🌹دعای روز هفدهم ماه رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 اللهمّ اهْدِنی فیهِ لِصالِحِ الأعْمالِ
واقْـضِ لی فیهِ الحَوائِجَ والآمالِ
یا من لا یَحْتاجُ الى التّفْسیر والسؤالِ
یا عالِماً بما فی صُدورِ العالَمین
صَلّ على محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین.
🌹 خدایا راهنمائیم کن در آن به کارهاى شایسته واعمال نیک وبرآور برایم حاجتها وآرزوهایم اى که نیازى به سویت تفسیر وسؤال ندارد اى داناى به آنچه در سینه هاى جهانیان است درود فرست بر محمد وآل او پاکیزگان.
1_11197634.mp3
5.15M
❤شرح دعای روز هفدهم ماه مبارک
و احکام، ویک نکته اخلاقی شیرین
🌹توسط استاد اخلاق ...آیت الله مجتهدی
قرائت جزء 17.mp3
8.05M
☑️تندخوانی(تحدیر) جزء هفدهم قرآن کریم
🔸حجم 7.6 مگ
🕕زمان: 33 دقیقه
🎙قاری: احمد دباغ
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹شعرخوانی روحانی جوان که حضرت آقا و حضار را به وجد آورد
حتما ببینید
#نامردان_میدان
استاد محمدی؛ سی شب سی آیه 16.m4a
7.93M
بسم الله الرحمن الرحیم
منبر رمضانیه
حجت الاسلام دکتر علی محمدی
سی شب؛ سی آیه
موضوع پنج جلسه چهارم؛ فرزند پروری
16. آیه مورد بحث:
خداوند متعال در سوره مبارکه بقره، آیه 233 می فرماید:
وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ لِمَنْ أَرَادَ أَن يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ و َعَلَى الْمَوْلُودِ لَهُ رِزْقُهُنَّ وَكِسْوَتُهُنَّ بِالْمَعْرُوف؛
ﻭ ﻣﺎﺩﺭﺍﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﻛﺎﻣﻞ ﺷﻴﺮ ﺩﻫﻨﺪ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺷﻴﺮﺧﻮﺍﺭﮔﻲ [ﻛﻮﺩﻙ ] ﺭﺍ ﺗﻜﻤﻴﻞ ﻛﻨﺪ . ﺗﺄﻣﻴﻦ ﺧﻮﺭﺍﻙ ﻭ ﭘﻮﺷﺎﻙ ﻣﺎﺩﺭﺍﻥ ﺷﻴﺮﺩﻫﻨﺪﻩ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﻣﺘﻌﺎﺭﻑ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﭘﺪﺭ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺍﺳﺖ.
اصل اول فرزند پروری، تغذیه صحیح فرزند توسط مادر و تامین هزینه های مادر و فرزند، توسط پدران است.
تغذیه صحیح و تامین موارد نیاز فرزند پروری، زمینه مناسب رشد سالم و سلامت جسمی و روانی خانواده را در بر دارد.
@tehranquran1
سلسله جلسات تفسیر کلامی قرآن کریم
با محوریت "امامتپژوهی در قصص قرآن کریم" با ارائه جناب دکتر محسن دیمهکار ریاست محترم دانشکده علوم قرآنی مشهد برگزار گردید.
این دوره تفسیری که دومین هفته از سلسله جلسات تفسیر کلامی بود، از روز شنبه تا سهشنبه ۴ الی ۷ اردیبهشتماه به صورت مجازی در سامانه اسکایروم برگزار شد.
موضوعاتی که در این جلسات به صورت محوری مطرح شد به طور خلاصه به این شرح است:
۱.استخلاف حضرت آدم؛ اشاره به تعیین و نصب امام از سوی خداوند متعال و لزوم وجود حجت الهی در زمین
۲.سرگذشت اصحاب سبت و مقایسه موردی با موضوعات تاریخی امامت
۳.سرگذشت حضرت ابراهیم یا تحلیل موضوعی امامت و معنای امام
جناب آقای دکتر محسن دیمهکار در این جلسات به سوالات دانشجویان حاضر در جلسه پیرامون موضوعات مطرح شده، پاسخ فرمودند.
✅جلسات بعدی در هفته آتی از روز شنبه ۱۱ اردیبهشتماه برگزار خواهند گردید.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
به مناسبت ولادت با سعادت امام حسن مجتبی (علیه السلام)، نشست علمی_فرهنگی با موضوع سیری در سیره امام حسن مجتبی (ع) با ارائه جناب آقای دکتر محسن دیمهکار ریاست محترم دانشکده علوم قرآنی مشهد برگزار شد.
در این نشست علمی، ضمن اشاره به نحوه نامگذاری امامحسن (ع) توسط خداوند و با گریزی به قصص قرآن به مقامات و جایگاه ویژه این مولود مبارک اشاره شد.
