28.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کاری متفاوت از
دانشجویان دانشکده علوم قرآنی آمل
🌸 رمضان 🌸
🎤 با صدای:
محمدرضا آشکاران و محمدرضا امیری
🎧🎬 با تشکر از:
احمد اکبر زاده و یوسف خسروی
🌹🌹سی شب سی آیه
7. گستردگی نظام زوجیت، عامل تذکر و روی آوردن به سوی خداوند
وَ مِن كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ ؛ ﻭﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﻴﺰﻱ ﺟﻔﺖ ﺁﻓﺮﻳﺪﻳﻢ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﺘﺬﻛّﺮ [ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﺎﻳﻖ ﻛﻪ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﻳﻲ ﺑﺮ ﻗﺪﺭﺕ ، ﺣﻜﻤﺖ ﻭ ﺭﺑﻮﺑﻴﺖ ﺧﺪﺍﺳﺖ ] ﺷﻮﻳﺪ .(ذاریات، آیه 49)
كلمه" زوجين" به معناى هر دو چيزى است كه مقابل هم باشند.( مجمع البيان، ج 9، ص 160)
گستردگی نظام زوجیت در همه چیز و نظام آفرینش انسانی، عامل تذکر و رهیافت ادمیان به سوی خداوند است
پيامها:
1- قانون زوجيّت در همه چيز حاكم است. مِنْ كُلِّ شَيْءٍ ... زَوْجَيْنِ (زايندگى و استمرار حيات و زندگى، به خاطر زوجيّت است.)
2- طرح پديده هاى طبيعى در قرآن، به خاطر پندآموزى و غفلت زدائى است. «لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
تفسير نور، ج9، ص: 263
3_ " لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ"- يعنى اگر از هر چيزى، جفت خلق كرديم براى اين است كه شايد شما متذكر شويد و بفهميد كه خالق آن، منزه از داشتن زوج و شريك است، بلكه واحدى است كه سراسر جهان شاهد بر يكتايى او است.
ترجمه تفسير الميزان، ج18، ص: 573
4- با عنایت به گستردگی نظام خانوادگی در کل نظام هستی، باید متذکر شویم که هستی بدون این نظام ادامه نمی یابد تا چه رسد به نظام انسان؛ پس باید به سوی خداوند رفت و مدیریت خانواده را آموخت.
5- بر اساس آیات قرآن، نظام زوجیت، حتی در نباتات دو ویژگی دارد: بهیج =شادابی و شادمانی و کریم = کرامت👇
✅ فَأَنبَتْنَا فِيهَا مِن كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ ﭘﺲ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ باران ﺍﺯ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﮔﻴﺎﻩ ﻧﻴﻜﻮ ﻭ ﺑﺎ ﺍﺭﺯﺵ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪﻳﻢ .(لقمان، آیه ١٠، شعراء، آیه 7)
✅ وَأَنبَتْنَا فِيهَا مِن كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ
ﻭ در ﺯﻣﻴﻦ، ﺍﺯ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﻮﺵ ﻣﻨﻈﺮ ﻭ ﺩﻝ ﺍﻧﮕﻴﺰﻱ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪﻳﻢ ،(سوره ق آیه٧، حج، 5)
بنابر این خانواده انسانی از زوجیت گیاهی کمتر نیست؛ پس باید عامل تذکر و همراه بهجت و کرامت پروری باشد.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹🌹سی شب سی آیه
8.ٍ معاشرت نیکو در نظام خانواده
و َعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِن كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ . ﻭ ﺍﮔﺮ [ ﺑﻪ ﻋﻠﺘﻲ ] ﺁﻧﺎﻥ را نمی پسندید [ ﺑﺎﺯ ﻫﻢ ﺑ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻴﺪ ] ﭼﻪ ﺑﺴﺎ ﭼﻴﺰﻱ ﺧﻮﺷﺎﻳﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺧﻴﺮ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ .(نساء آیه ١٩)
معاشرت شايسته و رفتار انسانى مناسب با زنان در خانواده، فقط در مورد زنان مورد پسند شوهر نیست؛ حتى اگر به خاطر جهاتى از همسر خود رضايت كامل نداشته باشيد و بر اثر امورى آنها در نظر شما ناخوشآيند باشند، نمی توان فورا تصميم به جدايى گرفت یا نمی توان به بدرفتارى پرداخت؛ زيرا ممكن است شما در تشخيص خود گرفتار اشتباه یا سوء ظن شده باشید که با گذشت زمان و مدارا كردن، تدريجا حقايق آشكار می شود.
