام و نيمه ذى حجه مطلعش
خير كثير وكوثر قرآن بشارتش
اين است آن امام كه تقدير ايزدى
بعد از جواد داده مقام امامتش
اين است آن امام كه ذرات كائنات
اقرار كرده اند به جود و كرامتش
اين است آن امام كه در بركة السّباع
شيران شوند رام و گذارند حرمتش
اين است آن امام كه از نقش پرده هم
ايجاد شير زنده كند حكم قدرتش
اين است آن امام كه دشمن به چند بار
رخسار عجز سوده به درگاه عزتش
سر تا به پاى عاطفه و مرحمت ولى
دشمن به لرزه آمده از برق هيبتش
آن سومين ابوالحسن از خاندان وحى
چون سه على ديگر باشدعبادتش
افزون زريگهاى بيابان عطاى او
بيش از ستاره هاى درخشان فضيلتش
مائيم و دست و دامن آن حجت خدا
چون نااميد كس نشود از عنايتش
گرديده ايم جمع به ذيل لواى او
افكنده ايم دست به دامان رحمتش
از آستان قدس رضا هديه مى كنيم
آه دلى به غربت و اشكى به تربتش
يارب بحق فاطمه با فتح كربلا
بگشا بروى ما همه راه زيارتش
از لطف آن امام (مؤيد) مؤيد است
كو رانشان خدمت آل محمد است
💠حدیث روز💠
💎 نتیجه دعای مؤمنان
🔻امام سجّاد عليهالسلام:
المُؤمِنُ مِن دُعائِهِ عَلى ثَلاثٍ: إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ و إمّا أن يُدفَعَ عَنهُ بَلاءٌ يُريدُ أن يُصيبَهُ
🔻مؤمن از دعاى خود يكى از سه نتيجه را میگيرد:
◻️ يا برايش ذخيره میشود،
◻️ يا در دنيا برآورده میشود
◻️و يا بلايى كه میخواست به او برسد از او برگردانده میشود.
📚 تحف العقول، ص ۲۸۰
الآن ما گرفتار این هستیم که این کشور را از دست دیگران که بیرون کردیم، بتوانیم حفظش کنیم. همه قوّهها باید دنبال این معنا باشد. همه افکار دنبال این معنا که این توطئههایی که هست اینها خنثی بشود و یک استقراری برای کشور حاصل بشود. شما دیدید که در هر قدمی که این کشور میخواست برای یک پیشرفت میخواست بردارد، مخالفتها شروع شد، و توطئهها و کارشکنیها در همه جا.
یک نقشه حساب شده است که قدم به قدم هرچه ملت میخواهد یک کاری را انجام بدهد، در آن قدم کارشکنی میکنند، والحمدللَّه شکست میخورند. لکن در قدم بعد هم دست بردار نیستند، باز همان مسائل پیش میآید.
صحیفه امام، ج12، ص 49
بالاخره در نبرد بین امام هادی (علیهالسّلام) و خلفایی که در زمان ایشان بودند، آن کس که ظاهراً و باطناً پیروز شد، حضرت هادی (علیهالسّلام) بود؛ این باید در همهی بیانات و اظهارات ما مورد نظر باشد.
در زمان امامت آن بزرگوار شش خلیفه، یکی پس از دیگری، آمدند و به درک واصل شدند. آخرین نفر آنها، «معتز» بود که حضرت را شهید کرد و خودش هم به فاصلهی کوتاهی مُرد. این خلفا غالباً با ذلت مردند؛ یکی بهدست پسرش کشته شد، دیگری به دست برادرزادهاش و به همین ترتیب بنیعباس تارومار شدند؛ به عکسِ شیعه. شیعه در دوران حضرت هادی و حضرت عسکری (علیهماالسّلام) و در آن شدت عمل روزبهروز وسعت پیدا کرد؛ قویتر شد.