همچنین جناب دکتر دیمهکار، به گوشهای از سیره امام حسن (ع) و برای نمونه نقش کلیدی ایشان در جنگ جمل را به تفصیل بیان فرمودند.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
🎙رهبر انقلاب
🔹 جامعهى ما نیازمند اعتماد به نفس ملى و اعتزاز ملى است؛ يعنى احساس عزت كردن از اينكه من #اهل_ايرانم. به قول «سهراب سپهرى»: «اهل كاشانم، روزگارم بد نيست»؛ اين افتخار است. يا در جاى ديگر مىگويد: «من مسلمانم». اعتزاز به ايرانى بودن؛ ما به اين نياز داريم. البته اين با ملىگرايى ناقص - همان ناسيوناليسم منفى مطرودى كه ما هميشه آن را رد مىكرديم - نبايد اشتباه شود؛ اين #ناسيوناليسم_مثبت است؛ اين ملىگرايى به معناى خوب قضيه است👈ما به اين احتياج داريم!
بیانات در ٨١/۹/۲۶
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد
سومین جلسه از سلسله جلسات موضوعی ماه مبارک رمضان، با موضوع تفسیر سوره قدر، با ارائه جناب دکتر محسن رجبی قدسی معاونت محترم دانشکده علوم قرآنی مشهد برگزار شد.
خلاصه مباحث مطرح شده در این جلسه به این شرح است:
۱.معرفی سوره قدر
۲.تفسیر سوره قدر به صورت تفسیر قرآن به قرآن (مرجع ضمیر "ه"؛ معنای قدر و...)
۳.معنای شب قدر
۴.مصادیق شب قدر (شب نیمهشعبان، شب عید فطر و..)
۵.اشاره به اهمیت برنامهریزی و برنامه داشتن در زندگی
✅لیله القدر براساس آموزههای قرآن شب برنامهریزی سالانه است؛ همانطور که خداوند برنامه سعادت بشر را با نزول قرآن در شب قدر برنامهریزی کرد؛ ما به پیروی از این آیین نیز باید در شب قدر به فکر برنامه ریزی سالانه باشیم.
ارزش تفکر و تصمیمگیری از دیگر مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد و مصداق برای این مورد اشاره به ماجرای حرّ بن یزید ریاحی در روز عاشورا بود که با تصمیمی سرنوشتساز توانست به سعادت دنیا و آخرت برسد.
براساس آنچه جناب دکتر رجبی تبیین فرمودند؛ محور موضوعی سوره قدر چنین اشاره شد:
"لزوم برنامهریزی در زندگی فردی و اجتماعی و باور به یاری خدا و ملائکه الهی در همهی عرصههای زندگی"
در نتیجه برنامه ریزی در زندگی براساس سوره قدر این آثار را خواهد داشت:
۱.موجب خیر، برکت، رحمت و..
۲.موجب درک و فهم عمیق (و ما ادرئک)
۳.ارزش افزوده زندگی تا هزاربرابر (خیر من الف شهر)
۴.دریافت پشتیبانی ملائکه (تنزل الملائکه)
۵.محسوس شدن ربوبیت الهی (باذن ربّهم)
۶.سلامت روح و جسم؛ شکوفایی فکر و اندیشه (سلام هی حتی مطلع الفجر)
〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
4_625468218936396380.pdf
6.19M
🌛رَمِـضـاݩـِـہ🌜
#هدیه_هفدهم
🍃"ترجمه تفسیر جامع البیان عن تاویل القرآن معروف به (تفسیر طبری)"
🎈"ترجمه تفسیر طبری"🎈
🦋ج ۲
✍🏻 محمد بن جریر طبری
#ماه_مبارک_رمضان
#هدیه_هفدهم_رمضانه
@S_F_U_Q_khoy
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
نشست علمی نقد کتاب با موضوع "بررسی تطبیقی مفردات منتخب سوره واقعه" از سوی انجمن های علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل و دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با ارائه خانم سمیه آزاددل؛ دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، ناقدی خانم سیده صدیقه سلیمان پور؛ دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم قرآنی آمل و دبیر علمی خانم دکتر زینب السادات حسینی؛ دانشیار دانشکده الهیات دانشگاه مازندران به صورت زنده و به مدت 90 دقیقه در سامانه ادوب کانکت با حضور دانشجویان محترم قرآنی برگزار شد.
#انجمن_علمی_دانشجویی
#دانشکده_علوم_قرآنی_آمل
#دانشکده_الهیات_معارف_اسلامی
#شهید_مدنی_آذربایجان
@quran_amol
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
ابتدا خانم آزاددل در معرفی کتاب "بررسی تطبیقی مفردات منتخب سوره واقعه" بیان داشت: کلید نگارش این کتاب از سال 94 زده شد و در سال 96 با نگارش مقاله "مفهوم شناسی واژه نُزُل" که در همایش ملی نقد زبان شناختی ترجمه های معاصر فارسی قرآن کریم پذیرفته شده و نیز با نگارش مقاله ژورنالی "بررسی تطبیقی وجوه معنایی و کاربردهای مصداقی واژه نُزُل" ادامه یافت و در سال 98 کتاب مذکور به چاپ رسید که به عنوان کتاب برتر در بخش دانشجویی کارشناسی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در سال 99 انتخاب شد.
