🌹🌹🌺سی شب سی آیه🌺🌹🌹
29. خالصانه زندگی کنید و تنها برای خداوند، بر پا خیزید!
قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ: ﺑﮕﻮ : ﻣﻦ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﻳﻚ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺍﻧﺪﺭﺯ ﻣﻰ ﺩﻫﻢ [ ﻭ ﺁﻥ] اﻳﻨ
ﻜﻪ ﺩﻭ ﺩﻭ ﻭ ﻳﻚ ﻳﻚ ﺑﺮﺍﻱ ﺧﺪﺍ قیام کنید.(سبآ، آبه ٤٦)
نکته ها:
خداوند متعال، در تمام قرآن یک اندرز به آحاد جامعه بشری، ارائه فرموده است و آن خالص بودن در تلاشهای فردی و اجتماعی است. چون بدون آن، هیچ عملی، پذیرفته نمی شود.
پيامها:
١- يكى از وظايف انبيا، موعظه مردم است. «أَعِظُكُمْ»
٢- تنها به حرف اكتفا نكنيد، بايد برای خداوند، به پا خواست. «تَقُومُوا»
٣- آنچه مهم است قيام خالصانه براى خداست، تعداد و نفرات نقش اصلى را ندارد. «تَقُومُوا لِلّهِ مَثْنى وَ فُرادى»
٤- قيام صحیح سه عنصر لازم دارد:
خلوص، «لِلّهِ» رهبر، «بِصاحِبِكُمْ» فكر و برنامه. «تَتَفَكَّرُوا» بدینسان حركتها و قیامهايى كه براى خدا نباشد و برخاسته از عقدهها و هوسها و براى كسب ثروت باشد به جايى نمىرسد. چنان که اگر تلاشی همراه با فكر و برنامه جامع نباشد و يا رهبر الهى همراه و مصاحب با آن نباشد به نتيجهاى نمىرسد و بقا و بركاتى نخواهد داشت.
تفسیر نور، جلد ۷، صفحه ۴۶۰
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز دوشنبه
۰۵خرداد ۱۳۹۹
۰۲ شوال ۱۴۴۱
25 می 2020
🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۴۵:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم🌱
مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً وَاللَّهُ يَقْبِضُ وَيَبْسُطُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
كيست آن كس كه به [بندگان] خدا وام نيكويى دهد تا [خدا] آن را براى او چند برابر بيفزايد و خداست كه [در معيشت بندگان] تنگى و گشايش پديد مى آورد و به سوى او بازگردانده مى شويد.
💠 حدیث روز 💠
💎 اینگونه صاحب ادب شویم
🔻امام حسن عسکری علیهالسلام :
كَفاكَ اَدَبا تَجَـنُّـبُكَ ما تَـكْرَهُ مِنْ غَيْرِكَ؛
❗️براى ادب تو همين بس كه آنچه را از ديگران نمیپسندى، از آن دورى كنى.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۸، ص ۳۷۷
🌹🌹🌺سی شب سی آیه🌺🌹🌹
30. ایجاد و تقویت تقوی، هدف از وجوب روزه؛ آیا ما با تقواتر شده ایم؟
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪﻩ ، ﻫﻤﺎﻥ ﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺑﺮ ﭘﻴﺸﻴﻨﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪ ، ﺗﺎ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭ ﺷﻮﻳﺪ .(بقره، آیه١٨٣)
نكتهها:
1. تقوا، به معناى حفظ، مراقبت و مدیریت بر خویشتن، پارسایی و خويشتندارى از گناه است.
2. چون بيشتر گناهان، از دو ريشه غضب و شهوت سرچشمه مىگيرند و روزه، جلوى التهاب و برانگیختگی اين دو غريزه را مىگيرد، لذا روزه سبب كاهش فساد و افزايش تقوا در انسان می گردد.
3. تقوا، صفت، ملکه یا قدرتی در باطن انسان است که او را بر انجام واجبات و ترک گناهان، توانا ساخته و بر می انگیزد.
4. مهمترين اثر روزه، ایجاد تقوا و توانایی و قدرت مدیریت بر خویشتن است؛ آری روزه، اراده انسان را تقويت مىكند. چون كسى كه يك ماه نان و آب و لذت حلال خود را كنار گذاشت، توانایی کنترل کردن خودش را نسبت به مال ديگران و لذت های حرام، پیدا می کند.
