فاروق
📚 مطالعات اسلامی در غرب ✍🏼 قسمت سوم: 💥اولین تلاشها برای ترجمه آثار عربی: قرن یازدهم میلادی نخستین
📚 مطالعات اسلامی در غرب
✍🏼 قسمت چهارم
🔰 تقسیم موضوعی این آثار را چنین دانسته اند:
آثار ترجمه شده در زمینه فلسفه، فیزیک و علوم طبیعی ۹۰ جلد، در زمینه ریاضیات و فلکیات ۷۰ جلد در زمینه پزشکی ۹۰ جلد در زمینه نجوم، کیمیا و علوم غریبه ۴۰ جلد و در زمینه های متفرقه ۱۰ جلد بوده است. تعداد آثار ترجمه شده در این دوره را تا ۱۵۰۰ جلد هم نوشته اند.
اما مهمترین تلاش انجام شده در این دوره برای شناخت دین اسلام ترجمه قرآن است. «رابرت کایتانی» صاحب آوازه در سالهای(۱۱۴۸ - ۱۱۴۱ میلادی) و احتمالا «هرمان دلماطی» (۱۱۷۲ میلادی) در سال (۱۱۴۳ میلادی) ترجمه ای از قرآن را زیر نظر پطرس محترم(۱۱۵۶-۱۰۹۴ میلادی) به انجام رساندند که آکنده از نیش و کنایه و الفاظ مستهجن و تحریفات نسبت به پیامبر(ص) و قرآن و اسلام بود و پطرس محترم خود نیز ضمائمی بدان افزود. این ترجمه نادرست و تحریف شده از قرآن مبنا و سرمشق چند ترجمه دیگر قرآن در قرون بعدی شد واصولا تاثیری تعیین کننده در ذهنیت نادرست اروپائیان نسبت به اسلام داشت.
💠 جالب توجه است که ارباب کلیسای کلونی که این ترجمه در آنجا صورت گرفته بود از ترس اینکه مبادا دیگران تحت تاثیر تعالیم قرآن قرار گیرند، تا ۴۰۰ سال از انتشار این ترجمه خودداری کردند و آن را بصورت مخفی نگاه داشتند تا اینکه در سال ۱۵۴۳ میلادی در بازل و در سال ۱۵۵۰ میلادی، همراه با مقدمه «مارتین لوتر کینگ» به چاپ رسید.
🔻دیگر اثر اسلام شناسی قرن دوازدهم، مجموعه «تولدو» است که آن هم به کوشش و تحت نظر پطرس محترم فراهم آمد. این مجموعه شامل چندین اثر و ترجمه به خوبی نشان دهنده طرز تفکر کلیسا در آن دوران درباره اسلام است.
یکی از اجزاء این مجموعه کتابی است به نام «آیین محمد»، در بر دارنده صد سوال وجواب که گفته می شود چهارنفر یهودی از پیامبر پرسیده اند و شامل بسیاری از افسانه ها و اسرائیلیات است. جزء دیگر این مجموعه کتابی است با نام «نسب محمد» و آن هم آکنده از خرافات و گزافه هاست.
🔸پطرس خود نیز سه اثر علیه اسلام نوشت که جزء همین مجموعه است: نخست جزوه ای با نام «رد و ابطال» دیگری کتابی با نام «خلاصه ای از تعالیم اسلام» و سومی کتابی با عنوان «نقدی بر اسلام».این دو کتاب اخیر ظاهرا ضمائم و افزوده های او بر ترجمه ی قرآن «رابرت کایتانی» است.
🔹وقتی عدم کار آیی جنگهای صلیبی برای سرنگونی مسلمانان روشن شد مسیحیان رفته رفته به این فکر افتادند تا روشهای دیگری را برای مقابله با مسلمانان پیش بگیرند. البته گفته می شود پنجاه سال پس از شروع جنگهای صلیبی وقتی نخستین ترجمه قرآن کریم به انجام رسید پطرس محترم(۱۱۵۶میلادی) گفته بود: «اینک می توان دشمن را شناخت» یا « نقطه آغاز جنگ علیه اسلام همانا قرآن است». در این سخن، تلویحا اعتراف شده است که تنها از برخورد نظامی با مسلمانان طرفی نمی توان بست و باید در کنار آن به برخورد علمی و فرهنگی روی آورد. وی می کوشید دیگر رهبران دینی مسیحی را هم به جنگ نظامی و فکری همزمان برضد مسلمانان ترغیب کند. وی هدف اصلی جنگهای صلیبی را مسیحی کردن مسلمانان می دانست و معتقد بود شمشیر و سلاح حقیقی کلیسا، شمشیر تبلیغات مذهبی به وسیله انجیل و عقاید مسیحی است. ولی این اظهار نظر تاثیری در روند جنگهای صلیبی نداشت، گرچه یک قرن و نیم بعد گردانندگان جنگ به همین نتیجه رسیدند....ادامه دارد..
#مطالعات_اسلامی_در_غرب
@farooq313
فاروق
#پرونده_ویژه #بازگشت_از_نیمه_راه(96) 💢 تشکیل جلسه هیئت رئیسه خبرگان ♻️ آیت الله امینی در خاطرات خ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فاروق
#پرونده_ویژه #بازگشت_از_نیمه_راه(96) 💢 تشکیل جلسه هیئت رئیسه خبرگان ♻️ آیت الله امینی در خاطرات خ
#پرونده_ویژه
#بازگشت_از_نیمه_راه(97)
✅ جمع بندی هیئت رئیسه خبرگان
❇️ آیت الله امینی در ادامه خاطره خود از جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان به نقل از هاشمی رفسنجانی خود آورده است که در مسئله آقای منتظری صبر امام به پایان رسید و امام شخصا خود وارد این ماجرا شدند:
❇️ «...تا اینکه امروز 6 فروردین 68 خبردار شدم خودش شخصا وارد عمل شده، و در رابطه با عزل آقای منتظری نامه ای نوشته و برای من فرستاده تا به همراه آقای خامنه ای ببریم قم و تحویل آقای منتظری بدهیم. یک نسخه آن را هم به صدا و سیما فرستاده تا در رادیو خوانده شود. ولی من به حاج احمدآقا گفتم: «به صدا و سیما بگویید نامه را نخواند تا ما خدمت امام برسیم و حرفمان را بزنیم، خواندن نامه دیر نمیشود».
❇️ آیت الله امینی سپس بیان می کند بعد از توضیحات آقای هاشمی، جلسه وارد دستور شد و در مورد عواقب احتمالی این اتفاق، ضرورت یا عدم ضرورت پخش فوری نامه امام، و... بحث شد. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که قبل از هرکاری خدمت امام برسیم و نکات ذیل را خدمت ایشان بیان کنیم:
1️⃣ تقاضای انصراف امام از این اقدام ولو به صورت موقت، در صورت امکان؛
2️⃣ تقاضای عدم پخش نامه به وسیله صدا و سیما؛
3️⃣ تقاضای انصراف از تشکیل اجلاس خبرگان و حداقل اجازه تأخیر آن؛
4️⃣ تقاضای ملایمتر کردن لحن نامه به گونه ای که به جنبه حوزوی ایشان لطمه وارد نسازد.
ادامه دارد...
منبع: خاطرات آیت الله امینی
#حسین_کاظمی
@farooq313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷پاسخ امام به تروریستهایی که میگفتند کار خودشان است!
@farooq313