وی گفت: در نگارش این کتاب، از دو تفسیر شیعه المیزان و مجمع البیان و دو تفسیر اهل سنت الکشاف و التحریر و التنویر و همچنین 15 کتاب لغت استفاده شد و 10 واژه منتخب سوره واقعه بررسی گردید. در تحلیل این واژه ها ابتدا به کتب لغت مراجعه شد که از نظر لغوی چه معنایی دارند و سپس مفهوم این 10 واژه در چهار تفسیر منتخب بررسی گردید.
خانم آزاددل افزود: از بین چهار کتب تفسیری که در این پژوهش به شرح نظرات آن ها در واژگان سوره واقعه پرداخته شد، دو تفسیر مجمع البیان طبرسی و التحریر و التنویر ابن عاشور در بیشتر موارد به شکل دقیق تری به شرح معنای واژه پرداختند و همچنین از میان کتب لغتی که از آن ها بهره گرفته شد، دو کتاب مفردات راغب و التحقیق مصطفوی به شرح همه واژگان مورد بررسی سوره واقعه پرداخته اند.
خانم سلیمانپور به عنوان ناقد نشست بیان داشت: از جمله محاسن کتاب فوق آن است که محقق از دوره کارشناسی تحقیق و پژوهش خود را در این زمینه آغاز کرده و در نهایت پروژه مذکور را به کتاب تبدیل نمود. عنوان کتاب با توجه به محدوده مشخص پژوهش، مناسب بود. از نقد های بارزی که درنگاه اول بر کتاب وارد است ازلحاظ ساختاری ست یعنی از تفاوت چندانی بین کتاب و پایان نامه دیده نمیشود؛ درحالی که باید چهارچوب و اسلوب نگارش کتاب رعایت می شد. چرا با توجه به عنوان کتاب که انتظار می رفت واژگان بیش تری کار شودتنها ده واژه انتخاب شد؟ معیار و میزان انتخاب ده واژه بر چه اساس و اصولی بود؟
وی ابتدا به نقد صوری و نگارشی کتاب اشاره کرده و اذعان داشت: طرح روی جلد کتاب با محتوای آن همخوانی نداشته و مخاطب را در همان راستا همراهی نمی کند. همچنین بهتر بود عناوین 10 واژه منتخب در فهرست مطالب کتاب درج گردد. آوردن بخشی از پروپوزال( چکیده، سوال اصلی وفرعی، بیان مسئله) وجود برخی اشکالات تایپی و نگارشی، تکرار و دوباره گویی برخی عبارات، اطناب کلام و استفاده نا به جا از علائم نگارشی در بعضی جملات، از دیگر نقدهایی است که بر کتاب مذکور وارد است.
خانم سلیمانپور سپس به نقد محتوایی کتاب پرداخته و اشاره داشت: با توجه به عنوان کتاب، قرار بود مفردات سوره واقعه بررسی گردد اما حدود 100 صفحه ابتدایی کتاب، به مباحث مقدمه، پیش زمینه، حواشی وتوضیح واضحات اختصاص داده شد؛ مباحث اصلی شامل صفحات کمتری شد. در بررسی لغوی، عین عبارات نویسندگان مختلف ذکر شده و تحلیل نگارنده کمتر مشاهده می شود. همچنین نتیجه گیری پایان کتاب به صورت خلاصه بیان شد که بهتر بود، مفصل تر بیان می گردید چرا که نشان دهنده عملکرد ویافته های محقق در طول مسیر تحقیق است.
در پایان دبیر نشست؛ خانم دکتر حسینی خلاصه ای از مباحث را بیان نموده و تصریح کردند: از جمله نقدهایی که بر کتاب "بررسی تطبیقی مفردات منتخب سوره واقعه" وارد است ذکر پروپوزال در ابتدای کتاب، تکرار برخی تعاریف، وجود برخی اشکالات نگارشی بوده و نیز بهتر است پس از بیان نظرات لغویان و مفسران، نقاط افتراق و اشتراک این دیدگاه ها بیان شود که توجه به سیاق آیات، به ارائه تحلیل بهتر کمک خواهد نمود. همچنین استفاده از مجمع البیان و الکشاف که از تفاسیر قدیمی محسوب می گردد و تفسیر المیزان و التحریر و التنویر به عنوان تفاسیر معاصر، از نقاط مثبت این کتاب شمرده می شود.
قابل ذکر است که در پایان این نشست علمی به سوالات دانشجویان پاسخ داده شد.
#انجمن_علمی_دانشجویی
#دانشکده_علوم_قرآنی_آمل
#دانشکده_الهیات_معارف_اسلامی
#شهید_مدنی_آذربایجان
@quran_amol