5. برابر روایات، هر چند روزه بر امّتهاى پيشين واجب بوده، ولى روزهى ماه رمضان، مخصوص انبيا بوده است ولی در امّت اسلامى،روزه ماه مبارک رمضان بر همه واجب شده است.
پيامها:
١- خطابِ زيبا، گامى براى تأثيرگذارى پيام است. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا» در حديثى از تفسير مجمع البيان مىخوانيم: لذّت خطاب «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا» سختى روزه را آسان مىكند. اگر والدين بخواهند كه فرزندشان به سخنانشان گوش دهند، بايد با آنان، زيبا سخن بگویند.
٢- اين آيه با اشاره به این که فرمان روزه مختص شما مسلمانان نيست و در امّتهاى پيشين نيز واجب بوده است،از سختی روزه می کاهد چون عمل به دستورى كه براى همه امّتها بوده، آسانتر از دستورى است كه تنها براى يك عده باشد. «كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ»
٣- قرآن،فلسفه بعضى احكام همچون روزه را بيان داشته است؛ زيرا اگر مردم نتيجهى كارى را بدانند، در انجام آن نشاط بيشترى از خود نشان مىدهند. «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»
تفسیر نور جلد۱ صفحه ۲۸۱.
✅ در پایان ماه مبارک رمضان، لازم است احوال و روحیات خود را بررسی کنیم و ببینیم؛ تقوی این هدف مهم روزه، تا چه میزان در وجود ما، تحقق یافته است؟!
عزیزان همراه برنامه سی شب سی آیه، عیدتان مبارک و خداوند نگهدارتان.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
1_351759912.pdf
881.6K
پسرک فلافل فروش. فصل ۱۷
💠علامت قبولی روزه ماه مبارک رمضان
🔰قرآن در باب روزه ميگويد: يا ايهَا الَّذينَ امَنوا کتِبَ عَلَيکمُ الصِّيامُ کما کتِبَ عَلَي الَّذينَ مِنْ قَبلِکمْ لَعَلَّکمْ تَتَّقونَ
اي مردم باايمان، براي شما روزه فرض شده است همچنان که براي پيشينيان شما فرض شده بود
🔻چرا؟ قرآن فلسفه را هم ذکر ميکند: لَعَلَّکمْ تَتَّقونَبراي اينکه در شما روح تقوا و ملکه تقوا پيدا بشود. ملکه تقوا يعني چه؟ يعني تسلط بر نفس. تسلط بر نفس همان است که امام صادق فرمود ربوبيت (الْعُبُوديةُ جوهَرَةٌ کنْهُهَا الرُّبوبية)..
⬅️پس اگر ما ماه رمضاني را گذرانديم، شبهاي احيايي را گذرانديم، روزههاي متوالي را گذرانديم و بعد از ماه رمضان در دل خودمان احساس کرديم که بر شهوات خودمان بيش از پيش از ماه رمضان مسلّط هستيم، بر عصبانيت خودمان از سابق بيشتر مسلّط هستيم، بر چشم خودمان بيشتر مسلّط هستيم، بر زبان خودمان بيشتر مسلّط هستيم، بر اعضا و جوارح خودمان بيشتر مسلّط هستيم و بالاخره بر نفس خودمان بيشتر مسلّط هستيم و ميتوانيم جلو نفس امّاره را بگيريم، اين علامت قبولي روزه ماست.
🔹 اما اگر ماه رمضاني گذشت و تمام شد و حظّ ما از ماه رمضان- آنطور که پيغمبر اکرم فرمود که بعضي از مردم حظّشان از روزه فقط گرسنگي و تشنگي است- فقط اين بوده که يک ماه يک گرسنگيهايي و يک تشنگيهايي کشيديم (اغلب هم از بس که سحر و افطار ميخوريم تشنه و گرسنه هم نميشويم ولي لااقل بدحال ميشويم)، يک بدحالي پيدا کرديم و در نتيجه اين بدحالي قدرت ما بر کارکردن کمتر شد و بعد آمديم روزه را متهم کرديم که روزه هم شد کار در دنيا؟! (آن که محصل و دانشجوست گفت من در تمام اين ماه رمضان قدرت درس خواندنم کم شد و آن که اهل کار ديگري است گفت قدرت فلان کار من کم شد، پس روزه بد چيزي است)، اين علامت قبول نشدن روزه ماست؛
🔸درصورتي که اگر انسان در ماه رمضان روزه گير واقعي باشد، اگر واقعاً به خودش گرسنگي بدهد و همينطور که گفته شده است سه وعده غذا را تبديل به دو وعده کند، يعني قبلًا يک صبحانه ويک ناهار و يک شام ميخورد، حالا ديگر ناهار نداشته باشد، افطارش فقط به اندازه يک صبحانه مختصر باشد، بعد هم سحر نه خيلي زياد بر معده تحميل کند بلکه يک غذاي متعارف بخورد، بعد احساس ميکند که هم نيروي بدنياش بر کار افزايش پيدا کرده است و هم نيروي روحياش بر کار خير و براي تسلط بر نفس. اين حداقل عبادت است.