تفسير نمونه، ج3، ص: 320و321
پيامها:
1- با زنان بايد خوش رفتارى كرد. «عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»
2- مرد، ستون خیمه زندگى است و بايد با خوشرفتارى، در سختی ها شكيبا باشد. (خطاب آيه به مرد است که عاشِرُوهُنَ....
3- توجه داشته باشیم بسيارى از خيرات، در لابلاى ناگواری هاى زندگى به دست می آید. يَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْراً ...
4- حلّ مشكلات خانواده و داشتن حلم و حوصله، براى سعادت فرزندان، بهتر از جدايى و طلاق است. «فِيهِ خَيْراً كَثِيراً»
5- هميشه خير و شرّ ما، همراه با تمايلات ما نيست، چه بسا چيزى را ناخوشايند داريم، ولى خداوند خير زياد در آن قرار داده باشد. زيرا انسان به همه ى مصالح خويش آگاه نيست. فَعَسى أَنْ تَكْرَهُوا ... فِيهِ خَيْراً كَثِيرا
تفسير نور، ج2، ص:38و 39
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز یکشنبه
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹
۰۹ رمضان ۱۴۴۱
03 می 2020
🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۲۳:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ وَقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ مُلَاقُوهُ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ
زنان شما كشتزار شما هستند پس از هر جا [و هر گونه] كه خواهيد به كشتزار خود [در]آييد و آنها را براى خودتان مقدم داريد و از خدا پروا كنيد و بدانيد كه او را ديدار خواهيد كرد و مؤمنان را [به اين ديدار] مژده ده.
💠 حدیث روز
⚠️ عواقب دنیوی اخلاق بد
🔻امام علی علیهالسلام :
مَن ساءَ خُلُقُهُ ضاقَ رِزقُهُ؛
❇️ آنكه اخلاقش بد باشد، روزىاش تنگ میشود.
📚 غررالحكم، ح ۸۰۲۳
شرح دعای روز نهم.m4a
4.62M
✅ شرح دعای روز نهم
🎤حجت الاسلام والمسلمین سید رسول زهراپور
💠 اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ نصیباً من رَحْمَتِکَ الواسِعَةِ واهْدِنی فیهِ لِبراهِینِکَ السّاطِعَةِ وخُذْ بناصیتی الی مَرْضاتِکَ الجامِعَةِ بِمَحَبّتِکَ یا أمَلَ المُشْتاقین.
خدایا، برای من در این ماه بهره ای از رحمت گسترده ات قرار ده و به برهان و راههای درخشانت راهنمایی کن و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به مهرت ای آرزوی مشتاقان.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
قرائت جزء نهم.mp3
4.19M
#تلاوتنــور✨
❇️جزءخوانے
📖 #جزء_نهم⚡️
🎙 استاد معتز آقایی
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
#تلاوتنــور✨ ❇️جزءخوانے 📖 #جزء_نهم⚡️ 🎙 استاد معتز آقایی
راهکارهای زندگی موفق در جزء نهم
دعوت به مهمانی خدا
در این ماه مبارک خودتان را تعریف کنید به قوتهای روحانی. در یک حدیثی است که پیغمبر اکرم فرمودند که ماه رمضان آمد، اقبال کرد، آمد.
در ضمنش میفرمایند که دُعیتُم اِلی ضیافَتالله. ضیافتهای خدا با ضیافتهای مردم این است فرقش که وقتی شما را یک اشخاصی دعوت بکنند به یک مهمانی، وقتی بروید در آن مهمانی به حسب فراخور حال، یک چیزهایی برای خوردنی و یک چیزهایی برای تفریح و این چیزهاست.
ضیافت خدا در ماه رمضان یک شعبهاش روزه است، آن ضیافت خداست؛ یک شعبهاش روزه است و یک امر مهمش که مائده غیبی و آسمانی است قرآن است. شما دعوت شدهاید به مهمانی خدا و شما در ماه رمضان مهمان خدا هستید. مهماندار شما، شما را وادار کرده است به اینکه روزه بگیرید. این راههایی که به دنیا باز است و شهوات است، اینها را سدش کنید تا مهیا بشوید برای لیلهًْالقدر. ماه شعبان مقدمه است برای ماه مبارک رمضان که مردم مهیا بشوند برای ورود در ماه مبارک رمضان و در «ضیافتالله».(صحیفه امام، ج 13 ص 30)