ای نجل جواد، ابن رضا، حضرت هادی
بگرفته حسن بر تو عزا حضرت هادی
یک عمر ستم دیـده ز جور «متوکل»
در آینه صبح و مسا حضرت هـادی
دل سوخته از طعنه و از زخم زبان ها
خونین جگر از زهر جفا حضرت هادی
بردند همان شب که سوی بـزم شرابت
چون از تو نکردند حیا حضرت هادی
افسوس که کشتند تـو را از ره بیـداد
بی جرم و گنه، قوم دغا حضرت هادی
افسوس، به جور از حرم مادر و جدت
گشتی تو غریبانه جدا حضرت هادی
کس از غم ناگفته ات ای یوسف زهرا
آگاه نشد غیر خـدا حضرت هـادی
کشتند تو را در دل غربت، به چه جرمی؟
ای جان جهانت بـه فدا! حضرت هادی
بزم می و خون دل و حبسِ ستم و زهر
حق تو عجب گشت ادا حضرت هادی
در ماتـم تـو ای خلف پـاک پیمبـر
شد سامره چون کرب و بلا حضرت هادی
"میثم" به تو و غربت تو اشک فشاند
ای کشته بی جرم و خطا حضرت هادی
"غلامرضا سازگار"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🏴 فرارسیدن سالروز شهادت حضرت امام هادی علیه السلام تسلیت باد.
🏴 صلی الله علیک أیها الهادی النقی(ع)
برگزاری مراسم عزاداری شهادت امام هادی(ع)
به همراه تلاوت چند فراز گهربار از زیارت جامعه کبیره
خوابگاه برادران_۴بهمن_هیات الرسول_دانشکده علوم قرآنی شیراز
🚩 @Heyatorrasoul 🚩
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِياءِ، وَ إِمامِ الْأَتْقِياءِ، وَخَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ، وَالْحُجَّةِ عَلَى الْخَلائِقِ أَجْمَعِينَ . اللّٰهُمَّ كَما جَعَلْتَهُ نُوراً يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوابِكَ، وَأَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقابِكَ، وَحَذَّرَ بَأْسَكَ، وَذَكَّرَ بِآياتِكَ، وَأَحَلَّ حَلالَكَ، وَحَرَّمَ حَرامَكَ، وَبَيَّنَ شَرائِعَكَ وَفَرائِضَكَ، وَحَضَّ عَلَىٰ عِبادَتِكَ، وَأَمَرَ بِطاعَتِكَ، وَنَهىٰ عَنْ مَعْصِيَتِكَ، فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيائِكَ وَذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ يَا إِلٰهَ الْعالَمِينَ.
با سلام
ضمن تشکر از همه شرکت کنندگان عزیز،
بیست و چهارمین جلسه از سلسله نشست های علمی جهاد تبیین، روز یکشنبه 1401/11/02 با ارائه حجت الاسلام جناب آقای دکتر علی عربی آیسک با عنوان "ورود روحانیت به عرصه حاکمیت و اجرا، آری یا خیر؟" برگزار گردید.
حجت الاسلام عربی در ابتدا مقدمه ای در ضرورت تشکیل حکومت دینی و سازگاری آن با رسالت روحانیت بیان داشته و در ادامه به تبیین مسئله پرداختند.
ایشان با استناد سخنان حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری(مد ظله) و شهید مطهری به شبهات پاسخ گفته و در ادامه به دلیل عقلی ضرورت تشکیل حکومت دینی و پذیرش مناصب حکومت از سوی روحانیت پرداختند.
دکتر عربی در این بخش به سخنان و سیره عملی ائمه معصومین علیهم السلام استناد کرده و در ادامه مواضع حضرت امام در قبل و بعد از انقلاب در مورد ورود روحانیت در عرصه حاکمیت و اجرا را بررسی کردند.
نشست بعدی جهاد تبیین در روز یکشنبه 1401/11/09 با ارائه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سیدعلی میرآفتاب با عنوان "جهاد تبیین، ویژگی ها و اهداف دشمن از منظر قرآن مجید" راس ساعت 19 برگزار خواهد شد.
آدرس فضای مجازی:
https://meet.quran.ac.ir/far