آیتالله شهید مطهری
آزادی معنوی ص۵۰
امروز سه شنبه
۰۶خرداد ۱۳۹۹
۰۳ شوال ۱۴۴۱
26 می 2020
🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۴۶:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم🌱
أَلَمْ تَرَ إِلَى الْمَلَإِ مِنْ بَنِي إِسْرَائِيلَ مِنْ بَعْدِ مُوسَى إِذْ قَالُوا لِنَبِيٍّ لَهُمُ ابْعَثْ لَنَا مَلِكًا نُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ قَالَ هَلْ عَسَيْتُمْ إِنْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ أَلَّا تُقَاتِلُوا قَالُوا وَمَا لَنَا أَلَّا نُقَاتِلَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَقَدْ أُخْرِجْنَا مِنْ دِيَارِنَا وَأَبْنَائِنَا فَلَمَّا كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقِتَالُ تَوَلَّوْا إِلَّا قَلِيلًا مِنْهُمْ وَاللَّهُ عَلِيمٌ بِالظَّالِمِينَ
آيا از [حال] سران بنى اسرائيل پس از موسى خبر نيافتى آنگاه كه به پيامبرى از خود گفتند پادشاهى براى ما بگمار تا در راه خدا پيكار كنيم [آن پيامبر] گفت اگر جنگيدن بر شما مقرر گردد چه بسا پيكار نكنيد گفتند چرا در راه خدا نجنگيم با آنكه ما از ديارمان و از [نزد] فرزندانمان بيرون رانده شده ايم پس هنگامى كه جنگ بر آنان مقرر شد جز شمارى اندك از آنان [همگى] پشت كردند و خداوند به [حال] ستمكاران داناست.
💠 حدیث روز 💠
💎 سه نشانه انسان صبور
🔻پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله:
عَلامَةُ الصّابِرِ فِى ثَلاثٍ: اَوَّلُها، اَنْ لايَكْسِلَ، وَالثَّانِيَةُ، اَنْ لايَضْجُرَ، وَالثّالِثَةُ، اَنْ لايَشْكُوَ مِنْ رَبِّهِ عز و جل لاِنَّهُ اِذا كَسِلَ فَقَدْ ضَيَّعَ الْحَقَّ وَ اِذا ضَجِرَ لَمْ يُؤَدِّ الشُّكْرَ، وَاِذا شَكا مِنْ رَبِّهِ عز و جل فَقَدْ عَصاهُ
🔻نشانه انسان صبور در سه چيز است:
◽️۱ـ اينكه كسل نمیشود.
◽️۲ـ دل تنگ نمیشود.
◽️۳ـ از پروردگارش شكايت نمیكند.
➖چرا كه وقتى كسل شود، حق را ضايع و تباه خواهد كرد،
➖هنگامى كه دلتنگ شد، سپاسگزارى نمیكند،
➖وقتى كه از پروردگارش شكايت كند، گناه خواهد كرد.
📚 بحارالانوار،۷۱/۸۶
💠 فاسد کلامش بر جامعه تاثیر ندارد.
کسی که خودش فاسد است، نمی تواند کلامش را یک طوری ادا کند که مردم صحیح بشوند، تأثیر ندارد.
آن وقتی کلام تأثیر دارد که از قلب مهذب و پاک بیرون بیاید، اگر چنانچه از قلب ناپاک بیرون بیاید و از قلب شیطانی بیرون بیاید، به زبان شیطانی گفته بشود، این تأثیر نمی تواند بکند در قلب اشخاص.
📚صحیفه نور ، جلد ۱۹ ، صفحه ۹۲